*

Αποστολέας Θέμα: Ανακοίνωση Σ.ΕΚ.Ε.Α. (5/11/2007)  (Αναγνώστηκε 3308 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • 1.d4!
    • Προφίλ
Απ: Ανακοίνωση Σ.ΕΚ.Ε.Α. (5/11/2007)
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 10:42:03 pm »
Αγαπητή Kelly διαβάζοντας προσεκτικά το μήνυμά σου, καταλήγω στο ότι δε διαφωνούμε σε κάτι.
Από την αρχή είπα ότι ούτε ο ΑΣΕΠ σημαίνει 100% αξιοκρατία.
Ίσως στους φιλολόγους να είναι και λίγο παραπάνω άδικος, αφού (απ'ότι ακούω) η ύλη είναι κάπως αχανής και ζητάνε τις λεπτομέρειες.

Επίσης, φυσικά και δε θεωρώ τους αποτυχόντες ως άχρηστους.
Είναι σα να διαλέγει από 100 άτομα τον πιο ψηλό. Δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 99 είναι κοντοί.
Ίσως και να έγινε και κάποιο λάθος στη μέτρηση και αυτός ο ένας να μην ήταν και ο ψηλότερος τελικά. Πάντως πιθανότατα δεν είναι ούτε κοντός.

Μακάρι από τους 17000 να έπαιρνε τους 10000 ψηλότερους, ή και όλους.
Πρώτος έχω πει ότι μακάρι κάποια στιγμή να τελειώσει το καραγκιοζιλίκι με τους αναπληρωτές και τους ωρομισθίους και να καλύψει τα κενά με διορισμούς.
Όταν όμως "επισήμως" τα κενά είναι 850 και οι υποψήφιοι 17000, αυτοί πρέπει με κάποιον τρόπο να επιλεγούν.
(Το χαμηλό ποσοστό διορισμών σε σχέση με τους υποψηφίους, κατά τη γνώμη μου εξηγεί γιατί είναι έτσι η ύλη και τα θέματα στον κλάδο σας. Το ίδιο γινόταν και με τους γυμναστές, που είχαν για ύλη όλη τη σχολή τους και τα θέματα ήταν δύσκολα)

Για μένα ο διαγωνισμός είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πιο αδιάβλητος από τον ενιαίο. Ωστόσο:
1) Μπορώ να συμφωνήσω σε οποιοδήποτε παράπονο σχετικά με την ύλη, τα θέματα, τις προσαυξήσεις, κλπ. και σίγουρα θα υπάρχουν και αδικίες.
Δε λέω ότι η σημερινή του μορφή είναι η βέλτιστη. Αλλά αυτό είναι μια ολόκληρη νέα κουβέντα...

2)Επίσης, είναι σίγουρα εξαντλητικό και σκληρό να προετοιμάζεσαι 2 χρόνια και να μην τα καταφέρνεις.

Παρόλα αυτά θεωρώ προτιμότερο το διαγωνισμό, από τα παράθυρα που εκμεταλλεύονται κάποιοι (αρκετοί) για να χωθούν στον πίνακα.
Αν υπήρχαν διαφανή αξιοκρατικά κριτήρια, πλήρης δημοσίευση των αναθέσεων της ΠΔΣ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον τρόπο απόκτησης της προϋπρεσίας, τότε μπορεί να το έβλεπα και διαφορετικά...

Από όσο σε έχω γνωρίσει μέσω του φόρουμ, είσαι τρομερό αντιπαράδειγμα στα όσα κατά καιρούς έχω γράψει.
Και αν δε βρει το δημόσιο τρόπο να σε επιλέξει, μάλλον σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ο σωστός τρόπος επιλογής.
Όπως και να'χει, άνθρωπος που ξέρει και αγαπά τη δουλειά του, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη μεγαλουργήσει σε αυτή.

Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:56:03 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 01:17:05 am »
Siobaras κατ'αρχην σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια :) Πιστευω οτι πραγματικα εχουμε κοινες αποψεις σε πολλα πραγματα . Και εγω συμφωνω οτι δεν ειναι σωστο αλλοι να διαβαζουν σαν τρελλοι για να περασουν στον Ασεπ και αλλοι να πηγαινουν μεσω Σιβιτανιδειου ή Εκκλησιαστικων ή 10 ωρες ΠΔΣ σε δυσπροσιτα κατευθειαν σε διορισμο. Ομως τι να πουν και αυτοι που διαβαζουν , στον ιδιωτικο τομεα με συνεχη αξιολογηση θεωρουνται επαρκεις, διαβαζουν, ενημερωνονται, παρακολουθουν σεμιναρια και στο τελος ερωτωνται 40 ερωτησεις ιστοριας απο το ποιος θελει να γινει εκατομυριουχος?
Απ'οτι μου εχεις πει παλιοτερα δουλευες σε αλλο τομεα για τον οποιο εχω μεγαλη συμπαθεια καθ'ότι εκει εργαζεται και ο συζυγος ;) ;) Ομως για τους μαθηματικους θεωρω οτι ειναι πιο ευκολο να εισχωρησουν σε τετοις θεσεις σε τραπεζα, σε εταιρεια και στο δημοσιο παιρνουν συνεχεια την ειδικοτητα σας για οικονομικο. Εμας ομως τους φιλολογους δεν μας παιρνουν πουθενα ουτε βγαζουν καμια αλλη προκηρυξη για φιλολογους. Το πολυ πολυ να μας παρουν σε καμια εταιρεια ως γραμματεις για 600 ευρω και απο εκει και περα το χαος των φροντιστηριων. Καποτε πηγα να δουλεψω σε ενα ιδιωτικο κεντρο για μαθησιακες δυσκολιες και εφυγα τον πρωτο μηνα. Ειχαν δεν ειχα τα παιδια μαθησιακο   εγω επρεπε να λεω οτι ειχαν για να βγαλουν αυτοι λεφτα. Οι πιο πολλοι ομως ανθρωποι ήταν φτωχοι και αυτοι ζητουσαν 40 ευρω την ωρα για παιδια που μονο μαθησιακες δυσκολιες δεν ειχαν. Το πρωτο μηνα εφυγα γιατι κοντευα να αρρωστησω. Τωρα κανω αυτο που αγαπω στο σκληρο περιβαλλον ενος εκμεταλλευτη φροντιστηριου που ομως μου δινει τουλαχιστον τη δυνατοτητα να ανθισω σαν εκπαιδευτικος. Δυστυχως δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Για τον Ασεπ θα συνεχισω να το παλευω. Δε θελω ομως να απαξιωνεται ο κοπος μου καθημερινα απο ανθρωπους που δε με ξερουν ,δε ξερουν το εργο μου και τον αγωνα μου. Αλλα πιο πολυ αυτο με πληγωνει οταν γινεται απο ορισμενους συναδελφους που δεν εχουν ουτε τη μιση επιστημονικη συνειδηση απο αυτη που εχω εγω. Και οσο και αν ακουστει αυτο αλλαζονικο, θεωρω οτι ισως για το μονο πραγμα που μπορω να ειμαι τοσο υπερηφανη ειναι για τη δουλεια μου και για οσα νομιζω οτι εχω προσφερει. Την πρωτη φορα που εκατσα στα ιδια θρανια του ΑΣΕΠ με πρωην μαθητες μου ντραπηκα. Τωρα ομως νιωθω περηφανη γιατι με χαιρετουν με αγαπη και σεβασμο και ξερουν οτι εστω και λιγο εχω συμβαλλει και εγω κατι στην επιτυχια τους. Και αυτο ειναι κατι που με γεμιζει οπως επισης οτι εχω και την αποδοχη καποιων συναδελφων (αναμεσα σε αυτους και εσυ ;))που εχουν σκοπο τους να δουλεψουν σε αυτο το πολυπαθο ελληνικο σχολειο με αγαπη και πραγματικο ενδιαφερον για τα παιδια.  :D Και σιγουρα αυτο με κανει να νιωθω πιο αισιοδοξη.

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 01:25:22 am »

Από όσο σε έχω γνωρίσει μέσω του φόρουμ, είσαι τρομερό αντιπαράδειγμα στα όσα κατά καιρούς έχω γράψει.
Και αν δε βρει το δημόσιο τρόπο να σε επιλέξει, μάλλον σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ο σωστός τρόπος επιλογής.
Όπως και να'χει, άνθρωπος που ξέρει και αγαπά τη δουλειά του, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη μεγαλουργήσει σε αυτή.

φιλε siobaras, που ομολογω να πω εισαι ιδιαιτερα συμπαθης σε μας τους φιλολογους, νομιζω αυτο που ειπες ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσες να σκεφτεις για την kellykou, πραγματι φαινεται ανθρωπος σπαθι και αξια εκπαιδευτικος.ειναι πραγματικα να θυμωνεις οταν τετοια ατομα μενουν απ εξω.
επισης θα συμφωνησω μαζι σου, ο ασεπ ειναι πολυ καλυτερος απο τον πινακα. βεβαια χρειαζεται πολλες μα πολλες αλλαγες

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 02:11:23 am »
swtia μου πραγματικα σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.  :-[Τι να πω... Χαιρομαι που με εκτιμουν συναδελφοι σαν και εσας.. Τα αισθηματα αλλωστε ειναι αμοιβαια :-*

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182857
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 787
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)