0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν διαφωνούμε σε κάτι.
Άδεια μπορεί να αιτηθεί ο καθένας όποτε θέλει και γενικά οι διευθυντές την χορηγούν αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να την χορηγήσουν. Μπορούν και να την αρνηθούν .Καθώς οι εκπαιδευτικοί "μπορούν, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης , να παίρνουν κανονική άδεια με αποδοχές ως 10 εργάσιμες ημέρες κατ` έτος''. Αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης προφανώς θα χορηγηθεί η άδεια. Αλλά το να θέλουμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα τις διακοπές αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος ανάγκης
Στηνπράξη όλοι ξέρουμε ότι ένας φυσιολογικός διευθυντής θα σου δώσει κανονική άδεια ακόμα κι αν το ζητήσεις προφορικα το ίδιο πρωί επειδή ο άντρας σου έσπασε το πόδι του και μπήκε στο νοσοκομείο. Και επίσης όλοι ξέρουμε ότι αν δεν του εξηγήσεις για ποιον λόγο θέλεις να φύγεις παραμονή των διακοπών ή του 3ημερου, θα σου πει ότι παρακωλύεται η λειτουργία του σχολείου γιατί η άδεια επαφίεται στην κρίση του. Οπότε μην φέρνουμε συναδέλφους σε δύσκολη θέση βάζοντας τους σε αναίτιες κόντρες με τους διευθυντές. Μια ειλικρινής συζήτηση με αποκάλυψη όσωνπληροφοριών θεωρεί ο αιτών ότι δεν πλήττουν την αξιοπρέπειά του, είναι σίγουρα προτιμότερη. Αν υπάρχει όντως σοβαρός λόγος, δεν χρειάζεται να κρύβεται κανείς. Αν ο διευθυντής είναι στραβόξυλο, είναι πολύ ασφαλέστερη η αναρρωτική που δεν μπορεί να πει τίποτα.
Την κανονική την ζητάς 5 μέρες πριν. Δεν μπορείς την προηγούμενη να ζητήσεις για την επόμενη κτλ. Ο Διευθυντής μπορεί να σου αρνηθεί, ό,τι θέλει κάνει, αλλά να ζητήσεις έγγραφη απάντηση. Για τους λόγους δεν είσαι υποχρεωμένος να τους γράψεις αναλυτικά. Λες για σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους και είσαι εντάξει. Η κάθε ανάγκη ποικίλει για τον καθένα.
Μου εχουν αρνηθει αδεια οταν εκανε μια επεμβαση ο πατερας μου και χρειαζοταν καποιος να τον γυρισει απο το νοσοκομειο με αυτοκινητο, γιατι εκρινε η διευθυντρια οτι δεν ηταν σοβαρος λογος και οτι θα μπορουσε να βρεθει καποιος αλλος να το κανει αυτο (πηρα τελικα αδεια αιμοδοσιας).Μου εχουν αρνηθει αδεια οταν πεθανε ο θειος μου και επρεπε να το πουμε στη γιαγια μου και μανα του, γιατι εκρινε ο περιφερειακος διευθυντης (εκει πηγαινε η αιτηση μου οταν ημουν προϊσταμενη υπηρεσιας) οτι δεν μπορει να μεινει για μια μερα ακεφαλη η υπηρεσια (πηρα αναρρωτικη και πηγα στη γιαγια).Τι θελω να πω;Ο προϊσταμενος εχει το δικαιωμα να αρνηθει αδεια και να αρνηθει το οποιο λογο εμεις προβαλουνε ως σοβαρο. Χρειαζεται ευελιξια
Δυο πιθανοτητες αν σου αρνηθει κανεις μια αδεια που χρειαζεσαι για σοβαρο λογο:Α. Πας στον αμεσως επομενο διοικητικα και την ζητας απο αυτον μαζι με την εγγραφη αρνηση του διευθυντη σου