*

Αποστολέας Θέμα: Ενισχυτική και ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 33509 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anaplirosiflwrinis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ενισχυτική και ΠΔΣ
« Απάντηση #112 στις: Ιουλίου 23, 2009, 12:23:45 am »
Μεσα στους ΠΡΩΤΟΥΣ ωρομισθιους φυσικους το 2007 ειχαν καλεσει στην Αθηνα το Νο 147 με μορια 15.029 απο το πινακα ωρομισθιων αττικης 2007.Στον πινακα ωρομιθιων αττικης 2008 ειναι το Νο 147  

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:03:45 »

Αποσυνδεδεμένος constans

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 23, 2009, 12:26:18 am »
Λες δηλαδή να έχω ακόμη ελπίδες; Πότε θα βγει κι ο πίνακας των ωρομισθίων να πάρουμε καμιά ιδέα;

Αποσυνδεδεμένος anaplirosiflwrinis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 23, 2009, 12:28:34 am »
Παράθεση από: anaplirosiflwrinis στις Ιούλιος 22, 2009, 11:36:06
Στην Αθηνα καλουσαν με 15 μορια ΠΡΟΠΕΡΣΙ,οχι στις μακρινες περιοχες της Αττικης
Μακάρι συνάδελφοι, αλλά έχω απελπιστεί με τόσους ΟΑΕΔίτες που μπήκαν εμβόλιμα.
Λες δηλαδή να έχω ακόμη ελπίδες; Πότε θα βγει κι ο πίνακας των ωρομισθίων να πάρουμε καμιά ιδέα;

Δε βαλαμε εμεις του ς Οαεδιτες εμβολιμα στους πινακες

Αποσυνδεδεμένος parmos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 23, 2009, 01:00:59 am »

Ξανά Καλησπέρα
Τώρα που το ελληνικό κράτος έφτασε σε σημείο να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των ΟΑΕΔΙΤΩΝ, καιρός δεν είναι να αναγνωρισει την προϋπηρεσία των καθηγητών που έχουν εργαστεί στην  ιδιωτική μέση εκπαίδευση κι έχουν αποδειχθεί οι καλύτεροι δάσκαλοι κατά τη γνώμη των μαθητών και των γονέων;
Σας παραθέτω μια αξιόλογη άποψη ενός δασκάλου την οποία επικροτώ. Το ελληνικό κράτος ας λάβει υπόψη και μια αλήθεια σε ό,τι νομοσχέδιο ψηφίζει για την δημόσια Παιδεία.

ΑΘΗΝΑ 15/7/2009

ΘΕΜΑ : Αξιοκρατικές και Διαφανείς οι Προσλήψεις των Εκπαιδευτικών στη ΠΔΣ;

Έχω την ίδια άποψη με τον κ Αντωνέλλη πώς η επιλογή των διδασκόντων στην ΠΔΣ ήταν και είναι (κυρίως 2000-2004) αδιαφανής. Αφού βολεύτηκαν "οι δικοί μας" αρχίσαμε (ως ΟΛΜΕ) να ζητάμε διαφάνεια και ενιαίο πίνακα! Μέχρι το 2004 δεν διαμαρτυρόταν κανείς …! Μιλώντας προσωπικά δεν έχω ούτε 1 ώρα προϋπηρεσίας! αν και είχα φροντιστήριο (1993-2007) και εργάστηκα άλλα 10 χρόνια σε διάφορα φροντιστήρια της Αθήνας, όμως αν και έκανα αιτήσεις (ΟΑΕΔ_ΠΔΣ_Σιβιτανίδειος κλπ) καμία δεν έγινε δεκτή ποτέ και πουθενά...

Με τη μικρή μου πείρα νομίζω πώς, αν θέλουμε η ΠΔΣ να ανταγωνιστεί τα φροντιστήρια η επιλογή δεν πρέπει να γίνει από τον ενιαίο πίνακα, γιατί θα στείλει ακόμα πιο πολλούς μαθητές σ αυτά.

Υπάρχουν άξιοι Δάσκαλοι (κάποιας ηλικίας ίσως) που εργάζονται σε φροντιστήρια – ιδιαίτερα μαθήματα οι οποίοι θεωρώ πως είναι πολύ καλύτεροι και εμπειρότεροι από πολλούς επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και δεν έχουν δώσει ποτέ στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τον οποίο έχω να πω, πως διορίζει όχι τους καλύτερους δάσκαλους αλλά τους παπαγάλους (Οι περισσότεροι Φιλόλογοι με καταλαβαίνουν απόλυτα). Αντίθετα πιστεύω πώς θα πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε κάποιο τρόπο να αναβαθμιστεί και ενισχυθεί ο ρόλος του Σχεδιαστή - Αξιολογητή σε κάθε σχολείο έτσι ώστε να είναι περισσότερο ουσιαστικός και αποτελεσματικός.

Ευχαριστώ για την τιμή

Πέτρος Αρμάος

ΠΕ 03  ΓΕΛ Μούδρου Λήμνου

Υ.Γ. Είμαι 49 ετών και διορίστηκα με ΑΣΕΠ το 2007 με 97/100 στο γνωστικό, όμως ομολογώ ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και καλός δάσκαλος…

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:03:45 »

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιουλίου 23, 2009, 01:56:03 am »
μακαρι να γινόταν κάτι τέτοιο!δούλεψα 6 χρόνια σε φροντιστήριαμέσης εκπαίδευσης και πραγματικά πιστεύω ότι η λέξη <εκμετάλευση> δεν μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί!κατά την γνώμη μου,αφού αναγνωρίστηκαν προυπηρεσείεςαπό ΟΑΕΔ,εκκλησιαστικάκλπ θα πρέπει να αναγνωριστεί και η προυπηρεσία των καθηγητών που δουλεύουν σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης!

Αποσυνδεδεμένος cathy

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιουλίου 23, 2009, 05:31:37 pm »
Παιδια, εμαθε κανεις κατα ποτε θα κανουμε τα χαρτια μας για ΠΔΣ? Μπας και καταφερουμε φετος να παρουμε τπτ...

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιουλίου 25, 2009, 12:09:06 am »
Γεια σας...
Είμαι καινούριος στο site και στην προσπάθεια να μπώ στο δημόσιο... (ΠΕ0401)

Εδωσα για πρώτη φορά ΑΣΕΠ και μαζεψα 13.55 καθαρα (χωρις προσαυξήσεις) μόρια...

Από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν κυρίως 2 βασικοί τρόποι να διοριστεί κάποιος
1) Απευθείας μεσω ΑΣΕΠ
2) Μαζεύοντας μόρια... ανεβαίνοντας στον πίνακα των αναπληρωτών... και διορίζεται ακόμα και χωρίς ΑΣΕΠ

Τον πρώτο τρόπο τον βρίσκω καλό αλλα δύσκολο... Προσπαθώ λοιπόν να μαζεψω κάποια μόρια ωστε να καταφέρω μέσα στα επώμενα 5-6 χρόνια (μετά απο 1 με 2 διαγωνισμούς ακόμα) να μπώ με το δευτερο τρόπο.

Μετά τον τελευταίο ΑΣΕΠ έχω καποιες μικρές ελπίδες να με καλέσουν ωρομίσθιο στην Κρήτη που εχω δηλώσει...
Δε μπορώ όμως να μείνω σε αυτό γιατι ίσως να μη με καλέσουν φέτος.... Πρέπει λοιπόν να κυνηγήσω ΠΔΣ και ενισχυτική...

Το πρόβλημα είναι οτι διαβάζοντας το παραπάνω θέμα δεν έχω καταλάβει με ποιά διαδικασία σε καλούν για ΠΔΣ και για ενισχυτική...

Διάβασα πως η ενισχυτική έχει να κάνει με τη σειρά στον πίνακα των ωρομίσθιων και αυτό για εμένα είναι καλό αλλά δεν ξέρω μήπως χρειάζεται να κάνω κι άλλα χαρτια ή να καταθέσω βιογραφικά στα γυμνάσια...
(Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει)
Πάντως ακούγεται αξιοκρατικό...

Για την πρόσθετη (που με ενδιαφέρει και περισσότερο... αφού εκει τη Φυσική δεν την αντιμετοπίζουν όπως την Ιστορία) έχω καταλάβει πως χρειάζεται βύσμα... Δέν έχει να κάνει με το αν έχεις δώσει ΑΣΕΠ... δεν εξαρτάται από τα μόριά σου στον πίνακα των ωρομίσθιων... αρκεί να έχεις καλό βύσμα και πέρνεις όλες τις ώρες σε δυσπρόσιτη περιοχή... διπλά μόρια... χωρις ΑΣΕΠ... ανεβαίνεις στον πίνακα ωρομίσθιων... μετά αναπληρωτής... και κάποια στιγμή διορίζεσαι...
Καθόλου αξιοκρατικό....

Η βασική μου ερώτηση είναι η εξής:

Ξέρω άτομο στα Χανιά που τα τελευταία 2 χρόνια (μόλις πήρε πτυχίο) παίρνει διπλά μόρια από ενισχυτική ή πρόσθετη (μάλιστα τον βρήκα στον πίνακα των αναπληρωτών με 7 μόρια την τελευταία χρονιά!!! Πώς γίνεται αυτό αφού δεν εχει δώσει κάν ΑΣΕΠ?).

Εγώ είχα κάνει τα χαρτιά μου... και είχα δώσει και βιογραφικό στο σχολείο που πήγαινα... αλλά χάθηκε λέει... και έτσι δέν έχω καθόλου προυπηρεσία...

Υπάρχει τρόπος να διεκδικήσω κάποιες ώρες ΠΔΣ ή ενισχυτική? Μπορώ με βάση τα μόριά μου απο τον ΑΣΕΠ να μήν επιτρέψω να πάρουν το συγκεκριμένο άτομο αλλα να πάρουν εμένα φέτος (αφού παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες του πατέρα του έχω 13.55 μόρια από ΑΣΕΠ ενώ αυτός έχει γύρω στα 12 από προυπηρεσία?)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και προκαταβολικά για τη βοήθειά σας...

Με τα μόρια από ασεπ που έχεις,είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πας ωρομίσθιος στην Κρήτη.
Το παληκάρι που λες,το γνωρίζω.
Όπως γνωρίζω και το μπαμπά του. ;)
Για να πήρε 7 πάει να πει ότι τον έστειλε ο μπαμπάς του ωρομίσθιο στα Σφακιά,που σημαίνει ότι παρέκαμψε όλους όσοι ήταν από πάνω του.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιουλίου 25, 2009, 02:26:33 pm »
Σ' ευχαριστώ που μου δινεις ελπίδες γιατι η αλήθεια είναι οτι ακόμα κι αν μπώ στη διαδικασία να μοιράσω βιογραφικά στα λύκεια των Χανίων θα εξακολουθήσω να είμαι... τυπικος και δε νομίζω να καταφέρω και πολλά πράγματα. Ωρομίσθιος ακούγεται καλύτερα...

Όσο για τα μόριά μου... δέν ειναι αρκετά για να με πάρουν ωρομίσθιο από την αρχή... είναι απλώς πολύ πιθανό να με πάρουν τουλάχιστον τη δευτερη χρονιά...(με τα περσινά δεδομένα θα ήμουν στη θέση 40 του πίνακα)... κάτι είναι κι αυτό!

Τέλος ...ο πατέρας του δεν έκανε και κάτι τόσο παράτυπο όσο αυτο που λές... Απλώς του έδωσε ΟΛΑ τα μόρια από ΠΔΣ στην Κάντανο... Ρώτησα και έμαθα πως τα διπλά μόρια σε δυσπρόσιτη περιοχή από ΠΔΣ βγαίνουν γύρω στα 7... αρκεί να μη χαθούν καθόλου ωρες... να ξεκινήσει από την αρχή και να τελειώσει πρίν τις εξετάσεις...

Γι αυτό το λόγο είναι καλύτερα ωρομίσθιος... δε χάνεις ώρες (αφού τα παιδια δε σταματάνε) και παιρνεις μόρια είτε πάνε εκδρομή είτε γράφουν εξετάσεις... Άρα μαζεύονται περισσότερα...

Ευχαριστώ και πάλι

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 25, 2009, 02:30:18 pm »
To 40 που λες,αφορά σε όλη την Κρήτη!
Μιλάμε για 4 Νομούς.
Είσαι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι νομίζεις.

Πάω στοίχημα ότι τον έστειλε ο πατέρας του ωρομίσθιο.
Θυμάσαι πέρσι πότε άρχισε η πδσ στα Χανιά?

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 25, 2009, 03:02:07 pm »
Το πότε αρχίζει η ΠΔΣ από ότι ξέρω είναι στο χέρι του Διευθυντή του σχολείου σε συνεργασία με τον προ'ιστάμενό του (Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας)...
Ετσι απλά...

Δε μπορεί να έκανε κάτι τόσο παράτυπο...

Υ.Γ: Αν το έκανε θα το δούμε στην επόμενη εκπομπή τουΤριανταφυλλόπουλου

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 25, 2009, 04:45:49 pm »
Ρώτησα πότε άρχισε πέρσι η πδσ,όχι πότε αρχίζε γενικώς.
Αν υποθέσουμε ότι πήρε 3.5 μόρια από δυσπρόσιτο από πδσ,θα ήθελα να ήξερα πως βρέθηκαν σε 1 δυσπρόσιτο 10 ώρες πδσ φυσικής.
Και επίσης,θα ήθελα να ξέρω πως μπήκαν όλες οι ώρες από Σεπτέμβρη,αφού η πδσ άρχισε Οκτώβρη,καθώς και το πως κατάφεραν να μη βάλουν ώρα πάνω σε έρα όπου σε κανέναν,ακόμα και ωρομίσθιο δεν περνάν ώρα,πχ εθνική εορτή κτλ.
Γιατί από Οκτώβρη μόνο,ακόμα κι αν έκανε πδσ μέσα στις εξετάσεις 3.5 μόρια δε βγαίνουν με τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 25, 2009, 04:57:36 pm »
Λοιπον, τις τελευταίες ημέρες (από όταν κατάλαβα τι ισχύει για την ΠΔΣ) σκεφτομαι να δώσω μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα...

Μια αρχή θα ήταν να βοηθήσει κάποιο πιο έμπειρο μέλος του site να στήσουμε μιά ψηφοφορία με θέμα το τι πιστεύουμε πως είναι το σωστο για την ΠΔΣ

1) Να εξακολουθήσει να δίνεται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο
2) Να διεκδικήσουμε να δίνεται μέσω του πίνακα των ωρομισθιων έτσι όπως γίνεται και με την ενισχυτική
3) Να διεκδικήσουμε να δίνεται με κάποιο άλλο σύστημα (απο ότι στην ενισχυτική) αλλά πιο αξιοκρατικό απο το ισχύον σύστημα

Καλό θα ήταν όποιος ψηφίζει το 3 να προτείνει και κάποιο τρόπο

Εμένα προσωπικά με συμφαίρει το 2 ή το 3... επειδή όμως δε θέλω να κινηθώ με βάση το συμφέρον μου προτείνω κάποια ψηφοφορία πριν κινηθώ... Και πιστεψτε με... Εχω τρόπους να κινηθω!

Αναγνωρίζω πως το αρνητικό της αλλαγής του υπάρχον συστήματος είναι οτι μόλις πάρει το πτυχίο του κάποιος... δε θα μπορεί να μαζεψει μόρια από ΠΔΣ παρα μόνο μετά τον πρώτο ΑΣΕΠ στον οποίο θα κριθεί επιτυχών... Έτσι κι αλλιως όμως εγω π.χ. δε μπόρεσα να μαζεψω καθόλου μόρια πριν τον τελευταίο ΑΣΕΠ...

Επίσης, θα εξακολουθήσει να παίρνει μόρια κάποιος μέσω π.χ της ιδιωτικής εκπαίδευσης... Δηλαδή θα υπάρχουν κι άλλα παραθυράκια για να διοριστεί κάποιος χωρίς ΑΣΕΠ... όχι όμως τόσα όσα υπάρχουν τώρα...

Αν μπορέσει κάποιος να στήσει την ψηφοφορία.... τον ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...

Υ.Γ:Πιστεύω πως είναι χρήσιμο να πάρουμε μιά εικόνα για το θέμα...

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 25, 2009, 05:04:55 pm »
ΤΕΜ έχεις δήκιο... δεν ξέρω τι να σου απαντήσω...
Απλώς ρώτησα ένα φίλο με μεγαλύτερη εμπειρία σ' αυτά από εμένα και μου είπε πως το μέγιστο μοριων απο ΠΔΣ σε δυσπρόσιτο είναι 7 μόρια...
Δε θα μπορούσε να ειναι ωρομίσθιος γιατι δεν είχε ουτε καν 5 μόρια στον περσινό πίνακα...
Κάτσε να βγάλει κάποιος την ψηφοφορία και θα τα μάθουμε όλα...

Υ.Γ: Δεν ειναι απειλή... προειδοποίηση είναι ;D

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιουλίου 25, 2009, 05:10:28 pm »
3.5 μόρια δε βγαίνουν με τίποτα από την 1η Οκτώβρη
πάρε ημερολόγιο και δες το
3 βγαίνουν
το μισό επιπλέον μόριο αντιστοιχεί σε 43 ώρες επιπλέον,δεν είναι και λίγες και προφανώς κάποιες θα χάθηκαν μέσα στη χρονιά,28/10,17/11,Καθαρά Δευτέρα κτλ
μόνο με ώρες από την αρχή Σεπτέμβρη μπορείς να το πάρεις
άρα σας παρέκαμψε
εκτός κι αν συνέβη το άλλο,να του έβαλαν περισσότερες ώρες από ότι έκανε στην προυπηρεσία
το έχουν και αλλού

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144