0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας...Είμαι καινούριος στο site και στην προσπάθεια να μπώ στο δημόσιο... (ΠΕ0401)Εδωσα για πρώτη φορά ΑΣΕΠ και μαζεψα 13.55 καθαρα (χωρις προσαυξήσεις) μόρια...Από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν κυρίως 2 βασικοί τρόποι να διοριστεί κάποιος1) Απευθείας μεσω ΑΣΕΠ2) Μαζεύοντας μόρια... ανεβαίνοντας στον πίνακα των αναπληρωτών... και διορίζεται ακόμα και χωρίς ΑΣΕΠΤον πρώτο τρόπο τον βρίσκω καλό αλλα δύσκολο... Προσπαθώ λοιπόν να μαζεψω κάποια μόρια ωστε να καταφέρω μέσα στα επώμενα 5-6 χρόνια (μετά απο 1 με 2 διαγωνισμούς ακόμα) να μπώ με το δευτερο τρόπο.Μετά τον τελευταίο ΑΣΕΠ έχω καποιες μικρές ελπίδες να με καλέσουν ωρομίσθιο στην Κρήτη που εχω δηλώσει...Δε μπορώ όμως να μείνω σε αυτό γιατι ίσως να μη με καλέσουν φέτος.... Πρέπει λοιπόν να κυνηγήσω ΠΔΣ και ενισχυτική...Το πρόβλημα είναι οτι διαβάζοντας το παραπάνω θέμα δεν έχω καταλάβει με ποιά διαδικασία σε καλούν για ΠΔΣ και για ενισχυτική... Διάβασα πως η ενισχυτική έχει να κάνει με τη σειρά στον πίνακα των ωρομίσθιων και αυτό για εμένα είναι καλό αλλά δεν ξέρω μήπως χρειάζεται να κάνω κι άλλα χαρτια ή να καταθέσω βιογραφικά στα γυμνάσια...(Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει)Πάντως ακούγεται αξιοκρατικό...Για την πρόσθετη (που με ενδιαφέρει και περισσότερο... αφού εκει τη Φυσική δεν την αντιμετοπίζουν όπως την Ιστορία) έχω καταλάβει πως χρειάζεται βύσμα... Δέν έχει να κάνει με το αν έχεις δώσει ΑΣΕΠ... δεν εξαρτάται από τα μόριά σου στον πίνακα των ωρομίσθιων... αρκεί να έχεις καλό βύσμα και πέρνεις όλες τις ώρες σε δυσπρόσιτη περιοχή... διπλά μόρια... χωρις ΑΣΕΠ... ανεβαίνεις στον πίνακα ωρομίσθιων... μετά αναπληρωτής... και κάποια στιγμή διορίζεσαι...Καθόλου αξιοκρατικό....Η βασική μου ερώτηση είναι η εξής:Ξέρω άτομο στα Χανιά που τα τελευταία 2 χρόνια (μόλις πήρε πτυχίο) παίρνει διπλά μόρια από ενισχυτική ή πρόσθετη (μάλιστα τον βρήκα στον πίνακα των αναπληρωτών με 7 μόρια την τελευταία χρονιά!!! Πώς γίνεται αυτό αφού δεν εχει δώσει κάν ΑΣΕΠ?).Εγώ είχα κάνει τα χαρτιά μου... και είχα δώσει και βιογραφικό στο σχολείο που πήγαινα... αλλά χάθηκε λέει... και έτσι δέν έχω καθόλου προυπηρεσία...Υπάρχει τρόπος να διεκδικήσω κάποιες ώρες ΠΔΣ ή ενισχυτική? Μπορώ με βάση τα μόριά μου απο τον ΑΣΕΠ να μήν επιτρέψω να πάρουν το συγκεκριμένο άτομο αλλα να πάρουν εμένα φέτος (αφού παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες του πατέρα του έχω 13.55 μόρια από ΑΣΕΠ ενώ αυτός έχει γύρω στα 12 από προυπηρεσία?)Ευχαριστώ για το χρόνο σας και προκαταβολικά για τη βοήθειά σας...