*

Ψηφοφορία

Πώς κρίνετε το να προηγούνται οι 3τεκνοι έναντι των άλλων αναπληρωτών κατά 20%;

Σωστό - Δίκαιο
Λάθος - Άδικο
Δε γνωρίζω - Δεν απαντώ

Αποστολέας Θέμα: Τρίτεκνος; Προηγείσαι !!!  (Αναγνώστηκε 26560 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Τρίτεκνος; Προηγείσαι !!!
« Απάντηση #112 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 11:38:17 am »
Ο τρίτεκνος διορίζεται στον τόπο του ή αυτό είναι προνόμιο των πολυτέκνων?
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:39:10 »

Αποσυνδεδεμένος mefi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 12:04:08 pm »
Οχι. Ο τρίτεκνος δεν διορίζεται στον τόπο του. Μόνο για τους πολυτεκνους ισχύει αυτό.

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 09:00:06 pm »
για φαντασου ομως να εισαι τριτεκνος και να σε διορισουν καπου μακρια... τι κανεις? αφηνεις τα τρια και ενα ο/η σηζυγος τεσσερα και πας?
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος mefi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 09:44:07 pm »
Φίλε μου είμαι τρίτεκνη και αυτό έκανα πέρισυ για αναπλήρωση 150 χιλιόμετρα μακριά (και πάλi καλά). Το  φαντάζεσαι το σενάριο: o άντρας μου
μόνος του με τρία παιδιά σε ηλικία Δημοτικού ,συνάδερφος μαθηματικός και αυτός. Για τα οικονομικά δεν το συζητάμε , νοίκι , έξοδα μετακίνησης,γυναϊκα να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μπήκαμε μέσα...   
Φέτος είπαμε να περιορίσουμε τις περιοχές γιατί τα παιδιά μας εμφάνησαν ψυχολογικά προβλήματα και γιατί δεν αντέχαμε άλλο οικονομικά μόρια και ενώ έχω πλέον αρκετά έχω μείνει και περιμένω ακόμη.Και ο κυνδινος που υπάρχει τώρα είναι οι περσινές μας θυσιες να πάνε όλες χαμενες. Δεν ξέρω τι μου ήρθε τώρα και τα γράφω όλα αυτά. Ισως γιατί η αγωνία που αισθάνομαι για την Δ φάση είναι τεράστια και ίσως γιατί θα ήθελα όταν τα βάζετε με εμάς τους τρίτεκνους για το 20% να βλέπατε πως και η δικιά μας η θέση είναι ώρες ώρες οικτρή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:39:10 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 10:03:10 pm »
Φίλε μου είμαι τρίτεκνη και αυτό έκανα πέρισυ για αναπλήρωση 150 χιλιόμετρα μακριά (και πάλi καλά). Το  φαντάζεσαι το σενάριο: o άντρας μου
μόνος του με τρία παιδιά σε ηλικία Δημοτικού ,συνάδερφος μαθηματικός και αυτός. Για τα οικονομικά δεν το συζητάμε , νοίκι , έξοδα μετακίνησης,γυναϊκα να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μπήκαμε μέσα...   
Φέτος είπαμε να περιορίσουμε τις περιοχές γιατί τα παιδιά μας εμφάνησαν ψυχολογικά προβλήματα και γιατί δεν αντέχαμε άλλο οικονομικά μόρια και ενώ έχω πλέον αρκετά έχω μείνει και περιμένω ακόμη.Και ο κυνδινος που υπάρχει τώρα είναι οι περσινές μας θυσιες να πάνε όλες χαμενες. Δεν ξέρω τι μου ήρθε τώρα και τα γράφω όλα αυτά. Ισως γιατί η αγωνία που αισθάνομαι για την Δ φάση είναι τεράστια και ίσως γιατί θα ήθελα όταν τα βάζετε με εμάς τους τρίτεκνους για το 20% να βλέπατε πως και η δικιά μας η θέση είναι ώρες ώρες οικτρή.

mefi δεν νομίζω ότι περιγράφεις μία κατάσταση που δεν θα μπορούσε να είναι υπαρκτή σε μία οικογένεια με 2 ή 1 παιδιά.

ΥΓ: καλό είναι ο άντρας σου να αρχίσει να μαθαίνει τις δουλειές του σπιτιού. Άντε , γιατί πολύ τεμπέληδες είναι αυτοί οι άντρες και τους αφήνουμε να την σκαπουλάρουν  :P

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 09:53:16 pm »

Συγκινήθηκα τώρα...  :'( (Τι σενάριο
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος panos01

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 10:18:57 pm »
Παιδιά το ζητούμενο είναι πολύ απλό. Θα πρέπει οι κανόνες διορισμού να είναι σταθεροί. Να ξέρει αυτός ο έρμος ο πολίτης ότι τουλάχιστον θα ισχύουν για μια 20ετια. Εδώ βάζουμε κανόνες και μετά αρχίζουμε ένα ατέλειωτο "ράβε-ξύλωνε".
Όλα σου καλά, μα ζητάς πολλά
δεν είναι πάντα Κυριακή
αχ και νάχαμε, ίντα νάχαμε
δυο καρύδια και μια ρακή

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 10:20:48 pm »
Συγκινήθηκα τώρα...  :'( (Τι σενάριο
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 10:22:59 pm »

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στην περιοχή μου διορίστηκε αναπληρωτής τρίτεκνος με 2,5 μόρια κι εγώ με πάνω από 13,5 δε θα πάω μάλλον ούτε ωρομίσθια.
Αν κριτήριο διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση είναι η καρπερότητα να μας το πουν και μη μας βάζουν να δίνουμε ΑΣΕΠ επί ματαίω.
[/quote]
Συμφωνώ
ήταν επιλογή σου το τριτο παιδί για να μπεις στο δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠκάποιοι που χωρίς να ειναι επιλογή τους χάνουν το σύζυγο και μένουν με δύο παιδια
ή δίνουν του κόσμου τα χρήματα σε εξωσωματικές αυτοί δεν έχουν ψυχή.....

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 09:22:09 am »
Για να είναι πιο δίκαιο το σύστημα θα μπορούσαν να προσμετρούν κάποια μόρια για το 1ο παιδί, κάποια μόρια για το 2ο , κάποια για το 3ο, κλπ. Επίσης, αφού το κράτος αποφάσισε -και καλά έκανε κατά τη γνώμη μου- να δείξει κάποια κοινωνική ευαισθησία, ας το κάνει σωστά τουλάχιστον!! Για τους έγγαμους -με την ίδια λογική-, δε θα πρέπει να δείχνει την ανάλογη ευαισθησία μοριοδοτώντας τους? Για τους χήρους, όπως είπατε?
Καλό και δίκαιο το μέτρο,αλλά ως συνήθως δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από εκείνα που υποτίθεται ότι θα έλυνε..
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2008, 09:23:52 am από pe06 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 11:03:34 pm »
Τότε να μη δηλώνουν περιοχές που είναι μακριά από το σπίτι τους.
 Και μιλάω για τους τρίτεκνους, όχι για τους υπόλοιπους. Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας εντάξει; Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν τρία παιδιά και άνω έχουν την οικονομική άνεση να τα μεγαλώσουν, αλλιώς δε θα τα έκαναν. Αλλά επιδιώκουν τη μονιμότητα στο δημόσιο για την ασφάλεια που δίνει. Καλά κάνουν το ίδιο θα έκανα κι εγώ στη θέση τους. Αλλά δεν είναι και για λύπηση.... μη λέμε ό,τι θέλουμε...

Έχω δυο γνωστούς τρίτεκνους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν κι όμως κλαίγονται.
Η 1η περίπτωση εκπαιδευτικός είναι η γυναίκα. έκανε ιδιαίτερα κι έβγαζε γύρω στα 2000 καθαρά το μήνα, ο άντρας της μηχανικός, με δικό του γραφείο, βγάζει γύρω στα 6000 τουλάχιστον το μήνα.
Η 2η περίπτωση εκπαιδευτικός είναι ο άντρας. κλασικά έκανε ιδιαίτερα, κέρδιζε 1800 το μήνα περίπου, η γυναίκα του γιατρός με δικό της ιατρείο, ουρές απέξω ο κόσμος.
Εγώ δηλ τώρα πρέπει να τους λυπηθώ γιατί διορίστηκαν μακριά από το σπίτι τους, έχοντας το 1/5 των δικών μου μορίων και μια οικονομική άνεση που λίγοι απολαμβάνουν;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος X.K.

• Πλήρες μέλος
  • I love English ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 11:43:07 pm »
Τότε να μη δηλώνουν περιοχές που είναι μακριά από το σπίτι τους.
 Και μιλάω για τους τρίτεκνους, όχι για τους υπόλοιπους. Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας εντάξει; Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν τρία παιδιά και άνω έχουν την οικονομική άνεση να τα μεγαλώσουν, αλλιώς δε θα τα έκαναν. Αλλά επιδιώκουν τη μονιμότητα στο δημόσιο για την ασφάλεια που δίνει. Καλά κάνουν το ίδιο θα έκανα κι εγώ στη θέση τους. Αλλά δεν είναι και για λύπηση.... μη λέμε ό,τι θέλουμε...

Έχω δυο γνωστούς τρίτεκνους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν κι όμως κλαίγονται.
Η 1η περίπτωση εκπαιδευτικός είναι η γυναίκα. έκανε ιδιαίτερα κι έβγαζε γύρω στα 2000 καθαρά το μήνα, ο άντρας της μηχανικός, με δικό του γραφείο, βγάζει γύρω στα 6000 τουλάχιστον το μήνα.
Η 2η περίπτωση εκπαιδευτικός είναι ο άντρας. κλασικά έκανε ιδιαίτερα, κέρδιζε 1800 το μήνα περίπου, η γυναίκα του γιατρός με δικό της ιατρείο, ουρές απέξω ο κόσμος.
Εγώ δηλ τώρα πρέπει να τους λυπηθώ γιατί διορίστηκαν μακριά από το σπίτι τους, έχοντας το 1/5 των δικών μου μορίων και μια οικονομική άνεση που λίγοι απολαμβάνουν;

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι η ευαισθησια η η λυπηση οπως τη λες,δεν ειναι απεναντι στους γονεις ,αλλα απεναντι στα παιδια,που ειτε ειναι 1 η 2 η 3,πρεπει να ζησουν για καποια χρονια χωρις τον ενα τους γονιο,λιγο-πολυ δηλ.σαν να ζουν το καθεστος διαζυγιου.Και δυστυχως, η κακη ψυχολογικη κατασταση του παιδιου επηρεαζει και τους γονεις φυσικα.Μην βρισκεις παραλογο το οτι καποιοι γνωστοι σου τριτεκνοι διοριστηκαν κι ομως κλαιγονται,αν βλεπουν τα παιδια τους να κλαινε ,επομενο ειναι.Και καλο ειναι να παιρνει ο καθενας την ευθυνη των αποτυχιων του και να μην ριχνει το μπαλακι στους αλλους.Αν δεν δουλεψεις φετος ωρομισθια(οπως βλεπω να γινεται και με εμενα δυστυχως) δεν φταιει ο ενας η ο αλλος τριτεκνος που περναει μπροστα,φταιμε εγω κι εσυ που δεν γραψαμε οσο καλα χρειαζοταν.Εμενα αυτη η οπτικη με εχει βοηθησει πολυ στο να αναθεωρησω τις δυναμεις μου,να ξαναστρωθω στο διαβασμα,και κυριως να μη βγαζω χολη απεναντι σε αυτους που καταφερνουν(με οποιο τροπο κι αν ειναι)αυτο που εγω δεν μπορεσα
Take me to the magic of the moment
on a glory night
where the children of tomorrow dream away
in the wind of change...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 11:52:12 pm »
Μα τι λέτε βρε παιδιά τώρα?
Τα 3 παιδιά έχουν μεγαλύτερη αξία από τα 2?
Από πότε?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)