0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μα καλά να ανακοινώσουν ότι θα διανεμηθεί το παλαιό βιβλίο και τώρα να το αλλάξουν; Όλα τα περιμένουμε πια...Άρα είμαστε εν αναμονή...
Πότε το ανακοίνωσαν αυτό; Εγώ το μόνο που είδα είναι ο πίνακας με τα βιβλία που θα διανεμηθούν, όπου έλεγε "Λατινικά
Sed antiquitatem tibi placere dicis,quod honesta et bona et modesta sit: αν αντί για dicis είχαμε dixisti, στην αιτιολογική, η οποία εξαρτάται από το απαρέμφατο ενεστώτα, θα είχαμε υποτακτική ενεστώτα ή παρατατικού; Νομίζω ότι, όταν το ρήμα της έμμεσης εξάρτησης είναι ιστορικός χρόνος, κοιτάμε αυτό και όχι το ρήμα της άμεσης εξάρτησης (μόνο όταν το ρήμα της έμμεσης εξάρτησης είναι αρκτικός χρόνος, κοιτάμε το ρήμα της άμεσης), οπότε θα έπρεπε να έχουμε υποτακτική παρατατικού, αλλά στη συγκεκριμένη τουλάχιστον περίπτωση δεν μου φαίνεται λογικό να μεταφέρεται το περιεχόμενο της αιτιολογικής στο παρελθόν, γιατί είναι κάτι που ισχύει και στο παρόν. Μπορεί να υπάρχει εξαίρεση ως προς αυτό ή είναι απαράβατος κανόνας ότι το απαρέμφατο ενεστώτα που εξαρτάται από ιστορικό χρόνο είναι και αυτό ιστορικός χρόνος και επομένως η δευτ. που εξαρτάται από αυτό πρέπει οπωσδήποτε να έχει υποτακτική παρατατικού ή υπερσυντελίκου;
Εκτός από την τσίπα, έχει χαθεί και η στοιχειώδης λογική σε αυτή τη χώρα πλέον. Νομίζουν σοβαρά ότι ένα μαθητής μπορεί να βγάλει 22 ενότητες στα αρχαία, 3 ολόκληρα κεφάλαια στην ιστορία και όλα αυτά τα απιθανοαπίθανα στα λατινικά (δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γραμματική της β θεωρείται προαπαιτούμενη). Συν έκθεση συν λογοτεχνία.Και αν δε μας νοιάζει για τα παιδιά, ας συγκινηθούμε για την πάρτη μας.Σε λίγο θα κυνηγάμε τους μαθητές της κατεύθυνσης με το τουφέκι. Ήδη χάθηκαν οι των κοινών σχολών.