margarita37, techteach34! και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Φέτος κατάφερα να πάρω μετάθεση στο ΠΥΣΔΕ του νομού κατοικίας μου ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια υπηρεσίας. Δυστυχώς όμως, στις 2 πρώτες φάσεις των τοποθετήσεων σε οργανικά κενά, παρέμεινα στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ μαζί με άλλους 4 συναδέλφους της ίδιας ειδικότητας και ακόμη χειρότερο: χτες με τοποθέτησαν υποχρεωτικά για το συμφέρον της υπηρεσίας στο πιο απομακρυσμένο οργανικό κενό (το οποίο προέκυψε όταν η εκπαιδευτικός που ανήκε οργανικά εκεί πήρε βελτίωση κατόπιν ένστασης κατά την β' φάση τοποθετήσεων). Να επισημάνω ότι αυτό το οργανικό κενό που προέκυψε αναπάντεχα μετά την β' φάση τοποθετήσεων, δεν μας ανακοινώθηκε ούτε μας ζητήθηκε να κάνουμε αίτηση σε περίπτωση που θέλαμε όσοι είμαστε στη διάθεσή να τοποθετηθούμε εκεί (επειδή είχαν ήδη γίνει 2 φάσεις τοποθετήσεων).Κατόπιν επικοινωνίας μου με το ΠΥΣΔΕ, με ενημέρωσαν ότι τοποθέτησαν υποχρεωτικά εμένα επειδή ήμουν ο τελευταίος στα μόρια, αλλά μου διευκρίνισαν ότι δικαιούμαι να ζητήσω απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ τον Σεπτέμβριο και να κάνω αίτηση για βελτίωση τον Νοέμβριο διότι η τοποθέτησή μου έγινε υποχρεωτικά, χωρίς να το ζητήσω εγώ ο ίδιος, και ως εκ τούτου, δεν υποχρεούμαι να υπηρετήσω την οργανική αυτή για 1 χρόνο (όπως ισχύει στις άλλες περιπτώσεις) αν αποσπαστώ κάπου αλλού τον Σεπτέμβρη και πάρω βελτίωση στην επόμενη διαδικασία μεταθέσεων. Γνωρίζει κάποιος να μου πει υπεύθυνα αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο; Αν δηλαδή δεν θα χρωστάω την υπηρέτηση της οργανικής μου; Ψάχνω σχετική διάταξη του νόμου και δεν έχω καταφέρει ως τώρα να βρω κάτι που να μου επιβεβαιώνει αυτό που μου είπαν από το ΠΥΣΔΕ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κάτι ανάλογο συνέβη και σε μένα πριν από 10+ χρόνια!Γίνεται πρώτη φάση, δεν παίρνω οργανική και μετά γίνεται 2η και μένουν 2 κενά σε εσπερινό επαλ και δεν το ήθελε κανείς από τους 8 στη διάθεση. Για αυτό τοποθέτησαν ως τελευταίες στα μόρια εμένα και μια ακόμα συνάδελφο. Δε μπορούσα να δουλέψω νυχτερινές ώρες και ζήτησα εσωτερική απόσπαση. Την πήρα 2 χρονιές την απόσπαση και μετά κρίθηκα υπεραριθμη και άλλαξα οργανική. Είχα ψάξει το νόμο και συγκεκριμένα έλεγε ότι όποιος τοποθετηθεί χωρίς δική του δήλωση δεν υποχρεούται να υπηρετήσει την οργανική Στο έγγραφο τοποθέτησης προσεχε να γράφει "χωρίς αίτηση του εκπαιδευτικού " Στο δικό μου έγγραφο αναγραφοταν με Μπολντ γράμματα![/quote
Lasard, στο δικό μου έγγραφο γράφει « οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε εναπομείναντα κενά προς το συμφέρον της υπηρεσίας » και από το ΠΥΣΔΕ με διαβεβαίωσαν ότι είναι το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.
Συνεχίζεται το θρίλερ. Μιλάτε για εδάφιο νόμου το οποίο αναφέρεται σε οριστική τοποθέτηση μετά από διορισμό και το χρησιμοποιείτε επειδή σας βολεύει (από μετάθεση). Στο μεταξύ αν υποθέσουμε ότι ισχύει τότε δεν επιτρέπει τη μετάθεση σε άλλο νομό.Είναι το άρθρο 46, Παρ. 6 του Ν.2413/96, όπως τροποποιήθηκε με τον 2817/00 (άρθρο 8, Παρ. 9).Όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στην εγκύκλιο μεταθέσεων και στο ΠΔ 50/96 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 100/97.Και το παραπάνω πιθανώς να έχει καταργηθεί από τον 4589/2019, νόμος με βάση γίνονται πλέον οι διορισμοί
Sabi αυτό συζητάμε τόσο καιρό. Ό,τι σε κάποιες ΔΔΕ η οργανική που δίνεται χωρίς αίτηση του εκπαιδευτικού πρέπει να υπηρετηθεί για να έχει δικαίωμα αίτησης βελτίωσης και σε άλλες ΔΔΕ όχι. Δεν είναι καθορισμένο απόλυτα από κάποιο έγγραφο του υπουργείου.Αν δεν τοποθετηθείς στην α φάση, θα κληθείς να δηλώσεις από τα εναπομείναντα κενά στη β φάση (αν το επιθυμείς). Αν μείνεις χωρίς οργανική ίσως σε τοποθετήσει η Διεύθυνση σε κάποιο σχολείο χωρίς αίτησή σου. Για να συμβεί αυτό πρέπει να είσαι η τελευταία σε μόρια (ή από τους τελευταίους) και να υπάρχουν ακάλυπτα οργανικά κενά. Αν τελικά παραμείνεις στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ θα τοποθετηθείς σε ένα λειτουργικό κενό και έτσι θα έχεις υπηρετήσει και την οργανική σου, χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση!