*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 1099417 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aquarius83

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #4970 στις: Νοεμβρίου 19, 2025, 08:34:30 pm »
Καλησπέρα σε όλους,, εγώ έχω περάσει το Α1 σε άλλο νομό και πήρα μετάθεση. Την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθε μήνυμα για το Α2. Υπάρχει κάποιο περιθώριο χρόνου για να πραγματοποιηθεί από τον δντη;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:40:04 »

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4971 στις: Νοεμβρίου 19, 2025, 11:23:12 pm »
Καλησπέρα σε όλους,, εγώ έχω περάσει το Α1 σε άλλο νομό και πήρα μετάθεση. Την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθε μήνυμα για το Α2. Υπάρχει κάποιο περιθώριο χρόνου για να πραγματοποιηθεί από τον δντη;
περυσι, στις 17/1/24, ειχε σταλει εγκυκλιος απο το υπουργειο με οδηγιες σχετικα με την εναρξη της πρωτης αξιολογικης περιοδου του Α2 και στην οποια αναφερονταν οτι

" μεχρι 31-1-2024  ο/η οικείος/α Διευθυντής/ντρια Εκπαίδευσης καλείται  να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων με τα ζευγάρια αξιολογητή – αξιολογούμενου για το πεδίο Α2 (των εκπαιδευτικών  των σχολικών μονάδων), να προβεί στην ανάρτησή τους στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή, και να ενημερώσει σχετικά τους/τις αξιολογητές/τριες και αξιολογούμενους/ες. Οι κατά περίπτωση αξιολογητές/τριες (διευθυντες σχολειων) οφείλουν μέχρι τις 31/1/2024 να δρομολογήσουν και να εκκινήσουν τη διαδικασία της παρ. 4 του άρθρου 11 της προαναφερθείσας Κ.Υ.Α. ώστε μέχρι τις 9/2/2024 να έχει εκκινήσει η διαδικασία παρατήρησης της διδασκαλίας.."
 δηλ ειχε δοθει ενα περιθωριο 10 ημερων μεχρι την παρατηρηση της 1ης διδασκαλιας.
Φετος δεν εχει σταλει κατι αντιστοιχο απο το υπουργειο και ουτε προκειται να σταλει κατα τη γνωμη μου μιας και το υπουργειο πλεον οτι ειχε να "μαθει" στους αρμοδιους αξιολογητες το εμαθε και οποια διαδικασια ηταν να εκκινήσει την ξεκίνησε.
Απλως καθε περιφερεια (περιφ εποπτης εκπαιδευσης)  οριζει το χρονοδιαγραμμα των ενεργειών της οπως πχ
https://www.especial.gr/wp-content/uploads/2025/09/eggrafo-enarxis-axiologisis-apo-pde-notiou-aigaiou.pdf

https://dide.reth.sch.gr/wp-content/uploads/2025/09/2025-09-15_10456_%CE%9A%CE%91%CE%98%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%91%CE%9E%CE%99%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A5-2025-2026.pdf

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/491248_axiologisi-ekpaideytikon-kai-melon-eep-ebp-i-egkyklios-tis-pde-kentrikis

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 19, 2025, 11:25:13 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4972 στις: Νοεμβρίου 22, 2025, 02:41:10 pm »
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Εγώ αξιολογήθηκα τη σχολική χρονιά 2023-2024 ως νεοδιόριστη του 2021. Η εγκύκλιος τότε έλεγε ότι οι νεοδιόριστοι του 2021 αξιολογούνται μια φορά.  Άρα περιμένω να αξιολογηθώ ξανά τη σχολική χρονιά 2028-2029 ή δεν ξανααξιολογούμαι;

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η κακή εκπαίδευση, χειρότερη της αγραμματοσύνης
    • Προφίλ
« Απάντηση #4973 στις: Νοεμβρίου 23, 2025, 12:07:13 pm »
Ο σύμβουλος δεν έχει καμμιά καλύτερη δουλειά να κάνει; Τα κενά καθηγητών είναι πολλά. Ας μπει σε κάνα τμήμα να κλείσει καμμιά τρύπα στην ειδικότητά του κι ας αφήσει την καρέκλα του γραφείου του να πάρει ανάσα που βούλιαξε απ' το πολύωρο καθημερινό επαναλαμβανόμενο άραγμα και δεν αντέχει άλλο.
Αλλοίμονο...! Να αφήσει την καρέκλα του, που "ίδρωσε" να πιάσει κ να μπει σε σχολική τάξη να διδάξει;;;
Ιεροσυλία...!
Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική, για να μην κριθούν οι ίδιοι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:40:04 »

Αποσυνδεδεμένος lasard

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4974 στις: Νοεμβρίου 26, 2025, 07:08:51 pm »
Καλησπέρα. Έχω ολοκληρώσει τα επίπεδα Α1 και Α2. Για το Β επίπεδο γράφω πάλι έκθεση αυτοαξιολόγησης;Θέλω να μην έχω άλλες εκκρεμότητες!Επίσης άλλο βαθμό πήρα από τη διεύθυνση και άλλο από τον σύμβουλο . Συμψηφίζονται ή κάθε πεδίο βαθμολογείται αυτόνομα;

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4975 στις: Νοεμβρίου 26, 2025, 08:11:40 pm »
Καλησπέρα. Έχω ολοκληρώσει τα επίπεδα Α1 και Α2. Για το Β επίπεδο γράφω πάλι έκθεση αυτοαξιολόγησης;Θέλω να μην έχω άλλες εκκρεμότητες!Επίσης άλλο βαθμό πήρα από τη διεύθυνση και άλλο από τον σύμβουλο . Συμψηφίζονται ή κάθε πεδίο βαθμολογείται αυτόνομα;
Ναι θα μπεις στην πλατφόρμα και θα γράψει έκθεση αυτοαξιολγ και για το Β δηλ γράφουμε για κάθε πεδίο νεα έκθεση και συνολικά τρεις. Δεν συμψηφιζονται. Κάθε πεδιο εχει τον δικό του χαρακτηρισμό.

Αποσυνδεδεμένος lasard

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4976 στις: Νοεμβρίου 28, 2025, 07:13:40 pm »
Για να ανεβάσω την έκθεση πρέπει να μου δώσει το οκ η διεύθυνση  ή θα έρθει μέιλ από το σύμβουλο;

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4977 στις: Νοεμβρίου 28, 2025, 07:41:46 pm »
Aρχικα θα πρεπει ο οικειος διευθυντης δδε να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία
κατάρτισης των πινάκων με τα ζευγάρια αξιολογητή/ών – αξιολογούμενου για το πεδίο Β και  να προβεί στην ανάρτησή τους στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή, και στη συνεχεια να ενημερώσει σχετικά τους/τις αξιολογητές/τριες και αξιολογούμενους/ες προφανως διαμεσου των διευθυντων των σχολικων μοναδων.
Για να τσεκαρεις αν εχει υλοποιηθει αυτο το βήμα μπες στο
https://axiologisi-minedu.gov.gr/ (επιλεγεις το πεδιο Β)
 κι αν δεις να γραφει "δεν βρεθηκαν εκρεμμοτητες" σε κοκκινο πλαισιο, τοτε δεν εχει ξεκινησει, τουλαχιστον για σενα. η διαδικασια.
Αν οντως εχει ξεκινησει η σχετικη διαδικασια, τοτε αφενος θα εχουν ανοιξει τα σχετικα πεδια στην πλατφορμα και αφετερου ο διευθυντης σχολειου ή ο συμβουλος παιδαγωγικης ευθυνης του σχολειου σου (και οχι ο συμβ του κλαδου σου) θα πρεπει να εχουν προβει στην ενημέρωσή σου. Αλλωστε ο συμβουλος+ διευθυντης , μετα απο το ζευγαρωμα που θα χει κανει Η ΔΔΕ, θα πρεπει να εχουν ορίσει ημερομηνία κατά την οποία πρέπει οι αξιολογούμενοι/ες να έχουν καταχωρίσει στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή την εκθεση αυτοαξιολογησης κλπ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 29, 2025, 10:51:23 am από gio.tsil »

Pde.gr, © 2005 - 2026

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33166
  • Τελευταία: amfitrite
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1196891
  • Σύνολο θεμάτων: 19605
  • Σε σύνδεση σήμερα: 1042
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144