0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επιστρέφω λοιπόν στο αρχικό ερώτημα. Ο διευθυντής έχει δικαίωμα να κόψει αιμοδοτικές κάνοντας αρνητική εισήγηση; Έχω δει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές από διαφορετικούς διευθυντές και θέλω να ξέρω αν είναι νόμιμο ή παράνομο.
Φ.351.5/43/67822/Δ1 05-05-2014 ΑΔΑ:
βρε παιδια, το Myschool ειναι πληροφοριακο συστημα, δεν ειναι αρμοδιο για να κοβει ή να χορηγει αδειες, αλλα για να τις καταγραφει. Ο δ/ντης ειναι αρμοδιος για τις αδειες.
Και στα κουτάκια της φορολογικής του δήλωσης μπορεί ο καθένας να δηλώσει ό,τι του φανεί και να το δεχτεί το taxisnet (εφόσον πρόκειται για αριθμητική τιμή), θα το κάνει;Πες στον αυθαιρετούντα φωστήρα ότι η νομιμότητα πρέπει να εφαρμόζεται και να μπορεί να απεικονιστεί σε ένα πληροφοριακό σύστημα, δεν εκπορεύεται η νομιμότητα από τις επιτρεπτές τιμές/ενέργειες ενός πληροφοριακού συστήματος.Στο περιβάλλον αδειών του myschool (που είναι αρκετά καλό αλλά δεν έχει ακόμα εκτυπώσεις) άμα δεν περαστεί μια άδεια, δεν περάστηκε. Αυτή θα μπορούσε να είναι κανονική, αναρρωτική, αιμοδοτική και γενικά οποιαδήποτε βραχυχρόνια άδεια. Αν συνταχθεί και υποβληθεί, η διαδικασία της έγκρισης/απόρριψης έχει, εκτός από το "εγκρίνεται", και το "απορρίπτεται" αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συμπληρωθεί και η αιτιολογία της απόρριψης. Εκεί τι βάζει ο φωστήρας; Τελίτσες; Αλλά και πέραν του όποιου myschool, στην έγγραφη αίτηση της άδειας, ποια είναι η έγγραφη απάντησή του με την οποία την απορρίπτει;Απάντηση στο αρχικό ερώτημα: ο διευθυντής δεν έχει δικαίωμα να κόψει αιμοδοτικές κάνοντας αρνητική εισήγηση.
Patreas, kinegiros,σας ευχαριστώ για την αμεση απάντησηΤώρα θα το θέσω λίγο διαφορετικά, (πάμε στο επόμενο level), αν γνωρίζει κάποιος να μου πει: Ο διευθυντής έχει το δικαίωμα να κόψει μια αιμοδοτική άδεια που ζητήθηκε πχ το μήνα Φεβρουάριο, με το δικαιολογητικό ότι "διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου" και να τη δώσει αργότερα σε άλλη χρονική περίοδο, σε επόμενη αίτηση του εκπαιδευτικού, μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος πχ. τον Νοέμβριο; Δηλαδή να εφαρμόσει το νόμο που παραθέτει ο kinegiros:"Οι δύο αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο τηςαιμοδοσίας, είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο και δεν μεταφέρονται στο επόμενοημερολογιακό έτος" αλλά, όποτε του καπνίσει; Γιατί στην περίπτωση που ανέφερα, ο φωστήρας άφησε τον εκπαιδευτικό που ήδη έλειπε σε άλλο μέρος, για να δώσει αίμα και δεν προλάβαινε να γυρίσει πίσω να πάει σχολείο, "στα κρύα του λουτρού", και μετά του ζήτησε αναρρωτικές για να δικαιολογήσει τις δύο ημέρες. Το υπόλοιπο της αιμοδοτικής δόθηκε σε επόμενη αίτηση του εκπαιδευτικού, όταν χρειάστηκε να λείψει ξανά από το σχολείο, πολύ αργότερα, μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.
Εμένα πάντως σε ΚΕΔΔΥ αρνήθηκε να μου δώσει τη μέρα της αιμοδοσίας ολόκληρη. Με άφησε για 2 ώρες να λείψω.....Απλά δεν έιχα όρεξη για να κάνω φασαρία
Έτσι το σκέφτομαι και γω. Απλά, φαίνεται, ο εκάστοτε διευθυντής μεταχειρίζεται ό,τι τρόπο βρίσκει ...πρόχειρο, για να μας ψαρώσει , με λίγα λόγια.
Και εμένα μου είχε συμβεί παλαιότερα (ευτυχώς στον τόπο του σχολείου μου) και από την β/θμια μου είχαν πει ότι ο διευθυντής έχει το δικαίωμα να την αρνηθεί, αλλά είναι υποχρεωμένος να δώσει τις δύο ημερες οπωσδήποτε αργότερα μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους με νέα αίτηση του εκπαιδευτικού, όταν χρειαστεί να λείψει ξανά από το σχολείο. Για αυτό έχω μπερδευτεί.
Συμπληρωματικές πληροφορίες για την άδεια στους εθελοντές αιμοδότες.(Δ2/4309/6.3.91 ΥΠΕΠΘ)Σε συνέχεια της Δ2/2459/14.2.91 εγκυκλίου μας και με αφορμή ερωτημάτων, σας διευκρινίζουμε τα εξής σχετικά με την θ περίπτωση (σελ.9).Στους εθελοντές αιμοδότες (εκπ/κούς) χορηγείται άδεια απουσίας κατά την ημέρα της αιμοδοσίας μόνο στην περίπτωση που η αιμοληψία γίνει κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου (με αποδεικτικό στοιχείο). Η μια ημέρα άδειας λόγω αιμοδοσίας χορηγείται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ως άνω εγκύκλιο.Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος απουσιάσει την επομένη της αιμοδοσίας, η ημέρα αυτή θα θεωρηθεί ως ημέρα άδειας λόγω αιμοδοσίας και όχι αναρρωτική.Σημειώνουμε ότι: Για να γίνει απολύτως κατανοητό σε καμία περίπτωση η άδεια απουσίας από τα διδακτικά καθήκοντα του αιμοδότη εκπ/κού δεν θα υπερβαίνει συνολικό τις δύο ημέρες.Την αυτή έννοια έχει και το Η/62/2.1.91 έγγραφο.http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/14-adeies_aimodotikes_1.htm
δεν μπορω να καταλαβω τι ηθελε να κανει ο δ/ντης... μαλλον μπερδευτηκε με το myschool γιατι στο τελος επετρεψε στον εκπαιδευτικο να λειψει. Το γεγονος ειναι παντως οτι τις αδειες τις αιτουμαστε οποτε και εγκρινονται ή απορριπτονται. δεν ειμαι ειδικος ή νομικος αλλα αν μας δινονταν η αδεια οποτε θελαμε εμεις τοτε δεν θα υπηρχε η "αιτηση"... νομιζω εχει δικιο η β/μια που σε ενημερωσε σχετικα οτι μπορει να στην "κοψει" αλλα υποχρεουται να στην χορηγησει μεσα στο ημερολογιακο ετος. παντα οταν υπαρχει σωστο κλιμα, ολα γινονται με καλη συνεννοηση. ουτε εγω μπορω να απαιτω να παω στις μπαχαμες πχ κατα την περιοδο των ενδοσχολικων εξετασεων ουτε ο δ/ντης να μου το παιζει εξουσια και να επιτρεπει την αδεια οποτε θελει αυτος.αφου επικαλεστηκε ο συγκεκριμενος δ/ντης το myschool για να δικαιολογησει το "κοψιμο" ας μελετησει καλυτερα το εγχειριδιο βοηθειαςhttps://myschool.sch.gr/help/myschool-guide_adeies.upd.pdfκαι συγκεκριμενα στην σελιδα 6 το 1ο ερωτημα...