0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρατηρείται μια καθυστέρηση ως προς τις επόμενες ενέργειες του Υπουργείου μετά τις προσλήψεις της 5/1.Τη μεθεπόμενη της λήξης της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών της Γ' φάσης τον Νοέμβριο είχε γίνει συμπληρωματική φάση (Γ2), όπου το σύστημα έτρεξε ξανά για τις θέσεις για τις οποίες υπήρξε άρνηση. Είχα κάνει τότε και μια ανάρτηση σχολιάζοντας τον χρόνο ρεκόρ μέσα στον οποίο είχε διενεργηθεί αυτή η συμπληρωματική φάση.Αν λοιπόν είναι εφικτό να ξανατρέχει το σύστημα τη μεθεπόμενη της λήξης της προθεσμίας ανάληψης, τότε θα έπρεπε να δούμε μια συμπληρωματική (Δ2) φάση την περασμένη Πέμπτη ή έστω την Παρασκευή. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά το ότι υπηρεσιακά θα ήταν πολύ εύκολο να συγκεντρωθούν όλες οι μη αναλήψεις αναπληρωτών μέχρι την Τετάρτη. Πόσο μάλλον όταν στην προηγούμενη φάση (που επετεύχθη κάτι τέτοιο) υπήρξε οκταπλάσιος αριθμός προσλήψεων και όχι μόνο στη Γενική. Δεν θα γίνει λοιπόν συμπληρωματική φάση; Οι κενές θέσεις θα πάνε κατευθείαν σε Ειδική Πρόσκληση; Δεν θα έπρεπε ακόμα και έτσι να έχει σταλεί από την Τετάρτη το φιρμάνι για τη δήλωση σχολικών μονάδων από τις διευθύνσεις; Είναι άραγε σκόπιμη η καθυστέρηση (για να αβγατίσουν οι πιστώσεις) ή απλά δεν υπάρχει συναίσθηση ότι αυτή τη στιγμή (1,5 εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων) και παρά την υλοποίηση της "Δ" φάσης υπάρχουν περισσότερα κενά στα σχολεία από ότι πριν το κλείσιμο (λόγω πολλών νέων αδειών); Γιατί λοιπόν το Υπουργείο, ενώ έχει κάποιες πιστώσεις στα χέρια του, δεν κινεί άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης τους;
Να μην ρωτήσω για τις ειδικότητεςΘεολογων,Γαλλικής,Γερμανικής,Θέατρο λόγων σν υπάρχει πιθανότητα να καλυφθούν κενά στην επόμενη φάση αν υπάρχει...Τώρα θα μου πείτε,κυρία μου εμ δεν αντιδράει ο κλάδος σας έξω από το υπουργείο,εμ ψάχνετε να δείτε αν θα είστε σε επόμενη φάση.. εγώ πολύ ευχαριστως να το έκανα,αλλά αν ο κλάδος μου δεν εχει συντονιστή,αλλά παλεύουμε μόνοι μας 30 άτομα και κατεβαίνουμε στο υπουργείο να πιέσουμε,πείτε μου ποιος θα μας άκουγε?Οπότε για εμάς τέλος για φέτος η σχολική χρονιά,πέρσι δουλεύαμε και φέτος στα αζήτητα.....
Προσπαθούμε με άλλους χίλιους δύο τρόπους,με επιστολές,με ερωτήσεις στη βουλή,προσπαθούμε με πιο δραστικές τρόπους,ακομα προσπαθούμε να βγούμε στα κανάλια και όλοι μας κλείνουν την πόρτα λέγοντας πιο επίκαιρο είναι το θέμα των αγροτών.Σκοπος δεν είναι μονο να πούμε οτι προσπαθήσαμε κατεβαινοντας 30 ατομα μονο,σκεφτείτε οτι αυτά τα 30 ατομα τι περνάνε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.Το θέμα είναι να γίνει πιο μαζικό.