0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φίλε μου είμαι τρίτεκνη και αυτό έκανα πέρισυ για αναπλήρωση 150 χιλιόμετρα μακριά (και πάλi καλά). Το φαντάζεσαι το σενάριο: o άντρας μου μόνος του με τρία παιδιά σε ηλικία Δημοτικού ,συνάδερφος μαθηματικός και αυτός. Για τα οικονομικά δεν το συζητάμε , νοίκι , έξοδα μετακίνησης,γυναϊκα να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μπήκαμε μέσα... Φέτος είπαμε να περιορίσουμε τις περιοχές γιατί τα παιδιά μας εμφάνησαν ψυχολογικά προβλήματα και γιατί δεν αντέχαμε άλλο οικονομικά μόρια και ενώ έχω πλέον αρκετά έχω μείνει και περιμένω ακόμη.Και ο κυνδινος που υπάρχει τώρα είναι οι περσινές μας θυσιες να πάνε όλες χαμενες. Δεν ξέρω τι μου ήρθε τώρα και τα γράφω όλα αυτά. Ισως γιατί η αγωνία που αισθάνομαι για την Δ φάση είναι τεράστια και ίσως γιατί θα ήθελα όταν τα βάζετε με εμάς τους τρίτεκνους για το 20% να βλέπατε πως και η δικιά μας η θέση είναι ώρες ώρες οικτρή.
Φίλε μου είμαι τρίτεκνη και αυτό έκανα πέρισυ για αναπλήρωση 150 χιλιόμετρα μακριά (και πάλi καλά). Το φαντάζεσαι το σενάριο: o άντρας μου μόνος του με τρία παιδιά σε ηλικία Δημοτικού ,συνάδερφος μαθηματικός και αυτός. Για τα οικονομικά δεν το συζητάμε , νοίκι , έξοδα μετακίνησης,γυναϊκα να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μπήκαμε μέσα...
Συγκινήθηκα τώρα... (Τι σενάριο
Παράθεση από: olgalia στις Οκτωβρίου 03, 2008, 09:53:16 pmΣυγκινήθηκα τώρα... (Τι σενάριο
Τότε να μη δηλώνουν περιοχές που είναι μακριά από το σπίτι τους. Και μιλάω για τους τρίτεκνους, όχι για τους υπόλοιπους. Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας εντάξει; Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν τρία παιδιά και άνω έχουν την οικονομική άνεση να τα μεγαλώσουν, αλλιώς δε θα τα έκαναν. Αλλά επιδιώκουν τη μονιμότητα στο δημόσιο για την ασφάλεια που δίνει. Καλά κάνουν το ίδιο θα έκανα κι εγώ στη θέση τους. Αλλά δεν είναι και για λύπηση.... μη λέμε ό,τι θέλουμε...Έχω δυο γνωστούς τρίτεκνους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν κι όμως κλαίγονται. Η 1η περίπτωση εκπαιδευτικός είναι η γυναίκα. έκανε ιδιαίτερα κι έβγαζε γύρω στα 2000 καθαρά το μήνα, ο άντρας της μηχανικός, με δικό του γραφείο, βγάζει γύρω στα 6000 τουλάχιστον το μήνα.Η 2η περίπτωση εκπαιδευτικός είναι ο άντρας. κλασικά έκανε ιδιαίτερα, κέρδιζε 1800 το μήνα περίπου, η γυναίκα του γιατρός με δικό της ιατρείο, ουρές απέξω ο κόσμος.Εγώ δηλ τώρα πρέπει να τους λυπηθώ γιατί διορίστηκαν μακριά από το σπίτι τους, έχοντας το 1/5 των δικών μου μορίων και μια οικονομική άνεση που λίγοι απολαμβάνουν;