*

Αποστολέας Θέμα: Ρατσισμός στα σχολεία  (Αναγνώστηκε 15783 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ρατσισμός στα σχολεία
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 08, 2008, 05:26:21 pm »
Κοιτάξτε και αυτό :
http://www.youtube.com/watch?v=U0VuqEiQUs0&feature=related

το οποιο προηγείται . Μηπως λοιπον προκειται για απάντηση ?

Το βίντεο αυτό είναι απο τις 8/1/2008. Μάλλων το άλλο προηγούταν. Είναι η απάντηση στο άλλο του Δράκουλα αγράμματου "γραμματικού"

Και το άλλο είναι στις 28/01/08 .
Μπορεί να μην μας αρέσει , αλλα φαίνεται οτι ο έλληνας πρωτοπροκάλεσε και ο βούλγαρος απάντησε .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:21:26 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 08, 2008, 05:32:51 pm »
Κοιτάξτε και αυτό :
http://www.youtube.com/watch?v=U0VuqEiQUs0&feature=related

το οποιο προηγείται . Μηπως λοιπον προκειται για απάντηση ?

Το βίντεο αυτό είναι απο τις 8/1/2008. Μάλλων το άλλο προηγούταν. Είναι η απάντηση στο άλλο του Δράκουλα αγράμματου "γραμματικού"

Μπορεί να μην μας αρέσει , αλλα φαίνεται οτι ο έλληνας πρωτοπροκάλεσε και ο βούλγαρος απάντησε .

Ωπ . Μπορεί και να κάνω λάθος .

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 08, 2008, 06:32:54 pm »
Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να αναζητήσουμε την αρχή αυτών των -απαράδεκτων, κατά τη γνώμη μου, και από τις δύο πλευρές- βίντεο. Πάντα θα υπάρχει προγενέστερο και στο τέλος θα φτάσουμε στους Πελασγούς.

Αυτό που έχει σημασία είναι να θυμόμαστε ότι υπάρχουν και φωνές που αντιστέκονται σε τέτοιου τύπου προπαγάνδα, σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Και αυτές οι φωνές δεν ακούγονται όσο πρέπει. Φαντάζομαι ότι αυτή τη στιγμή σε κάποια αντίστοιχα forum των υπολοίπων βαλκανικών χωρών υπάρχουν οι αντίστοιχοι εμείς που προβληματίζονται για αυτή την κατάσταση και ψάχνουν να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν ακριβώς τα ίδια φαινόμενα. Ας δώσουμε χώρο σε αυτούς και ας περιθωριοποιήσουμε όλους όσους υποστηρίζουν ρατσιστικές αντιλήψεις, είτε στη δική μας χώρα είτε αλλού.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 08, 2008, 06:48:42 pm »

Όμως δεν μπορώ να μη νιώθω και άσχημα που το ελληνικό σχολείο δεν κατόρθωσε να κάνει αυτά τα παιδιά, που ανατράφηκαν στους κόλπους του, να νιώθουν έστω και λίγη αγάπη για την Ελλάδα... Πού έγινε το λάθος;
Diotima στα αλήθεια δεν μπορείς να καταλάβεις που έγινε το λάθος? ή η ερώτηση είναι ρητορική?
Δηλαδή εμείς ως λαός, έθνος, κοινωνία στέκουμε απέναντι στους αλλοδαπούς και τους οικονομικούς μετανάστες απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις, στερεότυπα και ρατσιστικές συμπεριφορές?
Σε αυτή τη χώρα που κατασπαράζει τα φυσικά της παιδιά, πως είναι δυνατόν να αισθανθούν στοργή κι αγάπη τα υιοθετημένα?
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:21:26 »

Αποσυνδεδεμένος l.d.k.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 08, 2008, 07:14:41 pm »
Πριν λίγες μέρες έκανα στα Κείμενα της Α Γυμνασίου ένα κείμενο για τον ρατσισμό και τα περισσότερα παιδιά ξαφνιάστηκαν. Δεν πίστευαν ότι μπορεί κάποιοι να συμπεριφέρονται έτσι. Ένας μάλιστα είπε: Μα τι λέει το κείμενο, εμένα ο καλύτερος φίλος μου είναι ο Ματέο(Αλβανάκι).
Εκείνη την ώρα σκέφτηκα πόσο καλόψυχα είναι τα παιδιά και πόσο αλλάζουν μεγαλώνοντας με αυτό το μίσος που τα ποτίζουμε;

Αποσυνδεδεμένος arlekinos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 08, 2008, 08:02:58 pm »

Η απάθεια των πολιτικών μας για τα τότε τεκτενόμενα μας έφεραν σε αυτό το σημείο.  Πάντα οι Ελληνες τάχαμ δήθεν είναι ήρεμοι και δνε προκαλούν. Είναι αμυντικοί. Μάλλων πρέπει να γίνουμε επιθετικοί γιατί με την άμυνα δεν είδαμε και τίποτα καλό. Και δεν ενοώ να κάνουμε πόλεμο φυσικά αλλά να έχουμε επιθετική στάση. Είμαι φορτισμένη και έχω κι άλλα να πω αλλα καλύτερα να σταματίσω εδώ.

απο Nina P

Ανατριχιαζω και μονο στην ιδεα να σ' εχουν δασκαλα τα παιδια μου

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 09, 2008, 03:40:02 am »
Αυτό ήταν το ποίηµα που προτάθηκε από τα Ηνωµένα Έθνη ως το καλύτερο του 2006.
Για τους περισσότερους Άγνωστο. Όµως η διαχρονική του αξία ενάντια στο ρατσισµό τεράστια!

Γραµµένο από ένα παιδί από την Αφρική.

Όταν γεννιέµαι, είµαι µαύρος
Όταν µεγαλώσω, είµαι µαύρος
Όταν κάθοµαι στον ήλιο, είµαι µαύρος
Όταν φοßάµαι, είµαι µαύρος
Όταν αρρωσταίνω, είµαι µαύρος
Κι όταν πεθαίνω, ακόµα είµαι µαύρος

Κι εσύ λευκέ άνθρωπε...

Όταν γεννιέσαι, είσαι ροζ
Όταν µεγαλώνεις, γίνεσαι λευκός
Όταν κάθεσαι στον ήλιο, γίνεσαι κόκκινος
Όταν κρυώνεις, γίνεσαι µπλε
Όταν φοßάσαι, γίνεσαι κίτρινος
Όταν αρρωσταίνεις, γίνεσαι πράσινος
Κι όταν πεθαίνεις, γίνεσαι γκρι

Και λες εµένα έγχρωµο;

Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 09, 2008, 03:43:49 am »
Ανατριχιαζω και μονο στην ιδεα να σ' εχουν δασκαλα τα παιδια μου
[/quote]

Πρώτον νομίζω πως εδώ μέσα δεν μιλάω σε παιδιά.
Δευτερον δεν διδάσκω σε παιδιά αλλά σε μεγαλύτερα παιδιά και το μάθημα δεν περιλαμβάνει πολιτική, και αν περιελάμβανε σίγουρα δεν θα τους μιλούσα έτσι.
Νομίζω πως εδώ οι περισσότεροι έχουμε γίνει "φίλοι" εσύ είσαι καινούρια/ος" και δεν με γνωρίζεις ακόμα. Αν με ήξερες δεν θα με προσέβαλες έτσι διότι θα είχες καταλάβει το πνεύμα μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2008, 03:47:26 am από Nina P »

Αποσυνδεδεμένος arlekinos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 09, 2008, 11:23:23 am »

Δε θελω ουτε να γνωριστουμε, ουτε να γινουμε φιλοι (με ή ανευ εισαγωγικων). Σε ενα φορουμ εκπαιδευτικων διαβασα μια ακρως εθνικιστικη και πολεμοχαρη αποψη και αυτη σχολιασα (καθως και τον εκφραστη της). Ελπιζω να καταλαβαινεις πως επιχειρηματα του τυπου αλλα λεω εδω και αλλα στους μαθητες μου ειναι στην καλυτερη περιπτωση αστεια. Ο ρατσισμος και η μισσαλοδοξια ειναι σαν το βηχα, δεν κρυβονται. Με θετικη προαιρεση και κυριως με αγωνια για τις ευπλαστες προσωπικοτητες των μαθητων σου θα σε συμβουλευα φροντισεις να ενημερωθεις για το τι εχει γινει στη βαλκανικη χερσονησο τα τελευταια εκατο χρονια (τα βιβλια του λιακοπουλου δεν ειναι εγκυρα επιστημονικα συγγραματα, δοκιμασε καλυτερα βιβλια και αρθρα ξενων πανεπιστημιακων). Διαβασε για το ρολο της Ελλαδας στους δυο βαλκανικους πολεμους, τις ιμπεριαλιστικες εκστρατειες στη Μικρα Ασια και την Κριμαια, την αρνηση αναγνωρισης εθνικων μειονοτητων κτλ, κτλ. Ελπιζω η εγκυρη ενημερωση να σε βοηθησει να απαλλαγεις απο τις παρωπιδες του εθνικισμου τις οποιες οι δικοι μας δασκαλοι τοσο επιδεξια μας φορεσαν. Ας μην κανουμε το ιδιο στους δικους μας μαθητες. Μια ζωη περιχαρακωμενη στην αυτοϊκανοποιηση της αναδελφοτητας του λαου μας και στο μισος για τον Αλλο, ειναι μια ζωη φτωχη.     

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 09, 2008, 12:11:21 pm »
Γνωρίζω καλά την Ιστορία και επειδή είμαι άμεσα ενδιαφερόμενη για το τι γίνεται στα Σκόπια αφού είμαι από τα σύνορα είμαι λίγο πιο θερμή.(η συζήτηση γίνεται για το βίντεο των σκοπιανών).  Δεν χρειάζεται να γνωριστούμε και θα σε παρακαλούσα αφού δεν με ξέρεις και ούτε θες να με γνωρίσεις μη μου μιλήσεις ξανά με ή χωρίς εισαγωγικά εκτός και αν θες να μιλήσουμε ήρεμα και χωρίς προσβολές.
Ούτε γνωρίζεις τι βιβλία διαβάζω. Κάνε μια επίσκεψη στο θέμα του φόρουμ που μιλάει για τα βιβλία. Όλοι μας προτείνουμε και απο κάτι που έχουμε διαβάσει τελευταία. Προτεινε και συ...
Επίσης κατέβασε τους τόνους σου.  Ούτε μίλησα για πόλεμο  (αν και αυτό καταλαβαίνω ότι κατάλαβες). Λίγο πιο επιθετικοί στην εξωτερική μας πολιτική είπα πως πρέπει να είμαστε. Δεν χρειάζεται επίσης να συμφωνούμε σε όλα. Εδώ όμως  δεν μαλώνουμε, ούτε προσβάλουμε ο ένας τον άλλον. Αυτά σε άλλα φόρουμ να τα κάνεις.

θα ήθελα να σε ρωτήσω το βίντεο που πρότειναν τα παιδιά πάνω το είδες; Όχι αυτό της Mat το άλλο το πρώτο.

Όσο για αν είναι γελοίο για το που συζητάω τι, σου το ξαναλέω μην κρίνεις από το τι κάνεις εσύ. Εγώ δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με την πολιτική στην τάξη. Δεν διδάσκω ιστορία. Αλλά και να δίδασκα τη γνώμη μου θα την κρατούσα για τον εαυτό μου να την συζητήσω με φίλους ή "φίλους" που δεν γνωρίζω προσωπικά (όπως εδώ). Επειδή δεν μιλάμε ο ένας απέναντι στον άλλο δεν μπορείς να ξέρεις ούτε τον τόνο στον οποίο μιλάω ούτε πως μιλάω. Παρεξηγήσεις γίνονται πολλές στο φόρουμ λόγω αυτού. Σε παρακαλώ ξανά να κατεβάσεις τους τόνους σου και να μην προσβάλεις κανέναν. Μιλάω και για άλλες συζητήσεις που μπορεί να πάρεις μέρος.

Να ‘σαι πάντα καλά. Και για να ηρεμίσεις λίγο σου αφιερώνω και ένα τραγούδι.

http://www.youtube.com/watch?v=kfiYQzzzSoA&feature=related
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2008, 12:36:09 pm από Nina P »

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 09, 2008, 12:46:42 pm »
[/quote]

Μπορεί,  δεν το πρόσεξα ότι προηγούταν. Αλλα γενικά επειδή τα γύρισα λίγο στο ut είδα ότι πολλά τέτοια βίντεο υπάρχουν και απο τις δύο πλευρές. Αυτό μπορεί να γίνεται καιρό τώρα απλά εμεις να το πηραμε χαμπάρι τώρα. (Μάλλων  εναι Σκοπιανός)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2008, 12:48:21 pm από Nina P »

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 09, 2008, 12:57:33 pm »
Θα αποφύγω να πάρω μέρος στην διαμάχη, αλλά θέλω να τονίσω ένα πολύ συγκεκριμένο θεματάκι, που μου φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό ως προς τον ρόλο του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη και προκύπτει μέσα από αυτή τη συζήτηση.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι πολιτικές μας πεποιθήσεις δεν έχουν διακόπτη on/off για να μπορούμε κατά βούληση να επιλέγουμε πότε θα τις εκφράζουμε και πότε όχι. Οι απόψεις που έχουμε για τα πολιτικά ζητήματα (και τα διακρίνω από τα κομματικά), είτε πρόκειται για ζητήματα έθνους, είτε πρόκειται για ζητήματα φύλου ή φυλής, ή για οτιδήποτε άλλο θέμα που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την πολιτική, είναι ορατές στην καθημερινή μας συμπεριφορά. Δεν είναι ανάγκη να διδάσκει κάποιος ιστορία για να τις εκφράσει, αν και σε τέτοια μαθήματα αποτελούν και μέρος του γνωστικού. Ακόμα και ο τρόπος που διαλέγουμε το μαθητή που θα μιλήσει ή επιπλήττουμε κάποιο μαθητή φέρει τα σημάδια των απόψεων μας. Και δεν γίνεται αλλιώς, γιατί πολύ απλά είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές. Καλό θα ήταν να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας όταν είμαστε μέσα στην τάξη. Μόνο τότε θα αποφύγουμε τα "χοντρά" λάθη.

Δεν θέλω να θίξω κανένα σε προσωπικό επίπεδο, μιλάω γενικά. Και φυσικά, δεν αποκλείω τον εαυτό μου από αυτό, μ'εχω συλλάβει αρκετές φορές εκ των υστέρων να κάνω κάτι τέτοιο. Και δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι μαθητές έχουν καταλάβει σε ποιο πολιτικό χώρο κινούμαι, χωρίς ποτέ να το εκφράσω ανοιχτά. Αν θέλετε, μπορώ να σας δώσω πιο συγκεκριμένα παραδείγματα.  ;)

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 09, 2008, 01:10:11 pm »
ereanna, ουδείς γνωρίζει που κινούμε πολιτικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2008, 01:13:28 pm από Nina P »

Αποσυνδεδεμένος vk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 09, 2008, 01:47:50 pm »
Δεν ξέρω αν κάπου έγινε λάθος μέσα στα σχολεία όλων των βαθμίδων, δεν ξέρω αν μπορώ να απομονώσω τις πεποιθήσεις μου όταν βρίσκομαι στο σχολείο άλλωστε γιατί να το κάνω? Δεν είμαι μόνο νηπιαγωγός ή μόνο Ελληνίδα ή μόνο μητέρα κτλ. Είμαι όλα μαζί είτε βρίσκομαι στο σχολείο έιτε στο σπίτι μου ή οπουδίποτε αλλού!
 Αλήθεια πιστεύετε ότι μόνο του το σχολείο μπορεί να κάνει κάτι?
Δεν είναι μια συλλογική δουλειά όλων των φορέων?
Στο δικό μας το σχολείο δεν υπάρχει ρατσισμός. Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας νομίζω ότι  αντιλαμβάνονται όσα απασχολούν το μυαλό των γονιών τους και διαμορφώνουν τις απόψεις τους και μεγαλώνοντας τις παγιώνουν.
Και μιλάω για γονείς γιατί σχεδόν καθημερινά βλέπω ένα δικό τους διαχωρισμό στον τρόπο που μπορεί να κοιτάξουν, τις τελευταίες κουβέντες
 στα παιδιά τους όταν τα αποχαιρετίζουν το πρωί, τα σχόλιά τους σε διάφορα μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν και ένα σωρό άλλα γεγονότα που με προβληματίζουν.
Όλα τα νήπια κουβαλούν τις εμπειρίες τους και πολλές φορές έχω έρθει σε δύσκολη θέση όταν  το σχολείο μας με διαπολιτισμικά προγράμματα κάνει τις προσπάθειές του και αρκετά παιδιά προβάλουν τις εμπειρίες του σπιτιού τους έντονα και βρίσκουμε γονείς απρόθυμους σε μια συνεργασία.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182572
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)