0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα. Εγώ γέννησα πέρυσι τον Απρίλιο. Με μισθό αναπληρώτριας περίπου 1250 ευρώ, με ένα παιδί, πήρα από τον ΟΑΕΔ το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1400 ευρώ περίπου. Όσο για το επίδομα τοκετού, το δικαιούται και ο σύζυγος, αν η γυναίκα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αρκεί να είναι ασφαλισμένος του ΙΚΑ.
Κορίτσια και αγόρια, έχω χαθεί λίγο σχετικά με το τι έχει ειπωθεί εδώ.Θα παραθέσω λοιπόν ό,τι πιο έγκυρο έχω μήπως και βοηθήσει:1. Με τη βεβαίωση που αναγράφει την ΠΗΤ από γιατρό του ΙΚΑ (συνήθως δεν υπολογίζουν αυτοί τις ημέρες αλλά το κάνεις εσύ -8 εβδ πριν, 9 εβδομαδες μετά) πας στη διεύθυνση που ανήκει το σχολείο σου και σου υπογράφουν μια άλλη βεβαίωση εργοδότη που σου έχουν ήδη δώσει από το ΙΚΑ.2. Με τα παραπάνω χαρτιά, ταυτότητα, το βιβλιάριο ΙΚΑ και βιβλιάριο τράπεζας και όση υπομονή έχεις πας στο ΙΚΑ (εννοείται αφού αρχίσει η άδειά σου) και σου εγκρίνουν το επίδομα μητρότητας (κυοφορία-λοχεία).3. Για 56 ημέρες επιδότησης (κυοφορία) το ποσό που εγκρίθηκε για αναπληρώτρια πλήρους είναι συνολικά 1.803 ευρώ. Στον υπολογισμό δεν περιλαμβάνεται η ΠΗΤ αλλά φτάνει μέχρι την προηγούμενη.4. Έχω την εντύπωση έως τη βεβαιότητα πως το υπουργείο πληρώνει τις πρώτες 15 ημέρες αυτής της άδειας, δλδ υπολογίζουμε μισό περίπου μισθό ακόμα (μάλλον).Μετά τον τοκετό με το καλό πάμε ξανά για νέες άδειες (63 ημέρες) και επιδόματα (από ΙΚΑ και ΟΑΕΔ).θα ενημερώσω σχετικά μόλις έρθει η ώρα τους.Δύναμη και καλό κουράγιο σε όλες και όλους.
πολυ ωραία μας τα λες!νά'σαι καλά!να πω τα εξής:56 μέρες μετράμε πριν την ΠΗΤ χωρίς αυτήν!σωστά;εμένα η ανεύθυνη των αδειών μου λέει ότι μέσα είναι ΚΑΙ η ΠΗΤ!πού να την παραπέμψω;στο ΙΚΑ;το υπουργείο πληρώνει τις 15 πρώτες μέρες είτε έχεις κάνει χρήση αναρρωτικής είτε όχι;προσωπικά έχω κάνει χρήση αναρρωτικής και μάλιστα πέραν του 15ημέρου που πληρώνεται ο αναπληρωτής από το υπουργείο!
Ως προς το 2ο, δεν ξέρω καθόλου να σου απαντήσω. Αν ρωτούσες στη μισθοδοσία της διεύθυνσης; Όχι ότι τους έχω για πολύ διαβασμένους. Σαν να τους τυχαίνει πρώτη φορά συμπεριφέρονται στις διευθύνσεις. Απορώ, τόσα χρόνια, τόσες εγκυμοσύνες, γιατί πελαγώνουν έτσι και μας ταλαιπωρούν ρε παιδί μου;
ναι, η πητ θεωρείται η 1η ημέρα λοχείας. και αν έχεις πάρει άδεια από το ικα αναρρωτική, δεν δικαιούσια τα εξτρά χρήματα που θα σου έδινε ο εργοδότης σου, το δημόσιο τα οποία με το ενιαιο μισθολόγιο είναι 400 ευρώ περίπου.