0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποσο δικιο εχεις!Αυτη ειναι η ωμη πραγματικοτητα!Για αυτο ειπα οτι αηδιαζω και μονο που τους ακουω. Νιωθω οτι υποτιμουν τη νοημοσυνη μας.Ολα ειναι <<βιτρινα>>και κρυβονται πισω απο αυτην.Ξερετε τι σφαγη γινεται για δυο ωρες προσθετη; Καθονται οι αποικιοκρατες-βολεμενοι εκαστοτε διευθυντες σχολειων γυρω απο ενα τραπεζι με επικεφαλης τον εκαστοτε βολεμενο διευθυντη Δευτεροβαθμιας και μοιραζονται τους δουλους-καθηγητες, δινοντας τους στην καλυτερη των περιπτωσεων 4 ωρες και στη χειροτερη ενα τιποτα.Αυτο σημαινει αξιοκρατια και δικαιοσυνη, γιατι ολα, αλλωστε, ειναι θεμα παιδειας!Απο την αλλη καθομαστε κι εμεις και πλακωνομαστε μεταξυ μας για το ποιος τελειωσε π.χ. το καλυτερο τμημα της Φιλοσοφικης η ποιο συστημα ειναι καλυτερο: η επετηριδα η το ΑΣΕΠ.Αυτοι , φυσικα, γελουν ικανοποιημενοι, γιατι πετυχαν αυτο που ηθελαν.Ποιο; Μα, φυσικα, την ελλειψη συσπειρωσης και συναδελφοσυνης.Οταν, δε, ερχονται οι εκλογες τα ξεχναμε ολα και τσακωνομαστε για το ποιο κομμα ειναι καλυτερο.Ε, τοτε τι να πω;Καλα να παθουμε; Μυαλο δε βαζουμε;Πραγματικα δεν ξερω!Εχω απογοητευτει απο την ελλειψη αξιοκρατιας.Γιατι ,προσωπικα, δεν πιστευω οτι ακομα και το ΑΣΕΠ ειναι αξιοκρατικο.Το χρησιμοποιουν ως <<βιτρινα>>για να αποφυγουν τους ενοχλητικους ψηφοφορους.Για τους πολυ δικους τους ,βεβαια,δεν ισχυει αυτο!Εκεινους τους βολευουν με τον καλυτερο τροπο!
οταν λεμε "αξιοκρατια" εννοουμε μονο τη βαθμολογια ή μορια απο πτυχια κλπ κλπ? Υπαρχουν και κοινωνικα κριτηρια? σε μια μικρη,τοπικη,κλειστη κοινωνια νομιζω πως ναι, και πιστευω οτι αυτα θα πρεπει να μετραν περισσοτερο,αρκει να υπαρχει και εκει δικαιοσυνη.π.χ. μια γνωστη μου στην επαρχια παντρεμενη με 2 μικρα παιδια χωρις πολλα μορια απο ασεπ πηρε ΠΔΣ γιατι υπηρχαν τα παιδια.δηλ τι να λεμε τωρα? οτι οχι να εδιναν τις 2,4 ωρες σε αλλον χωρις οικογενεια επειδη και μονο ειχε 15 μορια απο ασεπ?επομενως, το προβλημα ειναι συνθετο. αρκει η μοιρασια να ειναι δικαιη.
εχω φιλους που πηραν πδσ χωρις να εχουν κανει καν αιτηση. ξερω ατομα που ξερουν ηδη που θα πανε φετος και απο συναδελφους, φιλους και γνωστους εδω και πολλα χρονια δε βρεθηκε ουτε ενας που να μου πει οτι πηρε πδσ χωρις να βαλει μεσον.