0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτο που λεει ο συναδελφος το εχω ξαναδιαβασει (αλλά δε θυμαμαι πού), και ισχυει οτι ο εκπαιδευτικος δεν μπορει να παει πριν τις 10:00 αν τελειωνει στις 16:00, γιατι ο νομος οριζει ρητα οτι ο εκπαιδευτικος ειναι υποχρεωμενος να παραμενει στο σχολειο μεχρι 6 ωρες τη μερα και 30 ωρες τη βδομαδα για τη διεκπεραιωση των καθηκοντων του (ανεξαρτητως των ωρων διδασκαλιας που εχει):http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/28-orario-didaskalias.htm
Από πότε βρε παιδιά είναι απαράδεκτο να δουλεύουμε μετά τις 11 γιατί έπιασαν οι ζέστες;Που αλλού γίνονται αυτά εκτός από τον χώρο της εκπαίδευσης;Είπε ο διευθυντής να βάλουμε 2η βάρδια στις εξετάσεις και μόνο που δεν τον έδειραν.Ακους εκει λέει, να ερχόμαστε και να καθόμαστε 11-1 στο σχολείο. Τι πράγματα είναι αυτά; !!Ε ρε ξύλο που θέλουν ορισμένοι. Αλλά θα ερθει αξιολόγηση δεν θα έρθει;
Παράθεση από: utenar στις Σεπτεμβρίου 10, 2008, 07:57:04 amΑυτο που λεει ο συναδελφος το εχω ξαναδιαβασει (αλλά δε θυμαμαι πού), και ισχυει οτι ο εκπαιδευτικος δεν μπορει να παει πριν τις 10:00 αν τελειωνει στις 16:00, γιατι ο νομος οριζει ρητα οτι ο εκπαιδευτικος ειναι υποχρεωμενος να παραμενει στο σχολειο μεχρι 6 ωρες τη μερα και 30 ωρες τη βδομαδα για τη διεκπεραιωση των καθηκοντων του (ανεξαρτητως των ωρων διδασκαλιας που εχει):http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/28-orario-didaskalias.htmΟ εκπαιδευτικός ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να παραμένει στο σχολείο 6 ώρες τη μέρα! Μας το έχουν κάνει τόσο πιπίλισμα που το έχουμε αποδεχτεί μου φαίνεται.Από το σύνδεσμο που έδωσες:"κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι πάνω από έξι ώρες την ημέρα και μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα." άρα δεν είναι υποχρεωμένος να καθίσει 6ωρο. Παρακάτω μάλιστα αναφέρει:"Α.1 Εκπαιδευτικοί με διοικητικά καθήκοντα Για τους εκπαιδευτικούς με διοικητικά καθήκοντα η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει σαφώς τα καθήκοντά τους άρα αυτοί παραμένουν στο σχολείο καθημερινά για έξι ώρες και συνολικά 30 ώρες την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Υπεύθυνοι Τομέων των ΣΕΚ γνωρίζουν τα καθήκοντα τους και αποτελούν τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου. Α.2 Εκπαιδευτικοί χωρίς διοικητικά καθήκοντα Η υποχρέωση των εκπαιδευτικών για παραμονή στο σχολείο τους, πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας, υφίσταται εφόσον τους έχει ανατεθεί από τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου συγκεκριμένο έργο. "Μακάρι τα ελληνικά σχολεία να μας επέτρεπαν να προετοιμαστούμε εντός του σχολείου για την επόμενη, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι οι χώροι δε μας παίρνουν όλους και οι υποδομές δε βοηθούν καθόλου για την προετοιμασία.
αδιόριστος είμαι και αυτό που δεν καταλαβένω είναι πως τα υπολοζίουν κάποιοι και το 30 ωρο την εβδομάδα τους φαίνετε πολύ. οι ώρες που κάνουν είναι από 18 εως 21 αν σε αυτές προστεθούν και οι ώρες ενημέρωσης των γονέων και κάποιες υποχρεώσεις που προκύπτουν σαν υπεύθυνοι τμημάτων πιστεύω ότι μπορεί και να μη φτάνουν. αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος διορισμένος.
@ orchid το μέχρι 30ωρο δε σημαίνει ότι αν το υποχρεωτικό μου είναι 21 δεν έχω καμία υποχρέωση να καθήσω παραπάνω αν και εφόσον είμαι επιφορτισμένος με διοικητικές εργασίες ή έχουν ορισθεί συγκεκριμένες ημέρες και ώρες ενημέρωσης γονέων ( έστω και αν ποτέ δεν πατάει κανένας γονιός για ενημέρωση). Ίσα ίσα, σημαίνει ότι εφόσον έχουν ορισθεί αυτά τα καθήκοντα και αυτές οι ώρες οφείλω να παραμείνω στον σχολικό χώρο για τις ώρες αυτές. Για το λόγο αυτό εξάλλου ανέφερα το "διοικητικές εργασίες" και όχι "προετοιμασία για το διδακτικό αντικείμενο -αν και πιστεύω ότι κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα και στο σχολείο όσον αφορά την προετοιμασία του μαθήματος ( ας πούμε εγώ όσο ήμουν σε σχολεία φρόντιζα να προετοιμάζω ηλεκτρονικά το υλικό μου το σαββατοκύριακο και κατά την διάρκεια της εβδομάδας είτε στα κενά μου, είτε παραμένοντας πιο πίσω, φωτοτυπούσα ό,τι μου ήταν απαραίτητο ή έκανα εργασίες στην αίθουσα διδασκαλίας μου ( είχα την ευτυχία να έχω δική μου αίθουσα) και έτσι δεν χρειάζονταν ας πούμε να καθυστερήσω στο μάθημα ή να περιμένω στην ουρά πότε θα τελειώσει ο φιλόλογος λ.χ. με τις δικές του φωτοτυπίες. καλά,αυτό με τους πληροφορικούς ....δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Το παιδί για όλες τις δουλειές. Αν και υπάρχουν και (λίγες ευτυχώς) κραυγαλέες περιπτώσεις που χαλάνε το όνομα του κλάδου σας είναι αλήθεια και μετά σας παίρνει όλους η μπάλα.....(για παράδειγμα όταν παρακολουθούσα μαθήματα για την πιστοποίηση στις ΤΠΕ στο ΕΠΑΛ ( τότε ΤΕΕ) που κάναμε μαθήματα ΟΛΟΙ οι υπολογιστές είχαν ως επιφάνεια εργασίας ....σκηνές πολύ σκληρού πορνό....ε...αν ο πληροφορικάριος ( ναι πληροφορικάριος εν προκειμένω) δεν πήρε πρέφα όλο αυτό τότε ή ήταν γκάου ή δεν ήταν καν στην τάξη...)