*

Αποστολέας Θέμα: Υποχρεωτική η παρουσία στις εθνικές επετείους 28ης Οκτωβρ.& 25ης Μαρτίου?  (Αναγνώστηκε 16171 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Παρουσία στις Εθνικές επετείους - 25η Μαρτίου & 28η Οκτωβρίου
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 23, 2009, 09:27:54 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Γουίζαρντ πολύ χρήσιμο το ΠΔ που παραπέμπεις , με ανησυχεί μόνο το οτι είναι 20 ετών . Ελπίζω να μην υπάρχει κάτι νεότερο .

Ράνια αναφέρομαι σε δευτεροβάθμια , αν βρέις κάτι περισσότερο καλοδεχούμενο.

Μια ερώτηση : Αν είναι έτσι όπως τα λέτε  ,τοτε οι γυμναστές που συμμετέχουν στις παρελάσεις το κάνουν εθελοντικά ; Δεν βλέπω να υπάρχει καμιά διευκρίνηση για αυτή την περίπτωση.

Εγώ διδάσκω σε χωριό. Θεωρείται υποχρέωσή μας -ή μάλλον "υποχρέωσή μας" -  για να μη λέει η τοπική κοινωνία ότι οι καθηγητές αδιαφορούν για τα παιδιά και δεν είναι κοντά τους κλπ κλπ να παρευρισκόμαστε και στις παρελάσεις (όλο το πακέτο: συνοδεία των παιδιών στον εκκλησιασμό και μετά παρέλαση και μετά χοροί κλπ κλπ). Ειδικά για εμάς που ερχόμαστε από την πόλη (60 χλμ συγκεκριμένα!) θεωρείται ακόμα πιο "υποχρέωση" να κατέβουμε, γιατί τους ντόπιους "τους βλέπουν έτσι κι αλλιώς"...!

Τρέχα γύρευε...βασικά επειδή ο διευθυντής δεν είναι προβληματικός, έχει τον τρόπο του, δεν έχει τεθεί θέμα τύπου "κι αν δεν έρθω δηλαδή τι θα γίνει κλπ κλπ". Από τη στιγμή που είναι επίσημη αργία πάντως, νομίζω ότι βασικά το κάνουμε εθελοντικά. Καταφέραμε τουλάχιστον να μοιραστούμε σε βάρδιες στις 3 γιορτές (28/10, Τριών Ιεραρχων και 25/03) ώστε να μην κατεβαίνουμε ΟΛΟΙ σε ΟΛΕΣ τις γιορτές....
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος johngreek

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 23, 2009, 09:35:08 pm »
ντάφυ , κατ αρχάς είσαι το αγαπημένο μου καρτούν  !!! ;D

Και ε΄γω σε χωρίο διδάσκω αλλά για την τοπική κοινωνία δεν δίνω δεκάρα σε ότι αφορά τυπολατρείες . Πιστέυω οτι είμαι εντάξει στα καθήκοντα μου ως καθηγητής και με το παραπάνω  (βάζω και εθελοντική δουλειά ) .Αυτό μου αρκεί .Πάντως το σύστημα με τις βάρδιες ακολουθούσαμε και εμείς μέχρι που κάποιοι πούλησαν τρέλα για αν γλυτώσουν μια δυο μέρες . Οπότε τα σπάσαμε και ο καθένας τραβά το δρόμο του

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 23, 2009, 09:43:21 pm »
Γουίζαρντ με ανησυχεί που αναφέρεται μόνο στα ... ΕΠΑΛ . Δεν πιστεύω πάντως να ισχύει κάτι άλλο για τα Λύκεια , θα ήταν χαζό ( στην Ελλάδα ζούμε ΄βέβαια ) . ΜΕ ανησυχεί επίσης το οτι η διευκρίνηση για τους γυμναστές είναι θαμένη σε άλλο ΠΔ από αυτό που ορίζει τις αργίες .Λές να υπάρχει θαμένο και τίποτε άλλο για τους υπόλοιπους κλάδους

Σε ευχαριστώ θερμά πάντως . Πάω άυριο για μάχη εξοπλισμένος !! :)

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια ισχύει αυτό του 1979 που σου είπα, γι' αυτό και του ΕΠΑΛ (αλλά και της ΕΠΑΣ που βγήκε αργότερα) είναι ίδιο. Μόνο της α'βάθμιας είναι διαφορετικό. Δεν είναι Π.Δ. για τους γυμναστές, αλλά εγκύκλιος που βγήκε αργότερα γιατί δεν οριζόταν από κάπου αλλού. Εν πάσει περιπτώσει, εσύ έχεις κάτι στα χέρια σου, αν ο διευθυντής σου λέει άλλα, αυτός έχει την υποχρέωση να σου "ξεθάψει" τις σχετικές αποδείξεις.  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 23, 2009, 09:45:33 pm από Wizard »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 23, 2009, 09:51:34 pm »
Γουίζαρντ  , μόλις συνειδητοποίησα οτι στο ΠΔ του '79 δεν ορίζονται τα Σάββατα ως αργίες ! Έχει γούστο...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 23, 2009, 10:02:49 pm »

Τρέχα γύρευε...βασικά επειδή ο διευθυντής δεν είναι προβληματικός, έχει τον τρόπο του, δεν έχει τεθεί θέμα τύπου "κι αν δεν έρθω δηλαδή τι θα γίνει κλπ κλπ". Από τη στιγμή που είναι επίσημη αργία πάντως, νομίζω ότι βασικά το κάνουμε εθελοντικά. Καταφέραμε τουλάχιστον να μοιραστούμε σε βάρδιες στις 3 γιορτές (28/10, Τριών Ιεραρχων και 25/03) ώστε να μην κατεβαίνουμε ΟΛΟΙ σε ΟΛΕΣ τις γιορτές....

Κι εμείς σε 3 βάρδιες μοιραζόμαστε.
Η διευθύντρια πάντα ρωτάει "ποιος θέλει να συνοδεύσει τα παιδιά στην εκκλησία και ποιος στην παρέλαση;" και δηλώνουμε τα ονόματά μας.
Άρα, κάποιος μπορεί να δηλώσει μόνο παρέλαση, για να μην ξυπνήσει πολύ πρωί, ή μόνο εκκλησία, για να απολαμβάνει τον καφέ του στην παρέλαση... Αν θέλει, βέβαια, μπορεί να δηλώσει και σε δεύτερη εθνική εορτή...
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 23, 2009, 10:36:10 pm »
Γουίζαρντ  , μόλις συνειδητοποίησα οτι στο ΠΔ του '79 δεν ορίζονται τα Σάββατα ως αργίες ! Έχει γούστο...

Το ίδιο λέει και για ΕΠΑΛ. Τα Σάββατα ποτέ δεν ήταν αργίες, απλώς η εβδομάδα των 6 ημερών έγινε 5 ημερών λόγω σύμπτυξης ωραρίου (έτσι νομίζω τουλάχιστον). Εξάλλου, τα εσπερινά μπορούν να έχουν Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και τα Σάββατα σύμφωνα με περσινή εγκύκλιο. Δεν ξέρω τι άλλο γίνεται ή μπορεί να γίνει τα Σάββατα πάντως... Οι Κυριακές ορίζονται ως αργίες για να είναι ξεκαθαρισμένο.

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 24, 2009, 01:38:52 pm »
johngreek, τι απέγινε σήμερα;;; περιμένουμε τα αποτελέσματα της...μάχης!  ;D :D

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 24, 2009, 08:32:38 pm »
Γειά σας και πάλι

Λοιπόν  , πήγα  , μετά από μπόλικες ασκήσεις ηρεμιας και με γλυκό και μειλίχιο ύφος του έδειξα το εκτυπωμένο ΠΔ . Το πήρε πολύ ψύχραιμα , μάλλον γιατί αιφνιδιάστηκε . Φυσικά δεν είχε ( γραπτό ) αντίλογο , οπότε η άμεση αντίδρασή του ήταν να τηλεφωνήσει στην οικεία διεύθυνση και να ρωτήσει .Η ξερόλα δημόσιος υπάλληλος ( βυσματικώς αποσπασμένη βεβαίως βεβαίως  )του απάντησε - αν έχετε το Θεό σας - οτι οι εκπαιδευτικοί των αστικών περιοχών δεν υποχρεούνται να παρίστανται στις παρελάσεις αλλά στα μικρά μέρη είναι υποχρεωμένοι !!!! Αν και μου φάνηκε εντελώς γελοίο  (για να μην πω αντισυνταγματικό αφού συνιστά άνιση μεταχείριση )  , επειδή όπως έχω ξαναπεί ζούμε στο Ελλάντα και δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιος τέτοιος χουντικός γελοίος νόμος  , ζήτησα να τον βρεί και τον στείλει με φάξ. Μέχρι να φύγουμε δεν είχε βρεί τίποτα ( και σιγά μην έψαξε ) οπότε είπα στο διευθυντή οτι εγώ δεν πάω αύριο , και αν βρεί το νόμο που λέει θα γράψω αναρρωτική . Φεύγοντας είχε την έκφραση " κάπου δεν θα με χρειαστείς ;¨ >:(

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 24, 2009, 08:38:28 pm »
Ωωωωωωωωωωωω!!!!!!
Μαχητικότατος συνάδελφος!!!  :o
Έτσι στην ψύχρα, ρε θηρίο;;;  :o
Δεν ξέρω αν πρέπει να το επικροτήσω ή να με προβληματίσει...  ::)

Υ. Γ.: Πόσο καιρό είσαι μόνιμος; Αυτός ο διευθυντής θα προτείνει την μονιμοποιησή σου σε αναφορά του στο τέλος της 2ετίας;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 24, 2009, 10:04:03 pm από bikini »

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 24, 2009, 09:49:30 pm »
Κατ' αρχάς, νομίζω ότι ο johngreek είναι Ο....(αν κρίνω από το ψευδώνυμο δηλαδή...)

Δεύτερον, θερμά συγχαρητήρια για τη στάση σου! Κάθε φορά που δεν ψαρώνουμε με κάτι τέτοια και πάμε κόντρα σε ανεγκέφαλους είναι και μια σημαντική νίκη! Η δε υπάλληλος του γραφείου νομίζω ότι πρέπει να μείνει απλά ασχολίαστη (σχολιάζεται από μόνη της...)

Τρίτον, και τώρα ετοιμάσου για τα...αντίποινα! Τώρα που θα σε βρει, δεν γνωρίζω (αν θέλουν, βρίσκουν...) - πάντως το πιθανότερο είναι ότι θα σε βρει. Μη μασήσεις με τίποτα, αν σου πει/επιβάλει κάτι εμφανώς παράνομο, θα το ψάξουμε πρώτα όλοι μαζί όπως έγινε και με το παρόν θέμα. Παίζει βέβαια και το σενάριο να σε αφήσει εντελώς ήσυχο από δω και μπρος γιατί είδε ότι δε μασάς. Εξαρτάται από την προσωπικότητά του....

Bikini, δεν νομίζω ότι έχει καμία απολύτως σημασία εάν ο διευθυντής του κάνει έκθεση αξιολόγησης. Η μονιμοποίηση, σύμφωνα με το νέο Δ.Κ. γίνεται πλέον αυτοδικαίως (και αυτομάτως) με τη συμπλήρωση διετίας, και η έκθεση αξιολόγησης είναι απλά τυπική (έτσι είχε καταντήσει και πριν το νέο Δ.Κ. δηλαδή αλλά λέμε τώρα...) Άλλωστε, αυτό που έκανε ο johngreek σε καμία περίπτωση δε συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, ώστε να έχει πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 24, 2009, 10:10:30 pm »
1. Διόρθωσα το γένος του συναδέλφου...
Ντράπηκα...  :-[

2. Ότι θα του έρθουν αντίποινα θα του έρθουν. Γι' αυτό είπα "Δεν ξέρω αν πρέπει να το επικροτήσω ή να με προβληματίσει"...

3. Δεν άφησα να εννοηθεί ότι "αυτό που έκανε ο johngreek συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, ώστε να έχει πρόβλημα".
Απλώς από περιέργεια ήθελα να μάθω αν έγινε η έκθεση και μετά "αντέδρασε" ή απλώς απαιτεί πάντα το δίκιο του...

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 24, 2009, 10:35:47 pm »
....Η ξερόλα δημόσιος υπάλληλος ( βυσματικώς αποσπασμένη βεβαίως βεβαίως  )του απάντησε - αν έχετε το Θεό σας - οτι οι εκπαιδευτικοί των αστικών περιοχών δεν υποχρεούνται να παρίστανται στις παρελάσεις αλλά στα μικρά μέρη είναι υποχρεωμένοι !!!!

Άλλη μία δήλωση υπαλλήλου που θα μείνει στην αιωνιότητα! Προφανώς και δεν ισχύει αυτό που απάντησε. Αυτό που υποννοεί είναι ότι στα μικρά μέρη που η παρέλαση γίνεται ξεχωριστά για ένα σχολείο, αν δεν πάει ούτε ένας καθηγητής και υπάρχει μόνο ο διευθυντής και ο γυμναστής, θα είναι σουρεάλ η κατάσταση.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 24, 2009, 10:39:08 pm από Wizard »

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Πλήρες μέλος
  • Παντού υπάρχει ένας μύθος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 24, 2009, 11:08:16 pm »
Πιστεύω ότι δεν ήταν συνετό να έρθεις σε κόντρα με το διευθυντή σου και αν δεν ήθελες να πας απλά να του έλεγες την επομένη μέρα ότι είχες διάρροια όλο το πρωί και δεν μπορούσες να πας... χααχαχα ;D ;D
Αναρρωτική πάντως δεν μπορείς να πάρεις γιατί δεν έχει νόημα αφού είναι επίσημη αργία...

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 25, 2009, 04:14:53 pm »
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

Λοιπόν η μονιμοποίησή μου έχει έρθει οπότε δεν κινδυνεύω απο εκεί .

Δεύτερον , καταλαβαίνω οτι σε ένα μικρό μέρος φαίνεται η απουσία των καθηγητών  ,και παρότι το θεωρώ φρικτή τυπολατρεία ( άσε που είμαι και αντίθετος με τις μαθητικές παρελάσεις ) , θα " διευκόλυνα' το διευθυντή εφόσον θα ήταν κι αυτός διατεθειμένος να μας δώσει κανένα "ρεπό" πχ σε μια γιορτή . Αυτό το νόημα πιιιστεύω έχουν και οι βάρδιες  , τις οποίες και εγώ ακολουθούσα ως τώρα .Από τη στιγμή όμως που στο σύλλογο υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης όσον αφορά τις βάρδιες  , όπως ξανάπα , ο καθένας τραβά το δρόμο του και πηγαίνουμε με τα νόμιμα .

Τέλος πάντων όταν ηρεμήσει η κατάσταση δεν νομίζω οτι θα υπάρχει πρόβλημα με το διευθυντή. το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν είναι με αυτόν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)