*

Αποστολέας Θέμα: Αναβαθμολογηση  (Αναγνώστηκε 4099 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αναβαθμολογηση
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 04:15:49 pm »
Αχ συνάδελφοι. Δε στενοωριέμσι για μένα αλλά για τα παιδιά μου κι όλα τα υπόλοιπα που αδικεί. Έχουμε και ίδιους μαθητές και ξέρουμε την απόδοση τους. Σκέφτηκα και γω να καλέσω την σύμβουλο για αναβαθμολόγηση. Δε με νοιάζει ο βαθμός αλλά γιατί θίγει εμένα σαν καθηγήτρια προσωπικά

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:41:01 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 04:21:28 pm »
Olia μας μπερδεύεις. Εσυ μιλάς ως γονέας για τα παιδιά σου ή ως εκπαιδευρικός του σχολείου; Δεν μπορεί να κινήσεις ώς γονέας διαδικασίες που σχετίζονται με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού ούτε μπορείς να λες οπτι ο χαμηλός βαθμός στα παιδιά σου θίγει εσενα, εφόσον εσύ είσαι μητέρα τους και όχι καθηγήτριά τους.

Σε τι μέρος είσαι; Τέτοιο ανακάτεμα μεταξυ ιδιοτήτων και μεταξύ πρισωπικού και επαγγελματικού, είναι τελείως επαρχιώτικο χαρακτηριστικό.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 04:34:16 pm »
emmaki, κι εγώ επιβεβαιώνω ότι παιδιά καθηγητών παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς, το έχω δει να συμβαίνει.
Έχω δει όμως και συναδέρφους να στρέφονται κατά συναδέρφων για χαμηλή βαθμολογία σε διαγώνισμα. Το αποτέλεσμα; Το γραπτό πήγε για αναβαθμολόγηση στα κεντρικά και πήρε ακόμη χαμηλότερη βαθμολόγία!!!!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το περιβάλλον στο σχολείο για το οποίο γίνεται λόγος είναι άκρως τοξικό....
Να πω την αλήθεια, όσο ήμουν μαθήτρια, ποτέ δεν με απασχόλησε το θέμα βαθμολογία... Διάβαζα για τον εαυτό μου και μόνο.

Κι εγω διαβαζα για μενα!

Στην αρχη μου φαινοταν «καπως» να γραφω 20 σε διαγωνισμα, 20 σε δυο τεστ που λας εβαζαν, να λεω μαθημα καθε φορα που με σηκωναν και να βλεπω σρπυς βαθμους 17 ή 18. Την ιδια στιγμη που αλλοι στην ταξη με χαμηλοτερα γραπτα, επαιρναν 19 και 20 (τοτε μας ελεγαν τπυς βαθμους μας πριν τους παρουμε).

Μετα απο τα πρωτα δυο τριμηνα απλα γελουσα!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 04:37:51 pm »
Αχ συνάδελφοι. Δε στενοωριέμσι για μένα αλλά για τα παιδιά μου κι όλα τα υπόλοιπα που αδικεί. Έχουμε και ίδιους μαθητές και ξέρουμε την απόδοση τους. Σκέφτηκα και γω να καλέσω την σύμβουλο για αναβαθμολόγηση. Δε με νοιάζει ο βαθμός αλλά γιατί θίγει εμένα σαν καθηγήτρια προσωπικά

Η συμβουλος μπορει να παρεμβειστο βαθμο αλλου;

Επισης, ο βαθμος βγαινει μονο απο τα γραπτα ή συνυπολογιζονται και αλλοι παραγοντες; Εαν ισχυει το δευτερο (που θεωρω οτι ετσι ειναι) δεν μπορει να αποδειχτει οτι ο χαμηλοτερος βαθμος δεν μπηκε λογω πχ συμπεριφορας!

Επισης, μπορει καποιος να καλεσει συμβουλο (εαν ο/η συμβουλος εχει δικαιωμα να παρεμβει) και να ζητησει να επανεξεταστουν οι βαθμοι συνεδελφων ή μπορει οποιος γονιος να ζητησει να επανεξεταστουν οι βαθμοι παιδιων αλλων απο τα δικα του;

Εαν μπορουν να γινουν αυτα, αλιμονο μας σε ολους, σε ολες τις βαθμιδες!!!!!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:41:01 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 04:51:09 pm »
Emmaki αυτό που περιγράφεις είναι κραυγαλέο. Βέβαια στην εποχή μας δεν στέκουν τέτοιες καταστάσεις, ούτως ή άλλως. Όταν ήμασταν εμείς μαθητές και περισσότερα ανεχόμασταν και οι γονείς μας δεν ψείριζαν τα πάντα, δεν το λέω ότι ήταν καλύτερο, ως γονέας, αλλά για τους εκπαιδευτικούς σίγουρα ήταν καλύτερο.

Γενικά πάντως είναι περίεργο να φοιτά κανείς στο σχολείο των γονέων του και καλύτερα να αποφεύγεται αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή όπως στην επαρχία. Στην επαρχία είναι επίσης άβολο να είσαι γενικά παιδιί εκπαιδευτικού επειδή όλοι γνωρίζονται.

Η Olia δεν έχω καταλάβει τι θέλει να πει και ως τι θα καλέσει σύμβουλο και για τα γραπτά ποιων.
Σε διαγώνισμα πάντως εγώ δεν θυμάμαι σε κανέναν νόμο να έχω δει πρόβλεψη αναβαθμολόγσηης και στις εξετάσεις είναι αυστηρή διαδικασία, με αίτηση εντός συγκεκριμένης προθεσμίας και παράβολο.

Σίγουρα η Olia ως καθηγήτρια δεν μπορεί να ζητήσει αναβαθμολόγηση για άλλα παιδά, δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον.
Εγώ ωστόσο έχω ζητήσει να δω γραπτά μαθητών από καθηγήτρια που ξέρω ότι είναι υπερβολικά γενναιόδωρη, αλλά το έκανα καθαρά για να τη φέρω σε δύσκολη θέση και για να μην πουλάει τρέλα και να μην μας περνάει για ηλιθίους. Μέχρι εκεί όμως, ούτε ανακατεύτηκα στο τι βαθμό θα βάλει, τόνισα πάρα πολύ ότι η πολιτική του σχολείου μας δεν είναι τόσο απλόχερη -και ήταν και ντροπή που έκανα αυτή τη συζήτηση γιατί δεν είμαστε αυστηρό σχολείο, δεν έχουμε υψηλό επίπεδο μαθητών για να μπορούμε να είμαστε απαιτητικοί, οπότε το να είναι κανείς γενναιόδωρος σε τουρίστες, σε σχέση με τους υπολοίπους, είναι εξωφρενικά ακραίο. Συνολικά όμως, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο από το να νιώσει εκτεθειμένη η καθηγήτρια, και ίσως καλώς δεν μπορεί να γίνει και κάτι άλλο, για΄τι έτσι μπορεί να άνοιγαν δρόμοι για πολύ περίεργες καταστάσεις για όλους.

Εμείς που είμαστε και εκπαιδευτικοί και γονείς, όσο σκληρό κι αν είναι για τα παιδιά μας, πρέπει πρώτα απ όλα να σκεφτόμαστε ως εκπαιδευτικοί και να προστατεύουμε τη δουλειά μας. Όχι γιατί όλοι τα κάνουμε τέλεια, αλλά γιατί ξέρουμε πόσο εύκολο ξεφεύγουν πράγματα (πχ δεν μπορείς να είσαι μπροστά σε όλα τα σκηνικά στην εφημερία σου) και ξέρουμε και πόσο άσχημο είναι να ανακατεύονται οι γονείς και να ελέγχουν για΄τι δεν τους κάνει ο βαθμός κλπ κλπ. Θέλει πολύ καλό ζύγισμα το πότε ένας εκπαιδευτικός θα στραφεί εναντίον εκπαιδευιτκού, με την ιδιότητα του γονέα. Θα πρέπει να είναι πολύ σοβαρή αβλεψία σε θέμα ασφάλειας ή αξιοπρέπειας του παιδιού ή κάτι πολύ κραυγαλέο με το μάθημα, τύπου να μπει κάτι σε διαγώνισμα χωρίς να είναι στην ύλη του διαγωνίσματος, κάτι δηλαδή τελείως μετρήσιμο και που θα μπορούν να το επαληθεύσουν και άλλοι.

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:09:18 pm »
Έχω τα παιδιά μου μαθητές μου αναγκαστικά. Επαρχία με μικρό σχολείο κσι δεν μπορούσα να τα πάω να φοιτήσουν σε άλλη πόλη ή εγώ να δουλέψω σε άλλη πόλη. Έχουμε τους ίδιους μαθητές και τους ξέρουμε έναν έναν.Θελω να αναγνωρίζεται ο κόπος τους και να μισησουν το σχολείο. Ευχαριστώ όσους συμμετείχατε στη συζήτηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:11:36 pm από Olia »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:14:21 pm »
Συνάδελφοι, υπάρχει κάτι χειρότερο απ' το ν' αδικούν τα παιδιά σας στις προφορικές βαθμολογίες του σχολείου. Ποιο είναι αυτό; Να τους έχετε διδάξει πως οι προφορικές βαθμολογίες του σχολείου έχουν κάποιαν αξία. Αντί να τους μαθαίνετε να διαβάζουν για τον εαυτό τους για την προκοπή τους για την αγάπη στη γνώση και τη φυσική περιέργεια, να πηγαίνετε και να τους λέτε πως τα προφορικά των τετραμήνων θα 'ν' η επιβράβευσή τους. Συνάδελφοι, έλεος. Το μόνο που 'χει αξία είν' το γραπτό κι αυτό για ένα και μόνο λόγο. Για να ιδεί τα λάθη του το παιδί να μάθει τα σωστά και να κάνει μιαν ανατροφοδότηση. Εννοείται πως ούτε με το βαθμό του γραπτού ασχολούμαστε. Αυτά είναι στοιχειώδη πράγματα. Περίμενα τουλάχιστον από συναδέλφους να τα γνωρίζουν. Διαψεύδομαι.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:17:28 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:21:48 pm »
Κι όμως, υπάρχουν σχολεία στα οποία γονείς μετράνε μέχρι και τον τόνο που τυχόν υπογράμμισε ο καθηγητής στο γραπτό. Το έχω δει με τα μάτια μου. Συμφωνώ μαζί σου Leon, αλλά εμείς είμαστε μια άλλη γενιά. Το διάβασμα για την γνώση έχει περάσει ανεπιστρεπτί.....

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:23:05 pm »
Ένα παιδί καταλαβαινει ότι πάμε στο  σχολείο για τη γνώση και δεν πειράζει ο βαθμός;;;; Είναι παιδιά.Εσεις πείτε το αυτό αφού έχετε ανώτερο επίπεδο. Εμείς είμαστε επαρχιώτες.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:38:29 pm »
Ένα παιδί καταλαβαινει ότι πάμε στο  σχολείο για τη γνώση και δεν πειράζει ο βαθμός;;;; Είναι παιδιά.Εσεις πείτε το αυτό αφού έχετε ανώτερο επίπεδο. Εμείς είμαστε επαρχιώτες.
Ναι, δεν πειράζει ο βαθμός. Αυτό πρέπει να το 'χει διδαχθεί απ' την πρώτη δημοτικού. Αν διαβάζει για να ικανοποιήσει την καθηγήτριά του ή διαβάζει αναμένοντας την επιβράβευση απ' την καθηγήτριά του τότε τα 'χει καταλάβει τελείως λάθος και δε θα του βγει, εν τέλει, σε καλό. Να διαβάζει για να μ α θ α ί ν ε ι. Για τίποτ' άλλο. Έτσι θα προκόψει. Κι έτσι θα πετύχει αύριο στις εισαγωγικές. Ρωτήστε τα παιδιά που πετυχαίνουν τους στόχους τους και γίνουνται φοιτητές στη σχολή επιλογής τους. Απλά ρωτήστε τα κι ακούστε τι έχουν να σας πουν για το διάβασμα και τους βαθμούς. Ίσως εκπλαγείτε.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:42:15 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:57:13 pm »
Αγαπητέ συνάδελφε συμφωνώ για το που πάνε οι βαθμοί. Μακάρι να καταλάβαιναν τα παιδιά όλα αυτά
. Κάποιοι εκπαιδευτικοί, όμως, δίνουν Πολλά δικαιώματα.

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 07:48:06 pm »
Περί συμπεριφοράς και αντανάκλασή της στον βαθμό τετραμήνων.

Σαφώς και δεν βαθμολογείται επίσημα η συμπεριφορά παρόλο που ορισμένους μαθητές ευχαρίστως τους έβραζα σε σάλτσα μέντας!
Ωστόσο όταν η συμπεριφορά και οι πράξεις είναι τέτοιες που αποβαίνουν εις βάρος της συμμετοχής και της συνολικής ακαδημαϊκής εικόνας τότε έμμεσα ναι, επηρεάζεται ο βαθμός.

Για όλα φταίνε οι άμπαλοι του υπουργείου που κατήργησαν τις επαναληπτικές εξετάσεις του Ιουνίου.
Είχα βρει την υγειά μου! Επιτέλους βαθμολογούσα αγόγγυστα, χωρίς τύψεις, ανησυχίες κλπ παραμέτρους πλην της απόδοσης και "βαρούσα στο ψαχνό".
Στη συνέχεια τους έστρωνα στα επαναληπτικά μαθήματα, όμορφα, εντατικά και στοχευμένα. Παίρναν κι αυτοί το μήνυμά τους και την "τιμωρία" τους και στις επαναληπτικές όλα ολοκληρώνονταν όμορφα κι αρμονικά.
Τώρα που επανάφεραν την παρωδία του Σεπτέμβρη επανήλθε και το θέατρο του παραλόγου.  :'(

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 08:26:13 pm »
Κάποιοι εκπαιδευτικοί, όμως, δίνουν Πολλά δικαιώματα.
Αγνοήστε τους. Απλά. Και το παιδί να τους αγνοεί. Να μάθει να δίνει αξία σ' όποιον, πράγματι, αξίζει.Μπροστά πάει με τη μελέτη κι όχι με το βαθμό του κάθε εκπαιδευτικού που δεν τιμά τη δουλειά του.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 08:46:24 pm »
Έχω τα παιδιά μου μαθητές μου αναγκαστικά. Επαρχία με μικρό σχολείο κσι δεν μπορούσα να τα πάω να φοιτήσουν σε άλλη πόλη ή εγώ να δουλέψω σε άλλη πόλη. Έχουμε τους ίδιους μαθητές και τους ξέρουμε έναν έναν.Θελω να αναγνωρίζεται ο κόπος τους και να μισησουν το σχολείο. Ευχαριστώ όσους συμμετείχατε στη συζήτηση.

Εσύ τους έχεις μαθητές σε κάποιο μάθημα και κρίνεις ότι ο βαθμός τους είναι τόσο. Είναι επαρχία και είναι αναπόφευκτο αλλά καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι για εσένα και για τα παιδιά σου. Τέλος πάντων, εσύ κρίνεις ότι είναι για τόσο, στα μαθήματα που τους κάνεις. Ο άλλος καθηγητής που κάνει άλλα μαθήματα, βαθμολογέι όπως κρίνει στα άλλα μαθήματα. Εσύ τι θα επικαλεστείς; ότι στα δικά σου μαθήματα είναι του 19  άρα αν ο άλλος στα δικά του βάζει 17, κάνει λάθος;

Τα παιδιά σου, τα σκέφτεσαι, πώς θα νιώσουν αν η μαμά τους και καθηγήτρια του σχολείου, στρέφεται εναντίον καθηγητών τους, και έμμεσα και εναντίον συμμαθητών τους, αφού δεν αμφισβητεί μόνο τη χαμηλή βαθμολογία τη δική τους, αλλά και την υψηλή βαθμολογία άλλων παιδιών;

Και θα ξαναρωτήσω γιατί δεν έχω καταλάβει.
Ακόμα βαθμοί τετραμήνου δεν έχουν  μπει. Άρα εσύ μιλάς για βαθμούς διαγωνισμάτων. Θεωρείς ότι έχεις τεκμήρια ότι η καθηγήτρια έχει βαθμολογήσει ως λάθος, απαντήσεις των παιδιών σου που είναι σωστές, επίτηδες για να τα αδικήσει;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1195939
  • Σύνολο θεμάτων: 19587
  • Σε σύνδεση σήμερα: 795
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 7