0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι στην ετήσια έκθεση που είναι να στείλουμε μέχρι 15/06 γράψατε ξεχωριστή για κάθε μαθητή του τμήματος ένταξης ή στην ίδια έκθεση για τη λειτουργία του τμήματος αναφερθήκατε και στους μαθητές;Ρωτάω συγκεκριμένα για τα τμήματα ένταξης γιατί στην κατ'οίκον διδασκαλία είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται ξεχωριστή για κάθε μαθητή.
Παράθεση από: tttzzz στις Ιουνίου 13, 2010, 07:58:30 pmΣυνάδελφοι στην ετήσια έκθεση που είναι να στείλουμε μέχρι 15/06 γράψατε ξεχωριστή για κάθε μαθητή του τμήματος ένταξης ή στην ίδια έκθεση για τη λειτουργία του τμήματος αναφερθήκατε και στους μαθητές;Ρωτάω συγκεκριμένα για τα τμήματα ένταξης γιατί στην κατ'οίκον διδασκαλία είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται ξεχωριστή για κάθε μαθητή.Το έντυπο που μου είχαν στείλει πέρσυ για την ετήσια έκθεση αναφερόταν συνολικά στο τμήμα και όχι σε κάθε παιδί ξεχωριστα..
Εγώ είχα λίγα παιδιά και έτσι την πολυτέλεια να κανω εξατομικευμένη διδασκαλία. Χρησιμοποίησα τα βιβλία της νεοελληνικής γλώσσας για να διδάξω τεχνικές κατανόησης κειμένου,απάντηση ερωτήσεων, περίληψη. Οδύσσεια, Ιλιαδα και Ελένη διδασκα με αφήγηση και δραματοποίηση περισσότερο. Τα αρχαία και την ιστορία τα αγγιξα μόνο πριν τις εξετάσεις γιατί με πίεσαν οι καθηγήτριες της γενικής εκπαίδευσης. Κατά τα άλλα έκανα ασκήσεις γραφής, ορθογραφίας, περιγραφή εικόνων, φωνολογική ενημερότητα, κοινωνικές δεξιότητες. Τέλος έκανα και ότι μπορούσα απο μαθηματικά (προπαίδειες, πράξεις κτλ). Στον Η/Υ είχα προγράμματα άσχετα με τις δυσκολίες των παιδιών( π.χ για τυφλά και κωφά παιδιά που δεν υπήρχαν στο τμήμα ) και έτσι δεν βοήθησε και ιδιαίτερα. Από το σύμβουλο και τα κεδδύ δεν είχα καμία κατεύθυνση..όταν πήρα τηλ. μου είπαν ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι προφανές και δεν χρειάζεται διευκρινήσεις...Οι βαθμοί εννοείται πως δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές δυνατότητες αλλά στην προσπάθεια και πρόοδο..
Καλή αρχή στους σημερινούς προσληφθέντες! Η ερώτησή μου είναι η εξής: Όταν ένα παιδάκι δημοτικού έχει αξιολόγηση από τα ΚΕΕΔΥ (έτσι δεν λέγονται;) και συστήνονται 15 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα από δάσκαλο ειδικής αγωγής, μπορεί οι ώρες αυτές να γίνουν 5 ή 6 με πρωτοβουλία του δασκάλου ειδικής ή του διευθυντή σχολείου;; Έχουμε σχετικό θέμα στο δημοτικό του παιδιού μου και ο διευθυντής ισχυρίστηκε πως η δασκάλα ειδικής συμπληρώνει 23 ώρες και δεν μπορεί να κάνει επιπλέον ώρες. Το ζήτημα είναι: Στο γυμνάσιο όπου έχω δουλέψει, το τμήμα ένταξης έχει όλα μαζί τα παιδιά με κάποιο πρόβλημα, δεν ισχύει το ίδιο στο δημοτικό;
Παράθεση από: katiafil στις Σεπτεμβρίου 24, 2010, 05:42:43 pmΚαλή αρχή στους σημερινούς προσληφθέντες! Η ερώτησή μου είναι η εξής: Όταν ένα παιδάκι δημοτικού έχει αξιολόγηση από τα ΚΕΕΔΥ (έτσι δεν λέγονται;) και συστήνονται 15 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα από δάσκαλο ειδικής αγωγής, μπορεί οι ώρες αυτές να γίνουν 5 ή 6 με πρωτοβουλία του δασκάλου ειδικής ή του διευθυντή σχολείου;; Έχουμε σχετικό θέμα στο δημοτικό του παιδιού μου και ο διευθυντής ισχυρίστηκε πως η δασκάλα ειδικής συμπληρώνει 23 ώρες και δεν μπορεί να κάνει επιπλέον ώρες. Το ζήτημα είναι: Στο γυμνάσιο όπου έχω δουλέψει, το τμήμα ένταξης έχει όλα μαζί τα παιδιά με κάποιο πρόβλημα, δεν ισχύει το ίδιο στο δημοτικό; Καταρχήν με το νόμο της ΕΑ στο ΤΕ μπορεί να πάει ένα παιδί μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες ώρες το παιδί είναι στην "κανονική" τάξη.Το ΚΕΔΔΥ προτείνει κάτι, μια παρέμβαση, που θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη για το παιδί. Το αν αυτή η πρόταση θα υλοποιηθεί εξρτάταια πό πολλούς παράγοντες, ένας από τους οποίους έιναι και οι διαθέσιμες ώρες του ειδικού εκπαιδευτικού. Αν δηλαδή υπάρχουν πολλά παιδιά στο ΤΕ, τότε δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός να παίρνει τα παιδιά από 10 ώρες το καθένα. Είναι πρακτικά αδύνατο.Οι ομάδες τώρα, μπορύν να γίνουν αν πρόκειται για παιδιά με παρόμοια προβλήματα, που μπορούν να δουλευτούν μαζί. Δεν πορείς, ας πούμε, συνήθως να βάλεις ένα παιδί με αυτισμό και ένα παιδί με δυσλεξία μαζί, γιατί δουλειά δεν γίνεται ούτε για το ένα αλλά ούτε γιοα το άλλο. Μπορέις, όμως, να έχεις 2 παιδιά με δυσλεξία της ίδιας τάξης μα΄ζί και να τα δουλέυεις παράλληλα. Πάλι, όμως, εξαρτάται από το δάσκλαο και από το παιδί, δεν είναι κανόνας.Το ότι στο γυμνάσιο που έχεις δουλέψει λειτουργεί το ΤΕ με κάποιον τρόπο, αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει και στο δημοτικό ή και σε όλα τα γυμνάσια. Όπως είπα, ο τρόπος λειτουργάις εξαρτάται από τα παιδιά, τα περιστατικά, τον εκπαιδευτικό, το χώρο (αν δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα από 1 παιδιά) και πολλούς άλλους παράγοντες.
Συνάδελφε σε ποιο Τ.Ε. Γυμνασίου έβαλαν όλα τα παιδιά μαζί ?Πόσα παιδιά ? και από ποιες τάξεις ? από όλες τις τάξεις και διάφορα τμήματα ?αν έγινε κάτι τέτοιο είναι τραγικό !ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΑΝ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Ε.Α.Ε ΤΟΥ Τ.Ε. ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕ !κατά τα άλλα όπως τα είπε το emmaki με μια διόρθωση μόνο ότι η ώρες είναι 15 με τον τελευταίο νόμο...είχες μείνει στον παλιό :-)