*

Αποστολέας Θέμα: Πώς πάνε τα «κουράγια» σας;;;...  (Αναγνώστηκε 280446 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Πώς πάνε τα «κουράγια» σας;;;...
« Απάντηση #420 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 12:22:50 am »

Ποσο δικιο εχεις!Αυτη ειναι η ωμη πραγματικοτητα!Για αυτο ειπα οτι αηδιαζω και μονο που τους ακουω. Νιωθω οτι υποτιμουν τη νοημοσυνη μας.Ολα ειναι <<βιτρινα>>και κρυβονται πισω απο αυτην.Ξερετε τι σφαγη γινεται για δυο ωρες προσθετη; Καθονται οι αποικιοκρατες-βολεμενοι εκαστοτε διευθυντες σχολειων γυρω απο ενα τραπεζι με επικεφαλης τον εκαστοτε βολεμενο διευθυντη Δευτεροβαθμιας και μοιραζονται τους δουλους-καθηγητες, δινοντας τους στην καλυτερη των περιπτωσεων 4 ωρες και στη χειροτερη ενα τιποτα.Αυτο σημαινει αξιοκρατια και δικαιοσυνη, γιατι ολα, αλλωστε, ειναι θεμα παιδειας!Απο την αλλη καθομαστε κι εμεις και πλακωνομαστε μεταξυ μας για το ποιος τελειωσε π.χ. το καλυτερο τμημα της Φιλοσοφικης η ποιο συστημα ειναι καλυτερο: η επετηριδα η το ΑΣΕΠ.Αυτοι , φυσικα, γελουν ικανοποιημενοι, γιατι πετυχαν αυτο που ηθελαν.Ποιο; Μα, φυσικα, την ελλειψη συσπειρωσης και συναδελφοσυνης.Οταν, δε, ερχονται οι εκλογες τα ξεχναμε ολα και τσακωνομαστε για το ποιο κομμα ειναι καλυτερο.Ε, τοτε τι να πω;Καλα να παθουμε; Μυαλο δε βαζουμε;Πραγματικα δεν ξερω!Εχω απογοητευτει απο την ελλειψη αξιοκρατιας.Γιατι ,προσωπικα, δεν πιστευω οτι ακομα και το ΑΣΕΠ ειναι αξιοκρατικο.Το χρησιμοποιουν ως <<βιτρινα>>για να αποφυγουν τους ενοχλητικους ψηφοφορους.Για τους πολυ δικους τους ,βεβαια,δεν ισχυει αυτο!Εκεινους τους βολευουν με τον καλυτερο τροπο!

Επειδή είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι μας αηδιάζουν τα πάντα και να χαρακτηρίζουμε τους πάντες, ειδικά όταν ξέρουμε ότι δε μπορούν να μας απαντήσουν, εγώ θα ήθελα να μάθω τελικά τι είναι αξιοκρατικό. 
Αξιοκρατικό μήπως είναι αυτό που μας βολεύει ατομικά;Αυτό εμένα με αηδιάζει περισσότερο.
Όταν οι "αποικιοκράτες" όπως λες, έχουν να μοιράσουν π.χ. μεταξύ 1000 υποψηφίων 100 ώρες (αυτή είναι περίπου η αναλογία στους φιλολόγους στην ΠΔΣ) πόσες ώρες προτείνεις να δίνουν στον καθένα "δούλο";
Περισσότερες από 4 για να μείνουν πιο πολλοί στο τίποτα;
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:53:49 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 09:34:27 am »
οταν λεμε "αξιοκρατια" εννοουμε μονο τη βαθμολογια ή μορια απο πτυχια κλπ κλπ?
 Υπαρχουν και κοινωνικα κριτηρια?
σε μια μικρη,τοπικη,κλειστη κοινωνια νομιζω πως ναι, και πιστευω οτι αυτα θα πρεπει να μετραν περισσοτερο,αρκει να υπαρχει και εκει δικαιοσυνη.
π.χ. μια γνωστη μου στην επαρχια παντρεμενη με 2 μικρα παιδια χωρις πολλα μορια απο ασεπ πηρε ΠΔΣ γιατι υπηρχαν τα παιδια.
δηλ τι να λεμε τωρα? οτι οχι να εδιναν τις 2,4 ωρες σε αλλον χωρις οικογενεια επειδη και μονο ειχε 15 μορια απο ασεπ?
επομενως, το προβλημα ειναι συνθετο. αρκει η μοιρασια να ειναι δικαιη.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 09:58:15 am »
Συμφωνώ μαζί σου Μάρκο. Το πρόβλημα είναι σύνθετο γι`αυτό δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τη μια πλευρά.
Τα κοινωνικά κριτήρια φυσικά και πρέπει να ισχύουν και όχι μόνο στις κλειστές κοινωνίες.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:05:06 am από jak13 »
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:02:55 am »
Η κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα περιορίζεται μόνο στους τρίτεκνους..ευτυχώς γι'αυτούς..δυστυχώς για τους υπόλοιπους..
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:53:49 »

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:35:37 am »
οταν λεμε "αξιοκρατια" εννοουμε μονο τη βαθμολογια ή μορια απο πτυχια κλπ κλπ?
 Υπαρχουν και κοινωνικα κριτηρια?
σε μια μικρη,τοπικη,κλειστη κοινωνια νομιζω πως ναι, και πιστευω οτι αυτα θα πρεπει να μετραν περισσοτερο,αρκει να υπαρχει και εκει δικαιοσυνη.
π.χ. μια γνωστη μου στην επαρχια παντρεμενη με 2 μικρα παιδια χωρις πολλα μορια απο ασεπ πηρε ΠΔΣ γιατι υπηρχαν τα παιδια.
δηλ τι να λεμε τωρα? οτι οχι να εδιναν τις 2,4 ωρες σε αλλον χωρις οικογενεια επειδη και μονο ειχε 15 μορια απο ασεπ?
επομενως, το προβλημα ειναι συνθετο. αρκει η μοιρασια να ειναι δικαιη.
τουλαχιστον στην επαρχια γινεται κι αυτο. στην αττικη η πδσ δινεται μονο με γνωριμιες, κανενα κριτηριο ουτε αξιοκρατικο ουτε κοινωνικο. το λεω απο προσωπικη  εμπειρια δεκαετιας  και απο φιλους που πηραν η δεν πηραν πδσ.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:44:01 am »
Η νονά μου μένει στην Αθήνα και ο μικρός ο γυιος της είναι φιλόλογος.
Από αυτόν έμαθα ότι δίνεται προτεραιότητα στους 3-τεκνους,ακολουθούν οι 2-τεκνοι και πάει λέγοντας.
Επειδή είναι πάρα πολλοί,μπορεί και να μην έρθει ποτέ η σειρά αυτών που δεν έχουν παιδιά.

Αυτό δεν είναι κοινωνικό κριτήριο?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:51:58 am »
λοιπον αυτα τα κριτηρια δεν υφιστανται ( ισως εκτος των τριτεκνων τα τελευταια χρονια).

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:54:09 am »
Τι εννοείς "αυτά"?
Μόνο ατους 3-τεκνους να δώσεις ώρες..........πάει..........τελείωσαν οι ώρες!

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:57:46 am »
εχω φιλους που πηραν πδσ χωρις να εχουν κανει καν αιτηση. ξερω ατομα που ξερουν ηδη που θα πανε φετος και απο συναδελφους, φιλους και γνωστους εδω και πολλα χρονια δε βρεθηκε ουτε ενας που να μου πει οτι πηρε πδσ χωρις να βαλει μεσον.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 11:08:11 am »
 :(

Αποσυνδεδεμένος filolosof

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 11:10:48 am »
Παιδιά δε θα υπάρξει λύση αν δεν μπει η ΠΔΣ στον ενιαίο για να τελειώνει η υπόθεση. Κριτήρια δεν υπάρχουν ούτως ή άλλως. Το ζήτημα είναι πώς θα αντέξουμε να διαβάσουμε για Ασεπ με την προοπτική των 480 θέσεων. Εκεί θέλω να δω τα κουράγια μας. Μήπως να πάμε και εμείς έξω από το υπουργείο και να απαιτήσουμε αύξηση των θέσεων? Γιατί είναι εμπαιγμός η υπόθεση έτσι όπως εξελίσσεται. Ξέφυγα λίγο από το θέμα, αλλά δεν ξέρω πια νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα του κλάδου δεν είναι ούτε η ΠΔΣ ούτε οι 3 ώρες παραπάνω, είναι να μας πάρουν σοβαρά.Να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε!!!!

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 11:22:19 am »
εχεις δικιο. παντως η πσδ γι αυτο δεν μπαινει στον ενιαιο για να βολευονται καποιοι. αλλωστε γι αυτο καταργηθηκε και η επετηριδα. αν θυμαστε οταν ξεκινησε ο ασεπ θα αντικαθιστουσε σταδιακα πληρως την επετηριδα ωστε να μπαινει κανεις με την "αξια" του οπως ελεγαν. τωρα ομως τι γινεται? επιστρεφουμε παλι σε επετηριδες ( πχ 24 μηνο) και μειωνεται σιγα σιγα ο ασεπ (480 θεσεις). το αποτελεσμα ειναι να εχουν ανατραπει ολες οι ισορροπιες, καποιοι να εχουν μπει απο την πισω πορτα και οι " αδικημενοι " αυτης της ιστοριας να ειναι οι 35αρηδες+

repa

• Επισκέπτης
« Απάντηση #432 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 11:24:21 am »
εχω φιλους που πηραν πδσ χωρις να εχουν κανει καν αιτηση. ξερω ατομα που ξερουν ηδη που θα πανε φετος και απο συναδελφους, φιλους και γνωστους εδω και πολλα χρονια δε βρεθηκε ουτε ενας που να μου πει οτι πηρε πδσ χωρις να βαλει μεσον.

zarzavouli zizouli να προσθέσω ότι είχε τύχει σε μια φίλη μου να την καλέσουν για ΠΔΣ (νομο αττικής) χωρίς καθόλου μέσον και αυτό που ενδιέφερε τον αρμόδιο/α της ΠΔΣ, ήταν να ξέρει η φίλη μου να διδάξει καλά μάθημα κατεύθυνσης Γ λυκείου.Και αυτό το σιγούρεψε μέσα από τη φροντιστηριακή εμπειρία της.Κάτι που αγνοείται και παραβλέπεται από όλους τους συλλόγους,και φυσικά και από το υπεπθ ενώ πρώτοι είναι να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα, όταν φτάσουν στην ηλικία των 15-18 ετών.Και μάλιστα τη ρώτησε αν είχει να προτείνει κάποιον άλλον συνάδελφο της  για να πάρει ΠΔΣ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 11:26:45 am από e-liza »

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 11:27:48 am »
χαιρομαι που το λες. δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου κανενα τετοιο περιστατικο. ελπιζω να μην ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182741
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)