Σύνολο ψηφοφόρων: 42
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπορεί κάποιος επιστημονικά να μου εξηγήσει γιατί η λέξη έχει δύο γραφές; Όποιον ρωτάω μου λέει κάτι διαφορετικό!!!
Παράθεση από: chronos στις Ιουνίου 17, 2011, 12:10:50 pmΜπορεί κάποιος επιστημονικά να μου εξηγήσει γιατί η λέξη έχει δύο γραφές; Όποιον ρωτάω μου λέει κάτι διαφορετικό!!! http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=67795.0
Παράθεση από: chronos στις Ιουνίου 17, 2011, 12:10:50 pmΜπορεί κάποιος επιστημονικά να μου εξηγήσει γιατί η λέξη έχει δύο γραφές; Όποιον ρωτάω μου λέει κάτι διαφορετικό!!! Η χρεοκοπία, βγαίνει απο τη λέξη χρέος.... Άρα "ο"...Με τον καιρό όμως, όπου αναφέρθηκε η λέξη "χρεοκοπία", ακούστηκε ένα "ωωωωχ!"...Οι γλωσσολόγοι αποφάσισαν να ενσωματώσουν το "ω" μέσα στη λέξη, για να της προσδόσουν και το αντίστοιχο συναίσθημα...
"θα σε μηνυσω..." - "θα σου κανω μηνυση..." ....επιστημονικα εντελως παρακαλω, ποιο ειναι ορθοτερο?
Υπάρχει κάποιος κανόνας για τον οποιο γίνεται έκταση του βραχέος σε μακρό;
aristos2 αυτό ξαναπές το..Ανακεφαλαιώνοντας: αν κατάλαβα καλά, ο Μπαμπινιώτης (τον οποίον εμπιστεύομαι στα γλωσσολογικά ζητήματα) λέει ότι με Ο προκύπτει από τα νέα ελληνικά, ενώ με Ω έχει καταγωγή από αρχαία ελληνικά;Αν είναι έτσι, προτιμώ χρεοκοπία (γράφεται και πιο εύκολα )