0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Μέντορας ΔΕΝ αξιολογει, συνεργάζεται!!!
Αυτό θα ήταν ευχής έργον αλλά στην πράξη δυστυχώς δεν συμβαίνει. Μεντορευόμενη εδώ που όλη τη χρονιά είχα μια πολύ τυπική σχέση με την μέντορα και σήμερα μου είπε ότι θα κάνει τρεις δειγματικές την άλλη εβδομάδα.
Δεν θα κάνει μόνη της δειγματικες. Μια εσυ, μια εκείνη και μια από κοινού, και δεν σε αξιολογεί. Δεν παρακολουθεί τη διδασκαλία σου όπως ο σύμβουλος που αξιολογεί και δεν πρέπει να επιτρέψεις οποιαδήποτε συζητης παραπέμπει σε αξιολόγηση. Πριν αρχίσετε οτιδήποτε, τύπωσε τον νόμο, εχε τον μαζί και επικαλεσου τον αν χρειαστεί.
"Στο τέλος του διδακτικού έτους ο Παιδαγωγικός Σύμβουλος-Μέντορας συντάσσει ετήσια έκθεση, στην οποία αναφέρονται όλες οι ενέργειες που διενεργήθηκαν από μέρους του κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η έκθεση υποβάλλεται στον/στη Διευθυντή/ντρια ή στον/στην Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας."Το λες κι αυτό αξιολόγηση!
Με αφορμή ένα περιστατικό στο σχολείο που βρίσκομαι και επειδή πραγματικά δεν έχω καταλάβει τα όρια της συναδελφικότητας στο χώρο μας (χωρίς να θέλω να βγω εκτός θέματος) ρωτώ και όποιος θέλει μπορεί να μου απαντήσει το εξής: Σε ακραία περίπτωση ανευθυνότητας συναδέλφου, η θέση σας ποια θα ήταν, αν αυτή ήταν απαραίτητο να ειπωθεί δημοσίως; Από ποιον θεωρείται ότι θα έπρεπε να κριθεί η περίπτωση αυτή και με ποιες συνέπειες για την θέση του; Είπε κάποιος παραπάνω πως κυκλοφορούν ανάμεσα μας και συνάδελφοι που υποστηρίζουν επίσης την άρση της μονιμότητας για τη διόρθωση των κακών κειμένων της εκπαίδευσης. Ποια είναι η εναλλακτική μας πραγματικά;