*

Αποστολέας Θέμα: Δ Φάση αναπληρωτών 2025-2026  (Αναγνώστηκε 111566 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diav

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Δ Φάση αναπληρωτών 2025-2026
« Απάντηση #742 στις: Ιανουαρίου 17, 2026, 03:08:20 pm »
Η καθυστέρηση είναι έννοια σχετική. Για παράδειγμα– δεν έχω πληροφορία (ακόμα) , αν κάποιος έχει μάθει συγκεκριμένα ας πει - θεωρώ βασικό μέρος αυτής της διαδικασίας  και  τη διά ζώσης συνάντηση την Πέμπτη των ανωτέρων στελεχών (πέρα από τα περί βίας  και άλλα και για τα κενά κάποια γραμμή θα δόθηκε για το από δω και πέρα, υπερωρίες κλπ) στο μαρούσι. Άρα στελέχη από την επαρχία ήταν εκτός γραφείου και είχαν και την επιστροφή, είναι χλμ αυτά (το γιατί είναι υποχρεωτικά αυτά διά ζώσης άλλο καπέλο) και δεν είχε νόημα να τρέχει προθεσμία την προηγούμενη εβδομάδα… Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή όλα βαίνουν,  έστω και σαν τον κάβουρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:19:54 »

Αποσυνδεδεμένος Kostantina

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #743 στις: Ιανουαρίου 17, 2026, 03:21:33 pm »
Neossos υποθέτω ότι είτε τον Φεβρουάριο θα γίνει μια καλή φάση είτε Φεβρουάριο, Μάρτη, Απρίλη τρεις πολύ μικρές φάσεις.

Αποσυνδεδεμένος N_26

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02_ΕΑΕ
    • Προφίλ
« Απάντηση #744 στις: Ιανουαρίου 17, 2026, 06:36:19 pm »
Αξίζει να σημειωθεί πως παρατηρείται μια καθυστέρηση ως προς τις επόμενες ενέργειες του Υπουργείου μετά τις προσλήψεις της 5/1.

Τη μεθεπόμενη της λήξης της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών της Γ' φάσης τον Νοέμβριο είχε γίνει συμπληρωματική φάση (Γ2), όπου το σύστημα έτρεξε ξανά για τις θέσεις για τις οποίες υπήρξε άρνηση. Είχα κάνει τότε και μια ανάρτηση σχολιάζοντας τον χρόνο ρεκόρ μέσα στον οποίο είχε διενεργηθεί αυτή η συμπληρωματική φάση.

Αν λοιπόν είναι εφικτό να ξανατρέχει το σύστημα τη μεθεπόμενη της λήξης της προθεσμίας ανάληψης, τότε θα έπρεπε να δούμε μια συμπληρωματική (Δ2) φάση την περασμένη Πέμπτη ή έστω την Παρασκευή. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά το ότι υπηρεσιακά θα ήταν πολύ εύκολο να συγκεντρωθούν όλες οι μη αναλήψεις αναπληρωτών μέχρι την Τετάρτη. Πόσο μάλλον όταν στην προηγούμενη φάση (που επετεύχθη κάτι τέτοιο) υπήρξε οκταπλάσιος αριθμός προσλήψεων και όχι μόνο στη Γενική.

Δεν θα γίνει λοιπόν συμπληρωματική φάση; Οι κενές θέσεις θα πάνε κατευθείαν σε Ειδική Πρόσκληση; Δεν θα έπρεπε ακόμα και έτσι να έχει σταλεί από την Τετάρτη το φιρμάνι για τη δήλωση σχολικών μονάδων από τις διευθύνσεις; Είναι άραγε σκόπιμη η καθυστέρηση (για να αβγατίσουν οι πιστώσεις) ή απλά δεν υπάρχει συναίσθηση ότι αυτή τη στιγμή (1,5 εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων) και παρά την υλοποίηση της "Δ" φάσης υπάρχουν περισσότερα κενά στα σχολεία από ότι πριν το κλείσιμο (λόγω πολλών νέων αδειών); Γιατί λοιπόν το Υπουργείο, ενώ έχει κάποιες πιστώσεις στα χέρια του, δεν κινεί άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης τους;

Την Τρίτη 13, όποτε και η τελευταία ημέρα για ανάληψη, συγκεκριμένη διδε μου είπε ότι στην ερώτηση τους για το κενό μη ανάληψης τους απάντησαν ότι θα το δώσουν σε συμπληρωματική φάση και δεν θα δοθεί σε ειδική πρόσκληση. Άρα αυτή την ενημέρωση είχαν ήδη από τις αρχές της εβδομάδας.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #745 στις: Ιανουαρίου 17, 2026, 06:51:09 pm »
Αυτο σημαινει οτι μπορει να δωσουν και άλλες θέσεις, για τους κλαδους που παιρνουν παντα εννοω;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:19:54 »

Αποσυνδεδεμένος N_26

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02_ΕΑΕ
    • Προφίλ
« Απάντηση #746 στις: Ιανουαρίου 17, 2026, 09:05:32 pm »
Με τις συμπληρωματικές καλύπτουν τις ήδη εγκεκριμένες πιστώσεις, άρα τα κενά της τελευταίας φάσης.

Αποσυνδεδεμένος Αnna85

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #747 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 07:15:22 am »
Να μην ρωτήσω για τις ειδικότητεςΘεολογων,Γαλλικής,Γερμανικής,Θέατρο λόγων σν υπάρχει πιθανότητα να καλυφθούν κενά στην επόμενη φάση αν υπάρχει...Τώρα θα μου πείτε,κυρία μου εμ δεν αντιδράει ο κλάδος σας έξω από το υπουργείο,εμ ψάχνετε να δείτε αν θα είστε σε επόμενη φάση.. εγώ πολύ ευχαριστως να το έκανα,αλλά αν ο κλάδος μου δεν εχει συντονιστή,αλλά παλεύουμε μόνοι μας 30 άτομα και κατεβαίνουμε στο υπουργείο να πιέσουμε,πείτε μου ποιος θα μας άκουγε?Οπότε για εμάς τέλος για φέτος η σχολική χρονιά,πέρσι  δουλεύαμε και φέτος στα αζήτητα.....

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #748 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 08:23:38 am »
Να μην ρωτήσω για τις ειδικότητεςΘεολογων,Γαλλικής,Γερμανικής,Θέατρο λόγων σν υπάρχει πιθανότητα να καλυφθούν κενά στην επόμενη φάση αν υπάρχει...Τώρα θα μου πείτε,κυρία μου εμ δεν αντιδράει ο κλάδος σας έξω από το υπουργείο,εμ ψάχνετε να δείτε αν θα είστε σε επόμενη φάση.. εγώ πολύ ευχαριστως να το έκανα,αλλά αν ο κλάδος μου δεν εχει συντονιστή,αλλά παλεύουμε μόνοι μας 30 άτομα και κατεβαίνουμε στο υπουργείο να πιέσουμε,πείτε μου ποιος θα μας άκουγε?Οπότε για εμάς τέλος για φέτος η σχολική χρονιά,πέρσι  δουλεύαμε και φέτος στα αζήτητα.....
Ας κατεβαίνατε οι 30 και ας μην σας άκουγε κανένας! Τουλάχιστον θα προσπαθούσατε! Γιατί, αν είστε φέτος στα αζήτητα, τις επόμενες χρονιές που θα είστε νομίζετε?

Αποσυνδεδεμένος Αnna85

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #749 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 09:12:14 am »
Προσπαθούμε με άλλους χίλιους δύο τρόπους,με επιστολές,με ερωτήσεις στη βουλή,προσπαθούμε με πιο δραστικές τρόπους,ακομα προσπαθούμε να βγούμε στα κανάλια και όλοι μας κλείνουν την πόρτα λέγοντας πιο επίκαιρο είναι το θέμα των αγροτών.Σκοπος δεν είναι μονο να πούμε οτι προσπαθήσαμε κατεβαινοντας 30 ατομα μονο,σκεφτείτε οτι αυτά τα 30 ατομα τι περνάνε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.Το θέμα είναι να γίνει πιο μαζικό.

Αποσυνδεδεμένος GeorgiaΠΕ01

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #750 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 09:58:11 am »
@Αnna 85 επειδη και εγω ειμαι Θεολογος και εχω τις ιδιες αγωνιες με εσενα και με ολους της ειδικοτητας μας.Ισως να μπορουσαμε να το οργανωσουμε καπως,εστω και μονοι μας,...Ισως να ανταλλασσαμε τηλεφωνα και να επικοινωνουσαμε τηλεφωνικα σε πρωτη φαση.Γιατι ο συναδελφος εχει δικιο...φαντασου αν εγινε φετος τι θα γινει του χρονου και τις αλλες χρονιες

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #751 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 11:04:33 am »
Προσπαθούμε με άλλους χίλιους δύο τρόπους,με επιστολές,με ερωτήσεις στη βουλή,προσπαθούμε με πιο δραστικές τρόπους,ακομα προσπαθούμε να βγούμε στα κανάλια και όλοι μας κλείνουν την πόρτα λέγοντας πιο επίκαιρο είναι το θέμα των αγροτών.Σκοπος δεν είναι μονο να πούμε οτι προσπαθήσαμε κατεβαινοντας 30 ατομα μονο,σκεφτείτε οτι αυτά τα 30 ατομα τι περνάνε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.Το θέμα είναι να γίνει πιο μαζικό.
Κοινώς: αφήστε τις επιστολές και ελάτε Υπουργείο να πιέσετε να έρθουν και να είναι πολλές! Οι εξελίξεις διαμορφώνονται από τη δράση στο πεδίο και όχι από τις ιστοσελίδες και τα social media.
Υ.Γ. Η λογική "ό,τι είναι να γίνει για τους άλλους θα γίνει και για μένα" δεν λειτουργεί όταν όλοι σκέφτονται έτσι. @Patreas 23 Νοεμβρίου. Συνεχίστε να παίρνετε τηλέφωνα και να στέλνετε επιστολές. Και τα επόμενα χρόνια πάλι εδώ θα είστε να περιμένετε. Ή οργανωθείτε και στήστε σκηνές έξω από το υπουργείο ή, συγνώμη που θα το πω, ψάξτε αλλού για δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος Kostantina

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #752 στις: Ιανουαρίου 20, 2026, 08:44:26 am »
Καλημέρα. Μπράβο στο forum και τον Πατρέα που εμπνέει κι ακούγονται όλο και περισσότεροες λογικές, επαναστατικές φωνές αξιοπρέπειας. Επαναστατική ΟΡΓΑΝΩΣΗ χρειάζεται όπως διάβασα. Σίγουρα όχι χύμα στους δρόμους λόγω κινδυνων και σίγουρα όχι στα social media.

Αποσυνδεδεμένος kostasm13356789!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #753 στις: Ιανουαρίου 20, 2026, 11:40:33 am »
Έχει πολλά χρόνια πάντως να σταματήσουν οι προσλήψεις από τον Ιανουάριο στην Γενική, ειδικά με τόσα πολλά κενά που υπάρχουν σε ειδικότητες και να σφυράνε αδιάφορα στο Υπουργείο με τις ψευτοφάσεις που έκαναν. Μάλιστα το δεχόμαστε αμάσητο και αυτό και προχωράμε για μια ίδια ή και χειρότερη κατάσταση και του χρόνου. Αφού οι διευθύνσεις δεν έχουν θέματα στους νομούς τους και δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν μαθήματα τα παιδιά και το σχολείο να έχει γίνει babysitting εμάς μας περισσεύει.

Αποσυνδεδεμένος Sofia14

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #754 στις: Ιανουαρίου 20, 2026, 12:30:56 pm »
Καλημερα. Κάλεσα τωρα στο υπουργείο και μου ειπαν δεν αποκλείεται επομενη φαση γενικης, απλά δεν υπάρχει ενημέρωση
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 20, 2026, 12:32:47 pm από Sofia14 »

Αποσυνδεδεμένος kostasm13356789!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #755 στις: Ιανουαρίου 20, 2026, 12:37:20 pm »
Και να γίνει φάση θα πάρει τα άτομα που έχουν παραιτηθεί από συγκεκριμένους νομούς και όχι με βάση δήλωσης οψυδ όπως έγινε και στην προηγούμενη, αφού πάλι θα κρύψουν τα κενά οι διευθύνσεις και θα δώσουν συγκεκριμένα πάλι.

Pde.gr, © 2005 - 2026

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33166
  • Τελευταία: amfitrite
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1196891
  • Σύνολο θεμάτων: 19605
  • Σε σύνδεση σήμερα: 1042
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)