0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@rollo_tomasi:Το δεδικασμένο έχει έννοια και αφορά αποφάσεις δικαστηρίων.Οι ανακλήσεις των μετατάξεων που αναφέρεις έγιναν με αίτηση/ένσταση προς το Υπουργείο το οποίο και τις ικανοποίησε και όχι με προσφυγή σε δικαστήριο.
στο έγγραφο των ανακλήσεων του υπουργείου αναφέρεται στην προτελευταία παράγραφο: ".................επανέρχονται στην υπηρεσία υποδοχής καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, του κλάδου που κατείχαν"Άρα όταν το υπουργείο θέλει χρησιμοποιεί τον όρο "οργανικές" όπως εδώ σε περίπτωση ανακλήσεων. Στις υποχρεωτικές δεν υπήρχε πουθενά αναφορά σε οργανικές. Αν και όταν συσταθούν οργανικές δεν σημαίνει ότι θα δοθούν στους μεταταγμένους.
@rollo_tomasi:1. Το ότι κάποιοι ανακάλεσαν επειδή δεν δόθηκαν οργανικές μέχρι τη στιγμή που κατατέθηκε η αίτηση/ένστασή τους και η οποία έγινε δεκτή από το υπουργείο, δεν σημαίνει ότι απαγορεύει στο υπουργείο να ιδρύσει οργανικές στο μέλλον2. Το σκεπτικό που παραθέτεις δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς σε ένα δικαστήριο (πέρα φυσικά από το γεγονός ότι μπορεί να το επικαλεστεί κάθε δικηγόρος) υπό την έννοια ότι που αναφέρω πιο πάνω.3. Φυσικά όλα αυτά είναι τελείως θεωρητικά και καλό είναι να αποφέυγονται μιας και μπορούν να οφηγήσουν εντυπώσεις και ελπίδες/αγωνίες.4. Ελπίζω τα παραπάνω να μην εκληφθούν ως προσωπική αντιπαράθεση γιατί με όσα έχω διαβάσει έδω μέσα.....
Οι οργανικές θέσεις στη
Δε σε καταλαβαίνω...Επίσης το έγγραφο με τη μεταφορά θέσης είναι η εξήγηση του υπουργείου. Απάντηση. Πήγαινε στη mariefrance που έλεγε ότι ο νόμος προέβλεπε μεταφορά. Το αρμόδιο τμήμα το διέψευσε. Τα πράγματα είναι απλά. Πολλοί δεν έκαναν αίτηση επειδή δεν υπήρχε σύσταση οργανικών θέσεων. Ούτε μεταφορά.Το να την κάνεις εκ των υστέρων για όσους "ρίσκαραν" (κατά δήλωσή τους βέβαια), μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής διεκδίκησης τουλάχιστον από όσους ανακάλεσαν λόγω της απουσίας οργανικής τοποθέτησης.Κατ επέκταση και από όσους δε συμμετείχαν σε μια τέτοια διαδικασία, αλλά συμμετείχαν σε αντίστοιχη.Το ότι το Υπουργείο μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει είναι δεδομένο.Από εκεί και πέρα όμως ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει ό,τι πιστεύει ότι δικαιούται.Δυστυχώς το πρόβλημά σας είναι ότι από τότε που άλλαξε η κυβέρνηση, η όλη διαδικασία έγινε ταλιράκια και ξετυλίχθηκε.Και σας ενοχλεί που δίνονται ιδέες, γιατί εγώ σε δικαστήρια προσωπικά δε θα πάω.ΠαράθεσηΌσο για τα μόρια NOMIME είναι χρέος του Υπουργείου να τα δημοσιοποιήσει.Αλλά αυτή σου (και μου) η επιθυμία σε έχει κάνει αντιπαθή σε πολλούς συμφορουμίτες.Απλά δεν μπορούν να το πουν δημόσια
Όσο για τα μόρια NOMIME είναι χρέος του Υπουργείου να τα δημοσιοποιήσει.Αλλά αυτή σου (και μου) η επιθυμία σε έχει κάνει αντιπαθή σε πολλούς συμφορουμίτες.Απλά δεν μπορούν να το πουν δημόσια
Ασφαλώς και γνωρίζω τα πάντα περί οργανικών και τη διαφορά τους στην α/θμια και β/θμια.Το υπουργείο θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει τις υπηρεσιακές μεταβολές με σειρά και λογική που να διασφαλίζουν τους συμμετέχοντες.Προϋπόθεση των μετάταξεων έπρεπε να ήταν η σύσταση κλάδου στην α/θμια και σύσταση οργανικών θέσεων.Στις υποχρεωτικές δεν έγινε αυτό και δεν νομίζω ότι τότε το υπουργείο απλά δεν προλάβαινε.....αλλά ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ.Απλά ήθελε να αναφέρει ότι μετατάσσονταν σε θέσεις εκπ/κων ... ΗΤΑΝ ΠΙΟ