*

Αποστολέας Θέμα: Αναβαθμολογηση  (Αναγνώστηκε 9232 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αναβαθμολογηση
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 09:08:10 pm »
Συνάδελφε είμαστε της ίδιας ειδικότητας και μπορώ να κρίνω.  Όλα γίνονται εκ του πονηρού Είναι μεγάλη ιδιαίτερου. . Με κάλυψε ο συνάδελφος Leon θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές του.Ευχαριστώ που μου απάντησες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:24:39 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 09:22:19 pm »
Αντικειμενικά τα παιδιά του δεν τα κρίνει κανένας. Ειδικά αν η κρίση είναι θετική. Δεν έχει καμία βαρύτητα η θετική γνώμη του γονέα για το παιδί του και ως εκπαιδευτικός θα έπρεπε να το ξέρεις.
Αντικειμενικά λοιπόν, ρωτάω: γράφει το παιδί σου κάτι σωστό και ο καθηγητής το υπογραμμίζει ως λάθος για να κόψει βαθμό;

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 10:34:37 pm »
Όχι, δεν γράφει. Εκτός από γονέας του είμαι και εκπαιδευτικος του. Το ότι κάνει ιδιαίτερα στους μαθητές που έχει το πρωί στο σχολείο δε βλέπω να το σχολιάζεις. Γιατί άραγε.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 05:55:39 am »
Όχι, δεν γράφει. Εκτός από γονέας του είμαι και εκπαιδευτικος του. Το ότι κάνει ιδιαίτερα στους μαθητές που έχει το πρωί στο σχολείο δε βλέπω να το σχολιάζεις. Γιατί άραγε.

Αυτο ειναι άλλο ενα επαρχιώτικο χαρακτηριστικο που πλήττει τα σχολεία σε μικρά μέρη. Τι να σχολιάσω; Εγω με καλή καρδια εδινα παντα τα διαγωνισματα μου στις καθηγήτριες της ενταξης και μια απο αυτες  ειχε ιδιαιτερα κσι τα διεδιδε... Τι να πω; Οτι συναδελφοι ειδοποιούσαν  τα παιδια τους για απροειδοποιητα διαγωνισματα επειδη εβλεπαν το τετραδιο διαγωνισματων; Λες να μην ξερω τι γινεται στα μικρα μερη;
Κι εσένα όμως θα σε σχολιάζουν ότι κάνεις μάθημα στα παιδιά σου. Και γι αυτο πρεπει να τα προστατευσεις. Καλυτερα να εχουν χαμηλοτερο βαθμο παρα να λενε οτι παιρνουν βαθμο που δεν τοθς αξιζει. Κι εσυ η ιδια πρεπει να βαλεις χαμηλοτερο βαθμο.

Δεν μου ειπες ομως, τι τεκμηριο θεωρεις οτι μπορεις να επικαλεστεις σε συμβουλο, για αναβαθμολογηση. Εκοψε μοναδες για κατι σωστο;

Θα ξαναρωτήσω όμως.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:24:39 »

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 07:53:35 am »
Χαμηλότερο βαθμό βάζω και τα αδικώ. Όλοι πια αδικήσουν; Έκοψε γιατί ήταν απαντηση  10 σειρές και όχι 15.Δεν αναγράφονται στην εκφώνηση.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 08:03:28 am »
Στα φιλολογικα ανετα μπορεις να κόψεις για ελλιπή αναπτυξη χωρίς να έχεις προσδιορίσει αριθμό σειρών. Δεν τεκμαίρεται ότι υπήρχε δόλος ούτε μπορείς να επικαλεσρείς ότι θεωρείς πως σε άλλα παιδια δεν έκοψε το ίδιο. Ειδικά αν αντί για 20 έβαλε 19, όπως φαντάζομαι. Δεν σκεπφτεσαι το πόσο θα στοχοποοιηθεί το παιδί σου; Ξέρεις πόσοι στα σχολεία δεν θελουν να κάνουν μαθημα σε παιδια συναδέλφων για αυρούς τους λόγους; Θες το παιδί σου να έχει τη στάμπα οτι κανένας δεν παίρνει το τμήμα εξαιτίας αυτού;

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 10:57:40 am »
Οκ. Καλά Χριστούγεννα!!!

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 01:46:16 pm »
Τώρα με προβληματίζετε, γιατί ειδικά στην έκθεση εγώ κάνω από πριν στην τάξη σχετικό σχεδιάγραμμα, με πρόλογο, κύριο μέρος και επίλογο και τους λέω να γράψουν 4 παραγράφους, ώστε να έχω μια καλή δομή. Δεν τους λέω όμως αριθμό σειρών, γιατί σε κάθε μαθητή αυτό είναι υποκειμενικό....

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 02:27:45 pm »
Τώρα με προβληματίζετε, γιατί ειδικά στην έκθεση εγώ κάνω από πριν στην τάξη σχετικό σχεδιάγραμμα, με πρόλογο, κύριο μέρος και επίλογο και τους λέω να γράψουν 4 παραγράφους, ώστε να έχω μια καλή δομή. Δεν τους λέω όμως αριθμό σειρών, γιατί σε κάθε μαθητή αυτό είναι υποκειμενικό....

Αριθμό λέξεων ζητάει η παραγωγή λόγου σε Γλώσσα και στο 3ο θεμα της Λογοτεχνίας, στο Γυμνάσιο.

Δηλαδή εδύ τους δίνεις από πριν το θέμα της έκθεσης και έτοιμο περιεχόμενο; Δεν γράφουν έτσι καλύτερα απ το αν έγραφαν μόνοι τους;

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η κακή εκπαίδευση, χειρότερη της αγραμματοσύνης
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 05:05:51 pm »
Στα φιλολογικα ανετα μπορεις να κόψεις για ελλιπή αναπτυξη χωρίς να έχεις προσδιορίσει αριθμό σειρών. Δεν τεκμαίρεται ότι υπήρχε δόλος ούτε μπορείς να επικαλεσρείς ότι θεωρείς πως σε άλλα παιδια δεν έκοψε το ίδιο. Ειδικά αν αντί για 20 έβαλε 19, όπως φαντάζομαι. Δεν σκεπφτεσαι το πόσο θα στοχοποοιηθεί το παιδί σου; Ξέρεις πόσοι στα σχολεία δεν θελουν να κάνουν μαθημα σε παιδια συναδέλφων για αυρούς τους λόγους; Θες το παιδί σου να έχει τη στάμπα οτι κανένας δεν παίρνει το τμήμα εξαιτίας αυτού;
Εγώ πάλι βλέπω από την προσωπική μου πείρα ότι στα παιδιά των συναδέλφων όλοι οι καθηγητές των δημοσίων σχολείων είναι υπερβολικά αυστηροί, ακόμη κ για τα 1ωρα μαθήματα (όπως η Χημεία) και βάζουν χαμηλούς βαθμούς χωρίς πειστικές εξηγήσεις. Φιλόλογος που είχε πέρυσι το παιδί μου στα Αρχαία Γενικής (Επιτάφιο & Αντιγόνη), αφού ήξερε ότι είμαι κι εγώ φιλόλογος κ ότι το βοηθώ σ' αυτό το μάθημα, την ώρα που παρέδιδε το παιδί μου το γραπτό του διαγώνισμα, το κοίταξε λίγο το διαγώνισμα εκείνη τη στιγμή κ του είπε: "εκμεταλλεύτηκες πλήρως, βλέπω, τη μάνα σου...". Τώρα, συγγνώμη δηλ. λέγεται αυτό;; Περίμενε δηλ. να μην του είχα δώσει 5 κατευθύνσεις στο διάβασμά του κ τη μετάφραση;; Δεν χάρηκε δηλ. που είχε καλό γραπτό;; Η ίδια άραγε, στο μέλλον δεν θα βοηθά τα παιδιά της;; Και στο α΄ τετράμηνο του έβαλε 18 παρακαλώ, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε κάνει κάποιες ασκήσεις που είχαν για το σπίτι στη διάρκεια του τετραμήνου (λες κι οι άλλοι μαθητές τις έκαναν) κ στο β΄ τετράμηνο 19..! Όχι ότι πείραξε το παιδί μου, αλλά λέω τι κόμπλεξ υπάρχει στα παιδιά των συναδέλφων από μερικούς μίζερους...! Και θα παραθέσω κ το εξης: φέτος, έχει το παιδί μου μια άλλη φιλόλογο που διδάσκει Λατινικά στο σχολείο & η οποία παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα στα Λατινικά πάλι, σε άλλη μια συμμαθήτρια στο ίδιο τμήμα του ίδιου ΓΕΛ όπου εργάζεται. Της δίνει αυτής της κοπέλας τα θέματα των τεστ κ των διαγωνισμάτων από πριν (η ίδια η κοπελίτσα το δηλώνει στους συμμαθητές της), ώστε να γράψει όσο γίνεται 100/100 κ στο παιδί μου που παίρνει π.χ. 93/100 του λέει: "καλά είσαι, αλλά θέλεις ακόμη δουλίτσα...". Υποθέτω, όμως, ότι αν την είχαμε κι εμείς να μάς κάνει ιδιαίτερα, θα ήμασταν ΑΨΟΓΑ , όπως λέει μέσα στην τάξη για το συγκεκριμένο ιδιαίτερό της...! Έλεος δηλ.
Είναι γνωστό ότι οι καθηγητές που παίρνουν παιδιά που είναι μαθητές τους στο σχολείο κ τους κάνουν ιδιαίτερα, μεροληπτούν υπέρ αυτών των παιδιών στη βαθμολογία κ στα εγκωμιαστικά σχόλια, γιατί θέλουν να δείξουν ότι κάνουν σωστή δουλειά (;) κ να αυξήσουν την πελατεία τους ή να την διατηρήσουν...! Αλλοίμονο αν λειτουργούσαμε έτσι όλοι κ δεν σεβόμασταν το λειτούργημά μας...! Δεν κάνω ιδιαίτερα κ δεν μου αρέσει να κρίνουν με δυο μέτρα κ δυο σταθμά τους μαθητές όσοι καθηγητές των δημοσίων ευνοούν την πελατεία τους (που έκνομα έχουν)...!
Να κάνει η συνάδελφος ό,τι κρίνει κ θεωρεί σωστό, από τη στιγμή που ξέρει καλά το παιδί της κ τις ικανότητές του...! Το απόστημα των καθηγητών που παραμένει στη δημόσια θέση του, αλλά τα τσεπώνει κ από τα ιδιαίτερα, πρέπει να σπάσει...!
Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική, για να μην κριθούν οι ίδιοι!

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 06:00:55 pm »
Παράθεση
Δηλαδή εδύ τους δίνεις από πριν το θέμα της έκθεσης και έτοιμο περιεχόμενο; Δεν γράφουν έτσι καλύτερα απ το αν έγραφαν μόνοι τους;
Στην πρώτη έκθεση που έγραψαν κάναμε μαζί από πριν αναλυτικό σχεδιάγραμμα και τους έβαλα θέμα παραπλήσιο...Πρώτα γράφουμε αυτό, μετά εκείνο, μετά το άλλο... έχουμε και αρκετούς με μαθησιακές δυσκολίες. Όσοι δεν διαβάζουν, δεν τα διάβασαν έτσι κι αλλιώς...Εννοείται ότι στο διαγώνισμα το θέμα θα είναι άγνωστο και με όριο λέξεων σαφές.

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 06:28:49 pm »
gia 96 τα είπες όλα!!! Αυτή είναι η αλήθεια!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 04, 2025, 06:30:59 pm από Olia »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 07:11:15 pm »
gia96, θεωρείς ότι θα σπάσει ποτέ αυτό το απόστημα; Αφού αρκετοί το λένε ευθαρσώς ότι κάνουν....Κάποτε κατήγγειλαν έναν καθηγητή μου ότι έκανε ιδιαίτερα; Ε και; Ισχυρίστηκε ότι οι μαθητές είναι συγγενείς του και τους βοηθάει.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 04, 2025, 07:31:28 pm »
Σ´ εμας θεωρειται ταμπού να μην εχει αριστα παιδί εκπαιδευτικού. Αντανακλά πολύ ασχημα για την οικογένεια γιατί θεωρείται αυτονοητο ορι ο εκπαιδευτικός θα έχει μεγαλώσει ετσι τα παιδιά του ώστε τουλάχιστον μέχρι Α-Β Γυμνασίου να διαβάζουν όπως πρέπει. Αν δεν εχει πανω απο 18 παιδί συναδέλφου, νιώθουμε ότι πρεπει να απολογηθούμε στον γονεα. Τον πιάνουμε κατ ιδίαν πριν δώσουμε τα διαγωνίσματα και σχεδον ζητάμε συγγνώμη εμείς που αναγκαστήκαμε να κόψουμε βαθμούς. Επίσης οι εκπαιδευτικοί γονείς επιτίθενται ακομα για το 19 που δεν ηταν 20 και κανένας δεν θέλει να μπλεξει. Εγω προσωπικα τους αριστους τους βαθμολογώ οπως όλα τα παιδια. Με τους μετριους δυσκολευομαι πολυ και συνηθως βαζω καμια μοναδα παραπανω για να μην ντρέπεται ο συναδελφος για το παιδι του. Όμως ενα βαθμό παραπανω βαζω λιγο πολυ σε ολους, οπότε δεν κάνει διαφορά τελικα, απλώς καταναλώνω υπερβολικά πολλή φαιά ουσία για το πώς δεν θα κανω κατι κραυγαλεο αλλα δεν θα κανω και συναδελφο να αισθανθει ασχημα για το παιδί του.

Pde.gr, © 2005 - 2026

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33165
  • Τελευταία: Evi15
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1196676
  • Σύνολο θεμάτων: 19598
  • Σε σύνδεση σήμερα: 821
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)