0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στον τοπικο συλλογο απευθυνθηκα….στη δοε, οχι.Τη δευτερη φορα, στις απειλες, μου ειπαν οτι εαν γινει μηνυση, θα γινει ΔΣ ειδικα για την περιπτωση για να δου πως θα μπορεσουν να βοηθησουν.Ηθικη βοηθεια ειχαμε απο ολους…. Ακουσαμε παρα πολλα «ποσο αδικο αυτο που συμβαινει», «δεν σας αφηνουν να κανετε τη δουλεια σας» κλπ
Έχω την εντύπωση πως οι εκπαιδευτικοί των ΚΕΔΑΣΥ υπάγονται σε άλλο συνδικαλιστικό φορέα κι όχι στις κατά τόπους ελμε καθώς δεν υπάγονται στην οικεία ΔΔΕ.
Περίεργο...απορώ πως αρνήθηκαν να παράσχουν νομική κάλυψη σε εγγεγραμένο μέλος της ομοσπονδίας και μάλιστα υποψήφιο!
Άλλοι κοιμούνται και ξυπνάνε ονειρευόμενοι, λαχεία, λεφτά, φήμη, δόξα, τίτλους κλπ, άλλοι την άρση της μονιμότητας.Μιλάμε για εμμονή, όχι αστεία.
Μα, η άρση της μονιμότητας είναι η κατακλείδα και η μόνιμη επωδός των οπαδών τού κοινωνικού αυτοματισμού. Με αυτή κοιμούνται και ξυπνάνε. Δεν είδατε ποιο ήταν το "ζουμί" των λεγόμενων "ενημερωτικών" ιστοτόπων που πρόβαλαν εκτενώς το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό σε γυμνάσιο του νομού Σερρών, αλλά και των σχολίων (στους ιστότοπους όπου αυτά επιτρέπονται); Οι "αναξιολόγητοι εκπαιδευτικοί" ήταν, και όχι το γεγονός ότι επελέγη και τοποθετήθηκε ως διευθύντρια η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό.
Η ακατάλληλη διοίκηση μππρεί να διαλύσει ένα σχολείο. Υπάρχουν πολλές μορφές ακαταλληλότητας, όχι μόνο ο αυταρχισμός. Ακαταλληλότητα είναι και η ασχετοσύνη και η ανοργανωσιά και αυτό δυσχεραίνει το έργο των εκπαοδευτικών. ακαταλληλότητα ειναι ο μαθητοπατερισμός, ή γενικά η νοοτροπία χύμα λόγω οποιασδήποτε ιδεολογίας (θρησκευτικής, δήθεν ψυχολογικής, δήθεν παιδαγωγικής κοκ). Ακαταλληλότητα είναι η νοοτροπία χαβαλέ (εκδρομές, απώλεια μαθήματος έτσι για πλακα, γενικά να είναι χαρούμενοι όλοι μικροί μεγαλοι) και η νοοτροπία του χαιδολογήματος των καθηγητών με διάφορες χάρες, για να κανουν τα στραβά μάτια στην ανικανότητα των διευθυντών. Είμαι σιγουρη οτι οι περισσότεροι από εμάς εχουμε συναντήσει λίγο πολύ ολα οσα ανεφερα. Και δυστυχώς πολλοί απο εμας ειναι και ευχαριστημενοι με καταστασεις σαν αυτες που ανεφερα.
Ναι, φυσικά. Ισχύουν όλα όσα λες. Το άρθρο, όμως, θέλει να επικεντρωθεί στην αυταρχική διοίκηση κάτι που συναντούμε τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα.