PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
62
63
64
65
66
...
75
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά) (Αναγνώστηκε 343776 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
F.
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)
«
Απάντηση #882 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2013, 10:45:49 am »
Tweet
προσωπικα επειδη το αναλαμβανεις τωρα θα προτεινα 2 ωρες αρχαια και 1μιση γλωσσα, εξαλλλου δεν κανουν μονο μια ωρα την εβδομαδα αρχαια οποτε παλι δεν θα προλαβαινεις το σχολειο. Πες τους το αυτο οτι θα κρατησει μεχρι τα τελη της σχολικης χρονια για να εχει ελπιδες να γραψει κατι και στις τελικες εξετασεις. Τα αρχαια δεν αφομοιωνονται ευκολα οποτε θεωρω οτι ειτε του κανεις ειτε οχι 1 ωρα την εβδομαδα, εχοντας ηδη τοσα βασικα κενα, δεν θα πολυκανει διαφορα. Πες τους επισης οτι μετα τις εξετασεις θα δειτε αν χρειαστει κατι παραπανω για το καλοκαιρι η οχι. Αυτο που δεν διευκρινησες, αν γνωριζεις, ειναι το γιατι εκανε σε 1 ωρα 3 μαθηματα με την προηγουμενη. ,μηπως οι γονεις το ζητησαν, γιατι δε θα μου φανει καθολου παραξενο αν εγινε ετσι. Οποτε μηπως σου τεθει και σενα θεμα για τις ωρες. Γενικα αναλαμβανοντας το στα μεσα προς τελη της χρονιας θα πρεπει να το πεις στους γονεις οτι αλλιως δεν θα προλαβετε να καλυψετε κανενα κενο οποτε τζαμπα το μαθημα. Και κατσε πες τους αναλυτικα τα κενα που εχει για να καταλαβουν, μην νομιζουν οτι απλως δεν διαβαζει. Σε μια ωρα που τα εκανε η προηγουμενη ουτε καν θα προλαβαινε να καταλαβει οποτε τι να διαβασει... Καλη επιτυχια!!!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:12:17 »
monogramma
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #883 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2013, 11:48:22 am »
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πρόβλημα οικονομικό δεν υπάρχει στην οικογένεια. Δε ζήτησαν αυτοι τη μια ώρα αλλά η καθηγήτρια
Το ιδανικό θα ήταν δίωρο αρχαία, αλλά επειδή δεν είναι και πολύ διαβαστερός φοβάμαι ότι θα χαώσει και θα γίνει χειρότερο το πράγμα. Επίσης το παιδί δεν έχει ώρες..όλες του οι μέρες είναι πίτα και δυσκολευτήκαμε να βρούμε ώρες..οπότε πολύ φοβάμαι ότι το δίωρο των αρχαίων θα πάει περίπατο..
Καταγράφηκε
http://sxolikospsyxologos.blogspot.gr
https://www.facebook.com/SxolikiPsyxologia
F.
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #884 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2013, 11:54:29 am »
Δεν εχει ωρες απο β' Γυμνασιου;;;; Κι υστερα αναρωτιουνται γιατι δεν διαβαζει, το καημενο αν φτασει γ' λυκειου τι θα του κανουν αλλο αναρωτιεμαι. Αν κανει αλλα μαθηματα σχολικα ας κοψουν κανενα για μια ωρα, αν ειναι καλος δλδ, γιατι στα αρχαια και στη γλωσσα που ειναι πολυ βασικα δεν τον βλεπω καλα στις τελικες. Παντως γνωμη μου ειναι να τους το πεις ξεκαθαρα αλλιως να γνωριζουν οτι μεχρι τον Ιουνιο που θα εχει και ολη την υλη πακετο θαυματα δεν γινονται. Οποτε μετα αναγκαστικα καλοκαιρινα μαθηματα...
Καταγράφηκε
monogramma
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #885 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2013, 11:57:15 am »
Κάνει 2 ξένες γλώσσες και φυσικομαθηματικά. Οι ώρες που έχω εγώ διαθέσιμες δε συμπίπτουν με τις δικές του ακόμη και αν κάνω αλλαγές στο πρόγραμμά μου
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:12:17 »
F.
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #886 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2013, 12:12:49 pm »
Ουτε καν σαβ/κο για τη 1; αν βεβαια εργαζεσαι σαβ/κο η εκεινοι θελουν τετοιες μερες. Τελοσπαντων μαλλον τα βλεπω τα καλοκαιρινα να του ερχονται..
και απο εκει και περα του χρονου τα κανονιζετε αλλιως, τι αλλο πια να κανεις κι εσυ τωρα που τους ηρθε η επιφοιτηση.
Καταγράφηκε
monogramma
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #887 στις:
Φεβρουαρίου 15, 2013, 08:02:05 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα και πάλι
Σε Κατεύθυνση
Καταγράφηκε
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
«
Απάντηση #888 στις:
Φεβρουαρίου 15, 2013, 09:29:32 pm »
Δεν εχει σημασία πόσα "αγνωστα" θα βγαλεις μεσα στη χρονια, όσο το πως ....
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
gringa
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #889 στις:
Φεβρουαρίου 15, 2013, 09:40:06 pm »
Συνήθως ζητάω 8 ώρες:
1,5 Λατινικά
1,5 Γνωστό (βγαίνει και σε 1)
2 ώρες Έκθεση
3 ώρες Άγνωστο
Ξέρω ότι οι 3 ώρες ίσως να είναι πολλές, αλλά προσπαθώ να βγάλω τη γραμματική και το συντακτικό στη
Καταγράφηκε
monogramma
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #890 στις:
Φεβρουαρίου 16, 2013, 12:34:54 am »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Μάρκο ρωτάω γιατί το παιδί που υπάρχει περίπτωση να αναλάβω έχει κάνει στο ιδιαίτερο 5 άγνωστα από την αρχή της χρονιάς. Μου φαίνονται εξωφρενικά λίγα..Κάνω λάθος; Δεν ξέρω..
Στην Έκθεση από ότι μου είπαν στο ιδιαίτερο δουλεύουν μόνο από το σχολικό. Καθόλου έξτρα υλικό ή βοήθημα
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά μου φαίνεται με αυτή την καθηγήτρια..
Στα αρχαία (γνωστό και άγνωστο) Gringa τί βοηθήματα χρησιμοποιείς;
Δεν έχω εμπειρία στην Κατεύθυνση και αγχώνομαι απίστευτα με το γεγονός ότι πρόκειται να αρχίσω στα μέσα της χρονιάς με ένα παιδί που διαβάζει αρκετά και είναι καλός μαθητής
Σκεφτομαι να μην το αναλάβω.
Καταγράφηκε
gringa
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #891 στις:
Φεβρουαρίου 16, 2013, 02:55:26 pm »
Καταγράφηκε
gringa
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #892 στις:
Φεβρουαρίου 19, 2013, 12:09:04 pm »
Χαιρετώ την παρέα!
Μου ζήτησαν χθες το βράδυ να κάνω μάθημα σε ένα κορίτσι Γ Λυκείου όλη την κατεύθυνση (πλην Ιστορίας). Το παιδί ξεκίνησε σε φροντηστήριο, αλλά δεν έμεινε ευχαριστημένη και θέλει να συνεχίσουμε μαζί. Της είπα ότι δεν έχω ώρες, μπορώ μόνο καθημερινά 9-11 το βράδυ και μου είπε ότι δεν την πειράζει. Επιπλέον, με προβληματίζει το γεγονός ότι στους βαθμούς του τετραμήνου είχε 14άρια, αν και η μαμά διατυμπανίζει ότι φταίει το φροντιστήριο και όχι το παιδί, το οποίο είναι πολύ έξυπνο, αλλά το αδικούσε η αδιαφορία των καθηγητών του φροντηστηρίου...
Σε νορμάλ συνθήκες δε θα το αναλάμβανα, αλλά είναι η γνωστή του γνωστού, ώ γνωστή κ.τ.λ. Αφενός προβληματίζομαι τί χρήματα να ζητήσω και αφετέρου πώς θα κάνω το μάθημα, μιας και με τα υπόλοιπα παιδάκια μου έχουμε βγάλει την ύλη σχεδόν και σιγά-σιγά ξεκινάμε επαναλήψεις...
Πώς να δομήσω το μάθημα; Να τα κάνω όλα από την αρχή; Να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησαν στο φροντηστήριο και να τη ζορίσω περισσότερο στις επαναλήψεις;
Επιπλέον, με προβληματίζει το γεγονός ότι η μαμά είναι απίστευτη ξερόλας και κάθε φορά που της μιλάω θέλω να την μπουφλίσω... Φοβάμαι ότι η μικρή θα είναι τουρίστας και ότι θα χρεωθώ ενδεχόμενη αποτυχία της...
Άντε, πείτε τη γνώμη σας... :/
Καταγράφηκε
F.
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #893 στις:
Φεβρουαρίου 19, 2013, 12:17:06 pm »
Δεν γνωριζω κατα ποσο εχεις τη διαθεση και τον καιρο να το κανεις, αλλα γιατι δεν φτιαχνεις ενα διαγωνισματακι 3ωρο (τυπου πανελληνιων) προτου σιγουρα την αναλαβεις για να δεις στην αποδοση της τι γνωριζει ως τωρα στα μαθηματα που θα την αναλαβεις... ας το κανει σπιτι της η σπιτι σουτην ωρα που κανεις αλλο μαθημα (αν κανεις και εκει μαθημα) και πες στη μητερα οτι χωρις να ξερεις τι ακριβως μπορει να γραψει ως τωρα δεν θα μπορεσεις να την βοηθησεις αποτελεσματικα στη μεση της χρονιας και με τοσο λιγο χρονο μεχρι τις πανελληνιες... Και αν επιμεινει οτι δεν χρειαζεται, εσυ επεμεινε οτι ετσι εργαζεσαι και θελεις να γνωριζεις απο πριν τις αδυναμιες καθε παιδιου ωστε να επικεντρωνεσαι αμεσως σε αυτες.... Οσο για τα χρηματα παρε ο,τι παιρνεις και στα υπολοιπα μαθηματα πανελληνιων... μη σου πω περισσοτερα τωρα που το θυμηθηκε...
Καταγράφηκε
gallikou
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #894 στις:
Φεβρουαρίου 19, 2013, 12:26:22 pm »
Αν και δεν είμαι της ειδικότητάς σου, θα σου πρότεινα να κάνεις επαναλήψεις για να καλύψεις τα κενά της, προχωρώντας παράλληλα την ύλη. Να την ενημερώσεις ότι θα πρέπει να κάνει προσωπική δουλειά και ότι δεν μπορείς εσύ να της τα βάλεις στο κεφάλι. Ανάλογη ενημέρωση να κάνεις και στη μητέρα. Η ιδέα των τεστ για ό, τι έχει κάνει μέχρι τώρα είναι πολύ καλή. Να της βάζεις τεστ να κάνει μόνη της πριν το μάθημα, έτσι ώστε να εντοπίσει η ίδια τις αδυναμίες της και να μπει στη διαδικασία να ανοίγει κανένα βιβλίο όταν έχει απορία (π.χ. στην κλίση ενός ρήματος). Να υπογραμμίζει αυτά που δεν ήξερε και τα έψαξε, έτσι ώστε να έχεις εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσεις χρόνο και θα την βάλεις στη διαδικασία να διαβάζει ...
Καταγράφηκε
gringa
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #895 στις:
Φεβρουαρίου 19, 2013, 12:35:45 pm »
Ευχαριστώ, παιδιά! Κοιτάξτε, ξεκαθάρισα στη μαμά ότι θα πρέπει να σχιστεί για να τα καταφέρει και ότι αν δεν ασχοληθεί θα πάει από εκεί που ήρθε, γιατί στην τελική, παίζεται και η δουλειά μου. Και η συγκεκριμένη μάνα, που είναι τόσο γλωσσού, να μη σε πιάσει στο στόμα της.
Σκεφτόμουν 20 ευρώ την ώρα να της ζητήσω. Δεν έκανε κουβεντα για χρήματα, αλλά τόσο παίρνω και στη γνωστή της που με σύστησε. Καλά δεν είναι;
Αυτό για τα τεστ, πολύ καλό. Κάθε Σ/Κ δηλαδή να έχει και ένα τεστάκι στην παλιά την ύλη; Μήπως τα κάνει αχταρμά όμως; Το μόνο παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι θέλει σχολές γύρω στο 14-15, οπότε δεν πετάει στα σύννεφα, τουλάχιστον η μικρή. Η μαμά πέταξε κάτι για Νομικές, αλλά το βλέμμα που της έριξα την σταμάτησε...
Αν υπάρχει κάποιος έμπειρος Φιλόλογος, πώς λέτε να τα οργανώσω τα τεστς; Σκεφτόμουν π.χ. Ένα με τα πρώτα 3 του Πρωταγόρα (μετάφραση-σχόλια-εισαγωγή), ή αντίστοιχα ουσιαστικά-Αντωνυμίες στα Λατινικά, μετά τις 4 συζυγίες, μετά τα ανώμαλα και στο τέλος κείμενα και συντακτικό. Τί λέτε;
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
62
63
64
65
66
...
75
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)