0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είμαι μαθηματικός γενικής. Περιμένω αρκετά χρόνια να διοριστω κεντρική Μακεδονία αλλά από θέσεις από ότι λεγεται δεν θα έχει. Είμαι μητέρα τριών παιδιών δύο δίδυμα που τον Δεκέμβριο θα γίνουν 8 και ενός που είναι 5. Δικαίουμαι κάποια άδεια ώστε να μην φύγω μακριά γιατί είναι αδύνατο οικονομικά; Η συνεχίζω ως αναπληρώτρια με ελπίδα για του χρόνου;
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις από την άδεια ανατροφής άνευ αποδοχών τους 4 πρώτους μήνες, πρώτα για τα δίδυμα κι έπειτα για το μικρό παιδί σου (εφόσον δεν έχει κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου κανείς από τους δύο γονείς). Από αυτούς τους μήνες οι δύο πρώτοι πληρώνονται με το ΜΚ1 νεοδιόριστων πλην τις κρατήσεις, και οι 4 υπολογίζονται κανονικά ως διδακτική υπηρεσία και υπηρέτηση πρώτου διορισμού, ώστε να κατοχυρώσεις δικαίωμα μετάθεσης. Βεβαίως μπορείς να πάρεις και περισσότερους μήνες, αν θελήσεις, αλλά δεν υπολογίζεται υπηρεσία πέραν των 4 πρώτων.
Δε πληρώνεται αυτή η άδεια με ΜΚ1 αλλά με ΥΕ Κλητήρα. Τα καθαρά με δεδομένο ότι οι νεοδιοριστοι έχουν αυξημένες κρατήσεις ΜΤΠΥ το πρώτο χρόνο είναι 534€. Επιπλέον, όπως γράφω και στο παραπάνω μήνυμα, επειδή τα δίδυμα κλείνουν τα 8 θα πρέπει να σταματήσει η άδεια την ημερομηνία των γενεθλίων τους. Στην ίδια περίπτωση είμαι κι εγώ, απλά σε εμένα ο γιος μου έκλεισε τα 8 τον Απρίλιο, όποτε και σταμάτησε η άδεια και έβαλα την επόμενη μετά για τον μικρό μου από Μάιο με υποχρεωτική λήξη 31/08.
Αν και οι δύο γονείς δικαιούνται τις παραπάνω διευκολύνσεις, με κοινή τους δήλωση του Ν. 1599/1986 που κατατίθεται στις υπηρεσίες τους, καθορίζουν ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της συνεχόμενης άδειας ανατροφής, εκτός αν με την ανωτέρω κοινή τους δήλωση καθορίσουν χρονικό διάστημα που θα κάνουν χρήση, άπαξ για τον καθένα, πάντοτε διαδοχικώς και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών του τέκνου. Αλλαγή της δήλωσης αυτής δεν επιτρέπεται μετά την έναρξη των διευκολύνσεων.
Δες εδώ:https://dide-new.flo.sch.gr/chorigisi-adeias-anatrofis-me-apodoche/
Άδεια ανατροφής μετά από χρήση μειωμένου ωραρίου ως αναπληρώτρια Αρχικά μου φαίνεται φοβερά παράλογο η κάθε Διεύθυνση να διαχειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα εντελώς διαφορετικά.Η πρωτοβάθμια μου δεν μου έχει απαντήσει ακόμα σχετικά με το τι υπολείπεται αλλά έμαθα από συνάδελφο ότι στο παρελθόν του την είχαν αρνηθεί. Έχουν αυτό το δικαίωμα;Έχω βρει ένα τύπο με τον οποίο μπορείς να υπολογίσεις πόσο διάστημα σου απομενει για την άδεια ανατροφής από τον οποίο προκύπτει ότι μου μένει άδεια 3.5 μήνες. Παρόλα αυτά αν υπολογίσω το μειωμένο ωράριο σε πόσες ώρες εργασίας αντιστοιχεί τότε μένουν 7.5 μήνες υπόλοιπο. Τεράστια απόκλιση. Μπορούμε με κάποιο τρόπο να διεκδικήσω περισσότερους μήνες; Ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία!
Είμαι νεοδιόριστος και πρόκειται να ζητήσω την αδεια ανατροφής αντί για τη σύζυγό μου. Ήθελα να ρωτήσω, αφού γίνει η ορκωμοσία θα πρέπει να παρουσιαστώ και στο σχολείο που θα με τοποθετήσουν (όταν με τοποθετήσουν) ή μπορώ μετά την ορκωμοσία να επιστρέψω στον τόπο διαμονής μου και να εμφανιστώ στο σχολείο μετά από 9 μήνες; Ρωτάω γιατί προσπαθώ να κανονίσω τα εισιτήρια μετακίνησης και τα έξοδα διαμονής. Στη ΔΔΕ που μίλησα με κάποιον δεν ήταν σίγουρος να μου απαντήσει και κανείς άλλος δεν σήκωνε τηλεφωνο για να ρωτήσω.