*

Αποστολέας Θέμα: Πιστοποιητικό Υγείας Αναπληρωτών  (Αναγνώστηκε 333791 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marilou99

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Πιστοποιητικό Υγείας Αναπληρωτών
« Απάντηση #140 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 08:31:53 pm »
καλησπέρα!
Ενημερώνω ότι βάσει προεδρικού διατάγματος, που ευκολα βρίσκετε και στο διαδίκτυο, υπάρχει απόλυτη ισοτιμία γνωματεύσεων μεταξύ ιδιωτικών ιατρών και ιατρών δημοσίου. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τρέχουμε στα νοσοκομεία. Επίσης, το επιχείρημα:"τουλάχιστον μια από τις δυο γνωματεύσεις να είναι από δημόσιο νοσοκομείο" καταλαβαίνετε ότι γελοία και δεν αναγράφεται πουθένα!!
Αν κάποιος συνάδελφος έχει αντίστοιχη εμπειρία, ή γνωρίζει κάτι επί του συγκεκριμένου θέματος παρακαλώ ας το αναφέρει!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:55:52 »

Αποσυνδεδεμένος RaniaK.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 08:43:27 pm »
Η κοπέλα που ρώτησα στη δευτεροβάθμια, μου είπε ότι ούτε καν γνωμάτευση ΙΚΑ δεν τους κάνει, καθώς έχει μικρότερη ισχύ (χρονική), κάτι τέτοιο νομίζω. Επίσης απλά να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία, επειδή χρειάστηκε να πάρω αναρρωτική άδεια από το σχολείο, μου είπαν ότι σαν ωρομίσθια, πρέπει να προσκομίσω υποχρεωτικά χαρτί δημόσιου νοσοκομείου. Δεν τους κάνει άδεια που χορηγεί ιδιώτης γιατρός.

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 09:03:31 pm »
Εμένα αυτή η συνάρτηση του πιστοποιητικού με την πληρωμή μου κάνει κάτι σε "εκβιασμό".

Και εμένα πέρσι όταν με κάλεσαν ωρομίσθιο μου ζήτησαν το χαρτί. Όταν τους ρώτησα τι θα γίνει αν ΔΕΝ τους το πάω μου απάντησαν: "Τίποτα, δεν πρόκειται να το ψάξει κανείς άλλωστε"...Τελικά δεν τους το πήγα ποτέ χωρίς να μου φέρει κανείς το παραμικρό πρόβλημα.

Με όλα αυτά δεν θέλω να οδηγήσω κόσμο σε λάθος μονοπάτια και να δημιουργήσω προβλήματα, απλά καταθέτω τη δική μου εμπειρία υπογραμμίζοντας πως τελικά το κάθε γραφείο εκπαίδευσης ακολουθεί το δικό του σύστημα. Άλλα είναι πιο σκληροπυρηνικά άλλα πιο χαλαρά. Είναι γεγονός πάντως πως όταν κάνουμε την αίτηση για αναπληρωτές-ωρομίσθιοι στα ψιλά γράμματα πάνω απ' την υπογραφή μας αναφέρεται ρητά η υποχρέωσή μας να καταθέσουμε το εν λόγω πιστοποιητικό. Συνεπώς αν το γραφείο θέλει να μας τρέξει μπορεί να το κάνει κανονικότατα...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2010, 09:07:30 pm από athapris »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 11:53:25 pm »
Όταν διορίστηκα και έπρεπε αν προσκομίοχω πιστοποιητικό υγέιας, ρώτησα στην α/βάθμια της περιοχής διορισμού μου και μου είπαν ότι και μια βεβαίωση από κέντρο υγείας ήταν αρκετή. Ακολούθθησα τη συμβουλή τους, γιατί διορίστηκα σε πολύ απομακρυσμένο νησί, στο οποίο έπρεπε να παρουσιαστώ εντός 3 ημερών, οπο΄τε δεν έιχα χρόνο για κάτι άλλο.
Όταν πήηα στην έδρα της α/βάθμιας για την ορκωμοσία παρέδοσα κανονικά αυτό το πιστοποιητικό που μου είχαν δώσει από το ΚΥ του νησιού "μου".
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δέχτηκα τηλεφώνημα από την α/βάθμια ότι κάνουν έλεγχο στους φακέλους μας και από το δικό μου λέιπει το πιστοποιητικό υγείας. Επίσης μου είπαν ότι έπρεπε να το προσκομίσω άμεσα αλλιώς αντιμετώπιζα το ενδεχόμενο απόλυσης. Τους εξήγησα ότι είχα προσκομίσει πιστοποιητικό από ΚΥ, όπως μου είχαν πει. Πήρα την απάντηση ότι αυτό δεν ήταν πιστιποιητικό υγείας αλλά μια βεβαίωση ότι έιμαι υγειής. Τους εξήγησα ότι δεν υπήρχε δυνατότηατ άμεσα να γάλω πιστοποιητικό πό υγειονομική επιτροπή, μιας και ήμουν σε απομονωμένο νησι και μου είπαν να το κάνω στη διάρκεια των διακοπών τοω Χριστουγέννων.
Όταν επέστρεψα στον τόπο μου, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πληροφορηθώ τι εξετάσεις χρειαζόταν και να κλέισω τα ανάλογα ραντεβου, μιας και στο υγειονομικό δεχόταν μόνο εξετάσεις νοσοκομείου (όπου σημειοτέον δεν πλήρωσα τίποτα). Έπρεπε να κάνω ακτονογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος και να περάσω από ψυχίατρο.
Έκανα τις εξετάσεις και πήγα με τα πορίσματα στο υγειονομίκο για να πάρω σειρά στην επιτροπή. Η επιτροπή είχε διακόψει για τα Χριστούγεννα και θα ξανασυνεδρίαζε μετά τις 12/1. Μου είπαν ότι απαιτούνταν η προσωπική μου παρουσία. Καθώς όμως δεν γινόταν εκ των πραγμάτων να είμαι εκεί, έστειλα τον πατέρα μου να πα΄ρει το χαρτί. Με λίγη γκρίνια του ρο έδωσαν.
Το έστειλε λοιπόν με κούριερ στην α/βάθμια. Γύρω στο Πάσχα με ξαναπαίρνουν τηλέφωνο από την α/βάθμια και μου λένε ότι το πιστοποιητικό που προσκόμισα δεν είναι αποδεκτό. Παθαίνω ένα κάτι τις και ρωτάω πώς έιναι αυτό δυνατόν. Η απάντηση τους ήταν ότι από τη στιγμή που είναι απο κέντρο υγείας έπρεπε να έχει σφραγισμένη φωτογραφία!!!!
Του λέω, ποιό κέντρο υγείας; Αφού από την αρχή μου είπατε ότι αυτό δεν ισχύει. χρειαζόταν μόνο μια φωτογραφία για να είναι έγκυρο και με βάλατε σε ολη αυτή τη διαδικασία; Και πού είναι το άλλο πιστοποιητικό που στάλθηκε την τάδε μέρα με κούριερ και παραλήφθηκε (γιατί είχα υατή την πληροφορία από το κούριερ);
Μετά από πολύ καυγά και ψάξιμο, το β΄ρηκαν σε κάποιον άλλο φάκελο!!!!

Κλείνοντας αυτή τη μακρυγορία μου, αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε α/βάθμια λέει ό,τι θέλει. Πρέπει να είστε λίγο ψιλιασμένοι και να βγάζετε γλώσσα, να διεκδικέιται αυτό που ξέρετε ότι είναι το σωστό. Όσον αφορά το ΠΥ ψάξτε το λίγο με τα κένταρ υγείας...
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:55:52 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 11:57:55 pm »
Μα έλεος, βρε παιδιά! ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ το έκαναν! Όπως έχω γράψει και σε άλλο τόπικ, σιγά μη μας φέρουν και ... τον επιθεωρητή Κάλαχαν, να ερενευνήσει ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ!!! ::)

Αποσυνδεδεμένος thrasius

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:09:09 am »
Μου είπε ότι η κατάθεση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη και για την πληρωμή.

Καλό πάλι και αυτό...Λέτε γι' αυτο να αργουμε να πληρωθούμε γιατί ελεγχουν τα πιστοποιητικά υγείας.  :P
Τίποτα δεν τους πάω όπως κ πέρσι και πρόπερσι.

phoebe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #146 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 08:52:52 pm »
Παράθεση
Τίποτα δεν τους πάω όπως κ πέρσι και πρόπερσι.

Αλήθεια σου τα ζήτησαν ποτέ αν και δεν τα πήγες;;;

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 10:29:24 pm »
ρε παδια και γω ξεκινησα ΠΔΣ τον Οκτωμβρη νομιζω και τωρα μολις θυμηθηκα οτι ζητησαν και πιστοποιητικο υγειας. δεν το εχω παει ακομα αλλα εγω μιλησει με δ/θμια ξανα και ξανα και δεν μου το ζητησαν .λετε να μην μου περασουν τις ωρες ? ???

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 12:16:11 am »
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!! Τις ώρες σου θα τις πάρεις κανονικά.

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 02:28:37 pm »
thanks

Αποσυνδεδεμένος RaniaK.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Μαρτίου 10, 2010, 11:54:49 am »
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ- ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Τα γραφεία βρίσκονται στην Ιερά Οδό 294 στο Αιγάλεω, έχουν μεταφερθεί από την Αλ. Παπαναστασίου που βρίσκονταν.
Ενδεικτικό τηλέφωνο: 210-5317110

* Γνωμάτευση παθολόγου
* Γνωμάτευση ακτινολόγου με ακτινογραφία θώρακα (en face) , την οποία στην επιστρέφουν
* Γνωμάτευση ψυχιάτρου
* Έγγραφο που να αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας, πχ. λογαριασμός ΟΤΕ ή ακόμα και εκκαθαριστικό εφορίας.

Η κατάθεση μπορεί να γίνει και από κάποιον τρίτο, χωρίς να χρειάζονται εξουσιοδότηση. Σου δίνουν ένα αριθμό πρωτοκόλου και σε φωνάζουν μετά από κανά δεκαήμερο. :)
Δέχονται τα δικαιολογητικά: Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή 9:00-13:00 και η παραλαβή του πιστοποιητικού γίνεται ή Τρίτη ή Πέμπτη, σε καθορισμένη ώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2010, 12:40:07 pm από RaniaK. »

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιουνίου 23, 2010, 09:23:55 pm »
Καθώς δούλεψα φέτος ώς ωρομίσθιος, κανονικά θα έπρεπε να περάσω απο την παραπάνω επιτροπή. Καθώ το κόστος ήταν σχετικά υψηλό (100 ευρώ) συνεχώς το ανέβαλα μέχρι που ήρθε το τέλος της σχολικής χρονιάς χωρίς να μου το έχει ξανα-ζητήσει κανείς.

Τώρα που κάνω τα χαρτιά για του χρόνου λέτε να μου δημιουργήσει πρόβλημα, πχ. να μήν μετρήσει η προυπηρεσία μου, ή να με απορίψουν στη νέα αίτηση; Άν είναι έτσι θα πρέπει να την κάνω τώρα και να την καταθέσω τις επόμενες μέρες. Τί λέτε;
Ώς απόφοιτος ΑΕΙ θεωρώ τους απόφοιτους ΤΕΙ εν δυνάμει ισάξιους ή και καλύτερους σε κάθε επίπεδο.

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιουνίου 23, 2010, 09:39:46 pm »
Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα...

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιουνίου 23, 2010, 09:49:45 pm »
Ευχαριστώ πολύ athapris, βέβαια άν μπορείς να το στηρίξεις αυτό που λές θα μου φύγει πλήρως η ανασφάλεια  ;D Να υποθέσω ότι είναι γενικευμένο το φαινόμενο μάλλον..
Ώς απόφοιτος ΑΕΙ θεωρώ τους απόφοιτους ΤΕΙ εν δυνάμει ισάξιους ή και καλύτερους σε κάθε επίπεδο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)