*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια γάμου  (Αναγνώστηκε 36068 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Άδεια γάμου
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:17:08 pm »
όοοοοοοοοοοοοοοχι!! Δεν μπορείς! Για την υπηρεσία θεωρείσαι παντρεμένη απο την ημερομηνία του πρώτου γάμου - το ίδιο για την εφορία κτλ. Την άδεια  γάμου την δικαιούσαι επομένως για το είδος του γάμου που θα τελέσεις πρώτο. Ρώτα ωστόσο για σίγουρα αλλά αυτό ξέρω εγώ. Δεν ασχολούμαι ωστόσο πλέον με άδειες επομένως, μπορεί κάτι να έχει αλλάξει και να το αγνοώ - αν και πιστεύω δεν έχει αλλάξει κάτι.

Όπως και να χει, με το καλό και πολλές πολλές ευχές!! :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:26:55 »

Αποσυνδεδεμένος kateri

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:42:45 pm »
ευχαριστώ πολύυυυυυ!!!!
bitch θα πάρω τηλ στη φιλενάδα σου να με κατατοπίσει τότε, αν και δε νομίζω να τη χρησιμοποιήσω,ίσως 1-2 μέρες αν χρειαστεί, για τη μετακίνησή μου...είμαστε και στο τέλος της χρονιάς....

Αποσυνδεδεμένος so good

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ακούω+ξεχνώ,βλέπω+θυμάμαι, Κάνω+καταλαβαίνω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μαΐου 01, 2012, 11:47:31 pm »
την άδεια γάμου μπορείς να την πάρεις για τον γάμο που θα κάνεις πρώτο ή για όποιον θες;Δηλαδή αν κάνω πρώτα τον πολιτικό και δεν πάρω άδεια, μπορώ αργότερα, όταν κάνω το θρησκευτικό να πάρω την άδεια;
Αν δεν εχεις χρησιμοποιησει την αδεια στον 1ο γαμο , παιρνεις την αδεια στο 2ο, τα δικαιολογητικα θα τα εχεις, οποτε γιατι να μην μπορεις να παρεις την αδεια ?!Εγω προσωπικα, γνωριζω ατομα που την εχουν παρει την αδεια στο 2ο γαμο...
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift, that' s why it is called present!!!

Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί
Γυναίκα...

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μαΐου 02, 2012, 11:09:23 am »
Παράθεση
η άδεια δίδεται  μία φορά ή στο πολιτικό ή στο θρησκευτικό γάμο
Ο νόμος δεν λέει στον "πρώτο γάμο" αλλά σε έναν από αυτούς. Την υπηρεσία την ενδιαφέρει το αν είσαι παντρεμένος γιατί πρέπει να σου δίνει επίδομα γάμου (που και αυτό μόνος σου πρέπει να το αιτηθείς, δεν γίνεται αυτόματα). Από εκεί και πέρα, από την στιγμή που το 2ος γάμος δεν "προσθέτει" κάτι στις υποχρεώσεις της, μπορείς να κάνεις και 2 και 3 και 13 γάμους (χωρίς να χωρίσεις ενδιάμεσα εννοώ). Το ίδιο ισχύει και για την άδεια. Σου χρωστάει μία άδεια για την τέλεση γάμου. Το ποιος γάμος θα είναι αυτός, το διαλέγεις εσύ. Στο γραφείο που ήμουν η υπεύθυνη έδινε την άδεια σε οποιονδήποτε γάμο, αρκεί να μην είχε ξαναχρησιμοποιηθεί το δικαίωμα.

Όπως και να χει, ένα τηλέφωνο θα σε κατατοπίσει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:26:55 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Μαΐου 02, 2012, 12:56:44 pm »
Πόσους γάμους μπορεί καποιος/α να κάνει? Γιά όλους δικαιούται άδεια?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μαΐου 02, 2012, 01:07:54 pm »
Το επίδομα γάμου δεν έχει κοπεί; Δίνεται ακόμα;

Αποσυνδεδεμένος simone

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 09
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μαΐου 02, 2012, 01:17:11 pm »
το επίδομα γάμου έχει κοπεί!μόνο όταν υπάρχουν παιδιά δίνεται επίδομα!

Αποσυνδεδεμένος natup

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 02, 2012, 01:24:18 pm »
MARKOS 3 γάμους. Μιά φορά μόνο πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 02, 2012, 03:30:48 pm »
Πόσους γάμους μπορεί καποιος/α να κάνει? Γιά όλους δικαιούται άδεια?

Δίνεται για όσους γάμους κάνεις με διαφορετικό πρόσωπο.
Δηλαδή, την πάιρνεις είτε για πολιτικό είτε για θρησκευτικό, όχι και για τους 2 αν γίνουν με το ίδιο πρόσωπο. Αλλά αν τελέσεις δεύτερο γάμο μετά από διαζύγιο ή χηρεία έχεις δικαίωμα να την ξαναπάρεις. Ομοίως και για τρίτο γάμο....

Θρησκευτικούς κάνεις μέχρι 3, πολιτικούς....όσες φορές θες να κάνεις το λάθος
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 02, 2012, 04:19:22 pm »
λοιπόν, έμαθα σήμερα το εξής - που έχει αλλάξει από τότε που είχα τις άδειες ως αντικείμενο :

μπορείς να πάρεις την άδεια γάμου αμέσως πριν ή αμέσως μετά τον πολιτικό ή τον θρησκευτικό γάμο. Παλιά ίσχυε αυτό που έγραψα στην πρώτη μου ανάρτηση. Τώρα που δεν υπάρχει οικογενειακό επίδομα μπορείς να πάρεις την άδεια είτε με τον πολιτικό είτε με τον θρησκευτικό γάμο.
επίσης έμαθα πως υπήρξαν λίγες περιπτώσεις που είχαν παντρευτεί με πολιτικό, δεν ενημέρωσαν την υπηρεσία και όταν παντρεύτηκαν με θρησκευτικό ζήτησαν την άδεια γάμου. Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις η άδεια χορηγήθηκε γιατί ο αρμόδιος υπάλληλος δεν ήλεγξε ως όφειλε τη ληξιαρχική πράξη γάμου που ανέφερε τον πρώτο -πολιτικό - γάμο. Σε άλλες περιτπώσεις η άδεια δεν χορηγήθηκε.

τώρα όμως δεν τίθεται τέτοιο θέμα οπότε, διαλλέγεις και παίρνεις!
Και πάλι λοιπόν, με το καλό!!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 02, 2012, 08:52:26 pm »
λοιπόν, έμαθα σήμερα το εξής - που έχει αλλάξει από τότε που είχα τις άδειες ως αντικείμενο :

μπορείς να πάρεις την άδεια γάμου αμέσως πριν ή αμέσως μετά τον πολιτικό ή τον θρησκευτικό γάμο. Παλιά ίσχυε αυτό που έγραψα στην πρώτη μου ανάρτηση. Τώρα που δεν υπάρχει οικογενειακό επίδομα μπορείς να πάρεις την άδεια είτε με τον πολιτικό είτε με τον θρησκευτικό γάμο.
επίσης έμαθα πως υπήρξαν λίγες περιπτώσεις που είχαν παντρευτεί με πολιτικό, δεν ενημέρωσαν την υπηρεσία και όταν παντρεύτηκαν με θρησκευτικό ζήτησαν την άδεια γάμου. Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις η άδεια χορηγήθηκε γιατί ο αρμόδιος υπάλληλος δεν ήλεγξε ως όφειλε τη ληξιαρχική πράξη γάμου που ανέφερε τον πρώτο -πολιτικό - γάμο. Σε άλλες περιτπώσεις η άδεια δεν χορηγήθηκε.

τώρα όμως δεν τίθεται τέτοιο θέμα οπότε, διαλλέγεις και παίρνεις!
Και πάλι λοιπόν, με το καλό!!!
Στο γραφείο που ήμουν εγώ το "ή στον έναν ή στον άλλο" ίσχυε και πριν την κατάργηση του επιδόματος. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί εσείς το κάνατε αλλιώς και ΕΙΔΙΚΑ στον συνάδελφο που δεν ενημέρωσε ότι παντρεύτηκε. Δικαίωμά του δεν είναι αν δεν γουστάρει να παίρνει το επίδομα να μην ενημερώσει; Για ποιο λόγο να μην του δωθεί άδεια γι αυτό τον λόγο; Αφού δεν την είχε χρησιμοποιήσει στον πολιτικό γάμο. Δεν πάει να κοροϊδέψει κανέναν. Τεσπά.

Αποσυνδεδεμένος kateri

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 02, 2012, 10:59:10 pm »
σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας....
και κάτι άλλο που έχω απορία....εμένα την Τρίτη θα είναι έτοιμη η άδεια γάμου και μου είπαν ότι μπορώ να παντρευτώ και την ίδια μέρα...αυτη η άδεια είναι και η ληξιαρχική πράξη γάμου ή βγάζει ο δήμος κάποιο άλλο χαρτί όπου φαίνεται πότε έγινε ο γάμος;αχ έχω μπερδευτεί με τα χαρτιά....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 02, 2012, 11:26:19 pm από kateri »

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μαΐου 03, 2012, 01:08:28 am »
Όχι δεν είναι το ίδιο. Την ώρα του γάμου σου θα υπογράψεις κάτι χαρτιά (και ο άντρας σου και οι μάρτυρες). Την επόμενη μέρα (αν και έχεις αρκετό περιθώριο ημερών για να πας), θα πάτε στο δημαρχείο και θα συμπληρώσετε κάτι αιτήσεις. Θα κάτσουν αυτοί και θα συντάξουν τη ληξιαρχική πράξη γάμου (θέλει καμιά ώρα αυτό) και μετά μπορείς να την παραλάβεις και να την πας στη δουλειά σου ή όπου αλλού θέλεις. Αυτό είναι ουσιαστικά το χαρτί που δίνεις παντού για να βεβαιώσεις οτι είσαι παντρεμένη. (Και θα πρέπει να δηλώσεις και στο δημοτολόγιο οτι παντρεύτηκες αν και αυτό είναι ανεξάρτητο).

Με το καλό και απο εμένα! Να ζήσετε!

Αποσυνδεδεμένος Kounavi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:46:36 am »
Σε περίπτωση που στον πολιτικό γάμο δεν έχεις πάρει άδεια γάμου (εγώ για παράδειγμα πήρα μια μέρα κανονική άδεια για οικογενειακούς λόγους δεν ήθελα να πάρω άδεια γάμου) τότε στον θρησκευτικό (με το ίδιο πρόσωπο) δικαιούσαι κανονικά την άδεια γάμου!!!
Επίσης να ξέρετε ότι όσοι κάνετε πρώτα πολιτικό και μετά θρησκευτικό γάμο (με το ίδιο πρόσωπο) στα επίσημα χαρτιά (εφορία, υπηρεσία κτλπ) θα λαμβάνουν υπόψη σαν ημερομηνία γάμου την ημερομηνία του πρώτου, δηλαδή του πολιτικού.
Θρησκευτικούς γάμους μπορείτε να κάνετε μέχρι 3 πολιτικούς όσους...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)