*

Αποστολέας Θέμα: Αγγλικά!  (Αναγνώστηκε 10666 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aphrodite

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση! ΠΕ06
    • Προφίλ
Απ: Αγγλικά!
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 09:20:29 pm »
Συμφωνώ, επίσης, με Miss Elenious.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά που δυσκολεύονται στην ανάγνωση έχουν ταυτόχρονα μια «μαγική» ικανότητα να θυμούνται ήχους και να τους συνδυάζουν με εικόνες. Άρα οι flashcards (όπως προτείνει και η λέξη είναι κάρτες που απεικονίζουν διάφορες έννοιες). Προσοχή! Το σκεπτικό των καρτών αυτών είναι να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του μαθητή και να κάνουν σχεδόν άμεσα την σύνδεση του ήχου-λέξης με την εικόνα. Πολύ καλές για παρουσίαση νέου λεξιλογίου αλλά και επανάληψη.
Επίσης, υπάρχουν και τα φυσικά αντικείμενα του περιβάλλοντος χώρου (realia). Το γεγονός μάλιστα ότι το μάθημα γίνεται και μέσα στο σπίτι κάνει πιο ευνοϊκή τη χρήση τους. Για παράδειγμα, όταν θα μάθετε desk, chair, bed κ.τ.λ., θα δεις ότι όλα αυτά θα τα έχεις έτοιμα μπροστά σου! Έτσι, αποκτά και νόημα η εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Μπορώ να μιλάω για πράγματα, καταστάσεις που βρίσκονται στο χώρο μου κι έτσι τα αγγλικά δεν είναι απλώς βιβλία, ασκήσεις και εξετάσεις για την απόκτηση ενός πιστοποιητικού.
Μην φοβάσαι να βάζεις το παιδί να επαναλαμβάνει τις λέξεις που εσύ (ή το CD) θα προφέρει(ς). Απλώς, μελέτησε τους ήχους καλά ώστε να δίνεις όσο πιο σωστά γίνεται την εκφορά των λέξεων. Το παιδί, λοιπόν, επαναλαμβάνει κι έτσι θυμάται τις λέξεις και δεν χρειάζεται να γράψεις πουθενά το πώς προφέρονται με ελληνικά γράμματα.
Τέλος, τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα όταν κινούνται. Παίξτε miming games, ή βάλτε κινήσεις καθώς ακούτε και τραγουδάτε κάποιο τραγούδι. Να σηκώνεστε συχνά από την καρέκλα ακόμη κι αν αυτό που θα κάνετε δεν είναι και τόσο σημαντικό.
Πολύ καλό βιβλίο για Juniors είναι και το Brilliant γιατί έχει συστηματική επανάληψη λεξιλογίου.

Ένα ακόμη site με flashcards--->http://www.mes-english.com/
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 09:22:33 pm από aphrodite »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:25:48 »

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 09:18:23 am »
Ανεξάρτητα από το ποιά είναι η άποψή σας , να σας θυμίσω ότι η ορθογραφία και η αντιγραφή συστήνονται σαν απαραίτητα στοιχεία από πολλά βιβλία εγκεκριμένα απο το υπουργείο για τζούνιορ τάξεις. Τα παιδιά διαμαρτύρονται αν δεν έχουν την προφορά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείτε μη απαραίτητη την βοήθεια των παιδιών από τους γονείς στο σπίτι . Μιλάμε για οκτάχρονα και όχι για μαθητές λυκείου.

To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 09:41:56 am »
Και συνεχίζω γιατί ο υπολογιστής μου στέλνει τα μηνύματά μου από μόνος του. Τα φλασκαρντζ είναι πολύ καλά για λίγο καιρό.  Δεν μπορεί ένα παιδί να μάθει αφηρημένες έννοιες έτσι. Στην εκμάθηση της γραμματικής μπορεί να βοηθήσει και το πάουερ πόιντ , για όσους ξέρουν να ετοιμάζουν παρουσιάσεις εκεί.

Και όσο για τα 10 λεπτά που μπορεί να πάρει μία ορθογραφία επιμένω πως είναι πολύ λίγα και δεν στερούν τίποτε από το μάθημα. Τα δε παιδιά που έχουν δυσλέξία συνήθως γράφουν το τεστ και μετά εξηγούν προφορικά αυτό που έχουν γράψει. Αυτό τουλάχστον έκαναν οι δικοί μου δυσλεκτικοί μαθητές. Τ ο πιο περίεργο  είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό δεν είχαν πρόβλημα με την γραφή της λέξης στα αγγλικά ούτε με την αναγνώρισή της . Συγκεκριμένα ο ένας από αυτούς μου έγραφε flower με τέλεια ορθογραφία (ενώ στα ελληνικά είναι εντελ'ως ανορθόγραφος) ,ήξερε πολύ καλά τι σημαίνει αλλά όταν προσπαθούσε να προφέρει την λέξη ακόμη και μετά από εμένα αυτό που έβγαινε από το στόμα του ήταν ¨φλόγκερ¨ για μήνες.

Αλήθεια γιατί θεωρείτε πως η προφορά με τα διεθνή φωνητικά σύμβολα δεν είναι αντίστοιχη με την προφορά γραμμένη στα ελληνικά; Εντάξει κάποιοι  ήχοι δεν μπορούν να μεταφερθούν ακριβώς με τα ελληνικά γράμματα αλλά σίγουρα κάτι μεταφέρουν από την προφορά και τα παιδιά μαθαίνουν αμέσως τις μικροδιαφορές  αν τις τονίσουμε εξ αρχής . Αλήθεια όταν εσείς πρωτομάθατε αγγλικά δεν σας έγραφαν την προφορ΄΄α δίπλα; Είχε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα; Γιατί εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα αφου μας είχε εξηγήσει κάποιες λεπτές διαφορές η δασκάλα μου και παρατηρώντας την προφορά της.

Μην καταργούμε ο,τιδήποτε παλιό σαν κακό. Δεν ήταν όλες οι παλιές μέθοδοι κακιές . Ο προφορικός λόγος είναι στο χέρι μας και δεν τον καταστρέφει ούτε η ορθογραφία ούτε η προφορά στα ελλην ικά ούτε η αντιγραφή. Και δεν γίνεται προς όφελος του ενός να κταργούμε τα υπόλοιπα. Η γλώσσα , η οποιαδήποτε γλώσσα , έχει γραπτό και προφορικό λόγο και καλό είναι να διδάσκουμε τους μαθητές μας και τα δύο. Ο καθένας με όποιον τρόπο θεωρεί ότι ταιριάζει στους μαθητές του. 

Miss Elenious

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 10:16:48 am »
Διαβασε πιο προσεκτικα αυτα που εχω γραψει και θα καταλαβεις....Δεν καταργω τον γραπτο λογο, μαλλον εσυ εχεις κατι με τον προφορικο. Ηχογραφησε μια μερα ενα μαθημα σου και μετα χρονομετρησε το ποσο μιλανε τα παιδια και το ποσο γραφουν για να καταλαβεις.

Α, και κατι αλλο πως θα εγραφες την προφορα στα ελληνικα των λεξεων her, read, shower,learn? (Πολυ θα θελα να το δω αυτο)

Το θεμα του μαθηματος σου με το δυσλεκτικο παιδακι ηταν για καιρο πως θα μαθει να προφερει την λεξη flower? και οχι να παραγει  μεγαλυτερα τμηματα λογου?

Κι επιμενω, πως και η αντιγραφη των λεξεων ειναι μια πολυ βαρετη ενασχοληση.  Τα παιδια μπορουν να μαθουν μεσα απο πιο ενδιαφερουσες διαδικασιες με νοημα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:25:48 »

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 12:29:30 pm »
Προφανέστατα έχεις πρόβλημα με οποιονδήποτε άλλον έχει διαφορετική άποψη από την δική σου και βεβαίως δεν μπορείς καν να καταλάβεις τι σου λέω. Την προφορά την ελληνική την καταλαβαίνει το παιδάκι με βάση το τι του λες εσύ. Καταλαβαίνει πότε δεν θα προφερθεί και πότε θα προφερθεί το "R".

Όσο για το αν θα πρέπει να ηχογραφήσω κομμάτια από το μάθημα μου και πόση ώρα μιλούν και διαβάζουν τα παιδιά στην τάξη και πόσα παιχνίδια κάνουμε νομίζω πως βγάζεις μόνη σου συμπεράσματα θεωρώντας τον εαυτό σου τον τέλειο δάσκαλο. Μαθήματα εκεί που σε παίρνει. Αμφιβάλλω αν ποτέ έχεις δοκιμάσει να κάνεις ιδιαίτερο σε δυσλεκτικό παιδί και αν συνειδητοποιείς τις δυσκολίες που έχουν .Το παιδί για το οποίο μιλάμε χρησιμποποιούσε την λέξη σε φράσεις όπου όλες οι υπόλοιπες λέξεις ακούγονταν σωστά εκτός από εκείνη.

Προφανέστατα διδάσκεις σε τάξη που ότι  πει ο δάσκαλος είναι κανόνας και δεν σου έχουν ποτέ ζητήσει τα παιδιά να τους βάλεις αντιγραφή γιατί σε εμένα αυτό συμβαίνει και μάλιστα αν εγώ τους βάζω μία φορά αντιγραφή εκείνα αντιγράφουν πέντε. Τόσο βαρετή την βρίσκουν! Λυπάμαι μονάχα που με αναγκάζεις να πέσω στο επίπεδό σου και να σχολιάσω το πως κάνεις εσύ μάθημα χωρίς να μπω σε τάξη σου.

όσο παλιομοδίτικο και όσο λάθος κι αν σου φαίνεται το μάθημά μου , χωρίς να σου έχω εξηγήσει ούτε τα μισά από αυτά που κάνω ούτε το πόσο χαίρονται το μάθημα τα παιδιά, αυτό είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει αν οι μοντέρνες τακτικές μου φαίνονται ανούσιες και χωρίς αποτέλεσμα και όταν βλέπω ότι ο τρόπος που διδάσκω εδώ και 10 χρόνια έχει φέρει θεαματικά αποτελέσματα ακόμα και σε παιδι΄'α με δυσλεξία όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.

Σε προσκυνώ ιέρεια της μίας και μόνης διδακτικής τακτικής ! (και είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου)

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 01:26:50 pm »
sirina γιατι οι γονεις δεν στελνουν το παιδι σε καθηγητη αγγλικων Δεν θα ηταν καλυτερο γαι αυτον? Επισης το παιδι εχει ξαναδιδαχθει αγγλικα?
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 01:59:32 pm »
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και τις απαντησεις.

Catwoman δικιο εχεις ενας καθηγητης αγγλικων θα ηταν ιδανικο μιας και η μικρη και δυσλεκτικη ειναι δεν εχει διδαχτει αγγλικα ποτε. Ωστοσο οι γονεις θεωρουν οτι αφου τα παμε καλα στα υπολοιπα θα τα καταφερουμε και σε αυτο. Παντως αν η μικρη προχωρησει δεν σκοπευω να συνεχισω με τα αγγλικα γιατι πραγματικα δεν το κατεχω το θεμα.

Αποσυνδεδεμένος aphrodite

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση! ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 07:45:42 pm »
Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα. http://www.teachingenglish.org.uk/think/resources/flashcard.shtml#one
(Να μαθαίνουν οι παλιοί και να θυμούνται οι καινούριοι!!!)
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, εννοείται ότι οι flashcards δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αφηρημένες έννοιες και είναι κυρίως για μικρότερες ηλικίες. Αλίμονο, κανείς δεν είπε ότι αποτελούν τη λύση σε κάθε περίπτωση.
Γενικότερα, είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και εφόσον επιλέξαμε να είμαστε εκπαιδευτικοί να ενημερωνόμαστε συχνά και πλήρως για ό,τι μας αφορά.
Sirina, θεωρώ ότι αν «δέσατε» καλά με το παιδί, μπορείς να το αναλάβεις χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με ιδέες, προτάσεις αλλά και θεωρία πάνω στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας. Καλή σας δουλειά! ;)

Miss Elenious

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 08:40:04 pm »
Προφανέστατα έχεις πρόβλημα με οποιονδήποτε άλλον έχει διαφορετική άποψη από την δική σου και βεβαίως δεν μπορείς καν να καταλάβεις τι σου λέω. Την προφορά την ελληνική την καταλαβαίνει το παιδάκι με βάση το τι του λες εσύ. Καταλαβαίνει πότε δεν θα προφερθεί και πότε θα προφερθεί το "R".

Όσο για το αν θα πρέπει να ηχογραφήσω κομμάτια από το μάθημα μου και πόση ώρα μιλούν και διαβάζουν τα παιδιά στην τάξη και πόσα παιχνίδια κάνουμε νομίζω πως βγάζεις μόνη σου συμπεράσματα θεωρώντας τον εαυτό σου τον τέλειο δάσκαλο. Μαθήματα εκεί που σε παίρνει. Αμφιβάλλω αν ποτέ έχεις δοκιμάσει να κάνεις ιδιαίτερο σε δυσλεκτικό παιδί και αν συνειδητοποιείς τις δυσκολίες που έχουν .Το παιδί για το οποίο μιλάμε χρησιμποποιούσε την λέξη σε φράσεις όπου όλες οι υπόλοιπες λέξεις ακούγονταν σωστά εκτός από εκείνη.

Προφανέστατα διδάσκεις σε τάξη που ότι  πει ο δάσκαλος είναι κανόνας και δεν σου έχουν ποτέ ζητήσει τα παιδιά να τους βάλεις αντιγραφή γιατί σε εμένα αυτό συμβαίνει και μάλιστα αν εγώ τους βάζω μία φορά αντιγραφή εκείνα αντιγράφουν πέντε. Τόσο βαρετή την βρίσκουν! Λυπάμαι μονάχα που με αναγκάζεις να πέσω στο επίπεδό σου και να σχολιάσω το πως κάνεις εσύ μάθημα χωρίς να μπω σε τάξη σου.

όσο παλιομοδίτικο και όσο λάθος κι αν σου φαίνεται το μάθημά μου , χωρίς να σου έχω εξηγήσει ούτε τα μισά από αυτά που κάνω ούτε το πόσο χαίρονται το μάθημα τα παιδιά, αυτό είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει αν οι μοντέρνες τακτικές μου φαίνονται ανούσιες και χωρίς αποτέλεσμα και όταν βλέπω ότι ο τρόπος που διδάσκω εδώ και 10 χρόνια έχει φέρει θεαματικά αποτελέσματα ακόμα και σε παιδι΄'α με δυσλεξία όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.

Σε προσκυνώ ιέρεια της μίας και μόνης διδακτικής τακτικής ! (και είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου)

το υφος σου δεν ταιριαζει ουτε στο forum, αλλα ουτε και στον τροπο που σου απαντησα. Σου εθεσα συγκεκριμενα ερωτηματα και απαντησα σε συγκεκριμενα ερωτηματα με πολυ συγκεκριμενο τροπο. Μαλλον εσυ εχεις προβλημα με οποιον διαφωνει μαζι σου
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2008, 08:45:37 pm από Miss Elenious »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144