0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τώρα, η απορία μου είναι η εξής: αν τα κενά είναι, όντως, πολλά, οι δευτεροβάθμιες θα τα δηλώσουν όλα ως οργανικά ή θα τα μαγειρέψουν και θα δηλώσουν κάποια ως λειτουργικά; Είδα, π.χ. ότι στην Κεφαλονιά είχαν δηλωθεί 13 οργανικά κενά, νομίζω το Μάη. Θα τα δηλώσουν όλα τώρα ή θα κρατήσουν κάποια ως λειτουργικά, δήθεν;
Παράθεση από: LK στις Ιουλίου 28, 2009, 04:56:31 pmΤώρα, η απορία μου είναι η εξής: αν τα κενά είναι, όντως, πολλά, οι δευτεροβάθμιες θα τα δηλώσουν όλα ως οργανικά ή θα τα μαγειρέψουν και θα δηλώσουν κάποια ως λειτουργικά; Είδα, π.χ. ότι στην Κεφαλονιά είχαν δηλωθεί 13 οργανικά κενά, νομίζω το Μάη. Θα τα δηλώσουν όλα τώρα ή θα κρατήσουν κάποια ως λειτουργικά, δήθεν; Και να γίνεται αυτό δεν επηρεάζει τον αριθμό των διορισμών, γιατί οι νεοδιόριστοι τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά, όχι σε οργανικά. Οργανική θέση παίρνουν τη δεύτερη χρονιά (κι αυτό όχι πάντα).Τα οργανικά κενά που βγάζουν οι δ/νσεις το Μάιο καλύπτονται από όσους έχουν πάει με μετάθεση στην περιοχή και από όσους ήταν εκεί την προηγούμενη χρονιά, αλλά δεν πήραν οργανική θέση (δηλ. για αυτούς που είναι "στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ"). Αν μια οργανική θέση δεν καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο (αυτό συνήθως συμβαίνει σε σχολεία μικρών νησιών), τότε δίνεται για διορισμό με καθεστώς δυσπρόσιτου (διετίας).
Αν τα κενά καλύπτονται πάντα από πρωτοδιόριστους, σημαίνει ότι κάποιοι "παλιοί" έχουν εκεί την οργανική τους, αλλά παίρνουν κάθε χρόνο απόσπαση.
Aν και σ' έχω πρήξει, Ιωάννα, απάντησέ μου και σε κάτι τελευταίο: οι πρωτοδιόριστοι, οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι διεκδικούν τις ίδιες θέσεις και απλώς επιλέγουν με διαφορετική σειρά; Λειτουργικά κενά δεν καλύπτουν και οι δύο; Οι αναπληρωτές πηγαίνουν στα κενά που δε συμπληρώθηκαν από πρωτοδιόριστους;