0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να δηλώσουμε και το επίδομα ανεργίας από ΟΑΕΔ που πήραμε πέρσι το καλοκαίρι ως απολυμένοι (αναπληρωτές); Ο ΟΑΕΔ χορηγεί βεβαιώσεις αποδοχών; Κάποιοι συνάδελφοι μου είπαν ότι το επίδομα ΟΑΕΔ είναι αφορολόγητο, οπότε δεν χρειάζεται να το δηλώσουμε.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
πρωτη φορα πηρα επιδομα εγω απο τον αυγουστο του 2011 και ο λογιστης μου ειπε να ζητησω κανονικα βεβαιωση απο τον οαεδ και πηρα για τους μηνες που αντιστοιχουσαν στο 2011 και την κατεθεσα μαζι με τα υπολοιπα χαρτια μου. δυστυχως υπολογιζονται..
μεχρι περυσι μπορουσες να μην το δηλωνες.. απο φετος σε τυχον ελεγχο... εχεις κυρωσεις.. http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1517053
-657-658. Στον κωδικό αυτό ο οποίος προστέθηκε φέτος δηλώνονται τα ποσά τα οποία απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης η οποία φέτος θα εκκαθαριστεί μαζί με τη φορολογική δήλωση και θα εισπραχθεί με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος. Στον κωδικό αυτό οι άνεργοι θα πρέπει να αναγράψουν το ποσό της αποζημίωσης για την καταγγελία της σύμβασής τους (απόλυση) από τον εργοδότη τους.
πώς το υπολογίζουμε αυτό; ή πού το βρίσκουμε στη βεβαίωση αποδοχών;μας αφορά αν έχουμε εισόδημα κάτω των 12000
δεν ξέρω καν τι είναι αυτό, γι'αυτό ρωτάω. κάθε λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου δεν είναι ένα είδος απόλυσης; ξέρω ότι υπάρχει κάποιο επίδομα μη λήψης αδείας ή απόλυσης (δεν γνωρίζω ακριβώς το όνομα, προφανώς καταλαβαίνεις τι εννοώ)αν όμως μιλάμε για ξεκάθαρη απόλυση π.χ. μέσα στη σεζόν, πάω πάσο, είναι σαφές.
κάτι πάω να καταλάβω. αφού δεν αφορά κανέναν αμω/ακω/ωρομίσθιο, τότε γιατί αναφέρθηκε αυτό για τον κωδικό 657-658;