*

Αποστολέας Θέμα: Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  (Αναγνώστηκε 2833827 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« Απάντηση #11564 στις: Αύγουστος 28, 2024, 11:39:34 πμ »
Γνωρίζετε αν στις νέες ΣΑΕΚ θα πρέπει να ζητήσουμε άδεια ιδιωτικού έργου σε περίπτωση που είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι; Στα ΣΔΕ απ΄ότι γνωρίζω δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση πλέον.

Τόσο καιρό γνωρίζουμε ότι χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Δε νομίζω ότι άλλαξε αυτό.
Δεν ήξερα ότι για τα ΣΔΕ δεν απαιτείται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:04:28 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #11565 στις: Αύγουστος 28, 2024, 11:42:21 πμ »
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Πώς πληρώνεται κάποιος δημόσιος υπάλληλος στα ΙΕΚ; Με τίτλο κτήσης ή χρειάζεται να ανοίξει βιβλία;

Όπως οι μισθωτοί, έτσι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν χρειάζεται να κάνουν έναρξη και να ανοίξουν βιβλία.
Εννοείται ότι ένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν μπορεί να κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία!

Αποσυνδεδεμένος disappointed

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11566 στις: Αύγουστος 28, 2024, 11:52:33 πμ »
Όπως οι μισθωτοί, έτσι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν χρειάζεται να κάνουν έναρξη και να ανοίξουν βιβλία.
Εννοείται ότι ένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν μπορεί να κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία!
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά νομίζω ότι μπορεί να κάνει αρκεί η δραστηριότητα να μην είναι εμπορική ή να έρχεται σε σύγκρουση με την υπηρεσιακή ιδιότητα.

Αποσυνδεδεμένος antonis dour

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11567 στις: Αύγουστος 28, 2024, 05:00:26 μμ »
Σύμφωνα με το καινούριο νομικό πλαίσιο για την παροχή διδακτικού έργου με αμοιβή, από εκπαιδευτικούς και δημοσίους
υπαλλήλους σε φορείς υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων στο πλαίσιο του
Ε.Σ.Π.Α, εκτός του ωραρίου εργασίας, δεν απαιτείται πλέον η χορήγηση άδειας άσκησης
Ιδιωτικού Έργου. Η παροχή διδακτικού έργου με αμοιβή εκτός του ωραρίου εργασίας,
γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 58 του ν. 4075/2012, όπως
τροποποιήθηκε και ισχύει (άρθρο 40 του ν.5029/2023/Α΄55). Η παραπάνω διάταξη αναφέρεται στην προκήρυξη των ΣΔΕ. Το ίδιο ισχύει κατά τη γνώμη μου και για τις ΣΑΕΚ, καθώς και αυτές είναι φορείς υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:04:28 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #11568 στις: Αύγουστος 28, 2024, 09:10:10 μμ »
Ευχαριστούμε για την πληροφορία antonis dour.

Αποσυνδεδεμένος killbee

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11569 στις: Αύγουστος 28, 2024, 11:17:27 μμ »
Δε ξερω τι ισχύει για τα ιδιωτικά ΚΔΒΜ (πρώην ΚΕΚ), όταν για παράδειγμα συμμετεχουν στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες...

Αποσυνδεδεμένος newteacher1

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11570 στις: Αύγουστος 31, 2024, 01:46:05 μμ »
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει σχολιαστεί στο blog αυτό με το καινούριο μητρώο για τους εκπαιδευτές των ΣΑΕΚ. Το είδατε όλοι; Δεν είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι όχι μόνο μας ζητάει να καταχωρήσουμε πάλι όλα τα προσόντα μας από την αρχή, αλλά δεν έχουν προβλέψει καμία προειδοποίηση για τα παλιά μέλη του μητρώου που αμέριμνα θεωρούμε ότι η αίτησή μας είναι σε ισχύ; Κακώς διαισθάνομαι ότι θα γίνει μπάχαλο;

Να μη σχολιάσω και το γεγονός ότι χθες που μπήκα να βοηθήσω τη γυναίκα μου να κάνει αίτηση είδα αλλαγές στα πεδία από τότε που μπήκα εγώ; Και φυσικά αποοριστικοποίηση δεν παίζει!

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #11571 στις: Αύγουστος 31, 2024, 05:28:03 μμ »
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει σχολιαστεί στο blog αυτό με το καινούριο μητρώο για τους εκπαιδευτές των ΣΑΕΚ. Το είδατε όλοι; Δεν είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι όχι μόνο μας ζητάει να καταχωρήσουμε πάλι όλα τα προσόντα μας από την αρχή, αλλά δεν έχουν προβλέψει καμία προειδοποίηση για τα παλιά μέλη του μητρώου που αμέριμνα θεωρούμε ότι η αίτησή μας είναι σε ισχύ; Κακώς διαισθάνομαι ότι θα γίνει μπάχαλο;

Να μη σχολιάσω και το γεγονός ότι χθες που μπήκα να βοηθήσω τη γυναίκα μου να κάνει αίτηση είδα αλλαγές στα πεδία από τότε που μπήκα εγώ; Και φυσικά αποοριστικοποίηση δεν παίζει!

Δεν μου κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που έγινε. Το ξέραμε από "παλιά" όσοι τυχαίνει να έχουν καλύτερη πληροφόρηση από το fb. Καινούργιο ΕΣΠΑ = Καινούργια λεφτά για φάγωμα σε πλατφόρμες λόγω νέων προδιαγραφών.
Απαράδεκτο θα ήταν αν ήμασταν σε άλλη χώρα και μας ζητούσαν να βάλουμε από την ΑΡΧΗ τα πάντα. Εδώ είναι Ελλάδα, ένα μητρώο που είχε ελεγχθεί πόσες φορές και κάθε φορά είχε λάθη. Τώρα λογικά θα δούμε νέα "θαύματα".
Τώρα όσων αφορά το προηγούμενο μητρώο, ναι και εγώ περίμενα κάποια ειδοποίηση ότι το μητρώο παύει να λειτουργεί ΑΛΛΑ όποιος ενδιαφέρεται είναι σε ομάδες στο fb, ξέρει ότι πάνω κάτω τέτοια εποχή το μητρώο λειτουργεί και σιγά σιγά θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Οπότε καλώς η κακώς πρέπει να τα ψάχνουμε και να τα κυνηγάμε εμείς οι ίδιοι.

Αποσυνδεδεμένος alfa_vita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11572 στις: Σεπτέμβριος 01, 2024, 08:32:23 μμ »

με τόσες ομάδες στο fb πλέον εδώ τα σχόλια έχουν περιοριστεί. Για το νέο μητρώο, τι να πούμε ; ότι θέλουν κάνουν , ρώτησαν ποτέ τους εκπαιδευτές για οτιδήποτε ;  εδώ έβγαλαν νέους οδηγούς με μαθήματα cloud , iot,  και δεν κοιτάνε να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές και τα προαπαιτούμενα (εξοπλισμό, υλικά, λογισμικό, εργαλεία), Που έπρεπε να ειναι εξοπλισμένα τα εργαστήρια και τα περιγράφουν μέσα στους νέους οδηγούς (Arduino, Raspberry Pi).

Αποσυνδεδεμένος calmen

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11573 στις: Οκτώβριος 08, 2024, 04:42:09 μμ »
ηρθε μνμ για να δηλωσουμε σχολεια

οι αναπληρωτες μπορουν να ειναι ταυτοχρονα και εκει ?
υπαρχει πινακας με τα οριστικα αποτελεσματα ωστε να δουμε την θεση μας ?
μισθος 18ε/ωρα?

αν ξερεις κανεις
ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος rnikola

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11574 στις: Οκτώβριος 08, 2024, 05:06:26 μμ »
Μπορούν να δουλέψουν και οι αναπληρωτές με άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
18€ την ώρα μεικτά για τους κατόχους μεταπτυχιακού

Αποσυνδεδεμένος κορφας1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11575 στις: Οκτώβριος 30, 2024, 05:19:46 μμ »
Μπορούν να δουλέψουν και οι αναπληρωτές με άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
18€ την ώρα μεικτά για τους κατόχους μεταπτυχιακού

καλησπέρα σας.
1) Ξέρουμε πόσο βγαίνει καθαρά το ωρομίσθιο μόνιμου εκπαιδευτικού με μεταπτυχιακό;
2) Όταν πληρωνόμαστε έχουν γίνει ήδη κρατήσεις από την εφορία; Ή έχουμε εξτρά εφορία όταν καταθέτουμε Ε1; (Δεν εννοώ στην περίπτωση που κάποιος πχ δηλώνει συνολικά λόγω και των Ιεκ πάνω από 20.000 ετησίως άρα να αλλάζει κλίμακα.)
3) Με τι συντελεστή φορολογείται η αμοιβή των Ιεκ για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους;

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177580
  • Σύνολο θεμάτων: 19402
  • Σε σύνδεση σήμερα: 493
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 0