*

Αποστολέας Θέμα: ΠΨ γνωματεύσεις ιδιωτών στα κεδασυ  (Αναγνώστηκε 1192 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελία23

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
ΠΨ γνωματεύσεις ιδιωτών στα κεδασυ
« στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 08:11:32 pm »
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα, όποιος γνωρίζει και έχει εμπειρία, να με ενημερώσει σχετικά με τις παιδοψυχιατρικες γνωματεύσεις των ιδιωτών που προσκομίζονται από τους γονείς στα κεδασυ, κατά κύριο λόγο με το έγγραφο ΕΚΠΥ. Η διεπιστημονική ομάδα, είναι υποχρεωμένη να συμπεριλάβει τη γνωμάτευση αυτούσια στην τελική γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ; Ή μπορεί να την αξιοποιήσει στον βαθμό που η ίδια το κρίνει; Επίσης, σε περιπτώσεις που η ΠΨ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ευρήματα της διεπιστημονικής και της περιγραφικής του σχολείου, τι γίνεται; Είναι σωστό να φύγει γνωμάτευση από το κεδασυ αντιγράφοντας ουσιαστικά μόνο τη γνωμάτευση του ιδιώτη και με τη δασκάλα ειδικής αγωγής να διαφωνεί και να συμφωνεί με την περιγραφική του σχολείου; Πραγματικά, θα ήθελα τα φώτα σας οσοι γνωρίζεται. Εργάζομαι φέτος ως αναπληρώτρια σε ΚΕΔΑΣΥ στην Αττική και δεν βλέπω να τηρούνται όσα έχω διαβάσει στη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το κεδασυ μπορεί να αξιοποιήσει αν θέλει τις γνωματεύσεις ιδιωτών.
Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι. - Фёдор Михайлович Достоевский

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΠΨ γνωματεύσεις ιδιωτών στα κεδασυ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:50:49 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 10:00:21 pm »
Απο το 2007 μεχρι το 2021 ημουν σε ΚΕΔΑΣΥ.

Δεχομασταν τις γνωματευσεις ιδιωτων καθως εχουν την ιδια ισχυ με αυτες του δημοσιου (ειναι μια διαταξη του 2015 νομιζω). Ομως, δεν ημασταν υποχρεωμενοι να τις αποδεχτουμε και να βασιστουμε σε αυτες!
Πχ οταν εγω επαιρνα στα χερια μου μια γνωματευση για ΔΕΠΥ και για δυο ωρες ειχα ενα παιδι που δεν κουνιοταν, τον ιδιο και στην ψυχολογο και πηγαιναμε στο σχολειο και μεσα σρην ταξη επισης καθοταν ησυχο στο θρανιο, δεν τπηρχε περιπτωση να βγει γνωματευση για ΔΕΠΥ!

Ή οταν ειχαμε γνωματευση απο ΠΨ για προβληματα λογου και εγω εδινα το ΛαΤΩ και υπηρχε υψηλοτατο σκορ που εδειχνε οτι δεν υπηρχαν θεματα λογου, δεν μπορουσαμε να δωσουμε τετοια γνωματευση!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 10:24:29 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω, όμως, τι να κάνω από τη στιγμή που η προϊσταμένη θέλει οπωσδήποτε να μπαίνει η ΠΨ. Έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση με αυτή την τακτική. Βάσει κιόλας της εγκυκλίου, αναφέρεται ότι τα ΚΕΔΑΣΥ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ τις ΠΨ ιδιωτών. Δεν είναι, ωστόσο, υποχρεωμένα. Πώς θα το διαχειριζόσουν στη θέση μου; Επίσης, μπορεί να βγει γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ μόνο με την εισήγηση της ΠΨ και με εμένα ως ΠΕ71 να διαφωνώ κάθετα , το ίδιο και η περιγραφική του σχολείου;; Μπορεί να σταθεί έτσι μια γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ; Σημειωτέον ότι ο μαθητής δεν αντιμετωπίζει ούτε κοινωνικό συναισθηματικά ούτε μαθησιακά θέματα και δεν παρεμποδίζεται η παρακολούθηση του ΑΠΣ της τάξης του. Είναι λειτουργικοτατος. Και έχω έρθει αντιμέτωπη με μια ΠΨ που του έχει «φορέσει» ΔΕΠΥ, διακοπτόμενη ταχυλαλια και κοινωνικές φοβίες!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2025, 10:26:58 pm από Ευαγγελία23 »
Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι. - Фёдор Михайлович Достоевский

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 11:36:24 pm »
Γινεται!
Αναφερεται η ιατρικη και μετα στο υπολοιπο κειμενο ανατρεπεται με στοιχεια. Ειναι πολυ πιο δυσκολη η συνταξη μιας τετοιας γνωματευσης, αλλα δεν ειναι αδυνατη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:50:49 »

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 02, 2025, 11:40:38 pm »
Θα συνταχθεί η γνωμάτευση και θα καταλήγει πού; Αφού ο μαθητής αντικειμενικά δεν εμπίπτει σε ΕΕΑ. Είναι λειτουργικότατος.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 12:00:38 am »
Θα συνταχθεί η γνωμάτευση και θα καταλήγει πού; Αφού ο μαθητής αντικειμενικά δεν εμπίπτει σε ΕΕΑ. Είναι λειτουργικότατος.

Όπου θεωρείται ότι θα πρέπει να καταλήξει

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 12:05:22 am »
Πρακτικά, μπορεί να βγει έγκυρη γνωμάτευση μόνο με τους ισχυρισμούς ενός ιδιώτη ΠΨ; Χωρίς καν έκθεση, μόνο με το ΕΚΠΥ;

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 01:54:51 pm »
1. Τι έιναι το ΕΚΠΥ;
2. Μια χαρά τις δέχονται, αλλά δεν τις αναφέρουν μες στην γνωμάτευση...................

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 06:37:55 pm »
1. Τι έιναι το ΕΚΠΥ;
2. Μια χαρά τις δέχονται, αλλά δεν τις αναφέρουν μες στην γνωμάτευση...................
Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 07:10:55 pm »
1. Τι έιναι το ΕΚΠΥ;

Το 2. πού το βασίζετε; Εγώ απ’ ό,τι έχω καταλάβει, υπάρχει ένας άγραφος νόμος μεταξύ των ΚΕΔΑΣΥ που τις βάζουν μες στη γνωμάτευση και κατά κύριο λόγο στα κουτάκια κιόλας, πάνω-πανω. Δεν θα έπρεπε, όμως, βάσει της εγκυκλίου. Επίσης, δεν τίθεται και ζήτημα προσωπικών δεδομένων; Να φαίνονται ιατρικά δεδομένα σε μια εκπαιδευτική διάγνωση;; Γνωμοδότηση για την ακρίβεια…

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 07:57:26 pm »
Το 2. πού το βασίζετε; Εγώ απ’ ό,τι έχω καταλάβει, υπάρχει ένας άγραφος νόμος μεταξύ των ΚΕΔΑΣΥ που τις βάζουν μες στη γνωμάτευση και κατά κύριο λόγο στα κουτάκια κιόλας, πάνω-πανω. Δεν θα έπρεπε, όμως, βάσει της εγκυκλίου. Επίσης, δεν τίθεται και ζήτημα προσωπικών δεδομένων; Να φαίνονται ιατρικά δεδομένα σε μια εκπαιδευτική διάγνωση;; Γνωμοδότηση για την ακρίβεια…

Οι γονείς δίνουν πρόσβαση στο ιατρικά δεδομένα του παιδιού. Επίσης οι γονείς είναι αυτοί που αποφασίζουν εάν αυτά τα δεδομένα θα πάνε παραέξω. Και που παραέξω θα πάνε. Θέμα προσωπικών δεδομένων από τη στιγμή που οι γονείς προσκομίζουν γνωματεύσεις, δεν υπάρχει. Και βέβαια εννοείται ότι η γνωμάτευση του κΚΕΔΑΣΥ δε γίνεται φεϊγ βολαν! Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να μας φέρνουνε καμιά επιπλέον γνωμάτευση

Όσο για το πως μπορεί να μπει μία ιατρική γνωμάτευση και να μην γινει δεκτη αλλά να αντικρουστεί μέσα στο κείμενο, Οπως ειπα, ειναι δυσκολο να γραφτειι αλλα μπορει να γινει.

«Η ταδε μαθητρια, 10 ετων, ειχε γνωματευση απο ΠΨ που αναφερει οτι παρουσιαζει Χ.
Η ψυχομετρικη της αξιολογηση με το Ψ εργαλειο εδειξε οτι ……..
Η εκπαιδευτικη της αξιολογηση με τυπικο και ατυπο υλικο εδειξε οτι….
Απο τα παραπανω προκυπτει οτι η ταδε δεν παρουσιαζει κατα την αξιολογηηση της απο τη διεπιστημονικη επιτροπη (τα χαρακτηριστικα του Χ καο γιατι αυτα ανατρεπονται).
Αρα δεν προκυπτει οτι εχει Χ. Αντιθετα παρουσιαζει Ψ δυσκολιες που οφειλονται…..
Εισηγουμαστε
Α)
Β)
Γ)»
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2025, 07:59:22 pm από emmaki »

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 08:03:39 pm »
Να μας φέρνουν για να την αξιοποιούμε όταν κρίνεται απαραίτητο και να λειτουργεί ως συμπληρωματικό στοιχείο. Το να μπαίνει, όμως, μες στη γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ, είναι άτοπο… Εγώ προσωπικά, το συζητάω με τους γονείς πρώτα, όσοι τις προσκομίζουν. Αν δηλαδή επιθυμούν να καταγράφεται μες στη γνωμάτευση και ειδικά αν επιθυμούν να είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπει κάποιος και με bold κιόλας!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 08:07:56 pm »
Να μας φέρνουν για να την αξιοποιούμε όταν κρίνεται απαραίτητο και να λειτουργεί ως συμπληρωματικό στοιχείο. Το να μπαίνει, όμως, μες στη γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ, είναι άτοπο… Εγώ προσωπικά, το συζητάω με τους γονείς πρώτα, όσοι τις προσκομίζουν. Αν δηλαδή επιθυμούν να καταγράφεται μες στη γνωμάτευση και ειδικά αν επιθυμούν να είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπει κάποιος και με bold κιόλας!
.

ΟΚ….

Επίσης έχω την απορία, τα υπόλοιπα μέλη της διεπιστημονικής τι άποψη έχουν για αυτό το θέμα; Εδώ διαβάζουμε μία πλευρά μόνο

Επίσης ο γονιός για να προσκομίζουν μία γνωμάτευση, πάει να πει ότι συμφωνεί με αυτή και σε αυτή θα επιθυμούσε να βασίζεται και η αξιολόγηση του παιδιού του. Γιατί λοιπόν να μην θελήσει να φαίνεται; Το πιο πιθανό είναι ότι θα διαμαρτυρηθεί εάν δεν φαίνεται, όπως και θα διαμαρτυρηθεί, φυσικά, εάν αντικρουστεί!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2025, 08:14:51 pm από emmaki »

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 03, 2025, 08:40:19 pm »
Έχει τύχει να φέρουν γονείς ΠΨ και κατά την επίδοση να πουν ότι δεν ήθελαν  να φαίνεται στη γνωμάτευση! Οπότε, τουλάχιστον στο ΚΕΔΑΣΥ που είμαι, κάνουμε καλή διερεύνηση πρώτα και τους ρωτάμε όσον αφορά τις ΠΨ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33150
  • Τελευταία: Sofia14
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1195923
  • Σύνολο θεμάτων: 19587
  • Σε σύνδεση σήμερα: 611
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)