*

Αποστολέας Θέμα: Αναβαθμολογηση  (Αναγνώστηκε 4037 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αναβαθμολογηση
« στις: Δεκεμβρίου 01, 2025, 01:10:27 pm »
Συνάδελφοι, φιλόλογος συνάδελφος στο σχολείο μεροληπτεί σε βάρος μαθητών για να προωθήσει βαθμολογικά τα ιδιαίτερα της. Θα πάω στη δδε με δικηγόρο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αναβαθμολογηση
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:59:55 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 01, 2025, 03:09:58 pm »
Συναδέλφισσα μπορεί να 'χεις δίκιο, αλλά είναι πολύ δύσκολο ν' αποδειχθεί αυτό που λες. Άσε που μπορεί να στραφεί η εν λόγω καθηγήτρια εναντίον σου για συκοφαντία. Άποψή μου μη μπλέκεσαι με το τι κάνουν άλλοι. Κοίτα το δικό σου μάθημα, τους δικούς σου μαθητές και να 'σαι εσύ σωστή απέναντί τους κι αυτό είν' όλο.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 01, 2025, 04:54:56 pm »
Olia, συμφωνώ με leon.

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 12:04:06 am »
Επειδή το θέμα αφορά γενικά τον κλάδο υπάρχει σιωπή. Η δράση της όμως αφορά και τα παιδιά μου, εφόσον διδάσκει στην τάξη τους, και τα αδικεί συστηματικά. Και γω φιλόλογος είμαι και ξέρω τι μαθαίνω στα παιδιά μου. Θα μιλήσουν οι δικηγόροι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:59:55 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 03:23:17 pm »
Το πρόβλημά σου είναι οι χαμηλοί βαθμοί στα παιδιά σου ή οι υψηλοί βαθμοί των άλλων παιδιών; Μήπως ως πρώτο βήμα να ζητούσες αναβαθμολόγηση των γραπτών τους;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 04:19:31 pm »

Όσο ήμουν στο σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο, έπαιρνα πάντα πολύ χαμηλότερους βαθμούς από τα γραπτά μου, με την δικαιολογία ότι ήμουν παιδί καθηγήτριας και δεν έπρεπε να φανεί ότι είμαι ευνοούν. Το έλεγαν ξεκάθαρα οι καθηγητές μπροστά σε όλη την τάξη. Στην αρχή με πείραζε. Μετά απλά χαμογελούσα. Οι συμμαθητές μου αντιδρούσαν αντί για μένα και διεκδικούσαν το δικαιο!
Οι γονείς μου, απλά μου είχαν πει μην ασχολείσαι!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 04:37:29 pm »
Δεν μπορει κανείς να ζητήσει αναβαθμολογηση για γραπτο αλλου, χωρις ο ιδιος να εχει εννομο συμφερον, και δεν υπαρχει αναβαθμολόγηση σε διαγωνίσματα, ούτως ή άλλως. Ούτε μπορεί καποιος να καταγγειλει ιδιαίτερα χωρίς αποδείξεις ή διαρροή θεμάτων ή δοσοληψίες με γονείς. Θα μπλέξει για συκοφαντική δυσφήμιση. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι μια συζήτηση για τη βαθμολογία στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων πρθν κατατεθούν οι βαθμοί τετραμήνου ή ακόμα καλύτερα στην παιδαγωγική, απλά για το στρίμωγμα. Αλλά φυσικά δεν θα λογοδοτήσει κανένας γιατι εβαλε 18 σε μαθητή που εσυ θεωρείς ότι ειναι του 17. Και στο κάτω κάτω τι σημαινει τα παιδια σου; Μαθητές σου είναι ολα τα παιδια, επειδή δηλδή εκείνη κανακεύει τα ιδιαίτερά της εσύ θα στοχοποιήσεις ταα συγκεκριμένα παιδιά για να πάρουν χαμηλότερο βαθμό επειδη θεωρείς οτι αδικούνται οι δικοί σου μαθητές;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2025, 04:39:54 pm από Έσπερος »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 06:45:02 pm »
Επειδή το θέμα αφορά γενικά τον κλάδο υπάρχει σιωπή. Η δράση της όμως αφορά και τα παιδιά μου, εφόσον διδάσκει στην τάξη τους, και τα αδικεί συστηματικά. Και γω φιλόλογος είμαι και ξέρω τι μαθαίνω στα παιδιά μου. Θα μιλήσουν οι δικηγόροι.
Ok. Για να δημοσιοποιήσεις, όμως, εδώ το θέμα σημαίνει ότι θες την άποψή μας. Δεν είναι ζήτημα σιωπής ή ομερτά. Απλά πας να κυνηγήσεις κάτι που δύσκολα αποδεικνύεται. Και μπορεί να στραφεί μπούμερανγκ εναντίον σου. Κατά τη γνώμη μου ξανασκέψου το χωρίς θυμό. Εγώ αυτό θα σε συμβούλευα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2025, 06:47:04 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 06:49:48 pm »
Παράθεση
Δεν μπορει κανείς να ζητήσει αναβαθμολογηση για γραπτο αλλου,

Εννοούσα για τα δικά της παιδιά. Το έχω δει να συμβαίνει και μάλιστα να έρχεται σύμβουλος γι' αυτό.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 07:03:25 pm »
Α τώρα κατάλαβα ότι όταν λέει παιδιά της εννοεί όντως παιδιά της. Νόμιζα ότι παιδιά της εννοεί τους δικούς της μαθητές που αδικούνται επειδή η άλλη φιλόλογος ευνοεί τα παιδιά που τους κάνει ιδιαίτερα.

Τότε αλλάζει το πράγμα. Δεν μπορεί ένας γονέας εκπαιδευτικός να φέρει τέτοια αναστάτωση σε ένα σχολείο. Αυτά που κοροϊδέυουμε θα κάνουμε;

Θεωρώ πολύ ακραίο κάποιος να βαθμολογεί σκόπιμα αυστηρότερα με τεκμαρτό τρόπο παιδιά συναδέλφου (ή οποιαδήποτε παιδιά) αν θέλει να ευνοήσει άλλα. Πιο εύκολο είναι να φουσκώσει τον βαθμό των άλλων ή και να δώσει τα θέματα, αν όντως τους κάνει ιδιαίτερα, ώστε εκείνα να γράψουν καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 11:39:04 pm »
Α τώρα κατάλαβα ότι όταν λέει παιδιά της εννοεί όντως παιδιά της. Νόμιζα ότι παιδιά της εννοεί τους δικούς της μαθητές που αδικούνται επειδή η άλλη φιλόλογος ευνοεί τα παιδιά που τους κάνει ιδιαίτερα.

Τότε αλλάζει το πράγμα. Δεν μπορεί ένας γονέας εκπαιδευτικός να φέρει τέτοια αναστάτωση σε ένα σχολείο. Αυτά που κοροϊδέυουμε θα κάνουμε;

Θεωρώ πολύ ακραίο κάποιος να βαθμολογεί σκόπιμα αυστηρότερα με τεκμαρτό τρόπο παιδιά συναδέλφου (ή οποιαδήποτε παιδιά) αν θέλει να ευνοήσει άλλα. Πιο εύκολο είναι να φουσκώσει τον βαθμό των άλλων ή και να δώσει τα θέματα, αν όντως τους κάνει ιδιαίτερα, ώστε εκείνα να γράψουν καλύτερα.

Μια χαρά μπορούν! Έδωσα παραπάνω το παράδειγμα του τι συνέβη σε μένα. Και όχι από έναν καθηγητή η καθηγήτρια. Στα έξι χρόνια γυμνασίου και λυκείου ήτανε συνεχές φαινόμενο. Και οι καθηγητές το έλεγαν μπροστά σε όλη την τάξη ότι γι’ αυτό το έκαναν.
Πέρασα όλη την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να παίρνω τους βαθμούς που μου άξιζανε, απλά γιατί η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια στο ίδιο σχολείο
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 07:37:30 am »
Μπορείς αντί να δώσεις το κάτι παραπανω σε μια ερώτηση ανάπτυξης, όπως κάνουμε ούτως ή άλλως πια, να είσαι σχολαστικός. Δεν μπορείς όμως να επινοήσεις λάθη και παραλείψεις ώστε να βάλεις επίτηδες χαμηλότερο βαθμό, ώστε να αποδεικνύεται σε αναβαθμολόγηση.

Στον έλεγχο είναι λίγο πιο εύκολο αλλα και πάλι, τώρα πια όλοι γενναιόδωροι είμαστε, δεν μπορεί κανείς να κάνει κατι εξοφθαλμο, δεν ειναι οι εποχές που ήμασταν εμείς μαθητές.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2025, 07:39:31 am από Έσπερος »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 01:52:42 pm »
emmaki, κι εγώ επιβεβαιώνω ότι παιδιά καθηγητών παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς, το έχω δει να συμβαίνει.
Έχω δει όμως και συναδέρφους να στρέφονται κατά συναδέρφων για χαμηλή βαθμολογία σε διαγώνισμα. Το αποτέλεσμα; Το γραπτό πήγε για αναβαθμολόγηση στα κεντρικά και πήρε ακόμη χαμηλότερη βαθμολόγία!!!!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το περιβάλλον στο σχολείο για το οποίο γίνεται λόγος είναι άκρως τοξικό....
Να πω την αλήθεια, όσο ήμουν μαθήτρια, ποτέ δεν με απασχόλησε το θέμα βαθμολογία... Διάβαζα για τον εαυτό μου και μόνο.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 02:25:25 pm »
Σ εμας παντως πολυ σπάνια παιδί εκπαιδευτικού  δεν είναι αριστούχος και από τους πρώτους. Όταν δεν είναι, μας εκπλήσσει, κακοχαρακτηρίζεται πολύ και μας φέρνει σε δύσκολη θέση και αμηχανία για το τι θα πούμε στον συνάδελφο και τελικά ασυνείδητα τείνουμε να βάλουμε και μια μονάδα παραπάνω. Αλλά είμαστε Γυμνάσιο, οι βαθμοί είναι τελείως ενδεικτικοί ούτως ή άλλως, όλοι οι μέτριοι έχουν το κάτι παραπάνω για διαφόρους λόγους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33150
  • Τελευταία: Sofia14
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1195923
  • Σύνολο θεμάτων: 19587
  • Σε σύνδεση σήμερα: 611
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)