0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: KONSTANTINOS30 στις Μαΐου 31, 2013, 11:21:57 amΓια να πάρει τόσα μόρια θα έπρεπε να είχε γύρω στις 10 ώρες την εβδομάδα! Και να μην ξεχνάμε ότι είχε μηδενικά μόρια! Πως διορίστηκε αμέσως;αυτή είναι και η δική μου απορία Κωνσταντίνε....
Για να πάρει τόσα μόρια θα έπρεπε να είχε γύρω στις 10 ώρες την εβδομάδα! Και να μην ξεχνάμε ότι είχε μηδενικά μόρια! Πως διορίστηκε αμέσως;
Αυτό είναι το περίεργο και εξοργιστικό!
Νέοι μου συνάδελφοι τι να ερευνήσετε; Δεν γνωρίζετε τι έγινε με την κατάργηση της επετηρίδας; Στην αρχή οι προσλήψεις γινόταν με μεγάλο ποσοσοστό από αυτή και μικρότερο από ΑΣΕΠ. Το ποσοσστό του ΑΣΕΠ με το χρόνο αυξανόταν με στόχο οι προσλήψεις να γίνονται αποκλειστικά με αυτόν. Μέχρι τώρα κατανοητός; Ε, αυτό δεν συνέβει ποτέ! Το γύρισαν στο μεικτό σύστημα. Δηλαδή προσλήψεις διοριστέων ΑΣΕΠ και κατά ένα ποσοστό (40%) από πίνακες με μόρια από προερχόταν από προϋπηρεσία (μήνας και μόριο) και τους βαθμούς στον γραπτό ΑΣΕΠ πάνω από την βάση. Μέχρι τώρα κατανοητός;Ε, το τελευταίο συνέβη, πλην όμως δημιουργήθηκαν διάφορα παρατράγουδα. Αρκετοί εκμεταλεύτηκαν τα κενά του νέου νόμου προσλήψεων εκεί που αφορά το 40% και προσλάμβαναν αναπληρωτές και ωρομισθίους χωρίς κριτήρια και με φωτογραφικό τρόπο. Οι ωρομίσθιοι για παράδειγμα προσλαμβανόταν από διευθυντές φαντάζομαι κυρίως δευτεροβάθμιας και κατά το πλείστον μέσω γνωστών. Άλλοτε και με διπλά μόρια σε δυσπρόσιτα. Να τονίσω βέβαια ότι σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως σε μακρυνά μέρη και χωρίς μέσο κάποιος μπορούσε να εργαστεί αν υπήρχαν βέβαια ανάγκες.Με αυτό τον τρόπο εμφανιζόταν και στους πίνακες και σιγά-σιγά διοριζόταν μέχρι και χθες. Επίσης οι προσλήψεις ωρομισθίων από ότι είχα διαβάσει δεν γινόταν κεντρικά αλλά από κατά τόπους γραφεία. Τώρα για το θέμα της Παυλίνας μόνο μία ένσταση έχω. Δεν θυμάμαι αν οι ωρομίσθιοι είχαν την υποχρέωση να κάνουν αιτήσεις από τον Ιούνιο. Ίσως και να μην είχαν. Ας μας φωτήσει κάποιος που τα έζησε από κοντά. Εγώ δεν ήμουν τότε στην Ελλάδα. Πάντως όταν ρωτάτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι η απάντησή μου είναι με ερώτηση: Σε ποιους θα απευθυνθείται;
Φιλε μου νομιζω οτι ακπου το χανεις...Η προσληψη των ψρομισθιων γινοταν-γινεται απο τις διευθυνσεις...δηλαδη με ευθυνη των διευθυνσεων....αλλα απο πινακες που καταρτιζονται με βαση τις αιτησεις ανα περιφερεια.Γινεται δηλαδη οτι και με τον πινακα των αναπληρωτων...μονο που ο καθενας εχει δικαιωμα να επιλεξει μια μονο διοικητικη περιφερεια..ως προς τον πινακα των ωρομισθιων. Η επιλογη απο αυτους τους πινακες γινεται με τη σειρα...βαση προυπηρεσιας...!!!!Ας ειμαστε λιγο ψυχραιμοι και αντικειμενικοι...αν δεν γνωριζουμε κατι...δεν χρειαζεται απανταμε...επειδη ακουσαμε ή επειδη μας φανηκε κατι...!!!Ηρεμια συναδελφοι...
Μα το ξέρω ότι δεν είναι τόσο εύκολο! Θέλει χρόνο και χρήμα αν κινηθεί κάποιος νομικά! Απλά μία ζωή τα αφήνουμε όλα έτσι!