*

Αποστολέας Θέμα: Συνάδελφοι,τις γνώμες σας...  (Αναγνώστηκε 10990 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Απ: Συνάδελφοι,τις γνώμες σας...
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 12:12:19 am »
Νομίζω ότι θα έπρεπε να βάζαμε κανένα στοιχηματάκι........... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:14:28 »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 12:45:18 am »

;D  ;D  ;D
Αν ήμαστε Eγγλέζοι θα είχαμε βάλει ήδη και για την ώρα που πήρε την απόφασή της!!!!  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 12:47:48 am »
Λες να την πήρε πριν καν γράψει το μήνυμα και απλώς αυτό ήταν κίνηση για να ακούσει κάτι που ήθελε?

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 12:58:53 am »
Συνήθως έτσι δε συμβαίνει με όλους μας;;  ;)
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:14:28 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 01:00:46 am »
Nομιζω οτι ετσι πρεπει να ενιωθε απο την αρχη. Αν δειτε το πρωτο της μηνυμα θα δειτε την αγωνια που νιωθει για την αποφαση που προκειται να παρει.
Τελικα δεν ειναι τυχαιο το τι αποφασισε. Δειχνει κατι που πολλοι δε θελουν να καταλαβουν. Δεν ειμαστε ενας αριθμος στον πινακα, ενα αναλωσιμο προιον για να τους εξοικονομησουμε χρημα.
Οσο και να θελουν να μας κανουν ωφελιμιστες και μοριοθηρες δε θα τα καταφερουν. :)

Daniel, θυμασαι καποτε που σου εγραφα πως ειμαστε πολλοι?

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 01:03:55 am »
Καλε μου Daniel , τοσος συγχρονισμος παλι και τετοια ταυτιση στη σκεψη? ???
Λες να ειμαστε τιποτε διδυμοι και να μας χωρισαν στη γεννα? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 01:18:18 am »

Κι εγώ το πιστεύω και το έχω πει πολλές φορές.. Οι πολλοί θέλουν και μπορούν, οι λίγοι (η τάξη των κακιστων-κακιστοκρατία κλπ) στέκονται εμπόδιο, είτε γιατί έχουν τα μέσα (χρήμα, θέσεις κλπ), είτε γιατί είναι πιο θρασείς και επιβάλλονται....

Γι' αυτό παλέψτε και φωνάχτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!

;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Υ.Γ: Λες να είμαι ο ...Κέλλος και να μου το κρύβαν τόσα χρόνια;;;;; :o  :o  :o  :o
 ???  ???  ???  ;D  ;D  ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 09:11:55 am »
Κι εγώ είμαι σίγουρη ότι η Shania εξέφρασε την ειλικρινή της αγωνία για το ρόλο μας μέσα σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα. Νομίζω επίσης ότι, λίγο ή πολύ, εξέφρασε τους περισσότερους από εμάς, που συχνά βρισκόμαστε σε παρόμοια διλήμματα.

Αν μη τι άλλο, μας έβαλε όλους σε σκέψεις και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι, παρά τη βούληση κάποιων να μας διασπάσουν, μπορούμε να είμαστε ενωμένοι. Ακόμα σημαντικότερο, απέδειξε ότι μέσα σε όλη αυτή την παράνοια της ωρομισθίας, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν -και κυρίως πράττουν- με κεντρικό γνώμονα τα παδιά. Όσο υπάρχουν Άνθρωποι, θα υπάρχει και μέλλον σ'αυτό το σύστημα.

Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της κοινότητας, κι ας είμαι μερικές φορές η φωνή της λογικής! Αϊ στην ευχή, συγκινήθηκα!

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 11:54:45 am »
Παράθεση
...Ακόμα σημαντικότερο, απέδειξε ότι μέσα σε όλη αυτή την παράνοια της ωρομισθίας, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν -και κυρίως πράττουν- με κεντρικό γνώμονα τα παδιά. Όσο υπάρχουν Άνθρωποι, θα υπάρχει και μέλλον σ'αυτό το σύστημα.

Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της κοινότητας, κι ας είμαι μερικές φορές η φωνή της λογικής! Αϊ στην ευχή, συγκινήθηκα!

Αυτό αγαπητή μου elranna δείχνει και την ποιότητά σου ώς Άνθρωπος...  ;)

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 06:42:29 pm »
κι εγώ μαζί σου από την αρχή....
να ρωτήσω κάτι που με προβλημάτισε ιδιαίτερα σήμερα και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας... Είμαι ωρομίσθια σε Λύκειο
Ηλθε σήμερα μια καθηγητρια και μου είπε ότι ήθελε να μου μιλήσει ιδιαιτέρως... ???
μετά μου είπε ότι η αριστούχα μαθήτρια ήταν στεναχωρεμένη γιατί της έβαλα 18 στην έκθεση και ότι πιστεύει ότι την αδίκησα, γιατί άλλα παιδιά από άλλα τμήματα πχ ο γιος της που πήραν 18( δεν του κάνω μάθημα)  βείναι πολύ κατώτεροι από αυτην και ότι πέρυσι της έβαλε 19-20!!! Της είπα ότι το έβαλα συνειδητα γιατί είναι έκθεση κτλ κατλ. Ειδα το παιδί που όντως ήταν θυμωμένο και στεναχωρημένο και μου είπε : - δεν είδατε τους περυσινούς βαθμούς μου??? Τώρα χάλασε ο ΜΟ!!! Παιδιά έχω θυμώσει πρώτον με τις παρεμβάσεις και δεύτερον με τα κακομαθημένα!!!! Είναι αριστη αλλά νομίζω ότι χάθηκε η αξία και του 18 και του 19. (α το 19 Αντιγόνη ήταν λίγο επίσης!!!!) Εχω άγχος γιατί αύριο δίνουμε ελέγχους.
Τα σχόλια δικά σας.... ??? :-X ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 07, 2008, 06:45:43 pm από Lara »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 07:57:56 pm »
Δεν έχω βρεθεί σε θέση να δίνω βαθμούς,αλλά από αυτά που βλέπω από το περιβάλλον μου,τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα.
Η σκέψη μου είναι ότι η καθηγήτρια είναι φίλη της μάνας της μαθήτριας και μάλλον έτσι προσπάθησε να σε πιέσει.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 09:12:25 pm »
Lara μου, καλως ήρθες στην σκληρή πραγματικότητα της ωρομισθίας.

Στο δικό μου λύκειο, παρατηρείται το εξής: Οι καθηγητές που είναι ντόπιοι βάζουν πολύ πιο υψηλές βαθμολογίες από αυτούς που μένουν στην πρωτεύουσα του νομού και πηγαινοέρχονται. Προφανώς, οι διαπροσωπικές σχέσεις επηρεάζουν τη βαθμολογία με τρόπους που οι "έξω" δεν αντιλαμβανόμαστε.

Να ξέρεις πάντως το εξής. Εσύ είσαι ο αυτοκράτορας της τάξης σου. Κανείς δεν μπορεί να επέμβει ούτε στον τρόπο που κάνεις μάθημα ούτε στον τρόπο με τον οποίο βαθμολογείς (εφόσον δεν κάνεις κάτι εξωφρενικό, έτσι; ). Αν θέλεις να βάλεις 7αρια ή 20αρια, έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις και δεν πέφτει λόγος σε κάνενα.
Όσο για την δυσαρεστημένη μαθήτρια, μπορείς να της εξηγήσεις πολύ απλά ότι δεν έβαλες υψηλότερο βαθμό. Είναι δικαίωμα σου να βαθμολογείς όπως θέλεις και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει. Σε επόμενη παρέμβαση της εν λόγω καθηγήτριας ή οποιουδήποτε άλλου, πες της απλά ότι τόσο απέδωσε η μαθήτρια, τόσο της έβαλες. Εσύ είσαι στην τάξη, μόνο εσύ μπορείς να την αξιολογήσεις. Τελεία.

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 11:03:39 pm »
Συμφωνώ απόλυτα με την Ελραννα . Μην ξεχνάμε ότι πολλοί καθηγητές έχουν τα ίδια παιδιά σε πάνω από ένα μάθημα και μπορούν να έχουν μικρές διακυμάνσεις στους βαθμούς . όσοι έχουν ένα αντικείμενο δεν γίνεται.

Εγώ σε δημοτικό έβαλα από πέρσι κατώτερο πέντε και ανώτερο 10. Τα παιδιά πρέπει να συνηθίζουν ότι δεν μπορούν να είναι παντού άριστα. Πέρσι πλάκωσαν όλοι οι γονείς , είδαν τα τεστ των παιδιών τους και το βούλωσαν. Φέτος με συμβουλεύουν να τα πιέζω. Μαθητής που πήρε πέρσι 5 γύρισε και μου είπε , γνωρίζοντας πολύ καλά την απόδοσή του ¨ Κυρία καλά κάνατε! ¨

Δυστυχώς εσύ έπεσες σε κακομαθημένο. Αν όμως είχαν τα π[αιδιά πάντα δίκιο τότε θα τα βάζαμε να βάζουν τους βαθμούς τους μόνα τους να μην πονακεφαλιάζουμε κιόλας. Απλά οι γονείς δεν έχουν καταλάβει ότι στα δημόσια σχολεία δεν αγοράζεις τους βαθμούς όπως στα φροντιστήρια. 
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 05:11:28 pm »
Δε φτάνει αυτό σήμερα νευριασα με άλλο ένα παιδί που εκλαιγε γιατί του έβαλα 16 έκθεση και μου ζήτησε να βαθμολογώ τις εκθέσεις που γράφουν στο τετράμηνο. Δεν  έφτανε αυτό η μαμα του έλεγε για το βαθμό της (16) σε όλες τις παλιές καθηγήτριες και εκ των υστέρων τις είδα να με κουτσομπολεύουν και να με κοιτάνε που δήθεν αδίκησα την αριστούχα με 18! και την άλλη με 16!!! (στην έκθεση μου είχε γράψει 14+)
Δεν τους είπα βαθμολογίες γραπτού για να μην αρχίσουν τις συγκρίσεις και να τις δείχνουν στα φροντιστήρια αλλά από το άλλο τατράμηνο μάλλον θα βαθμολογώ ανοιχτά...Το μόνο που με πείραξε επί της ουσίας είναι η κακία των συναδέλφων....λες και μέσα σε ένα μήνα είσαι υποχρεωμένη να γνωρίζεις τέλεια τα παιδιά και να δέχεσαι και τις κάθε είδους παρεμβάσεις των "παλιών"
Αντε να περάσει η χρονιά της ωρομισθιας μπας και δουλέψουμε αναπληρώτριες....κάποια στιγμή.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182587
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)