*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια αιμοδοσίας  (Αναγνώστηκε 103445 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Άδεια αιμοδοσίας
« Απάντηση #140 στις: Απριλίου 08, 2015, 03:31:19 am »
Επιστρέφω λοιπόν στο αρχικό ερώτημα. Ο διευθυντής έχει δικαίωμα να κόψει αιμοδοτικές κάνοντας αρνητική εισήγηση; Έχω δει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές από διαφορετικούς διευθυντές και θέλω να ξέρω αν είναι νόμιμο ή παράνομο.

Παράνομο

Παράθεση
Φ.351.5/43/67822/Δ1  05-05-2014 ΑΔΑ:

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:47:58 »

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Απριλίου 08, 2015, 10:04:16 am »
Patreas, kinegiros,
σας ευχαριστώ για την αμεση απάντηση

Τώρα θα το θέσω λίγο διαφορετικά, (πάμε στο επόμενο level), αν γνωρίζει κάποιος να μου πει:

Ο διευθυντής έχει το δικαίωμα να κόψει μια αιμοδοτική άδεια που ζητήθηκε πχ το μήνα Φεβρουάριο, με το δικαιολογητικό ότι "διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου" και να τη δώσει αργότερα σε άλλη χρονική περίοδο, σε επόμενη αίτηση του εκπαιδευτικού, μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος πχ. τον Νοέμβριο; Δηλαδή να εφαρμόσει το νόμο που παραθέτει ο kinegiros:
"Οι δύο αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της
αιμοδοσίας, είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο και δεν μεταφέρονται στο επόμενο
ημερολογιακό έτος
"

αλλά, όποτε του καπνίσει; 

Γιατί στην περίπτωση που ανέφερα, ο φωστήρας άφησε τον εκπαιδευτικό που ήδη έλειπε σε άλλο μέρος, για να δώσει αίμα και δεν προλάβαινε να γυρίσει πίσω να πάει σχολείο, "στα κρύα του λουτρού",  και μετά του ζήτησε αναρρωτικές για να δικαιολογήσει τις δύο ημέρες. Το υπόλοιπο της αιμοδοτικής δόθηκε σε επόμενη αίτηση του εκπαιδευτικού, όταν χρειάστηκε να λείψει ξανά από το σχολείο, πολύ αργότερα, μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Απριλίου 08, 2015, 10:52:54 am »
Εμένα πάντως σε ΚΕΔΔΥ αρνήθηκε να μου δώσει τη μέρα της αιμοδοσίας ολόκληρη. Με άφησε για 2 ώρες να λείψω.....

Απλά δεν έιχα όρεξη για να κάνω φασαρία
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος joannabear

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Απριλίου 08, 2015, 11:12:31 am »
βρε παιδια, το Myschool ειναι πληροφοριακο συστημα, δεν ειναι αρμοδιο για να κοβει ή να χορηγει αδειες, αλλα για να τις καταγραφει.

Ο δ/ντης ειναι αρμοδιος για τις αδειες.
Έτσι το σκέφτομαι και γω. Απλά, φαίνεται, ο εκάστοτε διευθυντής μεταχειρίζεται ό,τι τρόπο βρίσκει ...πρόχειρο, για να μας ψαρώσει , με λίγα λόγια.
Και ξαφνικά ανοίγουν τα μάτια σου. Και βλέπεις καθαρά. Και είσαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:47:58 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Απριλίου 08, 2015, 11:16:35 am »
Και στα κουτάκια της φορολογικής του δήλωσης μπορεί ο καθένας να δηλώσει ό,τι του φανεί και να το δεχτεί το taxisnet (εφόσον πρόκειται για αριθμητική τιμή), θα το κάνει;

Πες στον αυθαιρετούντα φωστήρα ότι η νομιμότητα πρέπει να εφαρμόζεται και να μπορεί να απεικονιστεί σε ένα πληροφοριακό σύστημα, δεν εκπορεύεται η νομιμότητα από τις επιτρεπτές τιμές/ενέργειες ενός πληροφοριακού συστήματος.

Στο περιβάλλον αδειών του myschool (που είναι αρκετά καλό αλλά δεν έχει ακόμα εκτυπώσεις) άμα δεν περαστεί μια άδεια, δεν περάστηκε. Αυτή θα μπορούσε να είναι κανονική, αναρρωτική, αιμοδοτική και γενικά οποιαδήποτε βραχυχρόνια άδεια. Αν συνταχθεί και υποβληθεί, η διαδικασία της έγκρισης/απόρριψης έχει, εκτός από το "εγκρίνεται", και το "απορρίπτεται" αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συμπληρωθεί και η αιτιολογία της απόρριψης. Εκεί τι βάζει ο φωστήρας; Τελίτσες; Αλλά και πέραν του όποιου myschool, στην έγγραφη αίτηση της άδειας, ποια είναι η έγγραφη απάντησή του με την οποία την απορρίπτει;

Απάντηση στο αρχικό ερώτημα: ο διευθυντής δεν έχει δικαίωμα να κόψει αιμοδοτικές κάνοντας αρνητική εισήγηση.
Τελίτσες δεν θα βάλει, αλλά προφανώς θα επικαλεστεί λόγους ομαλής λειτουργίας του σχολείου.
ΜΗΠΩΣ, λέω μήπως, λέγοντας ότι δεν θα την περάσει, εννοεί ότι θα τη δώσει μεν, απλά δεν θα φαίνεται κάπου; (Που ούτε αυτό είναι σωστό.)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Απριλίου 08, 2015, 11:20:33 am »
Patreas, kinegiros,
σας ευχαριστώ για την αμεση απάντηση

Τώρα θα το θέσω λίγο διαφορετικά, (πάμε στο επόμενο level), αν γνωρίζει κάποιος να μου πει:

Ο διευθυντής έχει το δικαίωμα να κόψει μια αιμοδοτική άδεια που ζητήθηκε πχ το μήνα Φεβρουάριο, με το δικαιολογητικό ότι "διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου" και να τη δώσει αργότερα σε άλλη χρονική περίοδο, σε επόμενη αίτηση του εκπαιδευτικού, μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος πχ. τον Νοέμβριο; Δηλαδή να εφαρμόσει το νόμο που παραθέτει ο kinegiros:
"Οι δύο αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της
αιμοδοσίας, είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο και δεν μεταφέρονται στο επόμενο
ημερολογιακό έτος
"

αλλά, όποτε του καπνίσει; 

Γιατί στην περίπτωση που ανέφερα, ο φωστήρας άφησε τον εκπαιδευτικό που ήδη έλειπε σε άλλο μέρος, για να δώσει αίμα και δεν προλάβαινε να γυρίσει πίσω να πάει σχολείο, "στα κρύα του λουτρού",  και μετά του ζήτησε αναρρωτικές για να δικαιολογήσει τις δύο ημέρες. Το υπόλοιπο της αιμοδοτικής δόθηκε σε επόμενη αίτηση του εκπαιδευτικού, όταν χρειάστηκε να λείψει ξανά από το σχολείο, πολύ αργότερα, μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.
Ω ρε παιδιά, ο διευθυντής κανονίζει το πότε θα δοθούν αυτές οι δύο μέρες; Να συνεννοηθούν, ναι, αλλά όχι να το ρυθμίζει 100% αυτός! Τι να πω...
Επίσης, η αιμοδοτική δεν είναι ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ, αυτό είναι σίγουρο. Την αναρρωτική την ψιλοχρεώνεσαι.
Στους αναπληρωτές δε, που δεν ξέρουν καν αν θα έχουν προσληφθεί μέχρι να τελειώσει το ημερολογιακό έτος, γιατί να καθορίζει ο διευθυντής το πότε θα πάρουν την υπόλοιπη αιμοδοτική; Αυτό κι αν είναι αυθαιρεσία και παρατυπία! Έτσι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τη χάσουν εντελώς!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2015, 11:24:37 am από Love »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Απριλίου 08, 2015, 11:28:16 am »
Εμένα πάντως σε ΚΕΔΔΥ αρνήθηκε να μου δώσει τη μέρα της αιμοδοσίας ολόκληρη. Με άφησε για 2 ώρες να λείψω.....

Απλά δεν έιχα όρεξη για να κάνω φασαρία
Σ'αυτό ποντάρουν πολλοί διευθυντάδες όμως, στο ότι δεν θα το κάνουμε θέμα... Παλιά δεν τα έκανα ούτε γω κάτι τέτοια θέματα, τώρα όμως (και αφού είδα ότι κάνουν χοντρές παρανομίες για να καλύψουν τα φιλαράκια τους όπου και όποτε χρειαστεί), διεκδικώ ό,τι μου ανήκει. Και σ'όποιον αρέσει. Δεν γίνεται πάντα να συμμορφωνόμαστε σε όσα μας λένε, γιατί δυστυχώς δεν γνωρίζουν πάντα τη νομοθεσία οι διευθυντές ή τη γνωρίζουν και την εφαρμόζουν αν τους βολεύει.

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Απριλίου 08, 2015, 12:04:30 pm »
Έτσι το σκέφτομαι και γω. Απλά, φαίνεται, ο εκάστοτε διευθυντής μεταχειρίζεται ό,τι τρόπο βρίσκει ...πρόχειρο, για να μας ψαρώσει , με λίγα λόγια.

οπως το λες. Και πριν το Myschool δινονταν αιμοδοτικες και καθε λογης αδειες. Δεν ειναι το myschool που θα κρινει αν κοβεται ή δινεται μια αδεια. Απλα ειναι υποχρεωση του Δ/ντη ή του χειριστη του myschool να περασει (να καταγραψει) την αδεια στο συστημα αυτο.

παμε τωρα στο ουσιωδες θεμα:
@harac

για να το καταλαβω, ο δ/ντης εδωσε το ΟΚ στον συναδελφο να δωσει αιμα εκει που βρισκονταν μακρια απο το σχολειο και να κολλησει τις 2 μερες της αιμοδοτικης με την ημερα αιμοδοσιας, αλλα μετα αλλαξε γνωμη με τη δικαιολογια οτι δεν μπορει να την περασει στο myschool οποτε και τον υποχρεωσε να παρει αναρρωτικη?
αν ετσι εγιναν τα πραγματα, τοτε μπερδευτηκε ο δ/ντης με κατι στο Myschool και απεδειξε ποσο ασχετος ειναι...
We are so many...

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Απριλίου 08, 2015, 02:21:09 pm »
sliver,

δεν έγινε ακριβώς έτσι.  Αναφέρομαι στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος. Ο συνάδελφος πήγε και έδωσε αίμα εκεί που ήταν, ζητώντας άδεια μόνο για την ημέρα αιμοδοσίας. Την επόμενη, το πρωΐ (δεν γνωρίζω το λόγο, δεν είναι όμως δικαίωμά του;) ζήτησε τις άλλες δύο. Ο διευθυντής χρησιμοποίησε τη δικαιολογία του myschool για να "αποδείξει" ότι είναι νόμιμο να του κόψει την άδεια και τον υποχρέωσε να πάρει δύο ημέρες αναρρωτική. Ισχυρίστηκε ότι έγραψε αρνητική εισήγηση διότι διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Επαναλαμβάνω ότι εκείνη την ημέρα που ο συνάδελφος ζήτησε τις άλλες δύο ημέρες και εισέπραξε το "όχι", δεν θα μπορούσε να πάει στο σχολείο ούτε κολυμπώντας. Κατά τη γνώμη μου  ο διευθυντής, αν πίστευε ότι παρουσιάζεται πρόβλημα στο πρόγραμμα του σχολείου, θα μπορούσε να του δώσει έστω τη μία αιμοδοτική για να μπορέσει ο άλλος να επιστρέψει και να πάει στο σχολείο την επόμενη, και το θέμα να έληγε εκεί, αλλά δεν το έκανε.

Και εμένα μου είχε συμβεί παλαιότερα (ευτυχώς στον τόπο του σχολείου μου) και από την β/θμια μου είχαν πει ότι ο διευθυντής έχει το δικαίωμα να την αρνηθεί, αλλά είναι υποχρεωμένος να  δώσει τις δύο ημερες οπωσδήποτε αργότερα μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους με νέα αίτηση του εκπαιδευτικού, όταν χρειαστεί να λείψει ξανά από το σχολείο. Για αυτό έχω μπερδευτεί.

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Απριλίου 08, 2015, 03:23:57 pm »
Και εμένα μου είχε συμβεί παλαιότερα (ευτυχώς στον τόπο του σχολείου μου) και από την β/θμια μου είχαν πει ότι ο διευθυντής έχει το δικαίωμα να την αρνηθεί, αλλά είναι υποχρεωμένος να  δώσει τις δύο ημερες οπωσδήποτε αργότερα μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους με νέα αίτηση του εκπαιδευτικού, όταν χρειαστεί να λείψει ξανά από το σχολείο. Για αυτό έχω μπερδευτεί.

Εγγράφως (με υπογραφή) δε νομίζω να το υποστήριζε κανείς αυτό.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Απριλίου 08, 2015, 04:01:31 pm »
την αίτηση για να σου δοθεί η αιμοδοτική άδεια την κάνεις εσύ, οποτεδήποτε κρίνεις εσύ και δίνετε, δεν είναι κανονική που δίνετε σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μπορεί να μην σου δοθεί.

αν τώρα ο δ/ντης επικαλεστεί τον οποιοδήποτε λόγο τότε παρανομεί, αφού η άδεια ζητείτε όταν εσύ το θέλεις και όχι όταν το θέλει εκείνος. Αν υπάρχουν προβλήματα στο σχολείο οφείλει να τα λύσει με όποιον άλλο τρόπο νομίζει.

Κρίσεις έρχονται και ελπίζω όταν γίνουν να έχει άποψη και ο σύλλογος και τότε θα δούμε ο κύριος αυτός που θα βρεθεί.

Ας γίνει γραπτό ερώτημα στο δ/ντη ώστε να υπάρχει γραπτή απάντηση πως αυτός ερμηνεύει την νομοθεσία και μετά προώθηση της απάντησης και ερώτημα στην δδε και αν και τότε υπάρχει πρόβλημα να φτάσει το ερώτημα στο υπουργείο.

@harac σε μια παλιά εγκύκλιο που είχε βγει έλεγε το εξής το οποίο έχει σχέση με την ιστορία που είπες. Παλιά μεν αλλά δίνει το πνεύμα με το οποίο ερμηνεύουν το όλο θέμα στο υπουργείο.

Παράθεση
Συμπληρωματικές πληροφορίες για την άδεια στους εθελοντές αιμοδότες.
(Δ2/4309/6.3.91 ΥΠΕΠΘ)

Σε συνέχεια της Δ2/2459/14.2.91 εγκυκλίου μας και με αφορμή ερωτημάτων, σας διευκρινίζουμε τα εξής σχετικά με την θ περίπτωση (σελ.9).
Στους εθελοντές αιμοδότες (εκπ/κούς) χορηγείται άδεια απουσίας κατά την ημέρα της αιμοδοσίας μόνο στην περίπτωση που η αιμοληψία γίνει κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου (με αποδεικτικό στοιχείο). Η μια ημέρα άδειας λόγω αιμοδοσίας χορηγείται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ως άνω εγκύκλιο.
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος απουσιάσει την επομένη της αιμοδοσίας, η ημέρα αυτή θα θεωρηθεί ως ημέρα άδειας λόγω αιμοδοσίας και όχι αναρρωτική.
Σημειώνουμε ότι: Για να γίνει απολύτως κατανοητό σε καμία περίπτωση η άδεια απουσίας από τα διδακτικά καθήκοντα του αιμοδότη εκπ/κού δεν θα υπερβαίνει συνολικό τις δύο ημέρες.
Την αυτή έννοια έχει και το Η/62/2.1.91 έγγραφο.

http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/14-adeies_aimodotikes_1.htm
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2015, 04:09:24 pm από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Απριλίου 08, 2015, 04:30:38 pm »
δεν μπορω να καταλαβω τι ηθελε να κανει ο δ/ντης... μαλλον μπερδευτηκε με το myschool γιατι στο τελος επετρεψε στον εκπαιδευτικο να λειψει.

Το γεγονος ειναι παντως οτι τις αδειες τις αιτουμαστε οποτε και εγκρινονται ή απορριπτονται. δεν ειμαι ειδικος ή νομικος αλλα αν μας δινονταν η αδεια οποτε θελαμε εμεις τοτε δεν θα υπηρχε η "αιτηση"... νομιζω εχει δικιο η β/μια που σε ενημερωσε σχετικα οτι μπορει να στην "κοψει" αλλα υποχρεουται να στην χορηγησει μεσα στο ημερολογιακο ετος. παντα οταν υπαρχει  σωστο κλιμα, ολα γινονται με καλη συνεννοηση. ουτε εγω μπορω να απαιτω να παω στις μπαχαμες πχ κατα την περιοδο των ενδοσχολικων εξετασεων ουτε ο δ/ντης να μου το παιζει εξουσια και να επιτρεπει την αδεια οποτε θελει αυτος.

αφου επικαλεστηκε ο συγκεκριμενος δ/ντης το myschool για να δικαιολογησει το "κοψιμο" ας μελετησει καλυτερα το εγχειριδιο βοηθειας
https://myschool.sch.gr/help/myschool-guide_adeies.upd.pdf
και συγκεκριμενα στην σελιδα 6 το 1ο ερωτημα...
We are so many...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Απριλίου 08, 2015, 05:14:44 pm »
δεν μπορω να καταλαβω τι ηθελε να κανει ο δ/ντης... μαλλον μπερδευτηκε με το myschool γιατι στο τελος επετρεψε στον εκπαιδευτικο να λειψει.

Το γεγονος ειναι παντως οτι τις αδειες τις αιτουμαστε οποτε και εγκρινονται ή απορριπτονται. δεν ειμαι ειδικος ή νομικος αλλα αν μας δινονταν η αδεια οποτε θελαμε εμεις τοτε δεν θα υπηρχε η "αιτηση"... νομιζω εχει δικιο η β/μια που σε ενημερωσε σχετικα οτι μπορει να στην "κοψει" αλλα υποχρεουται να στην χορηγησει μεσα στο ημερολογιακο ετος. παντα οταν υπαρχει  σωστο κλιμα, ολα γινονται με καλη συνεννοηση. ουτε εγω μπορω να απαιτω να παω στις μπαχαμες πχ κατα την περιοδο των ενδοσχολικων εξετασεων ουτε ο δ/ντης να μου το παιζει εξουσια και να επιτρεπει την αδεια οποτε θελει αυτος.

αφου επικαλεστηκε ο συγκεκριμενος δ/ντης το myschool για να δικαιολογησει το "κοψιμο" ας μελετησει καλυτερα το εγχειριδιο βοηθειας
https://myschool.sch.gr/help/myschool-guide_adeies.upd.pdf
και συγκεκριμενα στην σελιδα 6 το 1ο ερωτημα...

δεν είναι κανονική συνάδελφε που δίνετε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, είναι άδεια που πρέπει να δοθεί υποχρεωτικά εφόσον φυσικά ζητηθεί, όπως και άλλες ειδικές άδειες θανάτου, γάμου, γέννησης, δίκης κλπ εφόσον ζητηθούν πρέπει να δοθούν. Με την λογική ότι πρέπει να είναι καλό το κλίμα ή πρέπει να το επιτρέπουν οι ανάγκες χάνετε η υποχρεωτικότητα. Εξου και η παλαιότερη εγκύκλιος που έδωσα στο προηγούμενο μήνυμα μου όπου υποχρέωνε η άδεια την επομένη της αιμοδοσίας να γραφτεί ως αιμοδοτική και όχι αναρρωτική.
Την αιμοδοτική άδεια την ζητάς ΟΠΟΤΕ την έχεις ανάγκη ΕΣΥ και όχι όποτε κρίνει ο δ/ντης σου ότι πρέπει να την πάρεις.

Σε κάθε περίπτωση το τι κάνεις με την άδεια σου από την στιγμή που δεν είναι κανονική αλλά ειδική δεν πέφτει λόγος στον δ/ντη σου, ναι μπορείς να πας στις μπαχάμες ή να παντρευτείς στην ολανδία τον ομόφυλο σύντροφο σου ή ότι άλλο θες.

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Απριλίου 08, 2015, 05:47:31 pm »
στην σελιδα 3 και σελιδα 8 του παροντος θεματος υπαρχουν σχετικες συζητησεις συναδελφων σχετικα με το αν μπορει ή οχι να σου αρνηθει την αδεια ο δ/ντης λογω διαταραξης της ευρυθμης λειτουργιας του σχολειου οποτε πρεπει να την αιτηθεις σε επομενη ημερομηνια.
το οτι ειναι ειδικη αδεια η αιμοδοτικη το ξερουμε, το οτι ειδικη σημαινει δεν μπορει να στην αρνηθει αυτο δεν ξερω πως βγαινει ως συμπερασμα. μακαρι να υπαρχει καπου γραμμενο να το χρησιμοποιουμε.

δηλαδη αν σου απαντησει στην αιτηση ο δ/ντης οτι στην απορριπτει λογω διαταραξης της ευρυθμης λειτουργιας του σχολειου με ποια επικληση νομου θα κανουμε την ενσταση;
We are so many...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182548
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144