leon. και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα κι από εμένα. Να συμφωνήσω κι εγώ με τις απόψεις των συναδέλφων και να συμπληρώσω το εξής: patokos, δε θέλω να σε απογοητεύσω όμως επειδή, όπως ήδη επισημάνθηκε, ο διαγωνισμός έχει σοβαρές ελλείψεις και κενά, κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα πετύχει. Ούτε η σχετική επιτυχία στον ένα διαγωνισμό εξασφαλίζει απόλυτη στον επόμενο. Δε λειτουργεί αθροιστικά το πράγμα. Ίσως ένα καλό διάβασμα τη μια φορά μειώνει το φόρτο την επόμενη. Όμως, το διάβασμα ποτέ δεν είναι αρκετό στην ειδικότητά μας ούτε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχει καλύψει το 100% της ύλης. Επιπλέον, εκτός από τους αστάθμητους παράγοντες που σχετίζονται με τον καθένα ατομικά, υπάρχει και ο εξής ιδιαιτέρως απρόβλεπτος παράγοντας: ο υποκειμενισμός των βαθμολογητών. Δε θέλω να πλατιάσω επαναλαμβάνοντας όσα ήδη έχω πει σε προγενέστερα post. Θα ήθελα μόνο να πω κι εγώ ότι υποκλίνομαι μπροστά στους συναδέλφους που, παρά τις δυσχέρειες, τα κατάφεραν. Καλή τύχη σε όσους ξαναπροσπαθήσουν. Εδώ θα είμαστε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.
Δε νομίζω ότι υπάρχει βιβλίο καθηγητή στα λατινικά. Τα δίδασκα 10 χρόνια σε φροντιστήρια και 3 χρόνια τώρα σε σχολείο, οπότε ξέρω τι σου λέω. Φέτος μας ήρθαν βιβλία του καθηγητή για όλα τα μαθήματα που διδάσκουμε στο Λύκειο, για τα Λατινικά δε μας ήρθε τίποτα.Υπάρχουν πάντως τα κριτήρια αξιολόγησης και μπορείς να τα κατεβάσεις από το www.kee.gr
Μήπως είναι δυνατόν να το ανεβάσεις; Είναι επείγον!!!!!!!
Τα θέματα ήταν βατά .Έπεσε το κείμενο 25 κ το 46(αρκετά επικίνδυνο για φέτος εφόσον μέχρι πέρσι ήταν εκτός ύλης).Καλή επιτυχία στα παιδιά κ καλά αποτελέσματα.
ηταν πολυ καλυτερα οσο αφορα τα περσινα. ειχαν ενα "επιπεδο" (οσο μπορει κανεις να μιλησει για δυσκολιες στα λατινικα)επιμενω στην εισαγωγη "αγνωστου" (με λεξιλογιο ηδη γνωστο στα παιδια)εκει θα εφαρμοσουν και τη γραμματικη και το συντακτικο και κυριως θα δουλεψει λιγο το μυαλουδακι...