*

Αποστολέας Θέμα: Η εμπιστοσύνη χάνεται και το σχολείο καταρρέει.  (Αναγνώστηκε 2343 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Η εμπιστοσύνη χάνεται και το σχολείο καταρρέει.
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 26, 2026, 06:32:30 pm »

Στον τοπικο συλλογο απευθυνθηκα….στη δοε, οχι.

Τη δευτερη φορα, στις απειλες, μου ειπαν οτι εαν γινει μηνυση, θα γινει ΔΣ ειδικα για την περιπτωση για να δου πως θα μπορεσουν να βοηθησουν.

Ηθικη βοηθεια ειχαμε απο ολους…. Ακουσαμε παρα πολλα «ποσο αδικο αυτο που συμβαινει», «δεν σας αφηνουν να κανετε τη δουλεια σας» κλπ

Έχω την εντύπωση πως οι εκπαιδευτικοί των ΚΕΔΑΣΥ υπάγονται σε άλλο συνδικαλιστικό φορέα κι όχι στις κατά τόπους ελμε καθώς δεν υπάγονται στην οικεία ΔΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:34:56 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 26, 2026, 06:43:40 pm »
Έχω την εντύπωση πως οι εκπαιδευτικοί των ΚΕΔΑΣΥ υπάγονται σε άλλο συνδικαλιστικό φορέα κι όχι στις κατά τόπους ελμε καθώς δεν υπάγονται στην οικεία ΔΔΕ.

Οι εκπαιδευτικοι υπαγονται στους κατα τοπους συλλογους εκπαιδευτικων πρωτοβαθμιας ή δευτεροβαθμιας αντιστοιχα

(Το ξερω, ημουν και υποψηφια)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος georgia4

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 26, 2026, 07:51:15 pm »
Και εγώ κάθε μέρα που εργάζομαι θέλω να είμαι πολύ συνεπής και προσεκτική! Οι περισσότεροι μαθητές με συμπαθούν ,
δίνω τον καλύτερο μου εαυτό αλλά έχω αγωνία για κάθε μέρα! Δεν το δείχνω και δεν το εκδηλώνω.
Κάνω υπομονή!
Στους μαθητές χρειάζεται να συμπεριφερόμαστε με τον καλύτερο τρόπο!

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 26, 2026, 09:08:28 pm »
Περίεργο...απορώ πως αρνήθηκαν να παράσχουν νομική κάλυψη σε εγγεγραμένο μέλος της ομοσπονδίας και μάλιστα υποψήφιο!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:34:56 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 26, 2026, 09:26:06 pm »
Περίεργο...απορώ πως αρνήθηκαν να παράσχουν νομική κάλυψη σε εγγεγραμένο μέλος της ομοσπονδίας και μάλιστα υποψήφιο!

Η υποψηφιοτητα δεν εχει καμια σημασια…..

Το «ζουμι» ειναι οτι δεν υπηρχε καλυψη, παρα μονο ηθικη. Επο αυτη υπηρχε μπολικη, δεν εχω παραπονο
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 27, 2026, 10:17:11 am »
Άλλοι κοιμούνται και ξυπνάνε ονειρευόμενοι, λαχεία, λεφτά, φήμη, δόξα, τίτλους κλπ, άλλοι την άρση της μονιμότητας.
Μιλάμε για εμμονή, όχι αστεία.

Μα, η άρση της μονιμότητας είναι η κατακλείδα και η μόνιμη επωδός των οπαδών τού κοινωνικού αυτοματισμού. Με αυτή κοιμούνται και ξυπνάνε. Δεν είδατε ποιο ήταν το "ζουμί" των λεγόμενων "ενημερωτικών" ιστοτόπων που πρόβαλαν εκτενώς το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό σε γυμνάσιο του νομού Σερρών, αλλά και των σχολίων (στους ιστότοπους όπου αυτά επιτρέπονται); Οι "αναξιολόγητοι εκπαιδευτικοί" ήταν, και όχι το γεγονός ότι επελέγη και τοποθετήθηκε ως διευθύντρια η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Ποσαδιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 27, 2026, 03:23:25 pm »
Μα, η άρση της μονιμότητας είναι η κατακλείδα και η μόνιμη επωδός των οπαδών τού κοινωνικού αυτοματισμού. Με αυτή κοιμούνται και ξυπνάνε. Δεν είδατε ποιο ήταν το "ζουμί" των λεγόμενων "ενημερωτικών" ιστοτόπων που πρόβαλαν εκτενώς το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό σε γυμνάσιο του νομού Σερρών, αλλά και των σχολίων (στους ιστότοπους όπου αυτά επιτρέπονται); Οι "αναξιολόγητοι εκπαιδευτικοί" ήταν, και όχι το γεγονός ότι επελέγη και τοποθετήθηκε ως διευθύντρια η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό.
Και μάλιστα αυτή θα 'ταν κι η αξιολογήτρια για τους "αναξιολόγητους". Παράνοια.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Ποσαδιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 27, 2026, 03:39:49 pm »
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/504507_dieythyntes-horis-oria-thesmoi-horis-antanaklastika-i-kakopoiitiki-igesia-kai-i

"Υπάρχουν στελέχη της εκπαίδευσης που συγχέουν τη διοίκηση με την επιβολή. Που αντιλαμβάνονται το σχολείο ως προσωπικό τους βασίλειο και τον ρόλο τους ως άνευ όρων εξουσία. Εκεί γεννιούνται οι κακοποιητικές συμπεριφορές:
οι δημόσιες προσβολές εκπαιδευτικών, οι απειλές πειθαρχικών, η στοχοποίηση «ανεπιθύμητων», η απαξίωση παιδιών, η χρήση φόβου ως εργαλείου «πειθαρχίας».

Καταγγελίες εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα περιγράφουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα: διευθυντές που υπονομεύουν συναδέλφους, που δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας στους συλλόγους διδασκόντων, που ακυρώνουν παιδαγωγικές πρωτοβουλίες επειδή «δεν πέρασαν από αυτούς». Και, δυστυχώς, μαθητές που βιώνουν την αυθαιρεσία ως καθημερινότητα."

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Ποσαδιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 04, 2026, 07:47:52 pm »
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/505488_sholeia-i-kakopoiitiki-dioikisi-os-atheati-aitia-epaggelmatikis-exoythenosis

«Στον πρώτο σύλλογο διδασκόντων τόλμησα να διαφωνήσω για τον τρόπο κατανομής των ωρών. Ο διευθυντής χαμογέλασε ειρωνικά και είπε: “Εδώ αποφασίζω εγώ”. Από τότε, κάθε φορά που σήκωνα το χέρι, ένιωθα πως εκτίθεμαι. Σήμερα μιλάω μόνο όταν πρέπει. Όχι γιατί δεν έχω άποψη – αλλά γιατί έμαθα ότι η άποψη έχει κόστος.» (Φιλόλογος XK στην Αθήνα, 12 χρόνια υπηρεσίας)

«Κάθε βράδυ άνοιγα το email με άγχος. Ήξερα ότι μπορεί να υπάρχει “παρατήρηση”. Πάντα γραπτή, πάντα ψυχρή, πάντα με υπονοούμενα για πειθαρχικές συνέπειες. Δεν φώναζε ποτέ. Αυτό ήταν το χειρότερο. Η απειλή ήταν μόνιμη, αιωρούμενη.» (Αναπληρώτρια E.N., ΕΠΑΛ)

«Αγαπώ τη δουλειά μου. Αγαπώ τα παιδιά. Αλλά κάθε πρωί ένιωθα κόμπο στο στομάχι. Όχι για την τάξη. Για το αν θα μου μιλήσει απαξιωτικά, αν θα με “καλέσει στο γραφείο”, αν θα αφήσει πάλι υπονοούμενα. Έφτασα να ζητήσω μετάθεση για να σωθώ ψυχικά.» (Καθηγήτρια Λυκείου στην Αθήνα)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2026, 07:49:44 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 04, 2026, 08:52:10 pm »
Η ακατάλληλη διοίκηση μππρεί να διαλύσει ένα σχολείο. Υπάρχουν πολλές μορφές ακαταλληλότητας, όχι μόνο ο αυταρχισμός. Ακαταλληλότητα είναι και η ασχετοσύνη και η ανοργανωσιά και αυτό δυσχεραίνει το έργο των εκπαοδευτικών. ακαταλληλότητα ειναι ο μαθητοπατερισμός, ή γενικά η νοοτροπία χύμα λόγω οποιασδήποτε ιδεολογίας (θρησκευτικής, δήθεν ψυχολογικής, δήθεν παιδαγωγικής κοκ). Ακαταλληλότητα είναι η νοοτροπία χαβαλέ (εκδρομές, απώλεια μαθήματος έτσι για πλακα, γενικά να είναι χαρούμενοι όλοι μικροί μεγαλοι) και η νοοτροπία του χαιδολογήματος των καθηγητών με διάφορες χάρες, για να κανουν τα στραβά μάτια στην ανικανότητα των διευθυντών. Είμαι σιγουρη οτι οι περισσότεροι από εμάς εχουμε συναντήσει λίγο πολύ ολα οσα ανεφερα. Και δυστυχώς πολλοί απο εμας ειναι και ευχαριστημενοι με καταστασεις σαν αυτες που ανεφερα.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Ποσαδιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 04, 2026, 09:05:18 pm »
Η ακατάλληλη διοίκηση μππρεί να διαλύσει ένα σχολείο. Υπάρχουν πολλές μορφές ακαταλληλότητας, όχι μόνο ο αυταρχισμός. Ακαταλληλότητα είναι και η ασχετοσύνη και η ανοργανωσιά και αυτό δυσχεραίνει το έργο των εκπαοδευτικών. ακαταλληλότητα ειναι ο μαθητοπατερισμός, ή γενικά η νοοτροπία χύμα λόγω οποιασδήποτε ιδεολογίας (θρησκευτικής, δήθεν ψυχολογικής, δήθεν παιδαγωγικής κοκ). Ακαταλληλότητα είναι η νοοτροπία χαβαλέ (εκδρομές, απώλεια μαθήματος έτσι για πλακα, γενικά να είναι χαρούμενοι όλοι μικροί μεγαλοι) και η νοοτροπία του χαιδολογήματος των καθηγητών με διάφορες χάρες, για να κανουν τα στραβά μάτια στην ανικανότητα των διευθυντών. Είμαι σιγουρη οτι οι περισσότεροι από εμάς εχουμε συναντήσει λίγο πολύ ολα οσα ανεφερα. Και δυστυχώς πολλοί απο εμας ειναι και ευχαριστημενοι με καταστασεις σαν αυτες που ανεφερα.
Ναι, φυσικά. Ισχύουν όλα όσα λες. Το άρθρο, όμως, θέλει να επικεντρωθεί στην αυταρχική διοίκηση κάτι που συναντούμε τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 04, 2026, 09:35:08 pm »
Ναι, φυσικά. Ισχύουν όλα όσα λες. Το άρθρο, όμως, θέλει να επικεντρωθεί στην αυταρχική διοίκηση κάτι που συναντούμε τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα.

Κατανπητό. Η ανίκανη διοίκηση όμως πρέπει να μας αφορά συνολικά. Με τον ίδιο τρόπο, από το ίδιο σύστημα και το ίδιο συμβουλιο επιλέγεται και ο εξουσιομανής και ο αυταρχικός και αυτός που λειτουργεί με κλίκες και ο χαβαλές και ο παραλίας και ο άσχετος που του τα κάνουν όλα οι εκπαιδευτικοί. Παράγωγα των ίδιων αιτιών είναι όλα.

Pde.gr, © 2005 - 2026

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33166
  • Τελευταία: amfitrite
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1196891
  • Σύνολο θεμάτων: 19605
  • Σε σύνδεση σήμερα: 1042
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)