PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
Άδειες
(Συντονιστές:
happiness
,
MARKOS
)
Αναρρωτική άδεια ωρομίσθιων
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αναρρωτική άδεια ωρομίσθιων (Αναγνώστηκε 8830 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
elranna
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
Απ: Αναρρωτική άδεια ωρομίσθιων
«
Απάντηση #14 στις:
Φεβρουαρίου 17, 2009, 12:51:26 am »
Tweet
Νομίζω ότι δεν δικαιούσαι αναρρωτική, αν δεν είσαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Όταν έσπασα το πόδι μου και χρειάστηκα αναρρωτική για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ήμουν ασφαλισμένη στο ΙΚΑ, γιατί είχα προτιμήσει να κρατήσω την ασφάλεια σε άλλο φορέα που δικαιούμουν. Αναγκάστηκα να αλλάξω την ασφάλιση μου, για να πάρω την αναρρωτική. Για τους ωρομίσθιους, η αναρρωτική είναι δύο εβδομάδες μετ'αποδοχών, τα υπόλοιπα άνευ, αλλά παίρνουμε όλα τα μόρια και ένα επίδομα απο το ΙΚΑ. Αυτά ξέρω ότι ισχύουν.
Α, για την αναρρωτική, χρειάστηκε να περάσω από επιτροπή του ΙΚΑ. Φυσικά, δεν πήγα με σπασμένο πόδι, αλλά πήγε ο πατέρας μου με εξουσιοδότηση δική μου και τις ακτινογραφίες.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 21:21:43 »
Panos25m
Πλήρες μέλος
Φύλο:
O- E- O
«
Απάντηση #15 στις:
Φεβρουαρίου 17, 2009, 11:22:08 am »
Bασικά δεν πρέπει να αρρωστήσει...
Το καλύτερο θα ήταν να συννενοηθεί με τον Δντη, γιατι αλλιώς νομίζω υπάρχει μια κάποια γραφειοκρατία με βεβαιώσεις γιατρών κτλ..
Καταγράφηκε
do it!
msimara
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #16 στις:
Μαρτίου 03, 2009, 05:42:11 pm »
Θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με τις άδειες εγκυμοσύνης που δικαιούμαστε ως ωρομίσθιοι. Ξέρω ήδη ότι δικαιούμαστε συνολικά 119 ημέρες (56 ημέρες πριν την Π.Η.Κ. και 63 μετά την Π.Η.Κ.) από το ΙΚΑ. Υπάρχει όμως και μια άδεια 6μηνη που χορηγεί ο ΟΑΕΔ μετά τη λήξη της άδειας του ΙΚΑ. Αυτή την άδεια τη δικαιούμαστε; Υπάρχει μήπως κάποιος νόμος που να το κατοχυρώνει αυτό;
Καταγράφηκε
ΟΡΑΤΙΟΣ
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #17 στις:
Μαρτίου 03, 2009, 06:00:02 pm »
Απ'όσο γνωρίζω μόνον όσες εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα δικαιούνται αυτή την εξάμηνη ρύθμιση του Ο.Α.Ε.Δ.,π.χ.φροντιστήριο
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 21:21:43 »
Ms Daisy
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ06
«
Απάντηση #18 στις:
Μαρτίου 03, 2009, 06:41:20 pm »
Δε δικαιούμαστε την εξάμηνη άδεια. Που τέτοια τύχη
Καταγράφηκε
msimara
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #19 στις:
Μαρτίου 03, 2009, 06:52:39 pm »
Στη διαφήμιση όμως στην τηλεόραση λέει ότι το δικαιούνται όσοι είναι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εμείς είμαστε στο ΙΚΑ. Γιατί να μην το δικαιούμαστε;
Καταγράφηκε
Ms Daisy
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ06
«
Απάντηση #20 στις:
Μαρτίου 03, 2009, 06:58:57 pm »
Είμαστε ΙΚΑ αλλά είμαστε άλλη κατηγορία. Έχουμε να κάνουμε με το δημόσιο, ουσιαστικά. Άσε που καθόμαστε όλο το καλοκαίρι. Είναι δυνατόν να καθόμαστε 6 μήνες + 3 το καλοκαίρι; Παραπάει...
Καταγράφηκε
billmaniat
Νέο μέλος
«
Απάντηση #21 στις:
Μαρτίου 03, 2009, 08:25:15 pm »
Αδειες μητρότητας
Ύστερα από ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας σχετικά με εάν δικαιούνται της 5/μηνης άδειας μητρότητας (κύηση - λοχεία) και της 9/μηνης για ανατροφή παιδιού, οι καθηγήτριες που υπηρετούν στα σχολεία ως αναπληρώτριες ή ωρομίσθιες σας γνωρίζουμε τα εξής:
Οι διατάξεις των άρθρων 52 και 53 των Ν. 2683/99 και Ν. 2721/99 με τις οποίες προβλέπονται οι ως άνω άδειες, εφαρμόζονται μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους εκπαιδευτικούς.
Οι αναπληρώτριες και ωρομίσθιες υπάγονται στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Ν.Σ.Κ. 832/08-04-2002
Καταγράφηκε
msimara
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #22 στις:
Μαρτίου 05, 2009, 03:15:43 pm »
Πάντως μ' αρέσει πολύ η όλη υπόθεση. Δεν μπορούμε να πάρουμε άδειες του δημοσίου παρ' όλο που έχουμε σύμβαση με το δημόσιο, αλλά ούτε την άδεια αυτή του ΟΑΕΔ μπορούμε να πάρουμε γιατί έχουμε σύμβαση δημοσίου. Μας έχουν.... να μην πω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καταγράφηκε
josefina
Νέο μέλος
«
Απάντηση #23 στις:
Μαρτίου 05, 2009, 03:51:35 pm »
Εγώ να ρωτήσω κάτι: αυτές οι 56 μέρες πριν και οι 63 μετά είναι εργάσιμες ή ημερολογιακές;
Καταγράφηκε
Ms Daisy
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ06
«
Απάντηση #24 στις:
Μαρτίου 05, 2009, 04:43:26 pm »
Ημερολογιακές
Καταγράφηκε
catwoman2
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #25 στις:
Μαρτίου 05, 2009, 09:06:51 pm »
να ρωτησω και γω το εξης ... δικαιούμαι γονεικη αδεια καποιων ημερων? ειμαι ωρομισθια σε ΣΔΕ και ολημερα και ο συζηγος θα λειψει 2 εβδομαδες με προγραμμα Da Vinci ... μπορω να ζητησω μια μικρη αδεια για να εχω τα παιδια λόγω αυτου του γεγονος ή θα με κραξουν? διαβασα "τις αδειες αναπληρωτων και ωρομισθιων " αλλα δεν ειμαι σιγουρη... ξερει κανεις?
Καταγράφηκε
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.
Ms Daisy
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ06
«
Απάντηση #26 στις:
Μαρτίου 05, 2009, 09:44:07 pm »
Απ'ότι μου έχουν πει από τις διευθύνσεις, μόνο 15 μέρες αναρρωτική δικαιούμαστε. Φαντάζομαι, όμως, ότι αν ως τώρα ήσουν εντάξει, θα σου βάλουν τις ώρες. Πάρε και στην διεύθυνση που ανήκεις. Καλή τύχη...
Καταγράφηκε
elranna
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
«
Απάντηση #27 στις:
Μαρτίου 05, 2009, 09:49:39 pm »
Δικαιούμαστε 15 μέρες αναρρωτική άδεια, την οποία πληρωνόμαστε. Με χαρτί νοσοκομείου και επιτροπή ΙΚΑ, δικαιούμαστε όση αναρρωτική θέλουμε, χωρίς τα λεφτά όμως. Τα μόρια τα παίρνουμε. Με άσχημα σπασμένο πόδι, πήρα αναρρωτική για 2 μήνες και θα μπορούσα να πάρω άλλον ένα, αλλά είχα βαρεθεί να κάθομαι. Τα μόρια μου γράφτηκαν κανονικότατα και πήρα και ένα ωραιότατο επιδοματάκι απο το ΙΚΑ, που ήταν ελάχιστα λιγότερο από τον κανονικό "μισθό" (ας γελάσω), που παίρνουμε. Αν δεν πονούσε τόσο πολύ το πόδι και δεν μου την έδιναν στα νεύρα οι αντιθρομβωτικές, παίζει και να το ξανάκανα!
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη