*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2010  (Αναγνώστηκε 741883 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος astroulita

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2010
« Απάντηση #952 στις: Μαΐου 23, 2010, 06:07:34 pm »

[/quote]

Δεν πρέπει να αιωρείται η ανακρίβεια ότι στη δουλειά μας μιλάμε για ταλαιπωρία ενός ή λίγων ετών. Είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα των συναδέλφων που έχουν εγκλωβιστεί στην επαρχία επί σειρά ετών μακριά από οικογένειες και παιδιά, χωρίς να βλέπουν στα κοντά το δρόμο της επιστροφής... Και ΟΧΙ δεν τα βλέπουμε όλα δικά μας να λες σε αυτούς που μπορεί να έχουν τέτοιες απόψεις, γιατί δεν είναι πολυτέλεια να ζητάς το αυτονόητο (δηλαδή να κοιμάσαι στο σπίτι σου με το σύντροφο και το παιδί σου και να αγωνίζεσαι όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος να φτιάξεις τη ζωή σου). Σιγά μην χρωστάμε και χάρη που είμαστε εκπαιδευτικοί, τόσο ώστε να θυσιάζουμε αυτοβούλως όλα τα υπόλοιπα στο βωμό της υποτιθέμενης "κιριλέ" εργασίας μας!! Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, το λέω και πάλι όπως και σε άλλο post, ότι σε καμία περίπτωση δε βάζω τους εκπαιδευτικούς ελιτίστικα πάνω από τους άλλους εργαζόμενους, αλλά αν στο δικό μας κλάδο υπάρχουν (ή μάλλον υπήρχαν γιατί τα χάνουμε κι αυτά) λίγα θετικά, το ζητούμενο είναι να επεκταθούν και στους άλλους κλάδους εργασίας κι όχι ο ένας εργαζόμενος να παρηγορείται με τη μιζέρια του άλλου! Αλοίμονο!!! Κι ούτε αραχτοί είμαστε έτσι όπως το φαντάζονται οι απ' έξω (είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπουν το σχολείο ως διευκολυντικό baby sitting) ούτε έχουμε περάσει λίγα για να σταθούμε σ' αυτό το επάγγελμα. Και να σου πω κάτι; Όταν ο καθένας απο μας πιτσιρικάς ακόμα σαν εκείνα τα παιδάκια που αύριο γράφουν πανελλήνιες επέλεγε ότι θα σπουδάσει για να γίνει δάσκαλος δεν ήξερε ούτε φανταζόταν μεσ' την αγνότητά του τι επιλογή είχε κάνει... Δεν ήξερε ότι οι θυσίες δε σταμάταγαν όταν ξεχρέωνε τα φροντιστήρια των πανελληνίων, όταν για κάποιες σχολές έφτυνε αίμα για το πτυχίο, όταν αναγκαζόταν να κάνει μεταπτυχιακά μήπως κι έχει καλύτερη τύχη, όταν αναγκαστικά ακόμα και χωρίς να συμφωνεί απόλυτα (γιατί ακύρωνε την αξία του πτυχίου του) αποφάσιζε να δώσει ΑΣΕΠ, όταν έτρεχε στη μια και στην άλλη γωνιά της Ελλάδας ως ωρομίσθιος, αναπληρωτής ή μόνιμος κι όταν από δω και στο εξής θα πρέπει ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ αλλά διόλου ΗΘΙΚΑ να μαζέψει κι άλλα δικαιολογητικά και να σκίσει ότι προϋπηρεσία έχει και δεν έχει κλπ... Σε αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο που θεωρούν βολεμένο αναλογεί και η θυσία της οικογένειας;;; Είναι παράλογη απαίτηση να θέλουμε να κρατήσουμε το σπιτικό μας; Η δική μου απάντηση είναι όχι. Η διαφορά είναι πως δεν πρέπει τέτοιο βάρος να αναλογεί ούτε σε μας ούτε και σε κανέναν άλλο εργαζόμενο.Και ειδικά σε ό,τι αφορά την απόσπαση, ας εξυπηρετεί τις ιερές ανθρώπινες ανάγκες κι όποιος έχει μάτια θα το βλέπει. Άλλωστε, στον ιδιωτικό τομέα ήδη οι μεγάλοι όμιλοι έχουν αρχίσει να μεταθέτουν από πόλη σε πόλη υπαλλήλους χωρίς να λογαριάζουν το οικογενειακό κόστος. Να περιμένουμε δείχνοντας μοιρολατρία και συναίνεση το ίδιο;; Συγνώμη συνάδελφοι για το χρόνο που σας πήρα, αλλά ήθελα να μοιραστούμε αυτές τις σκέψεις...
[/quote]

Συνάδελφε ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις σου και προσθέτω ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα όλη μας η διαμαρτυρία επικεντρώνεται γύρω  από τη διαδικασία προσλήψεων και όχι από τη διαδικασία των αποσπάσεων που το θεωρώ πιο μείζον. Μείζον γιατί οι μεταθέσεις έχουν γίνει και γίνονται όλο και πιο δύσκολες και σε λίγα χρονια θα γίνονται ακατόρθωτες. Όπως ανέφερε και μια άλλη συνάδελφος πιο πάνω το ζήτημα είναι και οικοΝομικό γιατί δεν μπορεί με αυτούς τους μισθούς της πείνας να συντηρούνται δύο σπίτια. Αλλιώς να μας πληρώνει παραπάνω η Διαμαντοπούλου για να μπορούμε να τα βγάλουμε περα.Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο να υψώσουμε τη φωνή μας.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!!
Εγώ προσωπικά αν συνεχίσουν οι πολιτικοί αυτής της χώρας να με κοροίδεύουν και να με μειώνουν τόσο πολύ ώστε να μη μπορώ να εξασκήσω το επαγγελμα μου με αξιοπρέπεια θα φύγω για εξωτερικό. Η Ελλάδα του σήμερα έχει προδώσει τη νέα γενιά και αυτή η προδοσία δεν μπορεί να  μείνει ατιμώρητη!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:00:28 »

Αποσυνδεδεμένος df478

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #953 στις: Μαΐου 24, 2010, 01:02:41 pm »

Το ίδιο ακριβώς έκανα (και θέλω να κάνω και του χρόνου) κι εγώ. Έκανα ανάκληση της αίτησης μου για απόσπαση (στη ΔΔΕ που είχα κάνει και την αίτηση) και ευελπιστώ να υπηρετήσω οργανική για να έχω δικαίωμα του χρόνου για αμοιβαία. Η διετία (απ'ότι ξέρω) θα ισχύει για όσους πάρουν μετάθεση το έτος 2010-2011. Άρα εμείς με μια χρονιά, θα την έχουμε ξεχρεώση την οργανική.
Άντε να δούμε!!! Ελπίζω να είναι η τελευταία χρονιά ταλαιπωρίας αυτή και του χρόνου να πιάσω την περιοχή που θέλω!!

Εκανα κ εγω ανακληση της αιτησης για αποσπαση! Κατ' αρχήν χρονια πολλά για τη γιορτή σου!! Απ'οτι φαινεται εχουμε κ τον ιδιο στοχο. Μηπως η περιοχη που θες να πιασεις ειναι η Αθηνα κ εχεις οργανικη στη Κρήτη;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 01:21:00 pm από df478 »

Αποσυνδεδεμένος xenofontas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #954 στις: Μαΐου 25, 2010, 07:36:38 pm »
Καλησπέρα. Έχει καμιά πληροφόρηση κανείς σχετιά με το τι πρόκειται να γίνει με το <<καμιά απόφαση απόσπασης δεν εφαρμόζεται αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης >>, αν δεν γίνουν και προσλήψεις; Λέτε να πάρουμε απόσπαση και να μη μπορούμε να φύγουμε;

Αποσυνδεδεμένος dihatzou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #955 στις: Μαΐου 25, 2010, 08:03:18 pm »
NAI :P

Καλησπέρα. Έχει καμιά πληροφόρηση κανείς σχετιά με το τι πρόκειται να γίνει με το <<καμιά απόφαση απόσπασης δεν εφαρμόζεται αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης >>, αν δεν γίνουν και προσλήψεις; Λέτε να πάρουμε απόσπαση και να μη μπορούμε να φύγουμε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:00:28 »

Αποσυνδεδεμένος dihatzou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #956 στις: Μαΐου 25, 2010, 08:07:49 pm »
και αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε αυτούς που τοποθετήθηκαν σε σχολ. βιβλιοθήκες, αλλά δεν έχουν πάει γιατί δεν έχουν βρεί αντικαταστάτη.
Κατανοώ το πρόβλημα που προκύπτει σε εσάς, αλλά να πω την αλήθεια χαίρομαι.
Το γιατί μπορεί να το κατανοήσει όποιος είναι χρόνια μακριά από τον τόπο του επειδή δεν έχει βύσμα όπως κάποιοι άλλοι και επειδή δεν ανοίγουν θέσεις μετάθεσης για να μπορούν κάποιοι να παίρνουν αποσπάσεις.
Τέσπα, την έβγαλα τη χολή μου και ησύχασα. ;D

Αποσυνδεδεμένος xenofontas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #957 στις: Μαΐου 25, 2010, 08:15:15 pm »
και αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε αυτούς που τοποθετήθηκαν σε σχολ. βιβλιοθήκες, αλλά δεν έχουν πάει γιατί δεν έχουν βρεί αντικαταστάτη.
Κατανοώ το πρόβλημα που προκύπτει σε εσάς, αλλά να πω την αλήθεια χαίρομαι.
Το γιατί μπορεί να το κατανοήσει όποιος είναι χρόνια μακριά από τον τόπο του επειδή δεν έχει βύσμα όπως κάποιοι άλλοι και επειδή δεν ανοίγουν θέσεις μετάθεσης για να μπορούν κάποιοι να παίρνουν αποσπάσεις.
Τέσπα, την έβγαλα τη χολή μου και ησύχασα. ;D

Μήπως έχουμε μπερδευτεί λιγάκι; Εχθρί δεν ειναι αυτοί που θέλου να πάρουν απόσπαση σχολείο και μάλιστα σε παραμεθόριο με πάνω από 100 αναπληρωτές κάθε χρόνο, χωρίς βύσμα και με κοινωνικά κριτήρια( συπυπηρέηση, τριτεκνία). Τώρα, αν εσύ είσαι π.χ. οικονομολόγος και θέλεις να μπεις στη Θεσσαλονίκη,ε... μπορείς. Δεν το ήξερες από την αρχή;

Αποσυνδεδεμένος magg

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #958 στις: Μαΐου 27, 2010, 10:41:40 am »
Υπάρχει κάτι καινούργιο ως προς την ανακοίνωση αποσπάσεων????

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #959 στις: Μαΐου 27, 2010, 11:02:09 am »
Ποιων απ' όλες;

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #960 στις: Μαΐου 27, 2010, 01:02:38 pm »
Είπε πριν από λίγο η Δ. ότι θα βγουν κατά τα τέλη Ιουνίου.

Αποσυνδεδεμένος magg

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #961 στις: Μαΐου 27, 2010, 01:51:55 pm »
Ποιων απ' όλες;

Για τους φορεις...
Η Δ. μήπως έλεγε για ΠΥΣΔΕ?

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #962 στις: Μαΐου 27, 2010, 01:54:56 pm »
Αυτή την  εβδομάδα που διανύουμε συνεδριάζουν κάποια ΑΠΥΣΔΕ για τις αποσπάσεις στα γραφέια και τις ΔΔΕ.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Αποσυνδεδεμένος magg

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #963 στις: Μαΐου 28, 2010, 11:19:01 am »
Πάντως κυκλοφορούν και κάτι φήμες από συναδέρφους για Ιούλιο....

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #964 στις: Μαΐου 28, 2010, 01:16:22 pm »
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank28_5_10_950.php

Για τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας η γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης για τις αποσπάσεις στα γραφεία και τις διευθύνσεις με ονόματα, στοιχεία προϋπηρεσίας και σειρά κατάταξης.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #965 στις: Μαΐου 28, 2010, 06:00:32 pm »
Μια απορία ρε παιδιά, υποθετικά μιλώντας ας δούμε ένα παράδειγμα.Έχω κάνει αίτηση για απόσπαση στην περιοχή Α. Σ' αυτή την περιοχή έχουν κάνει αίτηση μόνο δύο συνάδελφοι, ενώ τα κενά που γνωρίζω ότι υπάρχουν είναι π.χ τρία. Δεν είναι λογικό οι δύο εκπαιδευτικοί να αποσπαστούν στα σχολεία της περιοχής Α μια και είναι λιγότεροι από τα υπάρχοντα κενά???? Ακόμη και δεν έχουν "σπρώξει" την αίτηση, έτσι δεν είναι??? Ας πούμε ότι η υπουργός αρνείται την απόσπαση του ενός εκ των δύο, μια και δεν έχει δόντι. Μπορεί αυτός που δεν την πήρε με κάποιο τρόπο να βρει το δίκιο του????Να κάνει κάποια ενέργεια??? π.χ. ένσταση, κάτι...Αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει τα φώτα του, γιατί θέλω να είμαι προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο μια και στην περίπτωση μου ισχύει το παράδειγμα. Ευχαριστώ.
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182669
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144