*

Αποστολέας Θέμα: Πώς πάνε τα «κουράγια» σας;;;...  (Αναγνώστηκε 279554 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
Απ: Πώς πάνε τα «κουράγια» σας;;;...
« Απάντηση #952 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:12:06 am »

μια ενδιαφέρουσα επιστολή του συλλόγου αδιορίστων εκπαιδευτικών προς την κοινωνία κ ιδιαίτερα προς τους γονείς:

http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank11_11_08_2159.php

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:12:51 »

Αποσυνδεδεμένος teri

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #953 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:46:15 am »
παιδιά καλημέρα. κάθε φορά που μπαίνω στο site σας αγχώνομαι υπερβολικά. έχω δώσει άλλες δυο φορές ασεπ, είμαι αναπληρώτρια και θέλω να σας καταθέσω τη δική μου εμπειρία μήπως και χαλαρώσω λίγο τα πνεύματα. και τις δυο φορές που έδωσα δε διάβασα πάνω από 1,5 μήνα. και πάλι κατάφερα να έχω μια καλή σειρά. δεν πλατίασα σε αναλύσεις και διατριβές υπερβολικές. τι γίνεται? γιατί τέτοιος πανικός? μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος (ρωτάω γιατί ξαναδίνω φέτος για να κατοχυρώσω μια θέση αναπληρώτριας και του χρόνου με την οποία διορίζομαι).
Oleum et operam perdidi!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #954 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:53:22 am »
και γω τα λεω αυτα,αλλα.......ποιος με ακουει. μαλλον κανεις.
δεν εκανα διαβασμα πανω απο 2-ωρες την ημερα για 2-3 μηνες. πετυχα μια καλη σειρα.
ΟΚ. ο καθενας εχει το ρυθμο του και αλλες αναγκες-κενα. αλλα απο το σημειο αυτο μεχρι να ξεχασουμε οτι ειμαστε ανθρωποι, και να βγουμε απο αυτη τη δοκιμασια με ψυχο-σωματικα προβληματα εχει τεραστια διαφορα!
  προσωπικο θεμα θα πει κανεις!  ΟΚ.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #955 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:59:08 am »
Έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε..νομίζω όμως, ότι είναι θέμα στόχου! Δηλαδή, θέλουμε μόνο μία καλή σειρά ή διορισμό? Είναι η πρώτη φορά που θα δώσω και ο κατώτερος στόχος μου είναι να με καλέσουν ωρομίσθια σε Αττική, που σημαίνει ότι πρέπει να γράψω τουλάχιστον 71-72!! Θα προσπαθήσω και ό,τι γίνει... :)
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:12:51 »

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #956 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:00:31 am »
ok το να διαβάζει κανείς ένα χρόνο ή 10 με 12 ώρες τη μέρα είναι σίγουρα πολύ αλλά 1,5 μήνας δεν είναι και λίγος? Τι να πρωτοδιαβάσει κανείς σε 1,5 μήνα την ιστορία,τα αρχαία, τις γραμματολογίες. Μάλλον εσύ είσαι φωτεινό παράδειγμα, δε νομίζω πως θα κατάφερναν πολλοί να πιάσουν έναν καλό βαθμό μόνο με 1,5 μήνα διάβασμα πάντως...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος teri

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #957 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:03:45 am »
Μάρκο ειλικρινά, βλέπω κόσμο που διαβάζει από τον Ιούνιο!!! αναλύσεις και βοηθήματα για διαδακτορικές διατριβές....!!! τι να πω? δεν ξέρω. να είμαι τόσο τυχερή? για αυτόν τον ασεπ ούτε τη μισή ύλη δεν έχω βγάλει και πάλι δεν αγχώνομαι. βέβαι εγώδεν ψέχνω το διαρισμό μέσα από τον ασεπ. λίγα μόρια θέλω να πάρω.  
Oleum et operam perdidi!

Αποσυνδεδεμένος teri

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #958 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:07:20 am »
rwxanh, ίσως να έχεις δίκιο. ίσως όμως ο ασεπ να μη χρειάζεται και τόσο φοβερές αναλύσεις. να σου πω ένα παράδειγμα. ειδική διδακτική δεν έχω διαβάσει ποτέ. παραταυτα δεν έχω πέσει κάτω από 71. μήπως αυτές οι απλές αναλύσεις εκτιμώνται καλύτερα από τους εξεταστές? τι να πω δεν ξέρω. εύχομαι σε όλους το καλύτερο.
Oleum et operam perdidi!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #959 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:14:26 am »
μαλλον δεν αναφεροσουν σε μενα αλλα στον προηγουμενο(γιατι εγω μιλησα για 2-3 μηνες και οχι για 1,5) τελος παντων,δεν εχει να κανει αυτο.
κοιταξτε, οπωσδηποτε δεν περιμενει κανεις τον ασεπ για να ασχοληθει με τα φιλολογικα μαθηματα. αρα εχει γνωσεις και δεν θα τις παρει τωρα με τον διαγωνισμο.

ο στοχος παλι ειναι νομιζω ολων μας ο .....διορισμος. αυτο ειναι ομως και ζητημα τυχης.
τυχης πως θα ειμαστε εκεινη την μερα, τυχης αν εχουμε διαβασει καποια πραγματα και τους εχουμε δωσει την απαιτουμενη προσοχη,χωρις να γλυστρισουν απο το μυαλο μας,
κλπ κλπ.
αλλα να ρωτησω,............. αν κατσω και διαβασω 12-16 ωρες την ημερα,καθε μερα μεχρι την προηγουμενη του διαγωνισμου, εσεις πιστευεται οτι θα ειμαι κατ'αναγκη και στους διοριστεους? μπορει ναι, μπορει και οχι, μπορει επισης να ειμαι καν στους επιτυχοντες!

ας κανει ο καθενας ο,τι μπορει γιατι  ειναι "πολυπαραγοντικο" το θεμα διορισμος!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #960 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:14:51 am »
Teri να'σαι καλά για τις συμβουλές σου! Σου εύχομαι να μονιμοποιηθείς σύντομα! Νομίζω ότι πολύ σπουδαίο ρόλο την ώρα της εξέτασης παίζει η ψυχραιμία και η τύχη!

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #961 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:17:34 am »
Τελευταίες 2-3 μέρες πάντως, δεν θα ανοίξω βιβλίο! Δεν μπορώ καθόλου όταν βλέπω να διαβάζουν πανικόβλητοι μισή ώρα πρίν την εξέταση! ::)

Αποσυνδεδεμένος teri

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #962 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:22:26 am »
παιδιά να μην παρεξηγηθώ. αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή δυστυχώς ο ασεπ είναι και θέμα τύχης (για να μην πω κυρίως) αφού ο καθείς διαβάζει από όπου θέλει χωρίς συγκεκριμένη ύλη και μπορεί να έχει διαβάσει απίστευτα αλλά τα θέμετα να του είναι τελείως άγνωστα, δε χρειάζεται άγχος. αυτό τίποτα άλλο και φυσικά καλά κάνενετε και διαβάζετε όσο μπορείτε. μακάρι να το έκανα και γω αλλά δυστυχώς αδυνατώ. πάντα συνήθιζα να διαβάζω (από παιδί) λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις.
Oleum et operam perdidi!

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #963 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:23:05 am »
Επίσης παίζει και ρόλο το αν έχεις ξαναδώσει. Κακά τα ψέμματα αλλά εμείς που δίνουμε πρώτη φορά έχουμε πολύ περισσότερο διάβασμα. Την επόμενη φορά που θα δώσω δηλαδή θα τα έχω όλα έτοιμα, θα έχω τις σημειώσεις μου, τα βιβλία μου με τους πλαγιότιτλους και τα σημαντικότερα υπογραμμισμένα και το σημαντικότερο θα έχω πάνω - κάτω καταλάβει τι ζητάνε και αν αυτό που κατάλαβα εγώ ότι ζητάνε είναι έτσι βάσει και της βαθμολογίας. Δηλαδή με άλλον αέρα πας να δώσεις πρώτη φορά και με άλλον δεύτερη ή τρίτη.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #964 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:43:27 am »
Τελευταίες 2-3 μέρες πάντως, δεν θα ανοίξω βιβλίο! Δεν μπορώ καθόλου όταν βλέπω να διαβάζουν πανικόβλητοι μισή ώρα πρίν την εξέταση! ::)
εγω λειτουργω εντελως αντιθετα απο αυτο που λες. δηλαδη θεωρω πολυ σημαντικο το διαβασμα των τελευταιων ημερων. τις τελευταιες μερες σκοπευω να "σκοτωθω" στο διαβασμα και παντα θυμαμαι τέλεια αυτα που εχω διαβασει λιγο πριν κι οχι 2 μηνες πριν. βεβαια δεν ξερω αν καποιος που διαβαζει μηνες κι εχει κανει απειρες επαναληψεις φτανει σε τετοιο επιπεδο γνωσης που δεν του χρειαζεται η επαναληψη της τελευταιας στιγμης. δυστυχως αν και υπολογιζα τετοια εποχη να διαβαζω συστηματικα το μονο που εχω κανει ειναι να βγαλω αρχαια ιστορια κι αυτη απο τα σχολικα βιβλια ( βεβαια δουλευω πρωι απογευμα κι εχω και μωρο).

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #965 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 12:10:37 pm »
Έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε..νομίζω όμως, ότι είναι θέμα στόχου! Δηλαδή, θέλουμε μόνο μία καλή σειρά ή διορισμό? Είναι η πρώτη φορά που θα δώσω και ο κατώτερος στόχος μου είναι να με καλέσουν ωρομίσθια σε Αττική, που σημαίνει ότι πρέπει να γράψω τουλάχιστον 71-72!! Θα προσπαθήσω και ό,τι γίνει... :)
σου ευχομαι να τα καταφερεις και μακαρι και με τη μια να διοριστεις γιατι φαινεται οτι εχεις προσπαθησει ολο αυτο το διαστημα πολυ. κυριως ομως σου ευχομαι να μην απογοητευτεις απο τη διαδικασια γιατι ισως αυτο εχουμε παθει οσοι εχουμε ξαναπροσπαθησει ειτε ειχαμε καλα αποτελεσματα ( δεν εννοω βεβαια  διορισμο) ειτε κακα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)