*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4801713 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ath77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #854 στις: Απριλίου 10, 2013, 07:42:10 pm »
Θα συμφωνήσω ότι το έγγραφο του Μπράτη συμβάλλει στη διαφάνεια, κυρίως από τη στιγμή που οι πρωτοβάθμιες αρνούνταν να δώσουν τις θέσεις επικαλούμενες το ότι θα ανακοινωθούν από τις περιφέρειες. Ας υπάρχει έστω κάποιος που να μας ενημερώνει. Στο δικό μας νομό  η γραμματέας του ΠΥΣΠΕ σε μένα είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για το θέμα, ενώ σε άλλους είπε σχολεία, τα οποία όμως δε συμφωνούν με τη λίστα του Μπράτη.
Να υποθέσω λοιπόν ότι έχουν αρχίσει ήδη τα μαγειρέματα; Πάντως τα σχολεία θα πρέπει να είναι 12θέσια και να καλύπτουν ωράριο Πληροφορικής. Τουλάχιστον στην επαρχία του περιορίζει λίγο.
Όσο για τις μεταθέσεις αν δεν κάνω λάθος πέρυσι είχαν δώσει 15 στην Πιερία για ΠΕ19.  Οντως ειχαν δοθεί τόσα κενά;Δεν αλλάζει η Ελλάδα ρε!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:22:35 »

Αποσυνδεδεμένος minute10

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #855 στις: Απριλίου 10, 2013, 07:48:27 pm »
Όσο για τις μεταθέσεις αν δεν κάνω λάθος πέρυσι είχαν δώσει 15 στην Πιερία για ΠΕ19/20.  Οντως ειχαν δοθεί τόσα κενά;Δεν αλλάζει η Ελλάδα ρε!!!!

Νομίζω ότι πρέπει να ρίξεις μια ματια στα ονόματα (βασικά ένα όνομα) που πήραν μετάθεση πέρυσι εκεί... θα καταλάβεις τι παίχτηκε  ;)

Όσο για τις θέσεις , πράγματι την τελική απόφαση την παίρνουν οι ΠΔΕ -όπως και με τα κενά μεταθέσεων. Νομίζω ότι δεν ήταν καν υποχρεωτικό να είναι σε ΕΑΕΠ οι οργανικές. Αρκεί να ανήκαν σε ομάδα σχολείων που μπορεί να συμπληρώσει ωράριο ο εκπαιδευτικός.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 07:55:51 pm από minute10 »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #856 στις: Απριλίου 10, 2013, 07:56:41 pm »
Όσο για τις μεταθέσεις αν δεν κάνω λάθος πέρυσι είχαν δώσει 15 στην Πιερία για ΠΕ19/20.  Οντως ειχαν δοθεί τόσα κενά;Δεν αλλάζει η Ελλάδα ρε!!!!

Νομίζω ότι πρέπει να ρίξεις μια ματια στα ονόματα (βασικά ένα όνομα) που πήραν μετάθεση πέρυσι εκεί... θα καταλάβεις τι παίχτηκε  ;)

Η γνωστή ιστορία και εδώ; Τα βύσματα που το καθένα τους κουβαλάει μαζί του καμιά 20 καμένους για κάλυψη-παραλλαγή; :(

Μα δεν το έχετε καταλάβει ότι οι "σχεδιασμοί" και οι διοικητικές μεταβολές (της παρούσης μη εξαιρουμένης) που ανακοινώνει το υπουργείο, ακριβώς πάνω σε αυτόν τον "χρυσό" κανόνα βασίζονται;

Δηλαδή το 60/40 των ΠΕ19/20 τι είναι; Δικαιοσύνη;

Πάρτε το χαμπάρι, πολιτικό είναι το πρόβλημα, ποντάρουν στην αδικία, στους ευνοούμενος και στο διαίρει και βασίλευε για να κυβερνούν.(πάλι διαγραφή θα φάω μου φαίνεται  ;))
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 08:11:10 pm από trekto »
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος spiromilios

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #857 στις: Απριλίου 10, 2013, 08:07:05 pm »
αλήθεια από που βγαίνει το 60-40 γιατι εγω είδα 5000+πε19 και 1700 πε20 χοντρικά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:22:35 »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #858 στις: Απριλίου 10, 2013, 08:16:02 pm »
Ψυχραιμία,

το 12θεσιο αν είναι αμιγώς 12θέσιο (12 τάξεις) δίνει 20ώρες πληροφορική με τα τωρινά δεδομένα (έχει ήδη άλλωστε ειπωθεί).
Από κει και πέρα το ποια σχολεία θα ανακοινωθούν ή όχι προφανώς μπορεί να γίνει μαγείρεμα μπορεί όμως και όχι.
Γιατί αν κάποιος είναι να πάει σε ένα περσινό 12θεσιο που φέτος έγινε 8θέσιο και το επόμενο σχολείο που θα συμπληρώνει βρίσκεται 15-20χλμ μακριά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν είναι και ότι καλύτερο.
Τώρα δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το 60-40 αν είναι δίκαιο ή όχι. Δεν με νοιάζει κιόλας.
Τα 5000+ και 1700 προκύπτουν και από το γεγονός ότι παλιότερα διορίζονταν μόνο ΠΕ19 κυρίως (τα γνωστά σεμινάρια) αλλά και αργότερα επειδή δεν υπήρχαν πολλοί επιτυχόντες ΑΣΕΠ εξαντλούνταν ο Πίνακας
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 08:23:20 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #859 στις: Απριλίου 10, 2013, 09:17:25 pm »
Αν αλλάξει το 60-40 δημιουργείται πρόβλημα και με τις εκκρεμείς θέσεις για διορισμό (ΑΣΕΠ κ.τ.λ.) μιας και μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο. Δεν γίνονται και όλα στα κουτουρού...

Δεν νομίζω να στέκει αυτό που λες. Θα μπορούσαν απλά να πουν ότι μετάταξη δικαιούνται όλοι οι ΠΕ19/20, και θα κριθούν βάση μορίων. Οι εκκρεμείς θέσεις που θα προκύψουν είναι απλά στατιστικό μέγεθος. Από άποψη πιθανοτήτων είναι πιθανό να δηλώσουν ακόμα και όλοι οι ΠΕ20 και κανένας ΠΕ19 (ή αντίστροφα). Τι θα γίνει τότε, θα έχει αυτό ως "νομικό αποτέλεσμα" να αλλάξει η ποσόστωση του διορισμού ΑΣΕΠ; Δεν νομίζω. Διότι αν υπήρχε πράγματι νομικό θέμα στο να είναι πάντα η ποσόστωση των ΠΕ19/20 σταθερή στο 60/40 στην
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 09:33:48 pm από trekto »

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος athan123

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέλω να πιάσω το Τζόκερ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #860 στις: Απριλίου 10, 2013, 09:33:29 pm »
πάντως η εγκύκλιος άλλα λεέι. Δηλαδή λέει : όταν συμπληρωθούν οι θέσεις για ΠΕ19 τελειώνει τα πανηγύρι και αρχίζει με τους ΠΕ20  ή το αντίστροφο. Το δίκαιο θα ήταν κατά τη γνώμη μου να αντιμετωπιζόταν οι αιτήσεις ενιαία με μόρια.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #861 στις: Απριλίου 10, 2013, 09:41:17 pm »
Επαναλαμβάνω. Η ποσόστωση είναι αυτή είτε για προσλήψεις είτε για μετάτάξεις (οιωνεί προσλήψεις).
Το τι λέει η εγκύκλιος νομίζω ισχύει και στις προσλήψεις. Ξεκινάω με μόρια...μόλις συμπληρωθεί το 1 από τα 2 (ΠΕ19 ή ΠΕ20) κοιτάω μόνο του άλλου κλάδου.
Αν όμως π.χ. στην
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 09:47:07 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #862 στις: Απριλίου 10, 2013, 09:46:59 pm »
Επαναλαμβάνω. Η ποσόστωση είναι αυτή είτε για προσλήψεις είτε για μετάτάξεις (οιωνεί προσλήψεις).

Αν τελικά οι παρούσες μετατάξεις, θεωρηθούν νομικά ως προσλήψεις, αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα.
Που το βασίζεις αυτό , σε ποιο νόμο;

http://www.metataxeis.gr/index.php/topic,109715.msg108903.html#msg108903
http://www.metataxeis.gr/index.php/topic,62499.msg42043.html#msg42043

προσοχή στα παπαγαλάκια.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 10:12:02 pm από trekto »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #863 στις: Απριλίου 10, 2013, 09:57:20 pm »
Είπα οιωνεί προσλήψεις.
Οι μεταταξεις όπως έχει αναφερθεί και παλιότερα θεωρούνται ως οιωνεί προσλήψεις (εσωτερικές προσλήψεις σε κενές οργανικές για καλύτερη κατανομή προσωπικού εξού και έχει δικαίωμα η υπηρεσία να ορίσει όποια ποσόστωση θέλει - για ευνόητους λόγους κράτησε το 60-40 ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εμπλοκή στο μέλλον φαντάζομαι μιας και νομικός ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ).  Εξού και νέο ΦΕΚ και αν δεν κάνω λάθος νέος ΑΜ.

γενικότερη νομοθεσία εδώ

http://www.metataxeis.gr/index.php/topic,64299.msg45598.html#msg45598

ειδικότερη για εκπαιδευτικούς θα μας τους δώσει κάποια καλή ψυχή γιατί πρέπει να κλείσω σε λίγο.

ΥΓ. Επίσης επιτρέψτε μου μια αβλεψία. Σε προηγούμενο μήνυμα ήθελα να πω ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με τις προσλήψεις (εικάζω όχι ότι το ξέρω). Οχι λοιπόν ότι θα δημιουργηθεί σίγουρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 10:01:28 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #864 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:04:18 pm »
Είπα οιωνεί προσλήψεις.

Το μετατάξεις=προσλήψεις δικαιολογεί το 60/40.
Το "οιωνεί προσλήψεις" που δεν βασίζεται σε κανένα νόμο, μάλλον δεν δικαιολογεί το 60/40, οπότε πάμε στο σενάριο του βυσματικού δάκτυλου για την συγκεκριμένη ποσόστωση.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί αν υπάρχει νόμος που λέει ότι "μετάταξη=πρόσληψη", για την εργασιακή ασφάλεια όσων μεταταγούν.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 10:18:36 pm από trekto »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #865 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:14:30 pm »
για να μην υπάρχουν ασάφειες ή αμφιβολίες, αντιγράφω απο την

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ.ΕΣ. οικ.37798/ΕΓΚ.28/17-6-08

ΘΕΜΑ : «Διευκρινίσεις ζητημάτων για μετακινήσεις – αποσπάσεις – μετατάξεις υπαλλήλων  ΟΤΑ βάσει των διατάξεων του νέου Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Ν. 3584/2007(ΦΕΚ 143 Α΄)»

Η μετάταξη αποτελεί διοικητική πράξη μεταβολής της υπηρεσιακής κατάστασης του υπαλλήλου.
Η μετάταξη κατά πάγια νομολογία του ΣτΕ αναλύεται σε ταυτόχρονη απόλυση από μια θέση και διορισμό σε μια άλλη, και κατά συνέπεια λογίζεται ως οιονεί διορισμός. Έτσι, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι για μετάταξη υπάλληλοι να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για το διορισμό στη θέση στην οποία θέλουν να μεταταγούν, δηλ. όσα προβλέπονται από το προσοντολόγιο, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει (πδ 50/2001,  347/2003 και  44/2005)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #866 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:20:50 pm »
Μας παραθέτεις μια εγκύκλιο για ΟΤΑ; Καμιά ουσιαστική νομική αξία δεν έχει για την περίπτωση των εκπαιδευτικών,  ειδικά μάλιστα την στιγμή που αναφέρεται αόριστα σε "πάγια νομολογία του ΣτΕ" χωρίς καν να αναφέρει την νομολογία.

Πρέπει να βρεθούν οι νομολογίες του ΣτΕ να δούμε αν αφορούν εκπαιδευτικούς.
Άσε που το θέμα δεν είναι οι νομολογίες του ΣτΕ, αλλά το τι τρέχει με το μνημόνιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 10:33:17 pm από trekto »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #867 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:33:11 pm »
Πάγια νομολογία του ΣτΕ σημαίνει έχει εφαρμογή σε όλα τα πεδία και όχι μόνο τους εργαζομενους του ΟΤΑ. Με βάση αυτή την πάγια νομολογία γίνονται όλες οι μετατάξεις στο δημόσιο.
Αυτή η νομολογία δε, επειδή αποτελεί "ειδική διάταξη" και εφαρμόζεται υποχρεωτικά απο την Διοίκηση για όλες τις περιπτώσεις μετατάξεων, δεν έχει αντικατασταθεί ή μετατραπεί απο άλλη - ούτε απο το Μνημόνιο - και άρα θεωρειται εν ισχύ.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)