0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στην υποθετική περίπτωση που το ΑΣΕΠ αναλάβει και τους διορισμούς του 40% , εννοείται - κατά τη γνώμη μου - ότι θα πρέπει να έχουν μία εμπλοκή με ΑΣΕΠ όσοι πρόκειται να διοριστούν με το 40%.
Διάβασα την απόφαση του ΣτΕ, και νομίζω πως οι φετίνοι του 40% δεν πρέπει να φοβούνται. Ωστόσο η απόφαση κράζει για γενίκευση (βλ. σσ.14-20). Αν μαζευτούν μερικοί επιλαχόντες του τελευταίου διαγωνισμού, αυτοί π.χ. που είναι στις πρώτες θέσεις, αριθμού αντίστοιχου του 40%, και προσφύγουν στην δικαιοσύνη για την αντισυνταγματικότητα του μεικτού τρόπου πρόσληψης, δεν νομίζω πως η διάταξη του 40% θα αντέξει για πολύ ακόμη (βλ. κυρίως σσ. 16, 18).
Αν τελικά επικυρωθεί από την ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα των διορισμών από τη ποσόστωση του Ενιαίου Πίνακα διορισμών , η απόφαση αυτή αγγίζει και τους επιλαχόντες του τελευταίου ΑΣΕΠ που ήδη έχουμε προσφύγει για την καταστρατήγηση του 60-40%;Πόσο το υπουργείο αν τελικά υιοθετηθεί από την ολομέλεια η απόφαση του τρίτου τμήματος του ΣτΕ μπορεί να προωθήσει οποιαδήποτε ρύθμιση εκτός ΑΣΕΠ (40ΜΗΝΟ ,24/ΜΗΝΟ , διατήρηση του 40%) στους διορισμούς;
Γνωρίζει κανείς αν εκδικάστηκε από την ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή των επιλαχόντων του ΑΣΕΠ 2002;
...εμένα μου είπαν ότι η προσφυγή των επιλαχόντων ασεπ2002 θα γίνει τον Ιούνιο. Στις 9/5 έγινε η προσφυγή των ασεπ2000, η οποία θα επηρεάσει θετικά και την προαναφερθείσα υπόθεση(ασεο2002) αλλά η απόφαση πάει για του χρόνου τέτοια εποχή!!!!!!
Ίσως να σας μπέρδεψα εγώ . Εννοούσα τους επιλαχόντες του ΑΣΕΠ 2000 που θα διορίζονταν το 2002. Γνωρίζει κανείς αν η εισήγηση στις 9 Μαίου ήταν υπέρ τους ; Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει νομικό έρεισμα για όλους τους επιλαχόντες που έχουμε προσφύγει για μεταγενέστερους ΑΣΕΠ.
9 Μαιου συζητείται στην ολομέλεια του συμβουλίου της επικρατείας το γνωστό θέμα για τους διορισμούς του 2002
Έμαθε κανείς για την απόφαση;