*

Αποστολέας Θέμα: Επιτηρήσεις Ωρομισθιων  (Αναγνώστηκε 28197 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος madi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Επιτηρήσεις Ωρομισθιων
« Απάντηση #112 στις: Μαΐου 21, 2008, 04:51:04 pm »
Στο δικό μου σχολείο μου επιβεβαίωσαν σήμερα ότι την περίοδο των εξετάσεων γράφουμε κανονικά ώρες με βάση το πρόγραμμα διδασκαλίας ανεξάρτητα από επιτηρήσεις  και εισηγήσεις. Μετά τις 16.6 για να παρατέινουν- αν μπορέσουν- τη σύμβαση των ωρομισθίων μας έχουν βάλει και επιτήρηση και εισήγηση για να κερδίσουμε κάποια μόρια. Τονίζω όμως ότι η διεύθυνση δείχνει εξαιρετική ευαισθησία στις περιπτώσεις όλων των ωρομισθίων που εργάζονται στο σχολείο.  Είναι γεγονός ότι ο διευθυντής -να 'ναι καλά ο άνθρωπος_ κάνει ότι μπορεί για να μας βοηθήσει. Όλα λοιπόν είναι θέμα  της διεύθυνσης και των χειρισμών της.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:31:08 »

Αποσυνδεδεμένος petros

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Μαΐου 21, 2008, 04:59:59 pm »
gianni 27 έλεος, σου τα λεμε τόσοι άνθρωποι και εσυ εκει απιστος θωμας.ακόμα και αυτός που κάνει λιγότερες ώρες αφιερώνει και κάποιες ώρες για διόρθωση γραπτών, συλλόγους διδασκόντων..
αλλά και πάλι λιγότερες να ναι  έτσι είναι το συστημα, αλλος 2 λιγοτερες, αλλος 2 περισότερες εκει θα κολλησουμε τώρα;Εγώ υπάρχουν εβδομάδες που βγαίνω με 12 ώρες επιτήρηση και άλλες που βγαίνω με 8, κάθε εβδομάδα όμως θα παίρνω 11 όσες είχα δηλαδή  στην διάρκεια της χρονιάς.

Αποσυνδεδεμένος mariak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Μαΐου 21, 2008, 06:48:25 pm »
Πως γίνεται να παίρνουμε 11 ώρες μέσα στις εξετάσεις βρε παιδιά, όταν π.χ. επιτηρουμε 8 ώρες???? Αφού επισυναπτουν το προγραμμα των εξετασεων όταν στέλνουν τα έγγραφα της πληρωμής ωρομισθίων στην 2βάθμια. Έμενα μου είπαν πως θα μου γράψουν όσες ώρες επιτηρώ συν τις εισηγησεις μου....και  μου φαίνεται ξεκάθαρο και λογικό. Μπορεί κάποιος να μου πει που έχει βρει γραμμένο ότι παίρνουμε τις ώρες κανονικά?

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Μαΐου 21, 2008, 09:57:39 pm »
giannis απαγορεύεται ρητά να έχουμε περισσότερες ώρες την εβδομάδα απο αυτές που λέει η σύμβαση..Αν αυτό γίνει να ξέρεις ότι δεν τις περνάνε μου το επιβεβαίωσε προϊστάμενος βθμιας....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:31:08 »

Αποσυνδεδεμένος posoakoma

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Μαΐου 21, 2008, 10:32:43 pm »
Παιδιά, να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου, όπως αυτή προκύπτει μέσα από την εμπειρία και την ενημέρωση που προσπαθώ να έχω. Είμαι 5η χρονιά φέτος υπό το καθεστώς της ωρομισθίας σε διάφορες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ανακύπτει το ίδιο θέμα, το οποίο λύνεται όταν έρχεται σχετική διευκρύνηση από το υπουργείο στις δευτεροβάθμιες και από εκεί στο σχολείο και από εκεί στους ωρομίσθιους. Σε Αργολίδα και Κορινθία κάτι τέτοιο δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά όπως αναθέρθηκε στο forum, σε άλλες διευθύνσεις έχει πάει. Και φυσικά αναφέρει τα αυτονόητα: Η σύμβαση λύεται με την έκδοση των αποτελεσμάτων για όσους έχουν εξεταζόμενο μάθημα. Τα σχολεία αν θέλουν να είναι τυπικώς οκ, βάζουν τον ωρομίσθιο να κάνει τόσες επιτηρήσεις/εισηγήσεις, ώστε να του βγαίνουν οι ώρες για τις οποίες προσλήφθηκε, κάτι που φαίνεται και στο πρόγραμμα των εξετάσεων που στέλνουν μαζί με τα δικαιολογητικά της ωρομισθίας. Συχνά οι διευθυντές/προγραμματιστές δεν το γνωρίζουν αυτό, με αποτέλεσμα να γίνονται παρεξηγήσεις. Είναι στο χέρι μας να τους εξηγήσουμε την κατάσταση και να ζητήσουμε να μας φτιάξουν έτσι το πρόγραμμα, ώστε να είμαστε όλοι καλυμένοι.
Προσωπικά, μόνο μια χρονιά μου έτυχε να "μου φάνε" ώρες, αλλά η περίπτωση ήταν "περιπτωσάρα"(να μη σου τύχει) και εγώ άπειρη και απονήρευτη και δεν διεκδίκησα αυτά που έπρεπε. Αν το έκανα, είμαι σίγουρη ότι θα το κατάφερνα, απλώς ήμουν πολύ ψαρωμένη(μέγα λάθος, μην το κάνετε!)
Φέτος, παρόλο που ο διεθυντής δεν είχε ιδιαίτερη προθυμία να ασχοληθεί με τις ιδιαιτερότητες των ωρομισθίων, τελικά κατάλαβε την κατάσταση και έβγαλε πρόγραμμα "ανεπίσημο" για εσωτερική διανομή εντός σχολείου και "επίσημο", στο οποίο φαίνεται ότι πηγαίνω κανονικά, ώστε να πάρω τις ώρες μου, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων. Παρόλο που επέμενα να μου βάλει κι άλλες επιτηρήσεις στο "ανεπίσημο",(και καλά να δέιξω ότι είμαι στη διάθεση του σχολείου) με διαβεβαίωσε ότι θα στείλει "μαγειρεμένο" πρόγραμμα στη διεύθυνση, για να πάρω τις ώρες.
Άρα, αν υπάρχει διάθεση, όλα γίνονται. Αν δεν υπάρχει διάθεση, πρέπει να διεκδικήσουμε, να μας βάλουν επιπλέον εργασία(επιτήρηση/γραφείο κτλ) που να φαίνεται στο πρόγραμμα, ώστε να καλυφθούν οι ώρες μας.
...παρόλα αυτά του ωκεανού ξέρω το μαύρο κύμα...

Αποσυνδεδεμένος petros

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Μαΐου 22, 2008, 01:39:52 am »
ρε μπας και μιλαω κινεζικα;αλλα λεω, αλλα καταλαβαινετε. Παίρνεις τόσες ώρες όσες είχες στην διάρκεια της χρονιάς κάθε εβδομάδα. Είχες 11 ώρες πχ εβδομαδιαίως  όλη την χρονιά, τόσες θα παιρνεις κάθε εβδομάδα και στην διάρκεια των εξετάσεων είτε κάνεις 8 ώρες επιτηρηση, είτε 10, ειτε 7...
στο ημερολογιο συμπληρωνεις όμως κανονικα τις ημερες που ειχες μαθημα στην διαρκεια της χρονιας με τις αντιστοιχες ωρες. Η συμβαση λήγει την ημέρα που εκδιδονται τα αποτελεσματα. Όλα τα αλλα που ακουστηκαν δεν έχουν σχεση με την πραγματικοτητα. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. τερμα, βαρεθηκα να εξηγω τα ιδια και τα ιδια, σωστο ξεσωστο, έτσι γίνεται εδώ και χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Μαΐου 23, 2008, 12:42:13 pm »
ρε μπας και μιλαω κινεζικα;αλλα λεω, αλλα καταλαβαινετε. Παίρνεις τόσες ώρες όσες είχες στην διάρκεια της χρονιάς κάθε εβδομάδα. Είχες 11 ώρες πχ εβδομαδιαίως  όλη την χρονιά, τόσες θα παιρνεις κάθε εβδομάδα και στην διάρκεια των εξετάσεων είτε κάνεις 8 ώρες επιτηρηση, είτε 10, ειτε 7...
στο ημερολογιο συμπληρωνεις όμως κανονικα τις ημερες που ειχες μαθημα στην διαρκεια της χρονιας με τις αντιστοιχες ωρες. Η συμβαση λήγει την ημέρα που εκδιδονται τα αποτελεσματα. Όλα τα αλλα που ακουστηκαν δεν έχουν σχεση με την πραγματικοτητα. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. τερμα, βαρεθηκα να εξηγω τα ιδια και τα ιδια, σωστο ξεσωστο, έτσι γίνεται εδώ και χρόνια.

Πραγματι ετσι ειναι παιδια.....
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #119 στις: Μαΐου 23, 2008, 01:27:20 pm »

...και στο σχολείο αυτό μου είπανε...

Αποσυνδεδεμένος posoakoma

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Μαΐου 23, 2008, 08:26:43 pm »
Έτσι λειτουργεί το σύστημα. τερμα, βαρεθηκα να εξηγω τα ιδια και τα ιδια, σωστο ξεσωστο, έτσι γίνεται εδώ και χρόνια.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι στο συγκεκριμένο "θεματάκι" των ωρομισθίων δεν υπάρχει σύστημα. Γι΄αυτό και συζητάμε τόσο πολύ επ'αυτού. Άλλο θέμα το να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και μέσα από αυτές να προσπαθούμε να βρούμε τι δικαιούμαστε και τι όχι και άλλο να ορίζονται τα δικαιώματά μας (και οι υποχρεώσεις) μέσα από σαφείς εγκυκλίους. Για το εν λόγω ζήτημα πάντως, πέρα από την εμπειρία του καθενός μας, δεν υπάρχει έγγραφο που να καθορίζει σαφώς αν οι ώρες για τις οποίες προσληφθήκαμε μετράνε κανονικά στην περίοδο των εξετάσεων, είτε περευρισκόμαστε στο σχολείο, είτε όχι.
Αν έχεις τέτοιο έγγραφο υπόψη, καλό θα ήταν να μας το γνωστοποιήσεις. Διαφορετικά, να δεχτώ ότι μιλάς κι εσύ μέσα από συμπεράσματα που προκύπτουν από τις ήδη γνωστές μας (και ασαφείς, κατά τη γνώμη μου) εγκυκλιους σε συνδυασμό με την προσωπική σου εμπειρία σε διάφορα σχολεία.
...παρόλα αυτά του ωκεανού ξέρω το μαύρο κύμα...

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Μαΐου 25, 2008, 10:19:00 am »

...και στο σχολείο αυτό μου είπανε...

....κι εμένα...

Αποσυνδεδεμένος mariak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Μαΐου 25, 2008, 02:46:47 pm »
Δηλαδη....τα σχολεία σας βάζουν στο προγραμμα των επιτηρησεων που στελνουν στη δευτεροβαθμια π.χ. σε 2 μαθηματα τη βδομαδα, δηλ. 4 ώρες, και .....η δευτεροβάθμια σας πληρώνει για το κανονικό σας ωράριο, π.χ. 11 ώρες τη βδομάδα???
Μπορείτε να μου πείτε σε ποιους νομούς γίνεται αυτό? Όχι τιποτά άλλο.....για να δηλώσω εκείνους ως πρώτη προτίμηση!!!

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #123 στις: Μαΐου 25, 2008, 04:13:41 pm »
Δηλαδη....τα σχολεία σας βάζουν στο προγραμμα των επιτηρησεων που στελνουν στη δευτεροβαθμια π.χ. σε 2 μαθηματα τη βδομαδα, δηλ. 4 ώρες, και .....η δευτεροβάθμια σας πληρώνει για το κανονικό σας ωράριο, π.χ. 11 ώρες τη βδομάδα???
Μπορείτε να μου πείτε σε ποιους νομούς γίνεται αυτό? Όχι τιποτά άλλο.....για να δηλώσω εκείνους ως πρώτη προτίμηση!!!

..σίγουρα το στέλνουν στην δευτεροβάθμια;
Έχω ακούσει ότι το πρόγραμμα επιτηρήσεων είναι καθαρά εσωτερικό θέμα του σχολείου.
Το πρόγραμμα των εξετάσεων στέλνουν στην δευτεροβάθμια.

Αποσυνδεδεμένος mariak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Μαΐου 25, 2008, 05:48:02 pm »
Εμένα μου είπαν ξεκάθαρα πως πρέπει να φαίνονται στο προγραμμα οι ώρες των επιτηρήσεών μας...γιατί διαφορετικά δεν δέχονται στην 2βάθμια τα δικαιολογητικά!!! Αυτό μου το είπε και μια πρώην διευθύντρια λυκείου...και νομίζω πως είναι λογικό.
Αλλά αν εσείς όντως γνωρίζετε πως δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα (και ότι περνιούνται όλες οι ώρες κανονικά χωρίς επισυναπτόμενο πρόγραμμα)....θα ήθελα να με ενημερώσετε, για να μην χάσω κι άλλες ώρες!!!!

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Μαΐου 25, 2008, 11:06:48 pm »
Το πρόγραμμα επιτηρήσεων δε στελνετε στη δευτεροβαθμια γι ' αυτό μου είπε και άτομο απο το ΠΥΣΔΕ ότι αν θελει ο διευθυντης σου βάζει όλες τις ώρες...εμείς θα κάνουμε τα στραβά μάτια...μου είπε..

Άλλωστε είναι πολλοί συνάδελφοι που λένε ότι πρέπει να περνιουνται όλες οι ώρες...εγώ πάντως τους έπεισα ..

ΝΑ τονίσω ότι ο πεθερός μου είναι λυκειάρχης και μου είπε ότι πρέπει να περνιουνται κανονικά οι ώρες μας ανεξαρτήτως επιτηρήσεων...μάλιστα μου τόνισε ότι κοι οι μόνιμοι και οι ωρομίσθιοι δεν πηγαίνουν όλες τις ημέρες στο σχολείο την περίοδο εξετάσεων αν και θα έπρεπε..αυτοί λοιπόν πληρώνονται κανονικά ενώ έρχονται 2 ή 3 φορές την εβδομάδα..εμείς που πάμε 1 φορά αντί για 2 δεν πρέπει να πληρωθούμε κανονικά;

Το βρίσκετε λογικό;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144