0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με αφορμή κάποια μηνύματα για την απεργία.. Διαβάζω και θλίβομαι!Αν δεν κάνουμε απεργία διαρκείας και τώρα ήμαστε άξιοι της μοίρας μας και καλά κάνουν ότι μας κάνουν! + συνέχεια κειμένου
Κάποιοι λένε ότι φταίει η ΟΛΜΕ επειδή λέει "όχι" σε όλα και δεν κάνει προτάσεις συμβατές με τη λογική της κυβέρνησης. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μια "καλή" ΟΛΜΕ που θα διαπραγματεύεται για μας -εμείς βέβαια δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αφού τους έχουμε αναθέσει να μας εκπροσωπούν.Οι περισσότεροι συνδικαλιστές, ιδίως οι κυβερνητικοί, έχουν χάσει τ' αυγά και τα καλάθια· όχι όμως επειδή δεν διαβουλεύονται, αλλά γιατί ο "συνδικαλισμός" της διαπραγμάτευσης, του παζαριού, του διαδρόμου και του πολιτικού γραφείου έχει τελειώσει. Κάποτε οι κυβερνήσεις τους είχαν ανάγκη ως διαμεσολαβητές για τη διασφάλιση της συναίνεσης. Τώρα πλέον δεν επιδιώκουν τη συναίνεση, αλλά την επιβολή δια του φόβου, την εμπέδωση της αντίληψης ότι "δεν γίνεται αλλιώς", ότι η λογική του δικού τους συμφέροντος είναι η κοινή λογική, ότι ο καθένας είναι μόνος του. Και βέβαια μια χαρά τα καταφέρνουν μέχρι στιγμής.
Με αφορμή κάποια μηνύματα για την απεργία.. Διαβάζω και θλίβομαι!Αν δεν κάνουμε απεργία διαρκείας και τώρα ήμαστε άξιοι της μοίρας μας και καλά κάνουν ότι μας κάνουν!Τι άλλο περιμένεις συνάδελφε να σου συμβεί για να κάνεις κάτι? Υποχρεωτικά σε μεταθέτουν, υποχρεωτικά σε μετατάσουν, υποχρεωτικά σε κάνουν ότι θέλουν, σου μειώνουν το μισθό, σε αφήνουν με τα παιδιά να κάνεις μάθημα σε παγωμένες τάξεις, να είστε 30 στο τμήμα, να μην ξέρεις τι σου γίνεται μέχρι μέσα Σεπτέμβρη, να αλλάζουν το πρόγραμμα σπουδών κατά το δοκούν, να μετατρέπουν την παιδεία σε ότι τους βολεύει.. Δεν πήρες είδηση ότι γραφίτη στα φωτοτυπικά από του γονείς ζητάμε και για να πληρώσουν για πετρέλαιο θα κάνουμε έρανο σε λίγο. Και εσείς γενναίοι συνάδελφοί μου, κατηγορείτε ο ένας τον άλλο για βύσματα, ότι δεν πιάνει εμένα, ότι δεν κάνει την δουλειά της η ΟΛΜΕ (βάλε εσύ υποψηφιότητα και καν'την), ότι διαφωνείς, ότι δεν σου φτάνουν τα χρήματα, ότι η γάτα σου πονάει το στομάχι της.. Του χρόνου δεν θα έχεις δουλειά να πληρώσεις το δάνειο που τώρα πληρώνεις (και για αυτό δεν απεργείς) δεν το σκέφτεσαι? ότι θα σε μετακομίσουν με την οικογένειά σου με υποχρεωτική μετάθεση δεν σε απασχολεί? ότι σε υποτιμούν και σε μειώνουν αποκαλώντας σε τεμπέλη και άλλα κοσμητικά δεν σε θίγει? Δικαιολογίες θα βρεις πολλές για να μην απεργήσεις! Ολοι σε ενοίκια ήμαστε 900χλμ μακρυά από το σπίτι μας, μια δόση κάπου όλοι έχουμε, ένα παιδί και μια οικογένεια πολλοί την έχουν. Ολοι έχουμε ανάγκη τα έχουμε τα χρήματα από την εργασία μας.. Ολοι στο ίδιο καζάνι ήμαστε.Η μήπως δεν ήμαστε όλοι?? Μήπως εγώ είμαι σπίτι μου (δεν έχω παράπονω καλά είναι) και μήπως είμαι και με ΑΣΕΠ (δεν με απολύουν εμένα), μήπως είμαι πάνω από 12 χρόνια στην υπηρεσία (δεν με μεταθέτουν εμένα αυτά είναι για τους "μικρούς"), μήπως είμαι ΠΕ02 (που δεν πάθαμε και τίποτα από ωράριο(, μήπως έγώ δεν μπορώ για τους παραπάνω λόγους να απεργήσω; Ξυπνάτε όσο δεν μιλάτε και του χρόνου από εσάς θα θυσιάσουν! Δείτε το πεζά όπως αυτοί. Ολα θέμα πίεσης είναι! Αν θέλετε να πιάσουν τα υπουργεία τους να βάλουν "ταξη" εκεί αντί να ασχολούνται με το εύκολο (διασπασμένο υπουργείο) πρέπει να αγωνισθούμε. Η ομάδα που δεν μιλάει θα τα λουστεί! Τόσο ΑΠΛΑ.Υ.Γ. Οσο για τα λάθη της ΟΛΜΕ.. Σε κάθε πόλεμο οι στρατηγοί, αξιωματικοί μπορεί να κάνουν και κάποια λάθη (ή λάθη τα βλέπουν κάποιοι) δεν σημαίνει ότι οι στρατιώτες δεν πολεμάνε επειδή διαφωνούν! Τότε σίγουρα ο στρατός αυτός θα χάσει τη μάχη. Ο πιο μεγάλος κίνδυνος αποτυχίας ενός αγώνα είναι να μην τον δώσουμε
Ρε παιδια οκ,ολοι μα θα πουμε και καμια κουβεντα για την ΟΛΜΕ ,για κινητοποιησεις κλπ.Αλλα εχουμε μπλεξει το θεμα των μεταταξεων με τις κινητοποιησεις και την ΟΛΜΕ.Υπαρχει ολοκληρη κατηγορια για κινητοποιησεις.Πατε εκει να τα πειτε,.
Κάποιοι λένε ότι φταίει η ΟΛΜΕ επειδή λέει "όχι" σε όλα και δεν κάνει προτάσεις συμβατές με τη λογική της κυβέρνησης. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μια "καλή" ΟΛΜΕ που θα διαπραγματεύεται για μας -εμείς βέβαια δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αφού τους έχουμε αναθέσει να μας εκπροσωπούν.....
Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτει και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο οργανική θέση στο σχολείο.«Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.
....Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτει και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο οργανική θέση στο σχολείο.«Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.