0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για τις συνεντευξεις θεσσαλονικη βγηκε τιποτα; (Ελειπα κ δεν ειχα ιντερνετ....)
Ρε παιδιά για τι μιλάμε τώρα:; Για την ανωμαλία που δέρνει το ΑΠΘ και όλα τα πανεπιστημια της Ελλάδας να σε σκίζουν στις εξετάσεις για να περάσεις σε ένα master, να κάνεις 2 χρόνια (το ελάχιστο οι περισσότεροι κάνουν 3 και 4!!!!!!) για να τελειώσεις:; E ¨οχι εγώ δεν παίρνω από αυτή την ανωμαλία. Λυπάμαι πολύ.Και καλά θα κάνει το ΥΠΕΠΘ και τα πανεπιστήμια ή να ακολουθήσουν τα ευρωπαικά δεδομένα ή πραγματικά να πει το κράτος δεν δέxομαι master από το εξωτερικό, πράγμα που είναι παράνομο. Το λέω απλά αυτό διότι στο εξωτερικό εισάγεσαι στα master ειδικής αγωγής χωρίς εξετάσεις, πολλά κοιτάνε τα προπτυχιακά μαθήματα, άλλα όχι, στο τέλος διαπιστώνεις ότι σαν μ....ας έτρεχες στην Ελλαδίτσα τόσα χρόνια και ξεσκιζόσουν σε ανούσιες εξετάσεις εισαγωγής, διότι πολλοί συναδελφοί σου έχουν τελειώσει μέσα σε 2 χρόνια 2 master στο εξωτερικό αναγνωρσιμένα από ΔΟΑΤΑΠ κανονικότατα ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΡΕΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Για να μην πω και αυτούς που πήραν μαστερ στην ειδική αγωγή με πολύ πιο εύκολες διαδικασίες και αναγνωρισμένα, χωρίς να κουραστούν παρά λίγο και μάλιστα με απολύτως νόμιμες διαδικασίες. Και μην μου πείτε εγώ το κάνωω για τη γνώση, γιατί όλους τους καίει αν η γνώση χρησιμεύσει στο να βρεις δουλειά. Την ίδια γνώση προσφέρει το εξωτερικό και με πολύ περισσότερες ευκολίες.Ναι και εγώ όταν μπήκα στα master της Ελλάδας χαιρόμουν ότι πέτυχα κάτι, αλλά δυστυχώς μετά είδα την σκληρή πραγματικότητα του εξωτερικού. Συμφοιτητές μου είχαν τελείωσει μέσα σε 4 χρόνια μαστερ και διδακτορικό και ήταν πρώτοι στις λίστες των αναπληρωτών και εγώ σαν μα....ας χαιρόμουν που είχα πετύχει σε ένα master στην Ελλάδα που θα έκανα τουλάχιστον 2,5 χρόνια να το τελειώσω.Έχω στείλει σας πληροφορώ σε πρύτανη πανεπιστημίου επιστολή ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ανώτατα όντα αυτοί και εμείς οι κατώτεροι τους. Θεωρώ απαράδεκτη τη στάση του εν λόγω πανεπιστημίου που φυσικά δεν θέλω να κατονομάσω!!!Ή θα συμμορφωθεί επιτέλους η Ελλάδα με τα ευρωπαικά δεδομένα ή πραγματικά σε 1-2 χρόνια δεν θα έχουν κανένα μεταπτυχιακό τα ελληνικά προγράμματα σπουδών μιας και όλοι θα πάνε εξωτερικό (καλά δεν χρειάζεται να πας εξωτερικό πλέον μιας και υπάχρουν τα εξαποστάσεως)Απλa τα βλέπω όλα αυτά, αυτή η αδικία που κάποιοι θέλουν τα παιδιά στην Ελλάδα, τα δικά τους παιδιά να δυνοπαθούν για το τίποτα και να τους περνάνε και μάλιστα την εντύπωση ότι αξίζει να δυσκολευτείτε για όλα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ MASTER ΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ, όταν σε όλες τις χώρες είναι 1 χρόνο. Αλλά φυσικά ο Ελληναράς τα ξέρει όλα καλύτερα από όλους, δεν λένε την αλήθεια ότι τα έκαναν 2 χρονάκια λόγω υπερπληθώρας καθηγητών ΔΕΠ που για να συμπληρώσουν ωράριο πρέπει αν τους βάλουν να διδάσκουν κάτι, φυσικά που άλλου στα master.
διαβασα τυχαια την απαντηση σου και πραγματικα εμεινα με ανοιχτο το στομα!ειναι δυνατον να πιστευουμε οτι τα master 1 χρονου οτι ειναι καλυτερα απο αυτα των 2 επειδη και καλα ειναι στην Αγγλια η δεν ξερω εγω που αλλου?και επειδη θα εισαι σε καλυτερη θεση στη λιστα?τι προλαβαινεις να μαθεις και να αφομοιωσεις σε 1 χρονο?αληθεια τωρα...εχουν κανει την εκπαιδευση εμποριο και δεν το βλεπετε!bachelor σε 2 χρονια,master σε 1..ολα με το κιλο!ο πιο γρηγορος και ο καλυτερος!εγω δεν θα σου εμπιστευομουν το παιδι μου παντως.και ας πηρες το πτυχιο σου στην Αγγλια!i dont care!θα βγαζουμε πτυχια γιατρων σε λιγο σε 3 χρονια αλλα θα ειναι καλυτερα γιατι θα εχουν καλυτερη θεση στη λιστα!ολα για τις λιστες σαυτη τη χωρα! η εκπαιδευση εχει λογο που κραταει οσο κραταει.χρειαζεται χρονο,ενασχοληση,τριβη με το αντικειμενο,αφομοιωση,ωριμανση και οχι σπουδες-σφηνακια επειδη μας τα καναν μοδα.
καλησπερα σε ολους!λεω να δοκιμασω την τυχη μου στο μεταπτυχιακο του τμηματος νηπιαγωγων αλεξ/πολης(ειμαι πε60) αλλα αναρωτιεμαι υπαρχει οφελος στο να το κανω?θα μου δωσει μορια στον πινακα αναπληρωτων ή καπου τελοσπαντων γενικοτερα????γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι για σκασουμε και αλλα χρηματα σε σπουδες!