0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ η απορία που έχω είναι γιατί μόνο στους εκπαιδευτικούς μειώνεται το ωράριο εργασίας με την πάροδο των χρόνων, και σε κανέναν άλλον εργαζόμενο του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα (εκεί μόνο αυξάνεται!!!!)Πέρα από την αιτιολογία ότι είμαστε ο πιο σκληρά εργαζόμενος κλάδος στην Ελλάδα και κανείς δεν κουράζεται όσο εμείς υπάρχει κάποια άλλη απάντηση;
Παράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 09, 2011, 08:40:23 pmΕγώ η απορία που έχω είναι γιατί μόνο στους εκπαιδευτικούς μειώνεται το ωράριο εργασίας με την πάροδο των χρόνων, και σε κανέναν άλλον εργαζόμενο του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα (εκεί μόνο αυξάνεται!!!!)Πέρα από την αιτιολογία ότι είμαστε ο πιο σκληρά εργαζόμενος κλάδος στην Ελλάδα και κανείς δεν κουράζεται όσο εμείς υπάρχει κάποια άλλη απάντηση;killbill τι λες τώρα; Σε ποια δουλειά που ξέρεις βγάζουν τη δουλειά οι ηλικιωμένοι; Ατυπα παντού ισχύει ότι ο νέος κάνει τα πάντα όλα κ ο μεγαλύτερος χαλαράαα! Διανοείσαι καθηγητή 60 χρονών να κάνει 4ωρο ή 5ωρο; Δεν καταναοείς δηλαδή ότι η ποιότητα της διδασκαλίας θα πέφτει κατακόρυφα με τα χρόνια; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δε θα έχει την ικανότητα να κρατά επί 4 ώρες μια τάξη σε εγρήγορση;
Για όσους θεωρούν κανόνα τη δουλεία του ιδιωτικού τομέα, προτείνω το βιβλίο του Μπογιόπουλου:"Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!"
killbill τι λες τώρα; Σε ποια δουλειά που ξέρεις βγάζουν τη δουλειά οι ηλικιωμένοι; Ατυπα παντού ισχύει ότι ο νέος κάνει τα πάντα όλα κ ο μεγαλύτερος χαλαράαα! Διανοείσαι καθηγητή 60 χρονών να κάνει 4ωρο ή 5ωρο; Δεν καταναοείς δηλαδή ότι η ποιότητα της διδασκαλίας θα πέφτει κατακόρυφα με τα χρόνια; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δε θα έχει την ικανότητα να κρατά επί 4 ώρες μια τάξη σε εγρήγορση;
Μήπως γιατί σχετίζεται με 30 πια Χ 4ώρες =120 παιδιά την ημέρα; Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι νηπιαγωγοί έχουν το ωράριο που έχουν;
Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Καλοκαίρι το σχολείο κλείνει ΟΧΙ για να κάνουν διακοπές οι καθηγητές, αλλά για να ξεκουραστούν τα παιδιά.
[ΟΧΙ φυσικά δεν το διανοούμαι καθηγητή 60 χρονών να μπαίνει να κάνει 5ωρο, όπως όμως και δεν διαννοούμαι:οικοδόμο να δουλεύει 8ωρο στα 60 τουχειρούργο να συνεχίζει να κάνει εγχειρήσεις το ίδιο ποιοτικά στα 60 του. (εγώ συνέχεια ακούω το "α μη μπας σε αυτόν τον γιατρό ρε είναι μεγάλος άρα ξεπερασμένος & παλαιών τεχνικών δεν θα παρακολουθεί τις εξελίξεις άρα δεν είναι καλός")σωφροντιστικό υπάλληλο να μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά στα καθήκοντά τουπιλότο να πιλοτάρει
Μάλιστα. Προσωπικά συμπεράσματα:1. killbill, μετά λόγου γνώσεως θα σου πω και συγγνώμη που θα στο πω, αλλά ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΣΑΙ! 2. Συμφωνώ απόλυτα με emmaki. Κανείς δεν είπε ΜΟΝΟ εμείς, αλλά ΚΑΙ εμείς. Αν και κατά την προσωπική μου άποψη, την οποία έχω γίνει... φασόλι να την επαναλαμβάνω, οι νηπιαγωγοί είναι ΗΡΩΕΣ και έπρεπε να παίρνουν βαρέα και ανθυγιεινά με το καλημέρα. 3. Τις ευθύνες για τα υπόλοιπα επαγγέλματα να τις καταλογίζεις στους νομοθέτες και όχι στους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορούν πια αυτοί οι έρμοι οι εκπαιδευτικοί να ευθύνονται για τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη.4. Εδώ έχει χαθεί η γη κάτω από τα πόδια μας και οι φάπες είναι απανωτές. Ανατράπηκαν δεδομένα 10ετιών και μαζί με αυτά η ζωή μας άρδην. Και εσύ περί άλλα τυρβάζεις και μάλιστα όχι απλώς επουσιώδη, αλλά και προκλητικά, τολμώ να πω. 5. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι, προφανώς, για να ασχολείσαι με το ωράριο των εκπαιδευτικών την ώρα που ξεθεμελιώνεται το σύμπαν, ανήκεις σε αυτούς τους ελαχίστους που έχουν λύσει τα υπόλοιπα προβλήματά τους και ...δράττονται του ερεβίνθου καθημερινά. ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους για το δηκτικό ύφος, αλλά, όταν το μισό φόρουμ αγωνιά, γιατί είναι άνεργο και το άλλο μισό αγωνιά για το αν θα απολυθεί, θεωρώ ... εμπαιγμό τέτοιου είδους απόψεις.
(υσ. και σε τελική ρε killbill, αν δε σου αρέσει παραιτήσου!! Πήγσινε νσ βρεις το δίκιο σου σε άλλο επάγγελμα!)
2. Συμφωνώ απόλυτα με emmaki. Κανείς δεν είπε ΜΟΝΟ εμείς, αλλά ΚΑΙ εμείς.