*

Αποστολέας Θέμα: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 123408 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών
« Απάντηση #378 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:43:51 pm »
Μήπως γιατί σχετίζεται με 30 πια Χ 4ώρες =120 παιδιά την ημέρα; Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι νηπιαγωγοί έχουν το ωράριο που έχουν; ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:55:23 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:48:11 pm »
Εγώ η απορία που έχω είναι γιατί μόνο στους εκπαιδευτικούς μειώνεται το ωράριο εργασίας με την πάροδο των χρόνων, και σε κανέναν άλλον εργαζόμενο του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα (εκεί μόνο αυξάνεται!!!!)

Πέρα από την αιτιολογία ότι είμαστε ο πιο σκληρά εργαζόμενος κλάδος στην Ελλάδα και κανείς δεν κουράζεται όσο εμείς υπάρχει κάποια άλλη απάντηση;

Ως καλός εκπαιδευτικός που είσαι έπρεπε να καταλαβαίνεις. (Χωρίς την ειρωνεία που χρησιμοποιείς εσύ).
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 11:31:29 pm »
Εγώ η απορία που έχω είναι γιατί μόνο στους εκπαιδευτικούς μειώνεται το ωράριο εργασίας με την πάροδο των χρόνων, και σε κανέναν άλλον εργαζόμενο του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα (εκεί μόνο αυξάνεται!!!!)

Πέρα από την αιτιολογία ότι είμαστε ο πιο σκληρά εργαζόμενος κλάδος στην Ελλάδα και κανείς δεν κουράζεται όσο εμείς υπάρχει κάποια άλλη απάντηση;

killbill τι λες τώρα; Σε ποια δουλειά που ξέρεις βγάζουν τη δουλειά οι ηλικιωμένοι; Ατυπα παντού ισχύει ότι ο νέος κάνει τα πάντα όλα κ ο μεγαλύτερος χαλαράαα!

Διανοείσαι καθηγητή 60 χρονών να κάνει 4ωρο ή 5ωρο; Δεν καταναοείς δηλαδή ότι η ποιότητα της διδασκαλίας θα πέφτει κατακόρυφα με τα χρόνια; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δε θα έχει την ικανότητα να κρατά επί 4 ώρες μια τάξη σε εγρήγορση;

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 12:20:20 am »

killbill τι λες τώρα; Σε ποια δουλειά που ξέρεις βγάζουν τη δουλειά οι ηλικιωμένοι; Ατυπα παντού ισχύει ότι ο νέος κάνει τα πάντα όλα κ ο μεγαλύτερος χαλαράαα!

Διανοείσαι καθηγητή 60 χρονών να κάνει 4ωρο ή 5ωρο; Δεν καταναοείς δηλαδή ότι η ποιότητα της διδασκαλίας θα πέφτει κατακόρυφα με τα χρόνια; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δε θα έχει την ικανότητα να κρατά επί 4 ώρες μια τάξη σε εγρήγορση;

Εγώ ναι. Το έχω φανταστεί...  ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:55:23 »

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 12:39:56 am »
Για όσους θεωρούν κανόνα τη δουλεία του ιδιωτικού τομέα, προτείνω το βιβλίο του Μπογιόπουλου:
"Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!"

Αποσυνδεδεμένος xristis23

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 01:09:47 am »
Για όσους θεωρούν κανόνα τη δουλεία του ιδιωτικού τομέα, προτείνω το βιβλίο του Μπογιόπουλου:
"Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!"

με βάση τον τίτλο, να υποθέσω ότι είναι βατό και για αυτούς που δεν σκαμπάζουν οικοινομικά ή θα χαθούν σε όρους και έννοιες;;

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 07:44:45 am »
Μπογιόπουλος θεούλης!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #385 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 11:48:00 am »

Ακριβώς και πολύ σωστά γίνεται που μειώνεται το ωράριό μας! συμφωνώ σε αυτό. δεν είπα ότι κακώς μας μειώνεται το ωράριο.
Που να μπεις σε τάξη 60 χρονών και να βγάλεις 5ωρο συνεχόμενο?

η ερώτησή μου όμως ήταν δηλαδή μόνο οι εκπαιδευτικοί 60άρηδες κουράζονται και δικαιούνται μειωμένο ωράριο;
ΟΧΙ φυσικά δεν το διανοούμαι καθηγητή 60 χρονών να μπαίνει να κάνει 5ωρο, όπως όμως και δεν διαννοούμαι:
οικοδόμο να δουλεύει 8ωρο στα 60 του
χειρούργο να συνεχίζει να κάνει εγχειρήσεις το ίδιο ποιοτικά στα 60 του. (εγώ συνέχεια ακούω το "α μη μπας σε αυτόν τον γιατρό ρε είναι μεγάλος άρα ξεπερασμένος & παλαιών τεχνικών δεν θα παρακολουθεί τις εξελίξεις άρα δεν είναι καλός")
σωφροντιστικό υπάλληλο να μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά στα καθήκοντά του
πιλότο να πιλοτάρει
και άλλα 1000 επαγγέλματα που μπορώ να σου βρω..

η ένστασή μου είναι στον ισχυρισμό ότι ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί κουράζονται και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και έτσι δικαίως ΜΟΝΟ αυτοί και κανένα άλλο επάγγελμα , δικαιούνται μείωση ωραρίου όσο περνάνε τα χρόνια.
Δεν το βρίσκετε άδικο; εγώ πολύ ..... και όταν συζητάω με κάποιον 60 χρονών ανεξάρτητα τι επάγγελμα κάνει δεν μπορώ να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πω ότι "κοίτα δεν μας αρκεί το καθισιό Ιούλιο, Αύγουστο, Χριστόυγεννα, Πάσχα, εκδρομές, καταλήψεις, συνελεύσεις, εκλογές 5μελών, 15μελών, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ΠΥΣΔΕ (που εννοείται ότι θα γίνουν σε εργάσιμες μέρες!), πρέπει να έχουμε και μειωμένο ωράριο."

μέχρι τώρα η μοναδική άποψη που έχω ακούσει συγκλίνουν στο γεγονός ότι "Εμείς κουραζόμαστε πιο πολύ απόλους"
Μήπως γιατί σχετίζεται με 30 πια Χ 4ώρες =120 παιδιά την ημέρα; Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι νηπιαγωγοί έχουν το ωράριο που έχουν; ;)
Νάτο. Εμείς κουραζόμαστε πιο πολυ απόλους! ναι βρε συνάδελφε κουραστικό είναι αυτό που λες, εξοντωτικό. Μόνο εμείς κουραζόμαστε δηλαδή;

και άκουσα και το:
Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Καλοκαίρι το σχολείο κλείνει ΟΧΙ για να κάνουν διακοπές οι καθηγητές, αλλά για να ξεκουραστούν τα παιδιά.
Δηλαδή "κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα!!!"  ;;D  ;D  ;D

Θέλω έναν σοβαρό λόγο όχι γιατί έχουμε μειωμένο ωράριο, αλλά γιατί ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί το έχουν και κανένα άλλο επάγγελμα
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2011, 11:51:27 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 11:55:31 am »
[ΟΧΙ φυσικά δεν το διανοούμαι καθηγητή 60 χρονών να μπαίνει να κάνει 5ωρο, όπως όμως και δεν διαννοούμαι:
οικοδόμο να δουλεύει 8ωρο στα 60 του
χειρούργο να συνεχίζει να κάνει εγχειρήσεις το ίδιο ποιοτικά στα 60 του. (εγώ συνέχεια ακούω το "α μη μπας σε αυτόν τον γιατρό ρε είναι μεγάλος άρα ξεπερασμένος & παλαιών τεχνικών δεν θα παρακολουθεί τις εξελίξεις άρα δεν είναι καλός")
σωφροντιστικό υπάλληλο να μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά στα καθήκοντά του
πιλότο να πιλοτάρει

Εκτός από τον οικοδόμο (που θεωρώ ότι είναι από τα πιο σκληρά επαγγέλματα) οι υπόλοιποι ΔΕΝ είναι μόνοι τους.
Ο χειρούργος μέσα στο χειρουργείο έχει βοηθο΄πυς, ειδικευόμενους, νοσοκόμους κλπ κλπ κλπ. ¨Αλλωστε, μην μου πεις ότι δεν γνωρίζεις πως οι "μεγάλοι" χειρουργοί, αυτοί που κάνουν 5 και 6 επεμβάσεις τη μέρα, απλά έχουν την εποπτεία στο χειρουργείο και την επέμβαση την κάνουν οι βοηθοί τους!
Ο σωφρονιστικός, έχει συναδέλφους γύρω του. Δεν είναι μόνος του με τους κρατούμενους...
Ο πιλότος επίσης έχει συγκυβερνήτη...άσε που συνατξιοδοτείται (και καλά κάνει) πολύ νωρίτερα.....

Και δεν θεωρώ ότι κάνουμε την πιο βαριά δουλειά. Αλλά κάνουμε μια βαριά δουλειά!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 12:18:23 pm »
Μάλιστα. Προσωπικά συμπεράσματα:

1. killbill, μετά λόγου γνώσεως θα σου πω και συγγνώμη που θα στο πω, αλλά ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΣΑΙ! ::)
2. Συμφωνώ απόλυτα με emmaki. Κανείς δεν είπε ΜΟΝΟ εμείς, αλλά ΚΑΙ εμείς. Αν και κατά την προσωπική μου άποψη, την οποία έχω γίνει... φασόλι να την επαναλαμβάνω, οι νηπιαγωγοί είναι ΗΡΩΕΣ και έπρεπε να παίρνουν βαρέα και ανθυγιεινά με το καλημέρα.
3. Τις ευθύνες για τα υπόλοιπα επαγγέλματα να τις καταλογίζεις στους νομοθέτες και όχι στους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορούν πια αυτοί οι έρμοι οι εκπαιδευτικοί να ευθύνονται για τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη.
4. Εδώ έχει χαθεί η γη κάτω από τα πόδια μας και οι φάπες είναι απανωτές. Ανατράπηκαν δεδομένα 10ετιών και μαζί με αυτά η ζωή μας άρδην. Και εσύ περί άλλα τυρβάζεις και μάλιστα όχι απλώς επουσιώδη, αλλά και προκλητικά, τολμώ να πω.
5. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι, προφανώς, για να ασχολείσαι με το ωράριο των εκπαιδευτικών την ώρα που ξεθεμελιώνεται το σύμπαν, ανήκεις σε αυτούς τους ελαχίστους που έχουν λύσει τα υπόλοιπα προβλήματά τους και ...δράττονται του ερεβίνθου καθημερινά. ;)

ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους για το δηκτικό ύφος, αλλά, όταν το μισό φόρουμ αγωνιά, γιατί είναι άνεργο και το άλλο μισό αγωνιά για το αν θα απολυθεί, θεωρώ ... εμπαιγμό τέτοιου είδους απόψεις.

Αποσυνδεδεμένος xristis23

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #388 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 12:27:51 pm »

1. killbill, μετά λόγου γνώσεως θα σου πω και συγγνώμη που θα στο πω, αλλά ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΣΑΙ! ::)
2. Συμφωνώ απόλυτα με emmaki. Κανείς δεν είπε ΜΟΝΟ εμείς, αλλά ΚΑΙ εμείς. Αν και κατά την προσωπική μου άποψη, την οποία έχω γίνει... φασόλι να την επαναλαμβάνω, οι νηπιαγωγοί είναι ΗΡΩΕΣ και έπρεπε να παίρνουν βαρέα και ανθυγιεινά με το καλημέρα.
3. Τις ευθύνες για τα υπόλοιπα επαγγέλματα να τις καταλογίζεις στους νομοθέτες και όχι στους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορούν πια αυτοί οι έρμοι οι εκπαιδευτικοί να ευθύνονται για τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη.
4. Εδώ έχει χαθεί η γη κάτω από τα πόδια μας και οι φάπες είναι απανωτές. Ανατράπηκαν δεδομένα 10ετιών και μαζί με αυτά η ζωή μας άρδην. Και εσύ περί άλλα τυρβάζεις και μάλιστα όχι απλώς επουσιώδη, αλλά και προκλητικά, τολμώ να πω.
5. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι, προφανώς, για να ασχολείσαι με το ωράριο των εκπαιδευτικών την ώρα που ξεθεμελιώνεται το σύμπαν, ανήκεις σε αυτούς τους ελαχίστους που έχουν λύσει τα υπόλοιπα προβλήματά τους και ...δράττονται του ερεβίνθου καθημερινά. ;)

ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους για το δηκτικό ύφος, αλλά, όταν το μισό φόρουμ αγωνιά, γιατί είναι άνεργο και το άλλο μισό αγωνιά για το αν θα απολυθεί, θεωρώ ... εμπαιγμό τέτοιου είδους απόψεις.

μπράβο σου!!!
και άλλα περισσότερα έπρεπε να πεις αλλά ... :-X :-X :-X

(υσ. και σε τελική ρε killbill, αν δε σου αρέσει παραιτήσου!! Πήγσινε νσ βρεις το δίκιο σου σε άλλο επάγγελμα!)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2011, 12:30:01 pm από epistimik »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #389 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 01:01:40 pm »
(υσ. και σε τελική ρε killbill, αν δε σου αρέσει παραιτήσου!! Πήγσινε νσ βρεις το δίκιο σου σε άλλο επάγγελμα!)
από αυτό φαίνεται ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από όσα έχω πει.

Μα δεν είμαι κατά του μειωμένου ωραρίου που έχουμε. Είμαι υποστηριχτής! συμπάσχω στους νηπιαγωγούς. Αν είναι δυνατόν να μας μειωθεί κιάλλο το ωράριο.
Απλά το θεώρησα κοινωνικά άδικο που ΜΟΝΟ εμείς έχουμε αυτά τα προνόμοια, και γκρινιάζουμε από πάνω

ΔΕΝ είπα πουθενά ότι δεν πρέπει να έχουμε μειωμένο ωράριο. Καλώς το έχουμε. Αλλά γιατί ΜΟΝΟ εμείς;

2. Συμφωνώ απόλυτα με emmaki. Κανείς δεν είπε ΜΟΝΟ εμείς, αλλά ΚΑΙ εμείς.
Ακριβώς! είδες που λέμε το ίδιο πράγμα; τσάμπα με κατηγόρησες. Αυτό φωνάζω και εγώ εδώ μέσα. το ΚΑΙ εμείς, αλλά όπως βλέπεις στην πράξη είμαστε ΜΟΝΟ εμείς!
χαίρομαι που συμφωνούμε

emmaki θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τα επαγγέλματα. Κατά τη γνώμη μου όλοι αυτοί που σου ανέφερα θα έπρεπε και αυτοί να μειώνεται το ωράριό τους με την πάροδο των χρόνων.

Τέλος πάντων, τσάμπα το κουράσαμε. Έτσι κι αλλιώς από το Υπουργείο μελετάται αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών.
Πάντως το έχουμε παρατραβήξει και εμείς, γιατί όταν έχουμε 21 το κάνουμε 19 λέγοντας ότι για 2 ώρες δεν σε διαθέτει αλλού. Εμας μια φιλόλογος που έχει 16 ώρες, πήρε τα κατάλληλα μαθήματα ώστε να της βγαίνουν 14 ώρες. Οι 2 ώρες είναι από τη σημαία.
Η ίδια μου ζήτησε να έρχεται κάθε μέρα μετά την 3η ώρα. Το έκανα ύστερα και από πίεση του διευθυντή αλλά της βγήκε ένα 4ωρο συνεχόμενο μια μέρα, και έκανε χαμό για αυτό!
Ε λοιπόν φτάνει πια . Δεν πάει άλλο!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #390 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 01:13:47 pm »

Συμφωνώ. Απλά να συμπληρώσω ότι κανείς δεν είπε ότι το πιο κουραστικό επάγγελμα είναι αυτό των εκπαιδευτικών.
Τα άλλα πιο κουραστικά επαγγέλματα, με τα βαρέα ένσημα, έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη.
Επίσης ότι δεν είναι η καταλληλότερη εποχή να προσπαθεί να ξεχωρίσει κάποιος προκαλώντας.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 01:33:07 pm »
καλώς!
ο καθένας ανάλογα με τις εμπειρίες που έχει βιώσει και ειδικά αν δεν έχει αναλάβει το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, σωστά έχει καταθέσει τις απόψεις του, όπως και εγώ.

αυτή τη φορά βάζω τελεία! (η προηγούμενη ήταν άνω τελεία!  :P )

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182694
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)