*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4797869 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kris_81

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #2170 στις: Ιουλίου 21, 2013, 04:44:16 pm »
Τα Ε.Α.Ε.Π. είναι 961 + 321 -> 1282... Αυτές θα είναι και οι Οργανικές Θέσεις που θα δωθούν στην Α/θμια..
Δεν προβλέπω να γίνουν άμεσα άλλα ΕΑΕΠ σχολεία, οπότε να ανοίξουν κι άλλες οργανικές..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:50:52 »

Αποσυνδεδεμένος disappointed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2171 στις: Ιουλίου 21, 2013, 05:21:16 pm »
Οι 8000 μετατάξεις θα γίνουν σε επίπεδο διευθυνσης; Δηλ. ο καθέ 'υπεράριθμος' θα μεταταχθεί στην Δνση του;
Δεν το έχω καταλάβει καθόλου αυτό το καινούριο φρούτο.

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2172 στις: Ιουλίου 21, 2013, 06:21:57 pm »
Κανείς δεν έχει καταλάβει στα σίγουρα. Όλοι υποθέσεις και εικασίες κάνουμε. Άλλοι με βάση αυτά που καταλαβαίνουμε και άλλοι με βάση αυτά που επιθυμούνε (προσωπικά δεν επιθυμώ τίποτα).

Αποσυνδεδεμένος kris_81

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2173 στις: Ιουλίου 21, 2013, 06:51:38 pm »
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει 100 μόρια και δίνονται στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ του 3 οργανικές... Και τον περνάνε 3 άτομα στα μόρια, οπότε δεν παίρνει μετάταξη.. Σε έλλο ΠΥΣΠΕ δίνονται 10 οργανικά κενά και ο δεκατος π.χ. μετατάσσεται με 80 μόρια... Δε θα είναι άδικο???? Ο ένας με 100 να μην μετατάσσεται κι ο άλλος με 80 να μετατάσσεται επειδή έτυχε στο ΠΥΣΔΕ του οι συνάδελφοί του να έχουν συγκεντρώσει λιγότερα μόρια ή επειδή δώθηκαν παραπάνω οργανικές στο ΠΥΣΠΕ..???
Θεωρώ απόλυτα σωστό και διαφανές να γίνει Πανελλαδικά και να διεκδικήσουν όλοι τις θέσεις..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:50:52 »

Αποσυνδεδεμένος disappointed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2174 στις: Ιουλίου 21, 2013, 07:02:38 pm »
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει 100 μόρια και δίνονται στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ του 3 οργανικές... Και τον περνάνε 3 άτομα στα μόρια, οπότε δεν παίρνει μετάταξη.. Σε έλλο ΠΥΣΠΕ δίνονται 10 οργανικά κενά και ο δεκατος π.χ. μετατάσσεται με 80 μόρια... Δε θα είναι άδικο???? Ο ένας με 100 να μην μετατάσσεται κι ο άλλος με 80 να μετατάσσεται επειδή έτυχε στο ΠΥΣΔΕ του οι συνάδελφοί του να έχουν συγκεντρώσει λιγότερα μόρια ή επειδή δώθηκαν παραπάνω οργανικές στο ΠΥΣΠΕ..???
Θεωρώ απόλυτα σωστό και διαφανές να γίνει Πανελλαδικά και να διεκδικήσουν όλοι τις θέσεις..
Και να σε στείλουν από τη μια ακρη της Ελλάδας στην άλλη, αν δεν έχει στο ΠΥΣΠΕ σου;

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2175 στις: Ιουλίου 21, 2013, 07:26:20 pm »
Να πω κι εγώ το κοντό μου και το μακρύ μου, όπως το καταλαβαίνω. Προσέξτε δεν λέω τι είναι δίκαιο και τι άδικο. Προσπαθώ να καταλάβω το πνεύμα που κρύβεται πίσω από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του υπουργείου και τις δηλώσεις του υπουργού:
1. Σε κάθε ΠΥΣΔΕ θα ανακοινωθεί αριθμός πλεοναζόντων. Όχι ονόματα αριθμός. Με τι κριτήρια δεν ξέρω. Πάντως πιστεύω οτι παντού θα κρατηθεί μία καβάντζα. Αν δηλαδή είναι 20 συνάδελφοι χωρίς ωράριο, ο αριθμός μπορεί να είναι 12 ή 15.
2. Θα κληθούμε όσοι συνάδελφοι θέλουμε να κάνουμε αίτηση για μετάταξη.
3. Το ΚΥΣΔΕ από κάθε περιοχή δεν θα αποδεσμεύσει περισσότερους συναδέλφους από όσους κρίνονται πλεονάζοντες. Μην ξεχνάτε οτι για να υπάρξει μετάταξη συναδέλφου θα πρέπει το ΚΥΣΔΕ να δώσει το πράσινο φως. Το πράσινο φως δίνεται με κριτήριο οτι δεν δημιουργείται πρόβλημα από την απουσία του συναδέλφου στη δευτεροβάθμια. Έτσι το ΚΥΣΔΕ μπορεί να αιτιολογήσει οτι δεν αποδέσμευσε έναν συνάδελφο από τον Έβρο με το αιτιολογικό οτι αν αποδεσμεύσει περισσότερους από 12 συναδέλφους από εκεί δημιουργείται κενό. Αυτό θα πει κάποιος οτι δημιουργεί αδικίες. Μπορεί συνάδελφος με 100 μόρια να μην αποδεσμευτεί από το ΚΥΣΔΕ και συνάδελφος με 50 μόρια να αποδεσμευτεί και να πάρει απόσπαση σε περιοχή που θέλει.Αυτή τη στιγμή το υπυοργείο δείχνει οτι δεν το ενδιαφέρουν οι αδικίες στους συναδέλφους. Το νοιάζει να κάνει τη δουλειά του ακόμα και αν χρειαστεί να μας σταυρώσει. Ο αριθμός των αποδεσμεύσεων θα είναι μεγαλύτερος από τις οργανικές που θα είναι διαθέσιμες.
4.Αφού ολοκληρωθεί η αποδέσμευση των συναδέλφων με βάση την κατάταξη και τα κενά θα τοποθετηθούν στις επιλογές τους
5 . Εφ' όσον προκύψουν οργανικές που δεν καλύφθηκαν υπάρχουν τρία ενδεχόμενα: α)αναγκαστικές μετατάξεις πλεοναζόντων της ίδιας περιοχής από τη δευτεροβάθμια, β)αναγκαστική μετάταξη σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο πλεοναζόντων.

Εφ' όσον στο βήμα τρία το υπουργείο δεν έχει πρόβλημα να αποδεσμεύσει ακόμα και το σύνολο των συναδέλφων μιας περιοχής αν κάνουν αίτηση και έχουν τα απαιτούμενα μόρια, τότε στο βήμα 5 θα έχουμε και υποχρεωτικές μεταθέσεις συναδέλφων της δευτεροβάθμιας για να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν. Με άλλα λόγια στο βήμα πέντε φαίνεται οτι ακόμα και αν γλιτώσουμε τις μαζικές διαθεσιμότητες κάποιων ειδικοτήτων, δεν θα γλιτώσουμε τις μαζικές άδειες άνευ αποδοχών και ίσως και τις μαζικές παραιτήσεις συναδέλφων.

Αποσυνδεδεμένος vasia1

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2176 στις: Ιουλίου 21, 2013, 07:51:15 pm »
Περαστικέ κι εγώ έτσι τα βλέπω τα πράματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρξει στους νομούς που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό πλεοναζόντων. Εννοώ για αναγκαστικές μετακινήσεις. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο συγκεκριμένος αριθμός 4933. Κυκλοφορεί καιρό και πρέπει να έχει βγει από τους πλεονάζοντες στις 30/6 με βάση σχεδιασμούς που έκαναν όλη τη χρονιά. Απορώ πως και πάνω σ' αυτό αλλά και στις διαθεσιμότητες δεν διέρρευσε τίποτα...  :)

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2177 στις: Ιουλίου 21, 2013, 08:00:07 pm »
Ακριβώς το οτι δίνουν τόσο λεπτομερές νούμερο (δεν λένε πχ χονδρικά 5.000, αλλά ακριβώς 4993) δείχνει οτι ήταν προσχεδιασμένο και μελετημένο παρά το γεγονός οτι συνήθως τους κατηγορούμε για το αντίθετο. Μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά, αλλά όχι γα προχειρότητα. Ακόμα και η διαθεσιμότητα συγκεκριμένων ειδικοτήτων ήταν προσχεδιασμένη. Πλέον με όλες αυτές τις βάσεις δεδομένων που είναι καταγεγραμμένα τα στοιχεία μας μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια είναι πολύ εύκολο να γίνει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός και να κρατηθεί μυστικός. Δεν χρειάζεται να τον γνωρίζουν παρά μόνο ο υπουργός και 3-4 άνθρωποι γύρω από αυτόν. Συνήθως σε τόσο στενούς κύκλους  ανθρώπων και σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν διαρρέει κα΄τι, παρά μόνο αν οι ίδιοι θέλουν να το διαρρεύσουν. Επαναλαμβάνω τα άδικα και τα δίκια φαίνεται οτι δεν τους ενδιαφέρουν. Επίσης ξέρω πως όποιο μοντέλο και να ακολουθηθεί κάποιοι θα αδικηθούν, οπότε δεν υποστηρίζω και κανένα μοντέλο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος άνεργος και από εκεί και μετά να δούμε τι θα γίνει και με αυτούς που ήδη είναι άνεργοι, γιατί τα πράγματα πλέον είναι τραγικά.

Αποσυνδεδεμένος scholar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2178 στις: Ιουλίου 21, 2013, 08:13:40 pm »
ή το πολύ πιο απλό και καθόλου χρονοβόρο, να μετατάξει τους υπεράριθμους του κάθε ΠΥΣΔΕ στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ. Αφού έτσι γίνονταν κάθε Σεπτέμβρη σε αυτούς που δεν χωρούσαν στην

Αποσυνδεδεμένος vasia1

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2179 στις: Ιουλίου 21, 2013, 08:30:41 pm »
tradewind δε νομίζω πως πολλοί πίστεψαν πως θα βγουν στη διαθεσιμότητα οι "στη διάθεση" από τη στιγμή που τα περί αντισυνταγματικότητας είναι γνωστά. Εγώ προσωπικά ένας απ' τους λόγους που παρότι έχω ωράριο πλήρες αλλά θέλω μετάταξη  είναι γιατί βλέπω το μάθημα στο ΓΕΛ"χλωμό", μη σου πω και στο ΕΠΑΛ την ειδικότητα πληροφορικής. Κι έκανα αίτηση για μετάταξη μήνες πριν. Και θα έκανα ακόμη κι αν δεν ήθελα να πάω δίπλα στο σπίτι μου. Επίσης δε νομίζω να μετατάξει στο ίδιο ΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΠΕ γιατί αλλού έχει πολλούς πλεονάζοντες κι αλλού λιγότερους.

Αποσυνδεδεμένος kitsmanklei

• Νέο μέλος
  • *
  • Παρακαλώ μην μου τα πρήζετε
    • Προφίλ
« Απάντηση #2180 στις: Ιουλίου 21, 2013, 08:33:54 pm »
Επίσης ξέρω πως όποιο μοντέλο και να ακολουθηθεί κάποιοι θα αδικηθούν, οπότε δεν υποστηρίζω και κανένα μοντέλο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος άνεργος και από εκεί και μετά να δούμε τι θα γίνει και με αυτούς που ήδη είναι άνεργοι, γιατί τα πράγματα πλέον είναι τραγικά.
Πολύ σοφές κουβέντες αυτές!

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2181 στις: Ιουλίου 21, 2013, 08:36:40 pm »
Μπορεί να γίνει έτσι όπως το λες tradewind και να μετακινήσει μόνο σε όμορους νομούς, αν οι πλεονάζοντες σε έναν νομό δεν επαρκούν.  Είπαμε, εικασίες κάνουμε όλοι. Για την υποκρισία ολονών μας έχεις δίκιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2013, 08:42:00 pm από perastikos_kav »

Αποσυνδεδεμένος scholar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2182 στις: Ιουλίου 21, 2013, 08:50:13 pm »
tradewind δε νομίζω πως πολλοί πίστεψαν πως θα βγουν στη διαθεσιμότητα οι "στη διάθεση" από τη στιγμή που τα περί αντισυνταγματικότητας είναι γνωστά. Εγώ προσωπικά ένας απ' τους λόγους που παρότι έχω ωράριο πλήρες αλλά θέλω μετάταξη  είναι γιατί βλέπω το μάθημα στο ΓΕΛ"χλωμό", μη σου πω και στο ΕΠΑΛ την ειδικότητα πληροφορικής. Κι έκανα αίτηση για μετάταξη μήνες πριν. Και θα έκανα ακόμη κι αν δεν ήθελα να πάω δίπλα στο σπίτι μου. Επίσης δε νομίζω να μετατάξει στο ίδιο ΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΠΕ γιατί αλλού έχει πολλούς πλεονάζοντες κι αλλού λιγότερους.

Ναι σωστά , άλλο πράμα οι εθελοντικές 900 μετατάξεις και άλλο οι υποχρεωτικές για τις οποίες μίλησα. Οι υποχρεωτικές , το λέει και στο νομοσχέδιο ,αφορά πλεονάζων προσωπικό. Σαφώς και δεν υποστηρίζω να ενσωματώσει τις 900 στις 5000+ (και εγώ δεν ξέρω πόσες) υποχρεωτικές. Αλλά αν δεν επαρκούν του ίδιου ΠΥΣΔΕ, τότε όπως λέει ο perastikos_kav μπορεί να πάει σε επίπεδο περιφέρειας. Υπάρχουν παρόμοιες οδηγίες για συμπληρώσεις λειτουργικών κενών σε διάφορες εγκυκλίους.

Αλλα πίστεψε με, αρχές Ιουνίου όλοι νίωθαν τρελή ασφάλεια αν είχαν οργανική, ακόμα και σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Δυστυχώς για όλους μας τα πράγματα αλλάζουν δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη και ακόμα και τα δημοτικά ΕΑΕΠ ή μη , δεν δημιουργούν τρομερή ασφάλεια λόγω γενικότερου κλίματος (βλ. απολύσεις και νούμερα). Στο τέλος θα λέμε δουλειά να'ναι και σε όποιο φορέα να'ναι ,
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2013, 08:53:27 pm από tradewind »

Αποσυνδεδεμένος vasia1

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2183 στις: Ιουλίου 21, 2013, 08:54:22 pm »
Έχω ξαναπεί πως το δίκαιο και το άδικο ειδικά για την περίπτωσή μας είναι κάτι πολύ σχετικό. Το ζήτημα είναι: Μπορεί βάση των νόμων να κάνει μετατάξεις όχι για όλους; Νομίζω όχι άσχετα αν είναι δίκαιο ή άδικο. Αν κάποιος ξέρει κάτι συγκεκριμένο ας πει. Μπορεί η λύση να είναι προφανής.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182657
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)