*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 387534 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #1386 στις: Ιουνίου 04, 2025, 05:29:00 pm »
Η «υπεύθυνη αδειών»- που κανονικά δεν υπάρχει τετοια αρμοδιότητα στα σχολεία, πλαστογράφησε την υπογραφή σου; Έκανε ψεύτικο έντυπο αίτησης;

Εσυ στέλνεις στο σχολείο αίτηση με τα δικαιολογητικά σου. Δεν τα φτιάχνει το σχολείο χωρίς να σε ρωτήσει. Γιατί δεν συνεννοηθηκατε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:21:16 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1387 στις: Ιουνίου 04, 2025, 10:26:45 pm »

Για να με εξυπηρετήσουν την έκαναν από το σχολείο. Δεν τη θέλω από 1/9, αλλά από τέλος Σεπτεμβρίου και όχι συνεχόμενη με την άδεια λοχείας.  Εκεί είναι η διαφωνία μου με τη δδε, η οποία μου λέει ότι πρέπει να είναι συνεχόμενη για να πάρουν αναπληρωτή. Η άδεια λοχείας μου τελειώνει αρχές Σεπτεμβρίου

Όπως λέει και η topsy, πριν κάποια χρόνια η άδεια ανατροφής ξεκινούσε αναγκαστικά από 01/09. Πολλές ήθελαν να κάνουν αυτό που θέλεις και εσύ,να πάρουν τις άλλες άδειές τους πρώτα και μετά να πάρουν την άδεια ανατροφής από 01/10 ώστε να τελειώσει τέλος Ιουνίου και να μην χρειαστεί να παρουσιαστούν στο σχολείο καθόλου. Υπήρχε οδηγία και δεν επιτρεπόταν . Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1388 στις: Ιουνίου 05, 2025, 09:20:44 am »
Η «υπεύθυνη αδειών»- που κανονικά δεν υπάρχει τετοια αρμοδιότητα στα σχολεία, πλαστογράφησε την υπογραφή σου; Έκανε ψεύτικο έντυπο αίτησης;

Εσυ στέλνεις στο σχολείο αίτηση με τα δικαιολογητικά σου. Δεν τα φτιάχνει το σχολείο χωρίς να σε ρωτήσει. Γιατί δεν συνεννοηθηκατε;
Όχι, δεν την πλαστογραφησε.  Επειδή ήταν η τελευταία ημέρα που γινόταν η αίτηση για μακροχρόνια άδεια, μου είπε ότι θα ζητούσε παράταση για να της πάω τα δικαιολογητικά.  Προφανώς από τη δδε δεν της έδωσαν την παράταση και έκανε την αίτηση χωρίς να ξέρω. Εγώ το είδα τυχαία στο σύστημα της δδε

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1389 στις: Ιουνίου 05, 2025, 09:21:55 am »
Πριν κάποια χρόνια είχε έρθει μια οδηγία στις διευθύνσεις ότι οι άδειες ανατροφής πρέπει να ξεκινάνε στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ίσως πατάνε σε αυτό. Έχουν όμως δίκιο στο ότι στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μονάδας, αν την βάλουν από 1/9 θα έχουν πιο άμεσα αναπληρωτή, ενώ αλλιώς θα χρειαστεί να περιμένουν τις επόμενες φάσεις. Από την άλλη μπορείς να ξεκλεψεις με διάφορες αδειες ότι σου απομένει από τον Ιούνιο…
[/quote
Απλώς οι άδειες του Ιουνίου θα είναι του 2026 ότι όχι του 2025..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:21:16 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1390 στις: Ιουνίου 05, 2025, 09:37:33 am »
Απλώς οι άδειες του Ιουνίου θα είναι του 2026 ότι όχι του 2025..
Φαντάζομαι ότι το ζήτημα είναι να καλυφθούν και οι μέρες του Ιουνίου του 2026 με άδειες για να μην ταλαιπωρηθείς να πας στο σχολείο με μικρό παιδί. Αν αυτό το πετυχαίνεις με τις άδειες του 2026, είναι αρκετό. Ο στόχος δεν είναι να εξαντλήσουμε τις άδειες και του 2025 και γενικά κάθε χρονιάς. Αυτό είναι μια λάθος νοοτροπία που έχουν κάποιοι. Ας μην την υιοθετούμε.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1391 στις: Ιουνίου 05, 2025, 10:33:31 am »
Όχι, δεν την πλαστογραφησε.  Επειδή ήταν η τελευταία ημέρα που γινόταν η αίτηση για μακροχρόνια άδεια, μου είπε ότι θα ζητούσε παράταση για να της πάω τα δικαιολογητικά.  Προφανώς από τη δδε δεν της έδωσαν την παράταση και έκανε την αίτηση χωρίς να ξέρω. Εγώ το είδα τυχαία στο σύστημα της δδε

Όπως και να έχει αυτό δεν
δείχνει σοβαρή αντιμετώπιση.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1392 στις: Ιουνίου 05, 2025, 10:35:52 am »
Φαντάζομαι ότι το ζήτημα είναι να καλυφθούν και οι μέρες του Ιουνίου του 2026 με άδειες για να μην ταλαιπωρηθείς να πας στο σχολείο με μικρό παιδί. Αν αυτό το πετυχαίνεις με τις άδειες του 2026, είναι αρκετό. Ο στόχος δεν είναι να εξαντλήσουμε τις άδειες και του 2025 και γενικά κάθε χρονιάς. Αυτό είναι μια λάθος νοοτροπία που έχουν κάποιοι. Ας μην την υιοθετούμε.

Αν όμως φας όλες τις άδειες του 2026 τον Ιούνιο, μετά μέχρι Δεκέμβρη που θα είσαι στο σχολείο και θα εχεις μικρό παιδί, δεν θα εχεις άδεια να πάρεις όταν αρρωσταίνει… Ενώ αν το σχολικό έτος 2025-2026 το καλύψεις με την ανατροφής πιο αργά και Σεπτέμβρη του 2025 εξαντλήσεις τις άδειες μιας χρονιάς που ούτως ή άλλως είσαι off, είναι πιο λογικό. 

Την νοοτροπία ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε όλες τις διαθέσιμες άδειες, δεν τη σχολιάζω. Είναι μεγάλη μάστιγα εσχάτως.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1393 στις: Ιουνίου 05, 2025, 10:42:00 am »
Αν όμως φας όλες τις άδειες του 2026 τον Ιούνιο, μετά μέχρι Δεκέμβρη που θα είσαι στο σχολείο και θα εχεις μικρό παιδί, δεν θα εχεις άδεια να πάρεις όταν αρρωσταίνει… Ενώ αν το σχολικό έτος 2025-2026 το καλύψεις με την ανατροφής πιο αργά και Σεπτέμβρη του 2025 εξαντλήσεις τις άδειες μιας χρονιάς που ούτως ή άλλως είσαι off, είναι πιο λογικό. 

Την νοοτροπία ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε όλες τις διαθέσιμες άδειες, δεν τη σχολιάζω. Είναι μεγάλη μάστιγα εσχάτως.

Συμφωνώ σε όλα. Ξέρω, όμως, ότι οι ΔΔΕ ζητάνε να ξεκινούν οι άδειες ανατροφής 1/9 για τον προγραμματισμό στην κάλυψη των κενών.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1394 στις: Ιουνίου 05, 2025, 10:45:32 am »
Συμφωνώ σε όλα. Ξέρω, όμως, ότι οι ΔΔΕ ζητάνε να ξεκινούν οι άδειες ανατροφής 1/9 για τον προγραμματισμό στην κάλυψη των κενών.

Η δίκη μας και με 15/9 είναι οκ αφού ούτως ή άλλως δηλώνεται την ίδια περίοδο και καταγράφεται εξ αρχής ως κενό.

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1395 στις: Ιουνίου 05, 2025, 10:46:57 am »

Λόγω του μικρού παιδιού δε θέλω να χρησιμοποιήσω τις άδειες του 2026.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1396 στις: Ιουνίου 05, 2025, 11:00:53 am »
Λόγω του μικρού παιδιού δε θέλω να χρησιμοποιήσω τις άδειες του 2026.

Εξήγησέ το αυτό στη ΔΔΕ και ζήτησε να ξεκινήσει η άδεια ανατροφής τουλάχιστον στις 15/9. Ίσως το δεχτούν.

Αποσυνδεδεμένος georgia06

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1397 στις: Ιουνίου 10, 2025, 11:11:45 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα! τη βοήθειά σας παρακαλώ για όποιον γνωρίζει...
Στις 19/05 έκανα αίτηση για 9μηνη  άδεια ανατροφής(όπως ορίζει ο νόμος 1-30 Μαϊου). Πήρα τηλ την άλλη μέρα να ρωτήω αν το έλαβαν κ μου απάντησαν καταφατικά. 11 μέρες αργότερα έστειλα κ mail και ζήτησα τον αριθμό πρωτοκόλλου , οπότε και μου τον έστειλαν.

Το θέμα είνα το εξής...την αίτηση την έστειλα στη διεύθυνση στην οποία μετατέθηκα φέτος. Μήπως όμως έπρεπε να την είχα στείλει στη διεύθυνση της προηγούμενης οργανικής μου; (κάπου διάβασα εδω στο forum ότι μέχρι τις 19/06 ανήκουμε στην προηγούμενη οργανική και απο 20/-6 στη νέα καιμου δημιουργηθηκε αυτή η απορία).

'Εστω ότι έπρεπε να την είχα στείλει στην προηγούμενη οργανική, υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτό τώρα;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1398 στις: Ιουνίου 11, 2025, 12:08:01 am »
Τυπικά δεν ανήκεις ακόμα στη Διεύθυνση που μετατέθηκες, αλλά την άδεια θα την πάρεις από Σεπτέμβριο που θα είσαι ήδη στη νέα Διεύθυνση.
Αν είχες κάνει λάθος δε θα σου έδιναν αριθμό πρωτοκόλλου. Θα σου έλεγαν ότι δε δέχονται την αίτηση επειδή δεν ανήκεις σε αυτούς.
Επίσης, ακόμα και αν έκανες αίτηση στη Διεύθυνση που είσαι τώρα, στη νέα σου Διεύθυνση δε θα την μεταβίβαζαν; Πιστεύω είναι όλα καλά!

Αποσυνδεδεμένος georgia06

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1399 στις: Ιουνίου 11, 2025, 12:15:02 am »
Lasid , ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις...Αυτά ακριβώς σκέφτομαι και 'γω ... Εν τω μεταξύ, μόλις θυμήθηκα ότι τους  είχα γράψει στο mail της αίτησης ότι μόλις μετατέθηκα στο δικό τους ΠΥΣΠΕ...

.Υ.γ Το πολύ- πολύ να κάνω και ένα τηλέφωνο ακόμα να θέσω την απορία μου...

και πάλι ευχαριστώ πολύ!Καλό βράδυ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32904
  • Τελευταία: Johnnyb
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1184681
  • Σύνολο θεμάτων: 19491
  • Σε σύνδεση σήμερα: 713
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144