0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@teacherΤα μόρια δεν δημοσιοποιήθηκαν, όμως όποιος ήθελε πολύ απλά έψαχνε στις ΔΙΔΕ του καθενός κι έβρισκε εύκολα τα αρχικά μόρια μετάταξης (που φυσικά δεν περιελάμβαναν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά), τα οποία με απλά μαθηματικά αποδείκνυαν κάποιες περιπτώσεις που "έβγαζαν μάτι". Έτσι βρήκα κι εγώ, πολύ εύκολα, ανηρτημένα στο ίντερνετ ήταν όλα, 25 συναδέλφους με μόρια πολύ λιγότερα από εμένα, στα οποία ακόμα και μεταπτυχιακά να πρόσθετε κανείς, δεν θα έφταναν τα δικά μου! Έτσι, σε λογική βάση, έκανα κι εγώ 3 ενστάσεις.Και όχι, βρε παιδιά, να μην ακυρωθούν ΟΛΕΣ οι μετατάξεις, πράγματι υπάρχει τεράστιο θέμα με τις προϋπάρχουσες ειδικότητες, όμως οι νεοσυσταθέντες κλάδοι δεν έκλεψαν τη θέση κανενός. Πολλοί συνάδελφοι βρέθηκαν δικαιωμένοι με τις τελευταίες μετατάξεις, σίγουρα δεν φοβούνται τίποτα, αλλά δεν είναι καθόλου δίκαιο να υποστηρίζουν άλλοι "συνάδελφοί" τους να καταργηθεί η υπηρεσιακή μεταβολή, την οποία εθελοντικά ζήτησαν.
Χωρίς να θέλω να παρεκκλίνω από το θέμα του νήματος, δεν βλέπω κάποιον να ασχολείται με το ότι η ανεξέλεγκτη ΔΕΠΠΣ ζήτησε το ακόλουθο:http://didefth.gr/new/wp-content/uploads/depps-yper-kat.pdf"Οι υπηρεσιακοί φάκελοι των εκπαιδευτικών που υπηρετούν με πενταετή θητεία στα Π.Π.Σ. μεταφέρονται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν χωροταξικά τα Π.Π.Σ. που υπηρετούν."Δηλ. μετάθεση από την πίσω πόρτα. Μάλιστα υπάρχουν εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας των κοινών κλάδων με την Πρωτοβάθμια (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16 και ΠΕ19-20) οι οποίοι πήγαν με 5ετή θητεία σε ΠΠΣ Πρωτοβάθμιας. Φαίνεται αυτοί πήραν εκτός από μετάθεση και μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια (για να επανέλθω στο θέμα του νήματος).
Τα τελευταία 15-20 χρόνια πόσοι πε 11 έπαιρναν κάθε χρόνο μετάταξη από Α/θμια μέσω ΚΥΣΠΕ στην
Το έγγραφο είναι διφορούμενο. Λέει όσο υπηρετούν δε λέει μετά τη λήξη της θητείας. Δεν απαντάει στο ερώτημα...
Μετάταξη (με την κανονική διαδικασία εννοώ) δεν μπορείς να πάρεις σε περιοχή που την έχει δηλώσει έστω και ένας για μετάθεση. Άρα οι μετατάξεις που λες ήταν σε περιοχές που δεν τις ήθελε κανείς -γι'αυτό δεν ίδρωνε κανένα αυτί. Με τις υποχρεωτικές είχαμε παραβίαση αυτής της αρχής , γι'αυτό έγινε ο χαμός.Αν έχεις ακούσει για τέτοια περίπτωση μπορείς να την αναφέρεις εδώ για να την ψάξουν οι γυμναστές.
Και πάλι υπάρχει λύση. θα ήταν δίκαιο να μετατεθεί στο τόπο συμφερόντων του, ο Α/θμιος που συμπλήρωσε περισσότερα μόρια μετάθεσης, από τον τελευταίο β/θμιο που μετατάχτηκε ύστερα από την αναγωγή των μορίων του. Κ όχι αυτό που θέλουν κάποιοι. Να ξαναμοιράσουν την τράπουλα σε 3900 άτομα μετά από 2 χρόνια....
Όπως καταλαβαίνεις η μόνη δίκαιη λύση είναι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας να μετατεθούν στις θέσεις που δικαιωματικά τους ανήκουν και ήταν, όπως αποδειχτηκε, κενές πριν την πραγματοποίηση των μετατάξεων. Στη συνέχεια όποιες θέσεις απομείνουν, θα μπορούν να τις διεκδικήσουν οι προερχόμενοι από τη Δευτεροβάθμια. Δε νομίζεις ότι αυτό είναι το πιο δίκαιο και το πιο λογικό;