*

Αποστολέας Θέμα: Πώς θα μπορέσω να διδάξω σε ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ;  (Αναγνώστηκε 195362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος porcupinetree

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Για ν αλλάξουν όλα, πρέπει να μείνουν τα ίδια...
    • Προφίλ
Απ: Πώς θα μπορέσω να διδάξω σε ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ;
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 01, 2009, 07:48:39 am »
Γεια σας! Μολις γράφτηκα στο φόρουμ. Είμαι απόφοιτη ηλεκτρολογιας ΤΕΙ ΠΕ 1730
Απο το  2004 που κάνω χαρτιά για ωρομίσθια δεν βλεπω προκοπή. Είναι κανείς που έχει πάρει ώρες?
Και τελικά πώς θα φύγω απο εκείνον τον πίνακα μηδενικής πρυπηρεσίας αφου δεν υπάρχει τρόπος να την αποκτήσω.

Εχω προυπηρεσ'ια σε ΤΕΙ σαν ωρομισθια αλλα αυτη δεν μετράει...

όπως πήρες ώρες σαν ωρομίσθια στα ΤΕΙ έτσι παίρνεις και εδώ, στη θέση σου θα καθόμουνα στα ΤΕΙ,

Στα ΤΕΙ πηρα ωρες λογω του μεταπτυχιακου. Καθε χρονο στα ΤΕΙ οι ωρες γίνονται και λιγότερες λόγω των λιγότερων εισακτέων. Με 14 ωρες που εχω (σχεδον πληρες ωραριο δηλ) παιρνω το πολυ 600 το μηνα, αν γίνουν όλες οι ώρες. Εδω νοικιαζω ομως, και δεν βγαίνω οικονομικά. Επίσης κάθε Ιούνιο απολύεσαι και περιμένεις μετά ΑΝ και πόσες ώρες θα εχει απο Οκτώμβρη. Πληρωνόμαστε αν 3 μηνες περίπου... και η προυπηρεσια δεν μετράει. Γι αυτό και θέλω δευτεροβάθμια.

Ρε συ kikitsa τι κάθεσαι?
Μόλις και προλαβαίνεις να κάνεις τα χαρτιά σου στην ασπαιτε (www.aspete.gr πρόγραμμα εππαικ) …
Με το μεταπτυχιακό και άριστη γνώση γλώσσας (από Αγγλία) στην ειδικότητά σου μπαίνεις από τους πρώτους…
Έπειτα προσπάθησε να πάρεις έστω και 2 ώρες ΠΔΣ… Δύσκολα θα σου τις αρνηθούν με τόσα προσόντα… Όλα τα άλλα θα τα ανακαλύψεις στην πορεία και θα έρθουν μόνα τους…
Άλλο πράγμα να είσαι ωρομίσθια στα ΤΕΙ (10 χρόνια αναμονής τουλάχιστον και αν…) και άλλο πράγμα αναπληρώτρια στο ΥΠΕΠΘ (1300 ευρώ) μέχρι να έρθει η σειρά σου να διοριστείς (2-3 χρονάκια με παιδαγωγικό ασπαιτε)…
Οι άλλοι συνάδελφοι είτε από άγνοια είτε από ζήλια παραπληροφορούν…
Beati hispani, quibus vivere bibere est...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:19:47 »

Αποσυνδεδεμένος kiki_tsa

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 01, 2009, 02:21:45 pm »

Ρε συ kikitsa τι κάθεσαι?
Μόλις και προλαβαίνεις να κάνεις τα χαρτιά σου στην ασπαιτε (www.aspete.gr πρόγραμμα εππαικ) …
Με το μεταπτυχιακό και άριστη γνώση γλώσσας (από Αγγλία) στην ειδικότητά σου μπαίνεις από τους πρώτους…
Έπειτα προσπάθησε να πάρεις έστω και 2 ώρες ΠΔΣ… Δύσκολα θα σου τις αρνηθούν με τόσα προσόντα… Όλα τα άλλα θα τα ανακαλύψεις στην πορεία και θα έρθουν μόνα τους…
Άλλο πράγμα να είσαι ωρομίσθια στα ΤΕΙ (10 χρόνια αναμονής τουλάχιστον και αν…) και άλλο πράγμα αναπληρώτρια στο ΥΠΕΠΘ (1300 ευρώ) μέχρι να έρθει η σειρά σου να διοριστείς (2-3 χρονάκια με παιδαγωγικό ασπαιτε)…
Οι άλλοι συνάδελφοι είτε από άγνοια είτε από ζήλια παραπληροφορούν…

Πραγματικα σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
Εχω κανει ηδη χαρτια για ΑΣΠΑΙΤΕ αλλα δεν εχω ελπίδες γιατί εκκρεμεί η αναγνωριση του ΔΙΚΑΤΣΑ για το μεταπτυχιακό. Ειναι συνεργασια του ΤΕΙ που δουλεύω με Ισπανικο Πανεπιστημιο. Το ΤΕΙ το δεχεται επειδη ειναι τιτλος του |ιδρυματος, αλλα για την ωρα δεν μπορω ακομα να το καταθεσω πουθενα αλλου. Μας εχουν στην αναμονη καιρο τωρα... και χανω και πολλές προκυρηξεις αλλες που βγαινουν ετσι.

Τελος παντων, αυτο που δεν ηξερα ειναι το τι δικαιωματα εχεις μετα την ΑΣΠΙΑΤΕ. Δηλαδη μετα αυξανονται οι πιθανοτητες να παρω ωρες? Κι αν ναι... πως γίνεσαι αναπληρωτης? Δεν δίνεις πάλι ΑΣΕΠ? Δινω φετος (σε 2 εβδομαδες δηλ) αλλα δεν ειμαι τοσο καλα προετοιμασμενη κ δε νομιζω να περασω.

Οταν λες "σειρα σου να διοριστεις" τι ακριβως εννοεις? Υπαρχει σειρα? Δηλαδη μπορεις με την παιδαγωγικη καταρτιση να διοριστεις?
Ψαχνω γενικα λυσεις... παντα με την εκπαιδευση ηθελα να ασχοληθω, αλλα το μονο που καταφερνω ειναι να μαζευω πτυχια.

Και για οσους νομιζουν οτι στα ΤΕΙ ειναι καλα, να σας πω οτι δεν εχεις πιθανοτητες πλεον να γινεις μονιμος αν δεν εχεις διδακτορικο. Ο ανταγωνισμος ειναι μεγάλος και τα ρουσφέτια περισσότερα. Δεν έχεις μέλλον παίρνοντας ώρες στα ΤΕΙ. Ειναι απλά μια προσωρινη λύση για ένα χαρτζηλίκι, με λίγες ώρες δουλειάς, μέχρι να καταφέρεις να κάνεις κάτι άλλο. Εχω συναδέλφους, που είναι ωρομίσθιοι πανω απο 10 χρονια, και αντι να ελπιζουν σε μονιμοποιηση , ελπιζουν να μην μειωθουν οι ωρες τους και να εχουν τουλαχιστον αυτα που είχαν την προηγουμενη χρονια.
ΠΕ 17.30 Ηλεκτρολόγος ΤΕΙ

Αποσυνδεδεμένος μαρια 2009

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 09, 2009, 05:28:06 pm »
Κι εγω τει μηχανολογιας .. φετος εκανα πρωτη φορα τα χαρτια μου,,να κανω κι εγω μια ερωτηση βρε παιδια?
τι πιθανοτητες εχω να μπω ως αναπληρωτρια με μηδενικα μορια? !  ειναι πολυ λιγες οι θεσεις ? τσαμπα το τρεξιμο  με τα χαρτια?
αυτη την στιγμη εργαζομαι σε μια εταιρια οπου δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενη και παριμενω πως και πως να δω μηπως και γιανει κατι με την εκπαιδευση!! ποτε ανακοινωνονται οι θεσεις περιπου?
thank you...

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 09, 2009, 05:31:41 pm »
αααααα και να προσθεσω οτι εβαλα τα ποιο ακυρα μερη σε ολη την ελλαδα και εκεινο το κουτακι που ηταν για δυσπροσιτα σχολεια!!!!!!  εσεις που εχετε ασχοληθει με το θεμα περισσοτερο τι λετε?? κι αλλη μια ερωτηση...παιζει μεσον και σε αυτο ?? 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:19:47 »

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 10, 2009, 01:32:27 am »
Όχι δεν παίζει μεσον για να σε καλέσουν αναπληρώτρια. Με μηδέν μόρια έχεις μηδανικές ελπίδες να σε καλέσουν αναπληρώτρια
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 10, 2009, 07:02:44 pm »
αααααα....με απογοητευεις πολυ τωρα ...

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #104 στις: Ιουνίου 10, 2009, 09:09:50 pm »
αααααα....με απογοητευεις πολυ τωρα ...

αααααα...  :D αν προτιμάς να έχεις ψεύτικες ελπίδες, μην λαμβάνεις υπόψην την απάντηση μου
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος crom281

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιουνίου 14, 2009, 11:07:11 pm »
Παιδια τωρα εχω αρχισει να το ψαχνω και ειμαι λιγο ασχετος. Επομενως συγνωμη αν οι ερωτησεις μου φαινονται αφελεις. Λοπον ας αρχισουμε

1. Αν δουλεψεις για καποιο καιρο ως αναπληρωτης γινεσαι μονιμος? Μετα απο ποσο καιρο γινεται αυτο? Μηπως χρειαζεται και ΑΣΠΑΙΤΕ για να γινεις μονιμος? Ισχυει το ιδιο για ολους τους κλαδους (εγω ειμαι ΠΕ 14.04 ΓΕΩΠΟΝΩΝ)?

2. Για να σε παρουν ως αναπληρωτη πρεπει να εισαι επιτυχων σε ΑΣΕΠ εκπαιδευτικων ή αν εισαι επιτυχων απλως εχεις προβαδισμα ενατι των αλλων? Γενικως με ποια κριτηρια γινεται η επιλογη των αναπληρωτων?

3. Καποιος μου ειπε πως αν σε παρουν μια φορα ως αναπληρωτη ειναι σχεδον σιγουρο πως θα σε ξαναπαρουν και αλλες χρονιες. Ισχυει αυτο?

Αυτα προς το παρον. Ευχαριστω για τυχον απαντησεις,

Υ.Σ. Θα προτιμουσα να απαντησετε κατ΄ιδιαν στις ερωτησεις μου και να μην με παραπεμψετε σε καποια εγκυκλιο γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα χαθω....

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιουνίου 14, 2009, 11:26:11 pm »
Εγω ηξερα οτι οι γεωπονοι ειναι για τις καλλιεργειες
δεν ηξερα οτι γινονται γεωπονοι για δασκαλοι
Τετοιες ειδικοτητες οταν ζητουν να γινουν δασκαλοι δημιουργουν προβληματα ειτε για αναγκη διαχωρισμου 21 ωρων πληρους απασχολησης σε 2 ωρομισθιες ,ειτε παιρνουν ωρες απο αλλες ειδικοτητες (παιδαγωγικης καταρτισης) προκειμενου να φτιαχτουν για τους γεωπονους θεσεις οργανικες και αναπληρωσης

Αποσυνδεδεμένος crom281

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιουνίου 15, 2009, 12:12:03 am »
Και δε μου λες ρε φιλε το μαθημα π.χ. φυτικης παραγωγης στα τεχνικα λυκεια ποιος θα το κανει? Ο μαθηματικος ο φυσικος ή ο φιλολογος?
Και μην ανησυχεις οι θεσεις δεν ειναι τοσο πολλες για να σου κλεψουμε ωρες οπως λες.

Τελοσπαντων.
Περιμενω απαντησεις στα ερωτηματα μου

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιουνίου 15, 2009, 12:22:37 am »
Και δε μου λες ρε φιλε το μαθημα π.χ. φυτικης παραγωγης στα τεχνικα λυκεια ποιος θα το κανει? Ο μαθηματικος ο φυσικος ή ο φιλολογος?
Και μην ανησυχεις οι θεσεις δεν ειναι τοσο πολλες για να σου κλεψουμε ωρες οπως λες.

Τελοσπαντων.
Περιμενω απαντησεις στα ερωτηματα μου
Μηπως θες να το κανει ο γεωπονος 3 ωρες και τις υπολοιπες 18 ωρες να κανει φυσικη χημεια ηλεκτρολογια μαθηματικα ? :o  Εχει και γεωλογους ο κλαδος ΠΕ04. Ολα τα 'χει ο μπαχτσες μας ΠΕ04,και οι γεωπονοι στις καλλιεργειες

Αποσυνδεδεμένος crom281

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιουνίου 15, 2009, 12:46:09 am »
Τωρα τι κοινο βρηκες αναμεσα στις ειδικοτητες του γεωπονου και του γεωλογου ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω. Ειδες κοινο το πρωτο συνθετικο και λες ιδιο θα ειναι ε?
Τι αλλο θα ακουσουμε...

Αποσυνδεδεμένος Amedeus

• Πλήρες μέλος
  • Keep fighting!
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιουνίου 15, 2009, 11:25:46 pm »
Λοιπόν, για να σε πάρουν αναπληρωτή πρέπει να έχεις κάποια μόρια από ΑΣΕΠ δεν ξέρω πόσα. Αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να έχεις αρκετά. Αν σε πάρουν μια φορά αναπληρωτή την επόμενη χρονιά προστίθενται και τα μόρια της προηγουμένης γι΄αυτό οι πιθανότητες να σε ξαναπάρουν είναι πολλές, εκτός αν είναι χρονιά ΑΣΕΠ οπότε τα μόρια του προηγούμενου ΑΣΕΠ διαιρούνται δια δύο. Τώρα στην ειδικότητά σου νομίζω ότι χρειάζεται  να έχεις και παιδαγωγική κατάρτισή.
Δικαιοσύνη ἐστί τά ἑαυτοῦ πράττειν ἕκαστον καί μή πολυπραγμονεῖν.

Αποσυνδεδεμένος crom281

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιουνίου 16, 2009, 12:13:29 am »
Κατι ακομα. Τα χαρτια πρεπει να τα κανω στη δευτεροβαθμια της περιοχης οπου κατοικω (εκει εκανα τα χαρτια για το ΑΣΕΠ εκπαιδευτικων) ή μπορω και σε δευτεροβαθμια αλλου νομου? Το λεω γιατι δουλευω σε αλλο νομο και θα με βολευε να τα κανω εκει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182594
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)