0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό που κάνουν οι νεοδιόριστοι αν τους τοποθετήσουν σε σχολείο που δεν ζήτησαν ή που δεν θέλουν δεν λέγεται αίτηση βελτίωσης θέσης. Λέγεται ένσταση.Λέτε η αξιολόγηση των διευθυντών εκπαιδευσης του νόμου Κεραμέως, να προσθέτει μόρια στους διευθυντές εκπαίδευσης ανάλογα με το πόσο λίγες ενστάσεις κάνουν οι εκπαιδευτικοί από τις τοποθετήσεις που κάνει το πυσδε/πυσπε;;; Δεν νομίζω!!!! Γιαυτό άλλωστε μιλάμε για μαιμουδολόγηση κεραμέως, για τοποθέτηση μια ιεραρχίας από όμοιούς της στον διοικητικό μηχανισμό, και όχι για πραγματική αξιολόγηση διοικητικών....
Συγνώμη για να καταλάβω τώρα, υπάρχουν νεοδιόριστοι που τοποθετήθηκαν τώρα σε λειτουργικά κενά που δεν δήλωσαν;; δε νομίζω..
Αν κάποιος δήλωσε συγκεκριμένα κενά και αυτά δόθηκαν σε συναδέλφους με περισσότερα μόρια, προφανώς και θα τοποθετηθεί κάπου που δεν το έχει δηλώσει. Αν όμως δόθηκαν σε συναδέλφους με λιγότερα μόρια ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ένσταση και να διορθωθεί.
To πυσδε/πυσπε δεν έχει δικαίωμα να τοποθετεί εκπαιδευτικούς σε σχολεία που δεν έχουν δηλώσει. Αυτό είναι παράνομο.Η νόμιμη διαδικασία είναι να βγουν εναπομείναντα κενά , και να ξαναδηλώσει ο εκπαιδευτικός, συγκρινόμενος με τους υπόλοιπους που ξέμειναν. Αν τελειώσουν τα κενά και κάποιος εκπαιδευτικός δεν έχει τοποθετηθεί, τότε βγαίνει υπεράριθμος και πάει σε διπλανά πυσδε/πυσπε.
Το δικό μας ΠΥΣΔΕ ανέφερε ρητά στην πρόσκληση για δήλωση τοποθέτησης ότι θα πρέπει να δηλώσουμε ΟΛΑ τα κενά με σειρά προτεραιότητας. Αν κάποιος δεν ακολουθήσει τις οδηγίες, τι πρέπει να γίνει; Να επαναληφθεί η διαδικασία από την αρχή, γιατί κάποιος θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να παρακάμψει το σύστημα; Ή να παραμείνει ο εν λόγω συνάδελφος στη διάθεση μέχρι να βρεθεί κενό που του αρέσει;
Και πάλι δεν καταλαβαίνω, μιλάμε για λειτουργικά και όχι για οργανικά κενά (οριστικές τοποθετήσεις), οπότε δεν έπιασε κενό με τα μόρια του στην α φάση και δεν έχει λόγο ένστασης; Οκ παραμένει στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δηλώνει στη β φάση λειτουργικών κενών.
Δεν υπάρχει
Η παρερμηνεία νομίζω ξεκινά με τον (μη ενιαίο) τρόπο που λειτουργούν τα ΠΥΣΔΕ.Τροποποιήσεις στις τοποθετήσεις μπορούν να γίνονται συνεχώς και καθόλη τη διάρκεια του έτους (αν ψάξετε στη διαύγεια θα βρείτε διευθύνσεις με 30 και 40 τροποποιητικές αποφάσεις των τοποθετήσεων).Το ΠΥΣΔΕ οφείλει να τοποθετήσει πριν την έναρξη του σχολικού έτους (ή μεχρι πρόπερσι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου) τους εκπαιδευτικούς στα υπάρχοντα λειτουργικά κενά σύμφωνα με τη σειρά που ορίζεται από τη νομοθεσία (λειτουργικά υπεράριθμοι, εκπ/κοι στη διάθεση κλπ.). Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει εκπαιδευτικός χωρίς σχολείο, έστω και αν δε συμπληρώνει το ωράριό του σε αυτό. Θεωρητικά τότε κλείνει η διαδικασία και ότι κενό προκύπτει δηλώνεται για πρόσληψη αναπληρωτή. Αντίστοιχα, εφόσον κάποιος παραμένει πλεονασματικός μπορεί (αρκετά αργότερα) να μπει στη διαδικασία της εσωτερικής απόσπασης εντός ΠΔΕ.Σε πολλούς νομούς, οι διευθυντές εκπαίδευσης (κυρίως) και το ΠΥΣΔΕ δίνουν τη δυνατότητα για "βελτίωση" της αρχικής τοποθέτησης σε λειτουργικό κενό για λόγους δικαιοσύνης (και πολύ σωστά κάνουν). Καλούν λοιπόν τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) να δηλώσουν αν επιθυμούν να αλλάξει η τοποθέτησή τους σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κενό στην πορεία. Αυτό συνήθως συμπίπτει με την πρόσληψη αναπληρωτών, έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει ο εκπαιδευτικός στην αρχική του τοποθέτηση. Επιπλέον, σε ορισμένες διευθύνσεις αυτό γίνεται μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. τα Χριστούγεννα), έτσι ώστε να μη διαταράσσεται συνεχώς το εκπαιδευτικό κλίμα.Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία βελτιώσεων, ούτε "φάσεις" τοποθετήσεων. Αν θέλει κάποιος να τις ονομάζει έτσι ή ότιδήποτε άλλο καλώς, αλλά δεν πρόκειται να το βρείτε πουθενά ως διαδικασία που δεσμεύει τα υπηρεσιακά συμβούλια.