0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Εάν ερμηνεύω σωστά το έγγραφο για τις άδειες του υπουργείου, για άδεια ασθενείας 1 ημέρας (βραχυχρόνια) γίνεται μόνο με ΥΔ του υπαλλήλου χωρίς γνωμάτευση γιατρού? Πρέπει να γραφει κάτι συγκεκριμένο το κείμενο? Είναι μέσω gov.gr ή γίνεται και την επόμενη μέρα στο σχολείο?
Αναρρωτικη απο ιδιωτη ποσες μερες δικαιουμαι ως νεοδιόριστη. Ειμαι χαλια πραγματικα.Συνεχομενες
Άρα 4 μέχρι Δεκέμβριο.? 1 ανα μηνα.
3 από γιατρό συνεχόμενες. Και μια με ΥΔ;? αν διαβασεις το δευτερο απο τα εγγραφα που ανεβασα χθες θα βρεις τις απαντήσεις.Αν παρεις 3 μερες συνεχομενα δεν δικαιουσαι αλλη μερα βραχυχρ αδειας πχ με ΥΔ, εντος του 2025. Ομως εντος του 2026 θα δικαιουσαι τις εξης βραχυχρ αδειες:*Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού έως 8ημέρες κατ΄ έτος (2 εξ αυτών, αλλά όχι συνεχόμενες, μπορούν να χορηγούνται μόνο μευπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου) Από Γενάρη τι ισχύει μετά; οτι γραφουν οι πινακες του 2ου εγγραφου απο αυτα που σου ανεβασα χθες. . Επίσης άδεια ασθένειας τέκνου μπορώ να πάρω;εντος του 2026 θα δικαιουσαι:4 εργάσιμες ημέρες/έτοςΤρίτεκνοι : 7 εργάσιμεςημέρες/έτοςΠολύτεκνοι: 10 εργάσιμεςημέρες/έτοςΜονογονείς: 8 εργάσιμεςημέρες/ έτοςαλλα εντος του 2025 το 1/3 αυτων των ημερων λογω της αναλογικης εφαρμογης στους νεοδιοριστους δηλ για το τωρινο ετραμηνο σεπτεμβρη εως δεκεμβρη δικαιουσαι πχ το 1/3 των 4 ημερων=1 ημερα για ασθενεια τεκνου(για επισημη πληροφορηση να απευθυνθεις στο τμημα προσωπικου της διευθυνσης που υπηρετεις)
καλησπερα σε ολους,Εχω πάρει στις 20/11 ημέρα πέμπτη αναρρωτικη άδεια στο 1ο επαλα γαλατσιου με ΥΔ που παω μονο μια μερα τη βδοαμδα , και την επομενη μερα πηγα κατεθεσα την ΥΔ. Απο τότε ακομα στο athena ( Α Αθηνας) μου βγάζει απουσια και δεν εχουν περασει την αναρρωτική. Φταίει που ειμαι νεοδιόριστος- μηπως δεν μπορούσα να παρω - υπάρχει περιορισμός? Τους το ειπα και την αλλη φορα απο κοντα αλλα θα πιεσω και αλλο αυριο τηλεφωνικα. Ευχαριστω προκαταβολικα